Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבילה תקועה במכס, (עזרה בבקשה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים וחג שמח לכולכם,

הזמנתי מכשיר סלולארי (סוני אריקסון אקספריה X10 שעולה דרך זאפ 1670 שקלים)

רכשתי את המוצר במחיר 168 דולר באתר EBAY לפני יותר מחודש.

כל פעם בדקתי אם הגיע וראיתי שאין זכר, בדרך כלל המוצרים תמיד מגיעים מהמוכר הזה כעבור שבועיים שלושה

נכנסתי לאתר דואר ישראל והכנסתי את מספר המעקב כל פעם לצורך מעקב אחרי המוצר

ב 9.9 לחודש נכנסתי שוב ובדקתי וזאת ההודעה שקיבלתי:

הפריט מעוכב מכס. ב 09/09/2012 נשלחה הודעה ראשונה לנמען לצורך שחרור הפריט

היום כבר ה 16.9 ועדיין לא קיבלתי שום הודעה מהמכס ואני תוהה אולי בכלל הם לא שלחו לי שום הודעה או שההודעה אבדה

אני מאוד רוצה ללכת ולאסוף כבר את המוצר אבל אני לא יודע למי לפנות. ניסיתי ליצור קשר עם המכס התקשרתי לכמה טלפונים אבל אף אחד לא עונה (גם לפני החגים ניסיתי ליצור קשר). אני רוצה להבין גם באילו שעות פתוח המכס ומתי אפשר לגשת ואולי בכלל המכשיר יגיע לדואר באיזור מגוריי ושם אצטרך לשחרר את המכשיר בתשלום?

מי שעבר מערכת יסורים כזאת בבקשה ספרו לי איך זה עובד ומה עלי לעשות

תודה לכולם ושוב חג שמח :)

פורסם

קרה לי מזמן שהזמנתי 9 אוזניות לאייפון והחבילה נעצרה במכס.

הייתי צריך לנסוע עד לדואר המרכזי בת"א כדי לשחרר את החבילה מהמכס ולשלם "קנס".

למיטב זכרוני לקח זמן מאז שהיה רשום שנשלחה הודעה עד שההודעה הגיעה בדואר.

בכל מקרה, כשניסיתי ליצור קשר עם המכס בטלפון לא היה מענה.

נסה לצלצל לדואר בתמימות ולומר שאתה אמור לקבל חבילה מחו"ל שיש עליה מעקב והיא עוד לא הגיע ומה קורה עם החבילה.

ישאלו אותך מספר מעקב ויגידו לך שמעוכב במכס. תשאל אותם איך אפשר לקבל את החבילה.

בכל מקרה, כשלי זה קרה הלכתי עם ההודעה שקיבלתי בדואר למכס ושחררתי את החבילה.

משעשע היה לראות שפקידת המכס נכנסה לדיל אקסטרים כדי לראות כמה עלו לי האוזניות:roll:

טיפ חשוב: כשאתה מגיע למכס אתה צריך לשחק אותה לא מבין כלום מהחיים שלך.

יתחילו לשאול אותך למה נכתב ערך נמוך על החבילה- מבחינתך אין לך מושג מה נכתב על החבילה, ולא נתת שום הוראה לכתוב ערך נמוך מהערך של החבילה.

פורסם

תתקשר לדואר או למכס (קשה להשיג אותם, עונים רק בימים של אחרי ליל ירח מלא בין 9:27 ל 9:31 בבוקר) ותברר למה זה מעוכב.

אני חושב שיש פירוט של שעות עבודה של המכס באתר שלהם.

לא תמיד חייבים להגיע לשם.

לפעמים יש אפשרות לשלוח להם פקס עם פרטי החבילה- תוכן, מחיר ולינק לאתר שממנו נקנה למקרה שירצו לבדוק בעצמם.

החיסרון הוא שזה מאפשר להם לפתוח את החבילה בלי שאתה נמצא שם ומוודא שהמוכס לא לקוח מזכרות הבייתה.

את המכס/מע"מ/עמלת שקר כלשהו משלמים בדואר ליד הבית.

פורסם

הבנתי אותך אבל יש לי שאלה, אני די בטוח שהוא רשם על החבילה מחיר נמוך בהרבה ממה ששילמתי ואפילו שהוא כתב "מתנה"

ברורש אני אשחק אותה שלא ידעתי. אבל אם היא תשאל אותי באמת כמה שילמתי אולי יהיה עדיף שאצרף את החשבונית מEBAY שאראה לה ששילמתי 168 דולר, כי אחרת אולי היא תחשב לי את המכס לפי עלות המחיר בארץ שהיא גבוהה בהרבה.

ברור לי שהיא לא תאמין המכשיר עלה כמו שהוא ציין כי המכשיר חדש באריזה (אמנם לא אריזה מקורית).

אבל איכשהו אולי עדיף לא להראות יותר מידי תמים. לפי מחשבון המכס אני אמור לשלם 57 דולר קנס לא כולל ה 40 שקל עמלת מכס. אני מוכן לשלם את זה אבל שתגיע כבר הודעה שאני אגיע לשלם.

פורסם

עצרו לי פעם חבילה עם מחיר מוצהר נמוך מדי (המוכר רשם את זה ביוזמתו).

פיקססתי להם את הקבלה מפייפל ולינק למוצר והחבילה שוחררה תוך יום.

לא הייתי ממליץ לטעון למחיר שונה ממה ששילמת בפועל כי הם יכולים לבקש הוכחה.

פורסם

אני מעוניין לשלוח להם את הקבלה מפייפאל ואת המחיר ששילמתי, שזה מחיר שונה ממה שהמוכר ציין על החבילה אז מין הסתם זה מחיר גבוה בהרבה ממה שהוא תמיד מציין (קניתי ממנו כמה מכשירים בעבר והוא תמיד רושם הרבה פחות, לא נתפסו עד היום).

אין לי בעיה לשלוח את המכשיר המקורי ששילמתי אני רק רוצה לדעת לאן אני שולח את זה?

מצאתי את המספר פקס הזה האם זה הפקס הנכון שלהם?

דרך ההגנה 137,יד אליהו, תל-אביב

טלפון: 03-9421730, פקס: 03-9421733.

המחיר ששילמתי הוא 168 דולר (במכירת מכרז) המחיר המוצר הקבוצתי אצלו הוא 190 דולר בערך

פורסם

קודם כל הרשה לי לתקן אותך. הפריט לא תקוע במכס. הוא תקוע בדואר. אילו למכס הייתה בעייה הם פשוט היו שולחים לך את הפריט לסניף הדואר הקרוב אלייך עם בקשת תשלום חדשה לפי המחיר שהם חושבים שהפריט שווה. כלומר, הפריט היה מחכה לך בדואר, היית משלם את מה שהם מבקשים ואז היית מקבל אותו במקום. אופציה שנייה, אתה יכול לערער ואז שולח להם בחזרה את החבילה עם מסמכים שמאמתים את טענותייך ואז הם היו מודעים לך עם העירעור התקבל או לא.

ככה המכס עובד.

אתה קיבלת הודעה מהדואר שאתה צריך לשחרר את החבילה. מיכוון שמדובר במכשיר חשמלי אתה צריך להביא אישור ממשרד התקשורת. לאחר קבלת האישור הזה הם ישחררו לך את הטלפון ואם צריך תשלם מכס או לא.

אתה עובר אותה פרוצדורה שאנשים שמזמינים חלקים לרכבים שלהם נאלצים לספק אישור משרד תחבורה. כאן זה אותו הסיפור רק שמדובר במשרד התקשורת. למה כל הבולשיט הזה? רוצים לוודא שהמכשיר שלך עובד על תדרים חוקיים בארץ ושהוא לא יפריע לדברים אחרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין שום בעיית משרד התקשורת עם ייבוא של מכשיר סלולרי בודד לשימוש אישי.

כבר הרבה זמן שיש הנחיה גורפת לשחרר בלי צורך בשום טפסים ושום כלום במקרה הזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כל מכשיר WIL? מה עם מכשירים סוללרים שלא בטוח עם אם עובדים בתדרים של הארץ?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הפריט אכן היה תקוע במכס. קיבלתי מכתב בדואר לבוא לסניף הדואר הראשי בתל אביב

הלכתי עם כל המסמכים הדרושים ופקיד המכס אמר לי שהחבילה סומנה כחלקי מחשב בערך של 18 דולר.

והוא אמר שהייתי צריך להגיד למוכר שיצהיר על הערך האמיתי. אמרתי לו שזה מה שביקשתי ממנו והוא לא עשה כך

אז הוא אמר לי אל תיקנה יותר מהמוכר הזה. שילמתי 250 שקל מיסים. וקיבלתי מכתב שאם שוב דבר כזה קורה אז יוחרימו לי את המוצר. סימנו אותי לפי מה שהבנתי ממנו.

• תוכן חדש...