Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם על רעיון שי בו יוזמה של הממשלה להיטיב עם האזרחים תוך כדי רווח ממיסים, ועל הדרך לשפר את איכות החיים של כמה אנשים' וליצור קצת שיוויון בין השרים (וצמודיהם) והאיש הממוצע, שם למטה בעם?

זוכרים שלפני כמה שבועות הסתיים מכרז לרכבי שרים. נבחרה BMV528.

אז היו ביקורות, טענות וכו' - נדמה לי, שכמו שצפוי - הן לא שינו כלום בהחלטה.

מדובר בהרבה מכוניות : חוץ משרים (יש כמה עשרות...) יש עוד לא מעט אנשים שיזכו לרכב כזה: כל אלו שהם צמודי שרים (יש מעמד כזה להרבה בעלי תפקידים בשרות הציבורי, תבדקו), שופטים מסויימים, ועוד כמה אנשים שישוו תנאים על הדרך.

בכל זאת , ב.מ.וו. 528 הוא אוטו טוב מאוד. בטיחותי. מתאים לי. מה פתאם? לא בשביל הרושם , ומה איכפת המחיר, ממילא מישהו משלם.

בדרך הסתבר שהיבואן יודע טוב מאוד למה הוא מציע הנחה של 48%. מסתבר שאפשר לתת הנחה כזו. חברות הליסינג מקימות ארגון מחאה בגלל זה: הן חשבו שהן מקבלות הנחות יפות. אבל הן לא הנושא כאן.

הכמות הנירכשת כתוצאה מהמכרז תגיע לכמה מאות מכוניות.

כעת, אם הממשלה רוצה להיטיב עם העם (נכון, לא כולו, אבל מדובר במספר אנשים גדול),

למה שלא יציעו את הרכב ובאותם תנאי רכש - לכל ישראלי מעוניין?

ב-200 וקצת אלפים, במקום 400 - יהיו הרבה קונים. אוטו מעולה, עסקה כלכלית מצויינת. והמדינה תרויח הרבה מהמיסים שישולשלו לכיסה.

אז הממשלה תהפך למתווך-משווק (ממש לא מפריע לי), אולי אפילו יוכלו למנות כמה מקורבים לניהול העניין, איני רואה בעיה לקנותרכב ממינהל הרכב, ועמישראל יסע ברכב משובח ובמחיר שמתאים לו.

במחשבה לטווח ארוך, אם העסק יצליח, אפשר להרחיב את העסקה גם למשפחתיות, ואפילו קטנות לצעירים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ישה ענה לך בצורה הטובה ביותר. דלק מוטורס מבחינתם, גם בחינם היו נותנים. עבור חברה כמו דלר מוטורס זה כסף קטן לעומת תקציב הפרסום שלה ועם הרצון לשנות את התדמית של המותג, אין מתאים יותר מלזכות במכרז כזה. מספיק שתחשוב כמה דיברו על המכונית הזו וזה כבר היה שווה כל שקל גם אם היו מבטלים את המכרז.

דרך אגב לא מדובר במאות מכוניות אלא ב-50 בלבד.

פורסם

ישה, אני מצטער, אבל אני לא יכול שלא להתפלא עליך. אתה באמת חושב שמישהו מפסיד על הבימר הזו? באמת?

אני רוצה לשאול שאלה אחת: כמה עולה רכב של 400K בלי מיסים לצרכן הסופי?... אני חושב שמשהו דומה קרה פה.

אני לא רואה פה 50% הנחה אלא ביטול של 100% מס, אולי כחלק מההצעה או מתנאי המכרז.

ואגב, מה שאתה לא רואה שכתוב בוויקיפדיה, זה שניתן להשתמש בלוס לידר כדי לגרום להייפ ולייצר דרישה מלאכותית למוצר, דבר שיגדיל את המכירות מהר ובעשרות\מאות אחוזים, כדי לאפשר גם קנייה של כמות גדולה יותר במחיר נמוך יותר ולעבור מלוס לרווח סביר. להבנתי חברות פונות לאתרי הקופונים למשל, ויחד עושים את זה לפעמים עם מוצרים שונים ומשונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רוכב בודד, לרוב אני מסכים איתך. הפעם הגזמת.

תניח את הג'וינט, טפטף סטילה ותתעורר על עצמך.

אתה חי בישראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

הפירוש למהלך של BMW הוא שיווקי בלבד.

עולה להם כ-10,000,000 ש"ח התרגיל השיווקי הזה, אבל הם יוכלו להכניס לרקורד שלהם מיצוב גבוה יותר למותג - לא רק רכב לערסים/עבריינים/טייקונים - ממשלת ישראל נוסעת בו ואם היא נוסעת בו, סביר שבזכות המהלך הזה, הם יצליחו למכור בשנים הקרובות עוד 1,000 מכוניות מדגמים שונים במחיר מלא. עוד 1,000 מכוניות מעבר למכירות הרגילות.

משמעות הדבר שכדי למכור 1,000 מכוניות נוספות, הם השקיעו 10,000,000 ש"ח בקידום מכירות.

(וכפי שנאמר - ברמת העיקרון, גם בחינם היה כדאי להם לתת).

BMW לא יכולה למכור את הרכב ללא מיסים, כי גם רכבי המדינה חייבים בתשלום מיסים ככל רכב אחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

המהלך של ב.מ.וו. מוצלח מאוד. אין עוררין. אבל לא כיוונתי להיבט השיווק.

זקני הדור ודאי זוכרים איך פעם וולוו היה רכב שרים וככה חדר לשכבות מנהלים, לצה"ל וביסס עצמו בשוק רק בזכות היותו רכב שרים. (וגם של עולים חדשים עם יכולת... שהוליד את האימרה וולוו כחול ומספר לבן...)

מדובר על יותר מכמות השרים, יש הרבה בעלי משרות ובכירים בממשלה שצמודים לשכר או תנאי שרים. לפי הידוע לי מדובר חלק מהשופטים, גם יו"ר ההסתדרות, באל על, בזק, ועוד. מי שירצה להרחיב ידע יתעניין כמה בעלי תפקידים צמודים לשכר/תנאי חכ"ים, סגני שרים וכו'. המון !

אם התנאים מחייבים אזי מינהל הרכב יקנה לכל אלו רכב חדש.

לא נתונים אלו הם נקודה לנושא. שיהיה לכל מי שרוצה ויכול, או ריפד את עצמו בתנאי דה לוקס, שחלקם על חשבוני.

השאלה התמימה שלי היא אמיתית. למה הממשלה לא תהיה גם משווקת רכב בחצי מחיר לכל המעוניין?

אם יש ביכולתה להשיג תנאים כל כך טובים, שתשיג אותם לכל מי מאזרחיה שמעוניין, וגם תרויח מיסי קניה בדרך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לדעתי התשובה פשוטה - אין להם סיבה.

אם יוזילו רכבים שעולים 300K בחצי מחיר, המס מהקניה ירד גם הוא בחצי, ולכן אתה אמנם תנהג ברכב טוב יותר, אבל הם ירוויחו אותו מס, או לחלופין תנהג ברכב פחות טוב והם ירוויחו פחות מס ככה שמבחינת הממשלה זה LOSE-LOSE.

עזוב שמבחינת כלכלית אף חברה לא תוזיל בחצי מחיר את כל הליין שלה ולא משנה כמה הממשלה תתחנן, זה באמת לא רווחי לחברות (אני מודע לכמה עולה רכב, אבל אל תשכחו הוצאות פירסום, משכורות, אולמות תצוגה וכו'...)

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

רוכב בודד,

לא הבנת את העניין השיווקי - היבואן משלם על הפרסומת הזאת 10,000,000 שקלים.

נניח והיבואן קונה את הרכב כולל מיסים ב-200,000 ש"ח. הוא מוכר אותו למדינה ב-200,000 ש"ח והיבואן לא הרוויח דבר, אבל עשה לעצמו פרסומת ומיתוג גבוה יותר.

הפרסומת הזאת עלתה ליבואן 10,000,000 ש"ח.

היבואן לא היה מוכר 1,000 רכבים במחיר כזה, כי בעוד 4 שנים השוק יוצף ב-1,000 מכוניות שמינהל הרכב ימכור כמשומשות והן יקבלו מחיר זנותי. עשרות מכוניות עוד יתמסמסו בשוק בלי להשפיע עליו.

הנקודה הנוספת היא שהיבואן מוכן לשלם על פרסומת 10 מליון שקלים, הוא לא מוכן לשלם על פרסומת 200 מליון שקלים.

בזמנו הוולוו לימוזין של משרד החוץ נמכרו כמשומשות בערך ב-100,000 ש"ח לרכב (היו גם כאלה שנמכרו ב-80,000). כשהם קנו אותן חדשות, זה עלה סביב 600,000 ש"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ישה ענה לך בצורה הטובה ביותר. דלק מוטורס מבחינתם, גם בחינם היו נותנים. עבור חברה כמו דלר מוטורס זה כסף קטן לעומת תקציב הפרסום שלה ועם הרצון לשנות את התדמית של המותג, אין מתאים יותר מלזכות במכרז כזה. מספיק שתחשוב כמה דיברו על המכונית הזו וזה כבר היה שווה כל שקל גם אם היו מבטלים את המכרז.

דרך אגב לא מדובר במאות מכוניות אלא ב-50 בלבד.

לא ראיתי את התגובה הזו לפני שהגבתי. בהחלט יש בזה משהו וייתכן שאני פיספסתי את כל הפואנטה...:oops:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אף אחד לא מרוויח אגורה אחת על הב.מ.וו הזו במחיר שזה הוצע לשרים. זה פשוט הזוי לחשוב שכן.

יכול להיות שגם ב.מ.וו מעורבים במעל ואז דלק לא סופגים את כל ההנחה על עצמם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני חייב להבין משהוא ברציונל של השאלה המקורית, הרכב עולה 400K, ימכר לדעתך ב 200K.

מי בדיוק הולך לממן עוד 200K על כל רכב?

המדינה? :shock:

ב.מ.וו לכל פועל במימון המדינה? :screwy:

כי דלק מוטורז בטח לא הולכת לחתוך מחיר בחצי ותתרום 200K סתם ככה על כל מכונית.

באמת שרשור הזוי במעט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק אני לא הבנתי את מטרת השרשור הזה?

ברווז אני אשמח אם תסביר את עצמך קצת יותר לעומק, האם הטענה שלך היא שהממשלה תקנה מדלק מוטורס כמות מכוניות

ותמכור אותן לאזרחים? ככה כביכול הממשלה תוכל למכור במחיר טיפה יותר גבוהה ממה שהיא קנתה, אבל עדיין זול משמעותית ממחיר השוק?

אשמח לפירוט.

פורסם

כן, הכוונה שהממשלה תמכר רכב לאזרחיה בתנאים דומים לאלו שהיא קונה עבור עצמה.

כמו שאדם יכול להכנס לחלק מחברות הליסינג ולרכוש רכב חדש שמחירו משקף חלק מההנחה שחברת הליסינג משיגה, כמו שיש מועדוני לקוחות "כבדים" שמשיגים הנחות והטבות - ככה אדם ילך למינהל הרכב הממשלתי וירכש רכב בתנאים מועדפים.

אני יודע שהרעיון הזוי, אבל היו מקרים של רעיונות הזויים שמומשו, וגם הרבהכאלו שלא. לפעמים בצדק.

כמו שמשה כחלון, שר התקשורת הנוכחי עשה בתחומי פעולתו מהפכות של ממש לטובת הצרכנים - הרי לפני 3 שנים לא היינו מאמינים שהוא יוכל להתמודד מול כוחן וכספן של חברות התקשורת - והוא הצליח בגדול! - שיקום שר תחבורה או אוצר שרואה את טובת האזרחים מול עיניו וירים את הכפפה.

אל תשכחו שהיבואן מרויח לא רק מהמכירה אלא מהתחזוקה לאורך שנים, לקוח חוזר, ולדעתי לא יקרה כלום אם מתח הרווחים יצטמצם. כבר ראינו שהכל אפשרי בעסקאות שהוזכרו ואחרות.

אני אשמח, וכנראה עוד כמה אנשים, אם הרעיון יעבר לישום ולא ישאר רק חיוך שובב ביום קיץ חם...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יבואן ב.מ.וו מוכר כמה עשרות מכוניות בהנחה של 48 אחוז. אני מניח שאם במכרז היו מבקשים כמה מאות מכוניות, ההנחה היתה מצטמצמת ועומדת על כ-25-30 אחוז. במחיר הזה לממשלה לא היה כלכלי להתחיל להיות סוחרת רכב, כי שולי הרכב קטנים.

זה לא רק למכור רכב, איפה אולם תצוגה לראות? איפה אנשי מכירות? כך שכל התהליך היה צמצמם עוד יותר את ההנחה.

חוץ מזה אם המדינה היתה מתחילה למכור רכבים, היא כבר היתה מפריטה את זה. בינתיים כל מה שהופרט הפך ליקר יותר.

אגב, היתה כתבה על ההנחה המוגזמת הזאת. המתחרים נתנו הנחות של כ-20 אחוז והמחיר הסופי היה באזור ה-200 אלף. נראה לי שב.מ.וו ידעו שכל המחירים יהיהו באזור ה-200 אלף ולכן חתכו במחיר, אחרת לא היה להם סיכוי לזכות. מצד שני למדינה כדאי לקנות רכב בהנחה כל כך גדולה, כי כשיבואו למכור אותו בעוד כמה שנים, המחירון שלו יתבסס על לוי יצחק ונניח שהוא יעמוד על 250,000, זה אומר שהמחיר יתחיל מכאן. וכנראה ימכרו באזור ה-150 אלף.

לעומת זאת אם היו קונים את הרכב המתחרה, מחירו לצרכן נניח כ-260 אלף אבל בעוד כמה שנים מחירו יהיה באזור ה-120 וימכר כנראה ב-80 אלף. כך שיוצא שבבחירת הב.מ.וו המדינה תרוויח יותר בעת המכירה שלהם כמשומשות.

• תוכן חדש...