Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נתונים מרשימים. אבל הכי חשוב: הטלפון יודע לעשות בעצמו פעם ביום ריסטרט?

תן לי לנחש, אתה עדיין עם חלונות 98.

המחשב שלי רץ כבר שלושה שבועות, והריסט האחרון היה בגלל שניתקתי אותו מהחשמל בטעות.

גם אייפונים ואייפדים דורשים ריסטרט פה ושם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאנשים שנמאס להם מאפליקציות. אריחים זה דבר חדש, מדליק, ומלהיב.

אני אניח שאמרת את זה בציניות, אם לא הבנתי נכון והיית רציני תגיד לי ואני אסביר לך למה למי שנמאס מאפליקציות הם לא בדיוק ה early adopters שירוצו לרכוש את זה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
כשאנדרויד הגיחו לעולם הם פתחו קמפיין מיד עם 50 אלף אפליקציות?

לא, זה לקח הרבה זמן להגיע למצב כזה.

יש בוינדוס פון את כל האפליקציות שאי פעם כנראה השתמשתם בהם (אנגרי בירדס, וואטס אפ, gps למיניהם כולל waze ואפילו igo, אופיס המון משחקים, כל הרשתות החברתיות ועוד). הרי מה אתם מורידים כל יום 30 אפליקציות בחיאת?

לא תהיה חסרה לכם אפליקציה אחת.

לא, אבל לפחות אצלם מישהו יושב ומפתח אפליקציות. היום לא יעזור לאף אחד - חייבים מגוון אפליקציות נרחב למכשיר, כי אחרת אין לך איך להתחרות, גם אם תוציא מכשיר עם 4 מעבדים מתומני ליבה ומסך בגודל אריח קרמיקה ממוצע. הבעיה היא, שנוקיה ומייקרוסופט לא ממש משקיעים בתחום הזה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
יש בוינדוס פון את כל האפליקציות שאי פעם כנראה השתמשתם בהם (אנגרי בירדס, וואטס אפ, gps למיניהם כולל waze ואפילו igo, אופיס המון משחקים, כל הרשתות החברתיות ועוד). הרי מה אתם מורידים כל יום 30 אפליקציות בחיאת?

לא תהיה חסרה לכם אפליקציה אחת.

איזה וייז ואייגו יש לזה בדיוק? יש אותם לWINDOWS MOBILE אולי, שזה מערכת הפעלה גם מיושנת בטירוף, וגם שונה לגמרי מהWINDOWS PHONE.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מתוך היכרות עם הווינדוס פון ברמה גבוהה בתור משתמש ומפתח אני מעוניין לחדד כמה נקודות.

לווינדוס פון הרבה יתרונות ברמת הפיצ'רים אבל פיצ'רים בצד - פיצ'ר מגניב כלשהוא הוא לא באמת יתרון אלא אם זה משהו ייחודי שיהיה קשה מאוד לחברה אחרת לשכפל.

אחד היתרונות הגדולים ביותר הוא Ecosystem משותף לטלפון, לאקס-בוס (הקונסולה הכי נמכרת), לפיסי-ווינדוס (המערכת הפעלה הכי נפוצה) ולטבלטים שבדרך, כל זאת מרמת המפתח (שיתוף קוד באופן מדהים בין כל הפלטפורמות) ועד רמת המשתמש (אינטגרציה יפה בין כל המערכות והפלטפורמות של מיקרוסופט).

לווינדוס פון ישנן גרסאות עם מקלדות פיזיות ויוצאות עוד בהמשך, זה היופי בווינדוס פון לעומת האייפון - יהיו לך טלפונים שונים שתוכל לבחור מהם, מסך קטן/גדול, מקלדת פיזית או לא, זול או יקר וכו'...

ולעומת גוגל/אנדרויד ישנה חברה אחת(מיקרוסופט) שאחראית על המערכת הפעלה, גרסאות מסודרות, שידרוגים מתוזמנים היטב לכולם (אין מצב שרק אחוזים בודדים של משתמשים מתקדמים משדרגים את המערכת הפעלה), דרישות מינימום מיצרני החומרה כדי לייצר חוויה אחידה וכו'..

ואם מזכירים את רמת המפתח, סביבת הפיתוח היא אולי 10 שנים קדימה ממה שאפל מציעה למפתחים, הרבה יותר כיף, קליל ונוח מה שעוזר לפתח לפלטפורמות האלה במהירות וזה עושה את זה במילים פשוטות: זול יותר! (מבחינת עלויות פיתוח כמובן)

לגביי המרקט של הווינדוס פון, הוא עדיין איננו גדול כמו זה של האנדרויד או האייפון (אך מצד שני גם אין בו את כל ה-garbage apps), אבל הוא כן נעשה כבר דיי משמעותי כך שניתן למצוא בו כמעט את כל האפליקציות הפופולריות, המרקט גדל מיום ליום והרבה חברות רציניות מעולם האקס בוקס מוציאות גרסאות של המשחקים שלהם לווינדוס פון (כמו למשל Electronic arts ועוד...).

למיקרוסופט יש את סקייפ והם הולכים לאינטגרציה מלאה במערכת הפעלה שלהם כדי שזה יתפקד בתוך ממשק הטלפון הרגיל ולא עוד אפליקציה כמו אצל המתחרים.

מיקרוסופט שולטים בתחום הEnterprise והחברות הגדולות מבחינת הסביבה העסקית הממוחשבת: משרתי Exchange, Domain controllers ועד אופיס וכו'...

למשל, כל הדרג הניהולי בחברות הללו יוכלו לעבור לטבלטים של מיקרוסופט בצורה חלקה מה שהם אינם יכולים לעשות באייפד או בטבלטים שמבוססי אנדרויד.

אגב, לגביי החומרה - הווינדוס פון לעומת האנדרויד אינו צריך חומרה חזקה כדי לרוץ חלק, מפתיע כשזה בא דווקא ממיקרוסופט כאשר לאורך שנים המערכות הפעלה שלהם היו "רעבות". :)

התחזית שלי, בתנאי שמיקרוסופט תופסת אחיזה משמעותית יותר מכמה אחוזים מהשוק בשנה-שנתיים הקרובות, היא שהאנדרויד יהיה מקום שלישי, מכיוון שהוא מכוון (בכוונה או לא בכוונה) למשתמשים מתקדמים ובגלל שרוב המשתמשים אינם מתקדמים ואיננו רואים באופק איזשהוא שינוי בנושא זה פשוט קהל מצומצם יותר שיידע לקסטם אותו, להוציא לו את המיץ ובאמת להנות מהפוטנציאל הגלום בו כמו שלא יהיה ניתן בחיים בווינדוס פון או באייפון.

ווינדוס פון ייתפוס את המקום שלו כאלטרנטיבה לאייפון.

ותהיה תחרות על הצרכנים בין מיקרוסופט לאפל, אם בשלב מסוים אפל תפסיק לחדש (אבל באמת לחדש = סטייל סטיב גו'בס) אז מיקרוסופט תתגבר ותהיה ראשונה.

זה ה-take שלי בעניין, תקפיצו את התגובה בעוד שנה+ ונבדוק האם צדקתי או טעיתי.

נ.ב.: אני חייב לומר שאפל מתנהגת בשוק הזה בצורה מכוערת (ראו תביעה נגד סמסונג, תהליך אישור אפליקציות אינטרסנטי אצל אפל וכו'...) ומתנהגת כאילו השמש זורחת לה מהתחת, גיבורים אפשר להיות עד נקודה מסויימת - בסוף כל הקרמה הרעה הזאת תתפוצץ להם בפנים.

פורסם

התחזית שלי, בתנאי שמיקרוסופט תופסת אחיזה משמעותית יותר מכמה אחוזים מהשוק בשנה-שנתיים הקרובות, היא שהאנדרויד יהיה מקום שלישי, מכיוון שהוא מכוון (בכוונה או לא בכוונה) למשתמשים מתקדמים ובגלל שרוב המשתמשים אינם מתקדמים ואיננו רואים באופק איזשהוא שינוי בנושא זה פשוט קהל מצומצם יותר שיידע לקסטם אותו, להוציא לו את המיץ ובאמת להנות מהפוטנציאל הגלום בו כמו שלא יהיה ניתן בחיים בווינדוס פון או באייפון.

ווינדוס פון ייתפוס את המקום שלו כאלטרנטיבה לאייפון.

ותהיה תחרות על הצרכנים בין מיקרוסופט לאפל, אם בשלב מסוים אפל תפסיק לחדש (אבל באמת לחדש = סטייל סטיב גו'בס) אז מיקרוסופט תתגבר ותהיה ראשונה.

אנדרואיד שולט כיום בכ-56% מנתח משוק הסמרטפונים העולמי, אפל על כ-34% ושאר היצרנים הקטנים בינהם נוקיה חולקים את יתר ה10%.

אני לא מצילח לראות תסריט כלשהו שבו אנדראויד תאבד אפילו 5 אחוז מנתח השוק, שלא לדבר על זה שהיא תרד למקום השלישי ועוד על חשבון הסוס המת שנקרא נוקיה.

איך בדיוק הWIN 8 יצליח להשיב לנוקיה 50% נתח שוק? :roll: לדעתי תחזית מופרכת.

התחזית שלי, תוך לא יותר מ5 שנים נוקיה פושטת רגל (הממשל הפיני בעצמו נמצא בגרעון בעקבות המשבר האירופאי ולא יוכל לחלצה כמו בעבר) ויצרן או קבלן תקשורת סיני כמו HUAWEI קונה אותה במטרה להכנס חזק יותר לשווקים האירופאים והאמריקאים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
לאנשים שנמאס להם מאפליקציות. אריחים זה דבר חדש' date=' מדליק, ומלהיב.[/quote']

כן, וגם כאלה שאייפון/אנדרואיד זה יותר מדי מיינסטרים בשבילם.

ואם כבר יותר מדי מיינסטרים, אז יש את זה:

http://www.mozilla.org/en-US/b2g/

יתרון - אפשר להשתמש בחומרה קיימת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני אניח שאמרת את זה בציניות, אם לא הבנתי נכון והיית רציני תגיד לי ואני אסביר לך למה למי שנמאס מאפליקציות הם לא בדיוק ה early adopters שירוצו לרכוש את זה

הייתי די רציני.

ממשק ה-IOS והאנדרואיד די דומים למשתמש הפשוט, וזה כבר נמאס.

אריחים זה משהו חדש.

אז אתה יכול להסביר.

פורסם
אנדרואיד שולט כיום בכ-56% מנתח משוק הסמרטפונים העולמי, אפל על כ-34% ושאר היצרנים הקטנים בינהם נוקיה חולקים את יתר ה10%.

אני לא מצילח לראות תסריט כלשהו שבו אנדראויד תאבד אפילו 5 אחוז מנתח השוק, שלא לדבר על זה שהיא תרד למקום השלישי ועוד על חשבון הסוס המת שנקרא נוקיה.

איך בדיוק הWIN 8 יצליח להשיב לנוקיה 50% נתח שוק? :roll: לדעתי תחזית מופרכת.

התחזית שלי, תוך לא יותר מ5 שנים נוקיה פושטת רגל (הממשל הפיני בעצמו נמצא בגרעון בעקבות המשבר האירופאי ולא יוכל לחלצה כמו בעבר) ויצרן או קבלן תקשורת סיני כמו HUAWEI קונה אותה במטרה להכנס חזק יותר לשווקים האירופאים והאמריקאים.

אתה מזכיר לי את כל אלה שאומרים too little too late.

המציאות היא שהשוק הזה משתנה במהירות גבוהה מאוד משנה לשנה ואפילו מרבעון לרבעון.

כנראה שאני זקן אבל אני עוד זוכר תקופה שגם אנדרואיד לא היה אלא רק אייפון ולפני זה בכלל לא היה אייפון אלא בלקברי, Windows mobile ועוד...

עדיין מופרך?

בוא אשרטט לך תסריט "כלשהוא" שבו אנדרואיד מאבדת שוק (גם יותר מ5 אחוז):

אפל מחליטה לתבוע את סמסונג על הפרת פטנטים, אפל מנצחת, סמסונג צריכה להוריד מהמדפים בארה"ב את מכשיריה הפופולרים.

במשחק הזה הכל פתוח ואנחנו רק בתחילת הדרך...

שים לב שכמעט כל היתרונות העיקריים של האנדרואיד כמו מחיר, וורסטיליות מבחינת מכשירים ומפרטי חומרה עדיפים כולם קיימים גם בווינדוס פון רק ללא כל החסרונות של האנדרואיד (כברירת מחדל הרי כמעט הכל ניתן לשינוי למשתמש מתקדם), כמו ממשקים מזעזעים מבחינת עיצוב ושימושיות, בעיות שדרוג, אינסוף ROMיים והכי גרוע שאינני מבין למה זה כבר לא פתור ממזמן (ואף ROM לא פתר זאת לגמרי) -> איטיות בטאצ' אשר קיימת גם בטלפונים היקרים והחדשים ביותר שלהם אשר פוגמת בחוויה באופן משמעותי...

נראה שגוגל מנסה לטפל בחלק מהדברים בעזרת Motorola, נחיה ונראה.

פורסם

אפל מחליטה לתבוע את סמסונג על הפרת פטנטים, אפל מנצחת, סמסונג צריכה להוריד מהמדפים בארה"ב את מכשיריה הפופולרים.

זה כבר מה שקורה היום ידידי.

פורסם

ואת החלל שנוצר, במהרה ממלאים מתחריה של סמסונג, בדמות LG, סוני, מוטורולה ו-HTC מהקצה היקר, ותריסר יצרנים סיניים מהקצה הזול.

זה לא יחסל את אנדרואיד, זה יפגע בסמסונג, וגם לא להרבה זמן (לא חושב שתהיה להם בעיה להתאושש ועוד פעם להציף את השוק בתוצרת שלהם (נכתב ממחשב עם מסך סמסונג, דיסק קשיח סמסונג, זכרונות סמסונג, ולצד טלפון סמסונג וטלוויזיית סמסונג)).

פורסם

וינדוס 8 עובד / יעבוד מהר יותר מאנדרויד?

בחיי, איזה אנשים אופטימיים גולשים פה, גם אני אני רוצה קצת מהחומר הזה. :wink:

טוב, אני אתקן את הערכתי האופטימית הקודמת:

לדעתי זאת "שירת הברבור" של נוקיה,

והחברה הזאת תתרסק באופן רשמי (מעשית היא כבר מרוסקת) תוך פחות מ-3 שנים,

יחד עם החטיבה הזאת של מיקרוסופט.

נתראה ב-2015.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

98? העפתי את מעטפת DOS הזאת בהזדמנות הראשונה.

המחשב שלי רץ כבר שלושה שבועות, והריסט האחרון היה בגלל שניתקתי אותו מהחשמל בטעות.

כניראה שאתה לא מעמיס אותו. ולא: להוריד סרטים, לשמוע מוסיקה ולגלוש בפורום זה לא מעמיס.

אני לא חסיד של המוצרים האלו.

אני מעדיף מערכת הפעלה שאפשר להעמיס מחשב כל הזמן קרוב ל-100% ובמשך שנתיים ללא ריסטרט אחד - זה יציב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא זוכר בשנתיים האחרונות שהיה לי ריסטרט באייפון בגלל תקלה או ריסטרט ייזום שלי.

אייפון 3GS לא פרוץ.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...