Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות מחירי הדלק שעולים יש לי התלבטות

ברשותי רכב רנו מגאן עם מנוע 2.0 דגם PR

הרכב מודל 2006 עם 90,000 ק"מ והוא מאוד מאוד מפנק.

אבל מה ? רוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר בפקקים ואני מגיע לתצרוכת דלק של 6 ק"מ לליטר

( מחוץ לעיר אין בעיה אני עושה 14 ק"מ לליטר)

חשבתי אולי למכור אותו ולקנות במקומו פיאט פנדה חדשה וחסכונית ( אני יודע שאין מה להשוות וזה רכב מקטגוריה שונה , אבל הוא יכול לענות לי על הצרכים)

ואז פתאום חשבתי לעצמי אולי אני יעשה הסבה לגז ואז אני ימשיך להנות מרכב מפנק עם דלק מוזל.

מה אתם הייתם עושים ?

פורסם

1:6 נשמע לי מוגזם בתוך העיר, 1:14 מחוץ לעיר נשמע טוב,

מה סגנון הנהיגה? האם מדובר בנסיעות קצרות, בשימוש מרובה במזגן?

ולמה לרדת כל כך הרבה ברמה? אתה יורד ממשפחתית טובה ונוחה, למכונית מיני די צפופה ולא נוחה,

אני הייתי ממליץ להוריד רמה אחת, לסופר מיני חסכונית, אם אתה מרוצה מרנו חכה לקליאו החדשה, אולי יביאו איזה מנוע דיזל מעניין או מנוע טיפה יותר בשרני מה1.2.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
1:6 נשמע לי מוגזם בתוך העיר, 1:14 מחוץ לעיר נשמע טוב,

מה סגנון הנהיגה? האם מדובר בנסיעות קצרות, בשימוש מרובה במזגן?

כנראה שלא שמת לב.

מנוע 2000 סמ"ק. נסיעות עירוניות. פקקים.

לא מוגזם ולא נעליים...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אתה אוהב את הרכב, למה להחליף?

בצע הסבה לגז!

לא לפני שתקבל מספר הצעות מחיר, תוודא שהמתקין הוא מוסמך ובעל המלצות (לא קשה לעשות זאת בפורום זה), חשב את זמן החזר ההשקעה ובדוק שאין בעיה של תאימות גז למנועי רנו.

סתם צחקתי בשורה האחרונה 8)

שוק המשומשות היום הוא לא במצב הכי טוב, ויכול להיות שתצטרך לרדת לא מעט מהמחירון בשביל למכור את הרכב. רכב חדש הוא גם כן הוצאה לא קטנה. אני מתאר לעצמי שאדם שמנסה להוזיל עלות דלק בהסבה לגז הוא לא אדם שיש בכוחו הכלכלי לקנות רכב מחר.

וכדי שלא יהיה לך ספק-

עשה השוואה - גז מול רכב חדש. מה יישתלם יותר לטווח הארוך? הקצר? מה יותר קל לעשות? נקודות נוספות שחשובות לך וכו'

אשמח לשמוע לאיזו מסקנה הגעת.

פורסם

איציק - שמתי לב שמדובר ב2.0, אך עדיין מדובר בצריכה מוגזמת לכל הדעות, אם ה1.6 עושה בעיר 1:9-1:10, ואולי נהג חסכוני גם יוציא 1:11 בכוח, הרכב הזה צריך לעשות משהו כמו 1:8, באחוזים זה מאוד רחוק מ1:6.

לבחור שאמר שקשה למכור - בשביל זה, אם הוא רוצה, יש לו קרסו טרייד אין שייקחו את הרכב,

אני עכשיו חושב בכלל שאפשר לשקול אולי לעבור לפלואנס טורבו דיזל, זה רכב שלא מוריד אותו ברמה מבחינת נוחות, בטיחות, מרווח פנים וכו', אבל משפר משמעותית את צריכת הדלק, ביותר מ100% בעיר וגם מחוץ לעיר בשיפור של 20-30%.

וד"ר סובארו - פיאט פנדה היא מכונית מיני,

הסופר מיני של פיאט היא הפונטו לכל דורותיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ההבדל ברוחב בין הפנדה החדשה לפונטו החדשה הוא 4 ס"מ. בטח לא משהו שבגללו תגיד שזו מכונית מיני.

הפנדה החדשה גדולה מקודמתה ב-הרבה, והיא קרובה יותר לפונטו ספייס בממדים שלה.

פורסם

הבעיה היחידה בגז זה שלממשלה שלנו אין איזה מדיניות בנושא

יכול מאוד להיות שמחר ביבי יקום בבוקר ופתאום יחליט להעלות את המס על הגז

חוץ מזה איפה יש מתקין מערכת גז שאתם ממליצים עליו וכמה אמורה לעלות המערכת ?

ראיתי איזה כתבה שדיברו שם שיש מתקינים חאפרים שעושים קדיחה בסעפת היניקה בלי לפרק אותה ואז כל השביבים נכנסים לצילינדר.

אני רוצה להמנע ממתקין כזה.

פורסם

תעשה הסבה לגז, רכב צרפתי מאוד מתאים (אולי אפילו לא אגזים כשאומר הכי מתאים) לגז כי השסתומים באים מוכנים מהיצרן לספוג את האקסטרה חום והיובש היחסי (ממה שאני יודע הם גם לא צריכים משמנת). לגבי מתקינים לא חסר, תעשה חיפוש בפורום ותמצא כאן המון שרשורים בנושא.

לדעתי הממשלה לא תעלה את המס על הנעה בגז כל עוד אחוז המכוניות המוסבות יחסית קטן (וממה ששמעתי היום הוא קטן מאוד) אבל כמובן שאין ביטחון בכלום בקטע הזה, הכל יכול להיות. בכל מקרה במקרה שלך לפי דעתי זה לא כזה משנה, אתה נוסע 4-5K ק"מ בחודשאז אתה תסגור את עלות המערכת תוך פחות משנה ככה שאם עברה שנה בלי שעלו המחירים כבר הרווחת. :)

לגבי צריכה, חברים לא יודע איפה אתם חיים, מדברים פה על 1/10-11 לרכב 1.6 אוטומט בתוך העיר כאילו זה ברור מאליו. לדעתי משפחתית 1.6 שעושה בעירוני בלבד בפועל 1/8.5-9 היא בסדר גמור וכמעט שאי אפשר להוציא הרבה יותר מזה (אלא אולי אם תנהג ממש כמו עגלה שזה לא כל-כך פרקטי). משפחתיות 2 ליטר ומעלה כבר צורכות בד"כ בסביבות ה 1/7.5 אולי 8 אם מישהו באמת נוסע רגוע מאוד, מצד שני יש גם כאלו שעושות 1/6.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני לא הייתי הולך על גז. אי הוודאות לגבי מחיר הגז + התקנה מקומית של מערכת כזאת והמקום שזה תופס בבגז' פשוט לא עושה לי את זה. עדיף מעבר למנוע קטן יותר או דיזל.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי רכב כמו שלך ועשיתי לו הסבה לגז וואלה אני מרוצה מאוד, חוסך המון ומבסוט עד השמיים.

דרך אגב שמתי מערכת הולנדית בגרין קאר בבני ברק, ממליץ בחום אחי :)

פורסם

בואו ונזרוק הימור גס ביותר. כמה אנשים חושבים שהמדינה "תשים עין" על מחירי הגז בעוד שנה, שנתיים, שלוש, ארבע? אני מוכן להמר שבשנתיים הבאות לפחות המדינה לא תעשה שום דבר בקשר למחירי הגז אל מול הדלקים הנזילים האחרים.

לפיכך, עשית הסבה לגז, אחרי 25 אלף ק"מ בערך הוצאת את ההשקעה על ידי החיסכון. אחרי ה 25 אלף הללו כל שקל שאתה חוסך נכנס לכיס שלך. אז אם בשנתיים הבאות המדינה לא תעשה כלום ו 99 אחוזים שכך זה יהיה אז יוצא שבשנתיים גם הוצאת את ההשקעה של המערכת וההתקנה וגם חסכת לפחות 44 אחוזים כל פעם שתדלקת בגז אל מול תדלוק בדלק.

לכן, אין כאן מה להפסיד אלא רק להרוויח.

ורק כדרך אגב, למנועים שעובדים על גז יש פלגים מיוחדים(או שאמורים להחליף להם לכאלה) ואפילו ישנם שמנים מיוחדים למנועים שעובדים על גז.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...