Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי בחדרה ליד התחנה המרכזית , אצלי היה ירוק , הולך רגל התפרץ לכביש ובלמתי בלימה חזקה הרגשתי את הדוושה של הברקס מחזירה "קיקים" קטנים חזרה והרכב נעצר והולך הרגל המשיך בדרכו.

אני מנסה להבין איך זה קורה בכזאת מהירות נמוכה , פעם ראשונה שמימשתי ABS היה לפני כ-5 חודשים כשהייתי צריך לבלום מ-100 ל-0 תוך כעשרה מטרים.

פורסם

המהירות לא משנה, מספיק שהגלגלים ננעלים שה-ABS יעבוד.

יכול להיות שהצמיגים כבר עייפים, שהכביש היה חלק / משומן יחסית או שבאמת לחצת לחיצה מאוד חזקה.

פורסם
כביש גרוע משפיע על כניסת ה ABS לפעולה. חוסר לחץ אוויר בצמיגים משפיע גם כן.

כנראה בגלל האספלט הגרוע באותו כביש , בניתבי איילון זה לא קורה כשבולמים ככה(לי לפחות).

פורסם

בבלימה, ככל שהמהירות נמוכה יותר, צריך פחות כוח בלימה על מנת לנעול את הגלגלים. לכן סביר לחלוטין שה-ABS נכנסה לפעולה, גם ב-50 קמ"ש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מנסה להבין איך זה קורה בכזאת מהירות נמוכה , פעם ראשונה שמימשתי ABS היה לפני כ-5 חודשים כשהייתי צריך לבלום מ-100 ל-0 תוך כעשרה מטרים.

אותי יותר מעניין דבר אחר: איך הגעת למצב שנדרשת לעצור באחת מ-100 לאפס?

ודבר נוסף: איך עצרת תוך עשר מטרים? אני, גם במכונית Formula-1 לא מצליח לעשות את זה.:shock:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אותי יותר מעניין דבר אחר: איך הגעת למצב שנדרשת לעצור באחת מ-100 לאפס?

ודבר נוסף: איך עצרת תוך עשר מטרים? אני, גם במכונית Formula-1 לא מצליח לעשות את זה.:shock:

כנראה בזמן אמת הזה היה נראה 10 מטרים כנרה יותר, זה קרה כשמשאית נכנסה לישוב אלישיב בכביש 4 לישוב אלישיב ואני נסעתי צפונה בכביש 4 - צומת מאוד מסוכנת.

פורסם
זה קרה כשמשאית נכנסה לישוב אלישיב בכביש 4 לישוב אלישיב ואני נסעתי צפונה בכביש 4 - צומת מאוד מסוכנת.

נתחיל מכך שצומת הוא זכר, ולכן הוא מסוכן...

ונמשיך בכך שאם צומת הוא מסוכן, אז כשמגיעים אליו במהירות גבוהה, פשוט מאטים (כן, ברמזור ירוק) למהירות 70-80 קמ"ש, ובכניסה לשטח הצומת עצמו - עוזבים את הגז לרגע כדי להתכונן לבלימה, אם צריך. כמובן שאם מדובר על צומת לא מרומזר אז צריך להוריד מהירות עוד יותר.

עוד ממרחק רב מהצומת יש להגביר עירנות ולבדוק את התנועה בדרך החוצה וגם את התנועה בנתיב לפניה שמאלה של התנועה הנגדית - ומוודאים שהתנועה עצרה. אם המכוניות עדיין בתנועה, יש לפקוח עליהן עין כדי לוודא שהן אכן מאטות לקראת עצירה.

צעדים אלו היו מאפשרים לך להימנע מאותו מצב, אבל בלי להזדקק לתמרון כה חריף ובלי לייצר לעצמך דרמות מיותרות שבסוף נגמרות רע. הכי קל רק לדעת ללחוץ על הבלמים בדקה התשעים. לעומת זאת, שינוי הרגלים של נהיגה יומיומית היא דבר הרבה יותר קשה אבל גם יותר יעיל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...