Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30, פיג'ו 407, ועוד דילמות

lfnc
שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני מתעתד לקנות בקרוב רכב משפחתי לי ולבת זוגתי.

התקציב 60-70K, עדיפות לרף התחתון יותר. אין עדיין ילדים אבל מכיוון שאני נוהג לקנות רכבים ולהחזיק אותם שנים ארוכות (לכן גם הסחירות בעלת חשיבות פחותה), זה בהחלט משהו שאני כבר חייב להכניס למשוואה. חשובה הנוחות, וגם צריכת דלק כי בת הזוג נוסעת ברכב לא מעט במסגרת העבודה, אבל זה לא צריך להיות רכב חסכוני במיוחד רק לא משהו שצורך דלק בצורה שתקרע אותנו. מוכנים לשלם בהיבט הזה עבור הפרמטרים האחרים. חשוב מאוד (די ברור מאליו) - אמינות ועלות סבירה של טיפולים.

עד עכשיו היו לנו אקסנט ולנטרה די עתיקות שטיפלתי בהן כאילו היו התינוקות שלי במוסך יונדאי שאני מרוצה ממנו עד הגג, ועכשיו התאפשר לנו קצת להשתדרג ואנחנו ניפטר מהאקסנט, והמכונית החדשה תשרת את מי שיצטרך אותה לנסיעה משמעותית יותר (אני עובד מס' דקות נסיעה מהבית וליומיום אסתפק בלנטרה). הניסיון החיובי עם יונדאי, עם המכונית, ועם המוסך, עם העלויות והאמינות, הפך את ה-I30 לבחירה הטבעית שלי ופשוט התכוונתי לא לבזבז יותר מדי זמן על חיפושים וללכת לטרייד-אין של כלמוביל ולקחת I30 שנת 2008 שתראה לי הכי אטרקטיבית, כמובן בכפוף לבדיקה וכו'.

איכשהו מפה לשם יצא לנו לעבור ליד סניף של לובינסקי-טרייד, אז נכנסו סתם כדי "לשטוף את העיניים". מפה לשם היא ראתה את ה-407 ופשוט התאהבה (מודה שגם אני קצת). נדהמתי לגלות גם שהיא עולה כמו ה-I30 לאותו שנתון, והעסקה כולה נראתה לי אטרקטיבית - האחריות, העובדה שהם מוכנים לגהץ בתשלומים באשראי וחוסכים לי טרחה גם בעניין הזה, וגם הבנתי שיש להם מוניטין חיובי.

נכון שזה קצת לא לעניין לערוך בכלל השוואה בין שתי המכוניות האלה - אדם סביר אמור להשתייך לאחת משתי האסכולות האלה, ולא להתלבט ביניהן - אבל אני מקווה שכן תוכלו להבין את הדילמה שלי. בשורה התחתונה אני מנסה לעשות את ההחלט הראציונלית יותר מבחינתי. להתעלם רגע מהמראה המצודד של ה-407 ושאר היתרונות שלה. אנחנו לא יומרניים מדי בכל מה שקשור לרכב.

האם זו תהיה טעות ללכת על הפיג'ו ? האם אני עלול להתחרט ? אולי אני בכלל מפספס משהו שיכול להשפיע משמעותית על ההחלטה שלי ? אני תמיד נקרע בין שתי המחנות האלה. מחנה "טויוטה קורולה", ומחנה "סיטרואן C5". אשמח לשמוע כל עיצה ודיעה. אגב, אשמח גם לשמוע אם מישהו יודע מה המחיר הריאלי ל-407 ST 2008, בשוק החלש של היום, כדי שאוכל לדעת אם יש עוד מקום להתמקח אם בסופו של דבר אבחר ללכת בכיוון הזה.

תודה מראש !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי יונדאי I30 2009, נקנתה לפני מס' חודשים במחיר שמתקרב יותר לגבול התחתון של התקציב

הרכב בגדול עונה על הציפיות, איבזור סביר, מבחינת בטיחות יש isofix, 6 כריות, ESP. תא המטען סביר לקטגוריה ומאוד נוח להטענה.

צריכת הדלק היא בסביבות ה 1/12 בנסיעה רגועה (100-110) ויצא לי אפילו 1/13.8

תברר לפני גם עלויות ביטוח שיכולות להיות שונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתם לא יומרניים בקשר לרכבים שלכם והייתם מרוצים אם אקסנט ואלנטרה הבחירה צריכה להיות I30 ,כי זה עדיין יהיה שדרוג מהלנטרה ולטווח ארוך אחזקה שלה תהיה יותר זולה מהאחזקה של 407. מצד שני אם אתם ממש רוצים את הפז'ו היא תפנק אתכם יותר ללא ספק ובגדול היא מכונית די אמינה ללא בעיות מיוחדות.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנה כמה סיבות: (אני מהמחנה השני)

מנוע 2 ליטר אמין מאד.

טיפולים שוטפים (לא תקלות) לא הרבה יותר יקרים מהיונדאי (שמנים / שפילטרים . מצתים)

שנתיים אחריות מטמבון לטמבון במוסכים מורשים של הרשת, מה שאומר שגם אם חלילה הלך הגיר, 7000 ש"ח שיפץ נופל עליהם.

מעבר לזה, כל הההנאה מנהיגה ש 407 נותן ויונדאי לא.

צריכת דלק לא היסטרית, בממוצע 1:11 - 1:10. ( 307 ו C5 שהיו בבעלותי 3 שנים וחולקות אותו מנוע וגיר ועוד המון מכלולים,הראו בערך 8.7 ל 100 ק"מ, בנסיעה רגועה, לרוב בלי מזגן).

אם הסחירות היא לא שיקול, אז יש לך עוד סיבה טובה למה לקנות פיג'ו.

הזכרת לבד, תנאי אשראי ומוניטין טוב שיצא ללובינסקי טרייד.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שנקרע בין שני הצדדים, להלן הדעה שלי:

407 - מכונית מנהלים שיותר מפנקת, יותר נוחה ויותר מרווחת מהi30 וכנראה גם בעלת ביצועים עדיפים. אלא שהשוק הישראלי לא נוטה לחבב את הרכב הזה, חלק בצד וחלק לא, עמישראל לא מטפל ברכבים שלו כמו שצריך וחושב שפז'ו, סיטרואן או רנו יכולות להחזיק תחזוקה של מוסכי מדרכה (אולי מכוניות כמו ה205 יכולות, אבל ה407 - לא), וככה זה נראה. יצרו שם רע לרכב, המחירון ברצפה, ואפשר כמו שנאמר לקבל רכב מנהלים מודרני במחיר מצחיק. מה שכן נכון הוא שהגיר האוטומטי רגיש ומהווה נקודה בעייתית ולא מוצלחת במיוחד ברכב.

i30 - הוריי מחזיקים את גרסת הCW מזה כשנתיים וחצי ומאוד מרוצים מהרכב, הרכב אמין מאוד, הטיפולים לא יקרים, השירות במוסכי היצרן טוב מאוד (היה לי גם ניסיון טוב איתם ועם הגטס), הביצועים טובים יחסית למנוע 1.6 וגיר אוטומטי של 4 הילוכים, צריכת הדלק סבירה לרכב בקטגורייה ובסך הכול לטעמי מדובר באחת מהמשפחתיות המשומשות הטובות שיש במחיר ריאלי.

מבחינתי זאת לא נפילה וזאת לא נפילה, כנראה שאם הייתי צריך לבחור בעצמי הייתי בוחר בi30 מבחינת אמינות הגיר האוטומטי, ויכולת החניה במקומות קטנים (לי זה חשוב) וגם אני לא אוהב רכבי סדאן, אז אני לא דוגמה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למגיב האחרון:

הרשה לי לחלוק עליך לגבי טענת שעם ישראל לא מטפל ברכבים שלו כמו שצריך.

המכוניות הצרפתיות בכל סקר אמינות שפורסם באירופה בעשור האחרון (ואף מעבר לכך) באופן קבוע ומוחלט הגיעו במקומות האחרונים יחד עם האיטלקיות, אז כנראה שהבעיה היא לא אצל הנהג הישראלי.

יתרה מכך, אך לפני מס' שבועות היו דיווחים באמצעי התקשורת על המצב הלא טוב של החברות פיג'ו וסיטרואן ודובר על פיטורים אפשריים של אלפי עובדים בצרפת.

ואם לא די בכך, גם בישראל המצב בכי רע ולאחרונה אף גונבה לאוזני שמועה (ואני מדגיש המדובר בשמועה בלבד) כי היבואן הוציא לאחרונה את העובדים לחופשה כפויה בת מס' ימים. המבין יבין מה המשמעויות הנגזרות האפשריות מכך.

זה שמדובר במכוניות נוחות, מאובזרות ומפנקות - אין ספק. במשפחתי נהנינו כ-20 שנה (לפחות אבא שלי) מהפינוק הזה, אבל כשאתה מוציא תוך חצי שנה למעלה מ-10,000 שקל על תיקונים במוסך מורשה אז גם לפינוק יש גבול, מתקבלת החלטה לעבור לרכב יפני מתחרה לא פחות טוב ואולי אף טוב יותר ומאז אתה אומר "שלום, מה המצב?" לבעל המוסך רק פעם בשנה כאשר אתה מגיע לטיפול השנתי.

לבן משפחה אחר היה סיטרואן סקסו - אחרי 70,000 ק"מ (בלבד) הלך הגיר האוטומטי (שגם ככה יש לו כולה 3 הילוכים), הנזק? 8,000 ש"ח שזה משהו כמו 50 אחוז ממה שהרכב שווה בכלל.

לבן משפחה אחר (שהתעקש ובמקום להקשיב לי העדיף להקשיב לחברים) - פיג'ו 206, זמן קצר אחרי שקנה אותה החלו בעיות עם החשמל וכמובן גם אצלו לפני כמה חודשים הלך הגיר - שוב הוצאה של כמה אלפי שקלים.

ואצלי אתם שואלים? רכב מאותה שנה כמו השניים הנ"ל, אבל קוריאני ולא צרפתי, קילומטרז' סביב 185,000 ק"מ והגיר כמו חדש.

בישראל וכמובן גם באירופה הבינו שרכב תפקידו הוא אחד ואחד בלבד: לשרת את בעליו ולא שבעליו ישרת אותו.

אז לפותח השרשור,

אם אתה רוצה רכב שיראה מפואר ו/או מפנק ומוכן לקחת על עצמך ירידת ערך משמעותית כל שנה כרכב משומש+קושי למכור אותו כרכב משומש+הוצאות כספיות של אלפי שקלים ואף עשרות אלפי שקלים כל שנה בתיקונים+בזבוז זמן יקר במוסך+עצבים - תקנה 407 מודל 2008 דגם ST שהמחירון שלה סביב 77,000 ש"ח.

דרך אגב, שים לב שמתחרות כמו הונדה אקורד ו/או פול' פאסאט עם מחיר מחירון שגבוה ב-10,000 ש"ח (עיין ערך שמירת מחיר כרכב משומש), אבל סביר להניח נותנות תמורה לפחות כמו הפיג'ו וכן מומלץ לשים לב לטויוטה אוונסיס (למרות שלא סובל את העיצוב החיצוני שלה) ולמאזדה 6 שנעות סביב אותו מחיר מחירון.

אם אתה מכוון לרף מחיר נמוך יותר מומלץ לך לבחון את הפורד מונדיאו שיחסית נמכרה כאן לא מעט (בעיקר לליסינג והשכרה) ושנחשבת אמינה יחסית למתחרות מאירופה.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...