Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופניים חשמליים

שניר106
שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני בגר בפ"ת, רוכב כרגע על GSXR 600, בכל בוקר לעבודה ברמת החייל -כ 8.7 ק"מ

מיותר לציין שהנסיעה קשה מאוד (עקב אופנוע ספורט + נהגי פחיות מטורפים שגם בפקק מחליטים לשבור ימינה או שמאלה בלי לאותת חלילה כי התפנה עוד 40 ס"מ של כביש בנתיב השני).

אני שוקל חלופה קצת יותר ברצינות - אני רוצה אופניים חשמליות,

יצא לי לנסוע ליד אופניים כאלו שנסעו במהירות של 50-60 קמ"ש - לצערי לא עצרתי את הבחור כדי לשאול מהיכן קנה.

האם מישהו יודע איפה קונים אופניים שמגיעים למהירויות סבירות ? (סביר זה 40 קמ"ש לפחות)

ברור לי שהחוק מגביל ל25 קמ"ש או משהו בסגנון, אבל ראיתי לא מעט אופניים מקוריים שמגיעים למהירויות האלו.

בנוסף אשמח לשמוע מכאלו שמשתמשים באופניים חשמליות - האם מבחינת החום וכו' נסיעה במהירות של 30-40 קמ"ש מספיקה כדי לא להגיע נוטף מים ?

תודה לכל העונים :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח שהיה מדובר ב50-60 קמ"ש?

זה נשמע הרבה לאופניים חשמליות עם טווח נורמלי בלי הרבה מאוד מצבר, וגם מפחיד טילים מנסיון של רכיבה במהירויות כאלה בירידה. רעדו לי הביצים. אופניים זה לא כלי יציב או מתמרן בכאלו מהירויות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא כלכך האמנתי עד שנסעתי לפחות 20 שניות ליידו עם האופנוע.. המד מהירות באופנוע נראה לי אמין מספיק.. הראה 58-57 כמעט כל הדרך..

בגלל זה אני מאמין שהם קיימים, וכן נראה לי גם לא כלכך יציב בגלל זה הרף שאני מציב הוא באיזור ה 40 קמ"ש ..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צ'מע, הנושא לא כ"כ פשוט ולא כ"כ זול.

האופניים שראית נוסעות 50 קמש הן כמובן קיט הסבה פיראטי שהתקינו בארץ.

יש 3 בעיות בקיט מסוג זה, הראשונה היא המחיר- קיט טוב עולה לפחות 6000 שקל (לא כולל האופניים).

השניה היא אמינות- מכיוון שהקיט פיראטי אף אחד לא יתן לך עליו אחריות ושיקרה משהו (ובטוח יקרה) אתה יכול לדבר עם הלמפה.

השלישית היא שאופניים רגילים פשוט לא מיועדים למהירויות כאלו והמנוע פשוט יפרק לאט לאט את המכלולים השונים (בלמים, גלגלים, בלולמי זעזועים ועוד)

בקיצור אופניים שמגיעים ל 50 קמש זה מסוכן, יקר ולא אמין.

האפשרות השניה היא לקנות אופניים חשמליים חוקיים שמגיעים ל 25-30 קמ"ש, מחירם לא יקר מדי ויש להם אחריות טובה, אני לא חושב שאתה צריך יותר מזה בשביל 9 ק"מ.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי איך הן אמורות לשפר את המצב הקיים.

אם אתה מתכוון לנסוע איתם על הכביש, הרי שתתקל באותן בעיות כמו עם האופנוע.

אם אתה מתכוון לנסוע על המדרכה, גם אם תאורטית הן מגיעות ל-60 קמ"ש או אפילו 40, זו לא מהירות מתאימה לנסיעה על מדרכה, דבר שהוא לא חוקי גם לאופניים, ומסכן בצורה של ממש הולכי רגל ואותך (שלא לדבר על הצורך לחצות כבישים, לעלות ולרדת מדרכות וכו').

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אופניים, זכר, לכן: אופניים חשמליים.

לדוגמא: "אתמול התיישבתי על האופניים החשמליים שלי וקיבלתי זרם בביצים."

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי איך הן אמורות לשפר את המצב הקיים.

אם אתה מתכוון לנסוע איתם על הכביש, הרי שתתקל באותן בעיות כמו עם האופנוע.

אם אתה מתכוון לנסוע על המדרכה, גם אם תאורטית הן מגיעות ל-60 קמ"ש או אפילו 40, זו לא מהירות מתאימה לנסיעה על מדרכה, דבר שהוא לא חוקי גם לאופניים, ומסכן בצורה של ממש הולכי רגל ואותך (שלא לדבר על הצורך לחצות כבישים, לעלות ולרדת מדרכות וכו').

הבעיה העיקרית היא הגשר שמוביל מפ"ת (צומת אזורים) לקניון איילון. שם התנועה מאוד מאוד צפופה, וקשה מאוד לתמרן עם האופנעו ולצאת בלי נזק, יוצא לי אין ספור פעמים לבלום פתאומית בגלל רכב שהחליט לחתוך ימינה או שמאלה (תלוי באיזה נתיב הוא) בלי לאותת או חס וחלילה להעיף מבט במראה ..וכמובן שבלי צורך (כי הם עומדים .. הוא פשוט ראה רווח של חצי מכונית שאפשר להשתחל ולהמשיך לעמוד..)

בכביש הזה יש כמובן מדרכה.. ריקה לחלוטין בשעות הבוקר האלו (בשעות הערב אין בעיה כי גם אין פקקים) - ושם עם אופניים ניתן להגיע בבטחה לפחות עד לקניון איילון (גם בהמשך יש מדרכה אבל שם בהחלט לא ניתן לנסוע 40-50 קמש)

לכן כל דבר שיעזור לי לעבור את החלק הכי קשה בבוקר בצורה בריאה ותקינה.. יהיה שינוי מבורך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההבדל בתמרון רציני, ולדעתי באופניים אתה אפילו יותר פגיע

בגלל מחסור בדוושת גז (האצה של אופניים חשמליים זה לא זה).

נשמע שאתה צריך אופנוע קטן יותר, או... סליחה על חילול הקודש, קטנוע.

אופניים במדרכה, חשמליים או לא, זה לא סידור מוצלח למרחק רב -

אתה מגלה מהר מאוד שהמדרכות במצב גרוע יותר מרוב הכבישים בארץ,

ושהשילוב עם הולכי הרגל איננו מתאים לרכיבה מהירה.

בקיצור, GSXR 600 זה נחמד ויפה,

אבל זה בערך הכלי הכי פחות מתאים שאפשר לחשוב עליו בקטע הכביש הזה.

- - - - -

בנוגע ל"נוטף מים" - גם נסיעה במהירות קבועה של 20 קמ"ש מפחיתה הזעה בצורה דרסטית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע שאתה צריך, סליחה על חילול הקודש, קטנוע.

בנוגע ל"נוטף מים" - גם נסיעה במהירות קבועה של 20 קמ"ש מפחיתה הזעה בצורה דרסטית.

מסכים לכל מילה. השליטה חלקה, במיוחד אם לא תקנה מפלצת אלא 125 צנוע. משומש לא עולה הרבה והוא שימושי ואמין פי כמה מאופניים, גם לטווחים בינוניים.

רכבתי כמה פעמים בקטע הנ"ל, אכן מייגע אבל עדיין מהיר מאד לעומת רכב ולא כל כך מסוכן אם אתה לא מנסה לדהור אלא מזגזג בזהירות.

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על הגשר המדרכה אומנם ריקה, אבל ממנו ועד לצומת שטרית המדרכות מאוד לא ידידותיות להולכי רגל, על אחת כמה וכמה לרוכבי אופניים (משטרית יש שביל אופניים נהדר בפארק), זה אומנם קטע קצר יחסית, אבל יש לך גם את הדרך מהבית עד לגשר שצריך לבחון אם היא מתאימה לדיווש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אופניים, זכר, לכן: אופניים חשמליים.

האקדמיה של אוניברסיטת שישו ושימחו (אותה אני מיצג ובה אני דיקן האוניברסיטה*) מציעה את השימוש במילה "חשמלופניים"

* האוניברסיטה איננה מוכרת ע"י המועצה להשכלה גבוה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שצריך ולא קיים עדיין בארץ ובחו"ל יקר מידי, זה אופני הרים חשמליות.

תוכל לעלות ולרדת ממדרכות ברצף ולספוג את המהמורות במדרכות.

אני לא רואה טעם לרכב במהירות גבוהה מ 40-45 קמ"ש, ללא שיפור ניכר ויקר במיכלולי השילדה, מיתלים, ברקסים.

או שתחליף את הג'יקסר באופנוע דו"ש קטן יעיל ותוכל לרכב על השביל בגדות הירקון מפ"ת עד רמת החייל .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...