Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

במהלך חיפושים אחר רכב הגעתי להלבטות בין שני דגמים:

גולף דור 6 2009, מנוע 1600 ידני רמת גימור טרנדליין.

גולף דור 5, 2008, מנוע 1400 TSI רמת גימור אמושיין.

שני האקזמפלרים שמצאתי שמורים, והמחירון שלהם זהה. על הראשון מביניהם לא הצתחתי למצוא מידע רב אך באופן כללי אין יותר מדי חשש, מנוע אוטמוספרי וגיר ידני = אמינות גבוהה יחסית.

אך על השני מחיפושים בפורום ובאיטרנט מצאתי דעות מעורבות. מדובר בדגם הראשון של TSI ומשולבות בו 2 יחידות טורבו. לצד אנשים שהמחיאו לרכב ושבחו אותו מצאתי גם כאלו שתארו ביקורים תכופים במוסך וקלקולים במנגנון הTSI או הDSG.

כל הנתונים הטכניים נוטים לטובת הTSI כמובן, אך הפחד הוא מהאמינות במקרה הזה..:?:

פורסם

אם אתה רוצה רכב עם מנוע TSI, עדיף שתחפש לאון משנתון 2008\2009 שמצויידת במנוע 1.8TSI וגיר ידני, שידוך הרבה יותר אמין.

אם פחות חשובים לך הביצועים תלך על הדור 6. את הדור החמישי ממש לא אהבתי (להוציא את ה-GTI).

פורסם

אם אין לך בעיה עם ידני (שאפו!) ה 1.6 תתן לך חבילה עם הסתברות לאמינות גבוהה מאוד. החולשה שלה בעיקר בביצועים בינוניים.

לא ברור לי מה הבעיה ש danielharati מצא בדור 5.

ה 1.4TSI תספק לך ביצועים בהרבה יותר טובים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין כל רע בדור 5, אישית לא מתחבר לרכב הזה מבחינת עיצוב. בזמנו רכשתי את הלאון 1.8TSI ידנית(שעלתה יותר מהגולף) וחשבתי שזאת עסקה עדיפה וגם היום אני חושב ככה.

בכל מקרה לא הייתי נוגע ב-1.4 כפול מדשים, למרות שאם אני לא טועה אז בגולף MK5 הוא משודך לDSG6- יתרון מובהק.

פורסם

מסכים לחשש מהאמינות של כפול המגדשים.

זה קרב קצוות - בקטע של האמינות/ביצועים.

החלפת צבע? מצהוב לאדום?

פורסם

תתחדש!

אחלה!

תהנה!

פורסם
הבחנה יפה.

הצהובה הייתה 1.8TSI ידנית.

לאור מחירי השחיטה החלפתי ל-FR ידנית אדומה. משום מה, הפסיקו לייבא לאון צהובות.

סתם מתוך התעניינות - מחירי שחיטה של מה, ובמה סייעה החלפת ליאון אחת באחרת?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
סתם מתוך התעניינות - מחירי שחיטה של מה, ובמה סייעה החלפת ליאון אחת באחרת?

"מחירי שחיטה" של הלאון, בגלל שהדגם בסוף חייו.

לשם אינדקציה רכשצי לאון 1.8 ידנית ב-2008 במחיר של 153K.

את ה-FR רכשתי בפחות. אם עדיין היו משווקים את הקופרה הייתי הולך עליה.

התכנון המקורי היה להחליף למשהו אחר, בסוף לא היה מספיק כסף למגאן RS אז "באין ברירה" שוב רכשתי לאון.

לעניין השרשור, הייתי מתרחק ה-1.4 כפול המגדשים בייחוד שזה כבר רכב לא חדש וללא אחריות.

פורסם

גם לי וגם למשתמש bar72 יש את מנוע ה1.4 הנ"ל - לבר היה גם את גירסת ה140 כ"ס, לי רק את גירסת ה160. DSG6 שמגיע עם גירסת ה140 אמין יותר, גם לי וגם לבר המכטרוניק בDSG7 מסר את נשמתו לבורא (לי זה קרה אצל הבעלים הקודם, הוחלף באחריות).

לגבי המנוע : למס' משתמשים בפורום הלך המנוע כפול המגדשים, אני לא יודע מה הם עשו איתו (לפי מיטב זכרוני אצל חלק לא מבוטל היה מדובר בשיפורי תוכנה שבאופן מאוד מפתיע גמרו מנוע צנום נפח שמפיק הספק גדול גם ככה) אבל אני עם יותר מ50K ק"מ ורכב בן שלוש וחצי והמנוע טפו טפו טפו לא עושה בעיות, כנ"ל היה גם אצל בר אם זכרוני לא מטעה אותי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

תלוי באיזה מנוע מדובר.

אם מדובר על מנוע ה- 140 כ"ס + DSG6, אין חשש.

אם מדובר על ה- 160 + DSG7, שם אכן דווחו בעיות.

לי היו את שניהם, אישית ב- 160 לא היתה לי שום בעיה, אבל ב- DSG7 הוחלף לי מכאטרוניק. ב- 140 העל עבד לפחות 4 שנים בלי שום בעיה, מה היה אחרי זה אין לי מושג, אבל לא קראתי על אף בעיה עם השילוב הזה.

החברים נוטים להתבלבל בין השניים - שים לב על איזה שילוב מדובר.

עריכה: מיסטופ הקדים אותי. אז אוסיף: ההנעה שתפיק מה- 140 עולה עשרות מונים על מה שייתן לך ה- 1.6. אין מה להשוות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ה 1.4 תהיה גם יותר חסכונית (בנהיגה רגועה!)

אבל זה טיפשי למדי לחשוב שרמת הביצועים שתדרש מ 2 המכוניות תהיה דומה. נתוני צריכת הדלק בחיים האמיתיים רחוקים מהנתונים התאורטיים, במיוחד במוגדשות. רוצה לאמר, ב 1.4 תתקשה מאוד לשמור על רגיל עדינה. ואם אתה כן כזה, אז היא די מיותרת עבורך.

לגבי המנוע : למס' משתמשים בפורום הלך המנוע כפול המגדשים, אני לא יודע מה הם עשו איתו (לפי מיטב זכרוני אצל חלק לא מבוטל היה מדובר בשיפורי תוכנה שבאופן מאוד מפתיע גמרו מנוע צנום נפח שמפיק הספק גדול גם ככה) אבל אני עם יותר מ50K ק"מ ורכב בן שלוש וחצי והמנוע טפו טפו טפו לא עושה בעיות, כנ"ל היה גם אצל בר אם זכרוני לא מטעה אותי.

הגיוני מאוד. מנוע שנסחט כבר ע"י היצרן, שיפור שלו שלא יקיף הרבה נקודות רגישות יהיה "שיפור".

לי היו את שניהם, אישית ב- 160 לא היתה לי שום בעיה, אבל ב- DSG7 הוחלף לי מכאטרוניק. ב- 140 העל עבד לפחות 4 שנים בלי שום בעיה, מה היה אחרי זה אין לי מושג, אבל לא קראתי על אף בעיה עם השילוב הזה.

.

מה עם הרהיטות שלו ? :wink:

פורסם

ראית את הת'רד בנושא שנולד בעקבות משהו שהיה פה... (כנראה)?

:agrue:

• תוכן חדש...