Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קרור...קבל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא של קורוזיה במנועי אלומיניום נידון בעבר.

קראתי (לא זוכר היכן) שבמשך הזמן נוזל הקירור הופך למעין קבל מתח...

ההמלצה: לבדוק עם וולטמטר מעל 0.4 וולט להחליף מייד נוזל קרור- נשמע הגיוני??

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

יש הגיון....בד"כ נוצר פוטנציאל על אלקטרודות ממתכות שונות שנמצאות בנוזל מוליך והפוטנציאל הזה יכול לגרום לקורוזיה מואצת של האלקטרודות....אבל אני ממש לא בטוח האם זה קשור למנוע ונוזל קירור.

פורסם

כל נוזל, ובטח כשאר הוא בא במגע תמידי עם שינויי טמפ' וזורם בתוך תווך מתכת יהיה מוליך.

לכל מוליך, מין הסתם, יש תכונות קיבוליות - אבל אני לא מבין מה הבעיה פה?

אשמח אם תסביר יותר. מה ש"אמרו" לך הוא בסך הכל הגיוני ואלמנטרי...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני נזכר שבבדיקה במכון לפני קניית הרכב גם אמרו לי משהו בסיגנון מי הקירור וקורוזיה ש"אוכלת" את המנוע בגלל שהוא מנוע אלומיניום. מדובר על סיויק ESI

למישהו יש מידע מורחב על זה?

פורסם
אני נזכר שבבדיקה במכון לפני קניית הרכב גם אמרו לי משהו בסיגנון מי הקירור וקורוזיה ש"אוכלת" את המנוע בגלל שהוא מנוע אלומיניום. מדובר על סיויק ESI

למישהו יש מידע מורחב על זה?

הרבה מידע על זה תמצא בעמוד ה"חיפוש"

ולא, אין קשר בין קיבול וקורוזיה לראש מנוע משימוש במיים רגילים (כלומר, יש קשר, אבל הוא עקיף ושולי).

רון.

oo==00==00

פורסם
הרבה מידע על זה תמצא בעמוד ה"חיפוש"

ולא, אין קשר בין קיבול וקורוזיה לראש מנוע משימוש במיים רגילים (כלומר, יש קשר, אבל הוא עקיף ושולי).

רון.

שאלתי בכוונה כי אין לי שום קצה חוט ברור על העניין הזה כדי לדעת מה לחפש

פורסם

ראש אלומיניום ובלוק אלומיניום רגישים לתקיפת קורוזיה שגורמת לפריצת נוזל קרור והשבתת המנוע.

חד משמעית (בניגוד למה שכמה שאינם מבינים חושבים ) יש קשר בין מתח חשמלי, שדות מגנטיים, וקורוזיה!

השאלה היחידה היא האם 0.4 וולט זה מדד מספיק להחלפה מיידית של כל נוזל הקרור

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ראש אלומיניום ובלוק אלומיניום רגישים לתקיפת קורוזיה שגורמת לפריצת נוזל קרור והשבתת המנוע.

חד משמעית (בניגוד למה שכמה שאינם מבינים חושבים ) יש קשר בין מתח חשמלי, שדות מגנטיים, וקורוזיה!

0.4 וולט בין מה למה?

פורסם

כפרה, אם כבר אתה מצטט, תצטט מדוייק... כתבתי שיש קשר (בסוגריים) אלא שהוא זניח.

קיבול נמדד בפאראד (בפעם האחרונה שבדקתי), 0.4V - אני לא יודע מה מדדת בדיוק, אבל חוץ ממתח לא קיבלת כלום, השאלה היא האם מדדת בעזרת DVM (אני מניח שכן) ואז יוצא שמדדת אולי איזו השראה, או איזה מתח שמקבל יוניט כזה או אחר, שנוזל הקירור מין הסתם כן מוליך, וכן משמש כשדה חשמלי, אבל בכל מקרה, הקשר בין קיבוליות של נוזל לבין איכול של ראש מנוע קיים - אבל זניח.

את האיכול של ראשי מנוע מאלומיניום (ואל דאגה, בנושא הזה יש לי מאסטר מבית הספר של אופל ) על ידי מיים שאינם נוזל קירור חקרתי המון, והגורם העיקרי לזה הוא שימוש במיים רגילים - שמכילים, מעבר למיים עצמם גם מלחים (ממיסי אלומיניום, מתרכבים איתו) וחומרים אחרים שמגיבים עם אלומיניום (קורוזיה, ושאר מרעין בישין) וזה מה שגורם להרס של ראשי מנוע ולא איזו קיבוליות בשקל שאולי יש לנוזל בתא המנוע.

בכל מקרה, אם אתה מצטט אותי, רק תעשה את זה מדוייק.. אני לא רוצה להטעות אף אחד בתשובות שלי...

רון.

oo==00==00

פורסם

צודק מאוד...העלת נושא רגיש שמעטים המכונאים והנהגים שמודעים לו בכלל.

את חשיבות החלפת הנוזל קרור במועד ובזמן הנכון.

בכל אופן- אם קיבלת קריאה של יותר מ 0.1volt עם רב-מודד, בנוזל הקרור..הגיע הזמן להחליפו מיידית.

תופעה זו גורמת להפרעות למחשב ניהול המנוע (!), מערכת הטעינה וכמובן לקורוזיה מואצת בחלקי מערכת הקרור.

עוד פרטים תוכל לקבל בקישור הבא: http://www.enginecooling.com/electrol.html

פורסם
אני אשאל שוב....למד מתח יש 2 חוטים...איפה אני מחבר אותם?

ציטוט מהמאמר : "To test for electrolysis, connect the negative probe of a digital D.C. voltmeter to the battery's negative post. Then submerge the meter's positive probe into the coolant at the filler neck. Be sure that the positive probe does not touch any metal"

ז"א, את האלקטרודה השלילית תצמיד לחיבור השלילי של המצבר, את האלקטרודה החיובית תטבול במים.

מעניין באמת כל הקטע הזה, הם מסבירים בעצם שגופים חשמליים ברכב שיש להם הארקה לקויה מגבירים את קצב האלקטרוליזה במי הקירור מה שמגביר את איכול ראשי מנוע מאלומיניום.

בהזדמנות אולי גם אני אקנה וולטמטר כזה כי תכלס זה מפחיד לחשוב שהמנוע שלך נאכל בגלל שטויות.

פורסם

למה לעשות כיבוי שריפות של בדיקות מיותרות והחלפות נוזל קירור אם אפשר פשוט להאריק את הרדיאטור בצורה מועילה?

לדעתי גם יש רכבים שהארקה זו קיימת מהתכנון המקור של הרכב, שווה לבדוק.

• תוכן חדש...