Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה 1.4 ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו מתעניינים בסקודה פאביה 1.4 ידנית 85 כוח סוס 2012 חדשה

רציתי לשמוע מה דעתכם עליה?

היא חזקה יחסית? סוחבת? מאיצה יפה?

מה בנוגע לאמינות שלה? בטיחות ונוחות?

מה עם צריכת הדלק בין עירוניים ללא פקקים? (99% מהנסיעה איתה)

לטעמכם האישית היא יפה?

ועוד שאלה שאני צריך לשאול, איך השירות של צ'מפיון? שמעתי איתם הרבה בעיות.

ואחרונה - איזה צבע היתם ממליצים לקחת לטעמכם?

אם לא מתאים תעבירו לפורום מתאים בבקשה .....

תודה מראש (-:

** את הכותרת תשנו ל"אתם", יצא לי "אתן" בלי כוונה

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום נמרוד.

לגבי הפאביה דובר רבות בפורום, בצע חיפוש ותקבל תשובות לכל שאלותיך.

לגבי השירות של צ'מפיון, כנ"ל.

יופי וצבע- שיקול שלך, כמו שרשמת זה עניין של טעם. אישי

שיהיה בהצלחה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

שלום לכולם,

לטעמכם האישית היא יפה?

תודה מראש (-:

כמו שנאמר, דובר על הרכב הרבה וניתן להריץ חיפוש.

בקצרה:

מנוע ותיק ואמין. כנ"ל לגבי הגיר הידני.

ביחס למתחרות ברמה של 70K לפאביה(וגם לאיביזה) מנוע חזק.

איכות החומרים מצויינת, והנסיעה נוחה באופן יחסי לסופר מיני.

בעוכריה, ארבעה כוכבי בטיחות בלבד.

בגדול רכב חסכוני, צריכת הדלק מושפעת מאופי הנהיגה(בייחוד בגיר ידני).

פורסם

שלום לכולם,

לטעמכם האישית היא יפה?

תודה מראש (-:

מצחיק, בדיוק מכרתי אחת כזו, דגם ספורט בת שנה וחצי - הדגם הזה ממש מפנק (לא מכיר את הדגם הבסיסי). צריכת דלק בינעירונית 1:20 אפילו לפעמים יותר טוב (נסיעה כל בוקר בנתיב המהיר בלי עליות ובמהירות די קבועה). צריכה ממוצעת 1:14 כי בחזרה מת"א אין נתיב מהיר... :) המנוע לא חזק במיוחד אבל היא סוחבת יפה מאוד ומאיצה סביר כי ההילוך הראשון קצת קצר. האוטו יחסית שקט חוץ מזה שקצת מבאס שיש רעש של רוח מהקורה בנסיעה מהירה. לסיכום, אחלה אוטו, מכרתי כי אני צריך רכב גדול יותר (עגלות וכו') - גם זה שקנה ממני הרוויח כי הוא קנה רכב ממש חדש ואני אכלתי את כל הירידה הגדולה, שזה גם מבאס, אבל זה סיפור אחר.

הוספה: למרות החששות שהיו לי, השירות של צ'מפיון היה בסדר גמור.

פורסם
שלום נמרוד.

לגבי הפאביה דובר רבות בפורום, בצע חיפוש ותקבל תשובות לכל שאלותיך.

לגבי השירות של צ'מפיון, כנ"ל.

יופי וצבע- שיקול שלך, כמו שרשמת זה עניין של טעם. אישי

שיהיה בהצלחה.

תודה רבה, את האמת חיפשתי אבל מה יותר טוב למקבל מענה אישי? P:

ובקשר ליופי ולצבע לי יש דעה , והיתי שמח לשאול גם את האחרים.

אהבתי מאוד אדום ושחור למען האמת ואני מתלבט מעט ..

כמו שנאמר, דובר על הרכב הרבה וניתן להריץ חיפוש.

בקצרה:

איכות החומרים מצויינת, והנסיעה נוחה באופן יחסי לסופר מיני.

בעוכריה, ארבעה כוכבי בטיחות בלבד.

בגדול רכב חסכוני, צריכת הדלק מושפעת מאופי הנהיגה(בייחוד בגיר ידני).

בטיחות לא ממש מדבר אליי כי בתאונה חס ושלום אני לא יצא שלם עם כוכב אחד ועם 100 כוכבים ..

חוץ מזה שמחתי לשמוע את דעתך.

מצחיק, בדיוק מכרתי אחת כזו, דגם ספורט בת שנה וחצי - הדגם הזה ממש מפנק (לא מכיר את הדגם הבסיסי). צריכת דלק בינעירונית 1:20 אפילו לפעמים יותר טוב (נסיעה כל בוקר בנתיב המהיר בלי עליות ובמהירות די קבועה). צריכה ממוצעת 1:14 כי בחזרה מת"א אין נתיב מהיר... :) המנוע לא חזק במיוחד אבל היא סוחבת יפה מאוד ומאיצה סביר כי ההילוך הראשון קצת קצר. האוטו יחסית שקט חוץ מזה שקצת מבאס שיש רעש של רוח מהקורה בנסיעה מהירה. לסיכום, אחלה אוטו, מכרתי כי אני צריך רכב גדול יותר (עגלות וכו') - גם זה שקנה ממני הרוויח כי הוא קנה רכב ממש חדש ואני אכלתי את כל הירידה הגדולה, שזה גם מבאס, אבל זה סיפור אחר.

הוספה: למרות החששות שהיו לי, השירות של צ'מפיון היה בסדר גמור.

תודה רבה! על איזה גיר מדובר בדגם שהיה לך?

פורסם

הסוזוקי ספלאש עולה 70K והמנוע שלה מודרני, חזק וחסכוני יותר מזה של הפאביה. באופן מפתיע תא הנוסעים שלה לא פחות מרווח מהפאביה, אבל תא המטען קטן משמעותית. אפשר כמובן להפיל מושבים אחוריים ולהכניס אפילו כוננית ספרים (היתרון הגדול של מכוניות 5 דלתות על פני 4 דלתות / סדאן), אבל זה פתרון לא בטיחותי ששימושי רק במקרים מיוחדים. תא המטען עצמו מספיק לתיקים / שקיות קניות, אבל אני בספק אם הוא מספיק להרבה יותר מזה. בפאביה תא המטען בהחלט מכובד לרכב בגודל הזה, בדומה לאיביזה ולפיאסטה.

ובקשר ליופי ולצבע לי יש דעה , והיתי שמח לשאול גם את האחרים.

הדיעה האישית שלי היא שהפאביה היא המכונית הכי פחות יפה בקבוצה. מצד שני, גם הספלאש לא בדיוק מצטיינת בנושא הזה וזה לא מנע ממני להזמין אחת השבוע. יופי זה לא הפרמטר הכי חשוב במכונית. באופן אישי הייתי מדרג את האיביזה והפיאסטה בטופ מבחינת עיצוב חיצוני, אבל יש להן חסרונות אחרים.

בטיחות לא ממש מדבר אליי כי בתאונה חס ושלום אני לא יצא שלם עם כוכב אחד ועם 100 כוכבים ..
אתה שוכח את פאקטור המהירות. הבדיקות של Euro NCAP מתבצעות במהירויות 50 ו-64 קמ"ש (לפגיעה חצי-חזיתית וצידית) ואפשר לראות הבדלים משמעותיים. יש רכבים שבהם תצא כמעט ללא פגיעות, ויש רכבים אחרים שבהם הפגיעות תהינה משמעותיות יותר. מה אתה מעדיף - מכה יבשה עם סימן כחול או עצם מרוסקת? או אם מדובר על פגיעות במהירות גבוהה יותר - עצם מרוסקת או אשפוז בבית לווינשטיין? בקיצור, הנושא הזה חשוב. עם זאת, הוא לא הנושא היחידי שחשוב, ולא הייתי פוסל על הסף מכוניות עם בטיחות 4 כוכבים כמו הפאביה או הספלאש. ראה הסבר בפסקה האחרונה בהודעה הזו.
פורסם

כל רכב שנמצא בתקציב של פותח הדיון רלוונטי להשוואה. במקרה קניתי רכב השבוע בסכום המדובר (ובמקרה שלי הסוויפט כן הייתה בתקציב), ומכל האופציות בחרתי בספלאש. גם את הפאביה בדקתי, אבל היא נפלה בשלב מוקדם יותר.

בפועל, הדבר היחידי שבו יש לפאביה יתרון של ממש על הספלאש הוא בתא המטען הגדול יותר. בשאר הפרמטרים יש הרבה דימיון, ובעיקר יתרונות לצד של הסוזוקי.

פורסם

הפאביה מרגישה הרבה יותר נעימה ובוגרת מספלאש לפי דעתי . הן לא מאותה קבוצה וזה מורגש. בייחוד אם הנסועה שלך כוללת נסיעות בינעירוניות הפאביה - טובה יותר ולדעתי היא נותנת את התמורה הטובה ביותר מבין מכוניות 70 האלף.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
הסוזוקי ספלאש עולה 70K והמנוע שלה מודרני, חזק וחסכוני יותר מזה של הפאביה. באופן מפתיע תא הנוסעים שלה לא פחות מרווח מהפאביה, אבל תא המטען קטן משמעותית. אפשר כמובן להפיל מושבים אחוריים ולהכניס אפילו כוננית ספרים (היתרון הגדול של מכוניות 5 דלתות על פני 4 דלתות / סדאן), אבל זה פתרון לא בטיחותי ששימושי רק במקרים מיוחדים. תא המטען עצמו מספיק לתיקים / שקיות קניות, אבל אני בספק אם הוא מספיק להרבה יותר מזה. בפאביה תא המטען בהחלט מכובד לרכב בגודל הזה, בדומה לאיביזה ולפיאסטה.

מודרני או לא. למנוע של VAG יש יותר קג"מ שגם מתקבל יותר מוקדם ככה שאני לא יודע אם הוא חלש יותר.

הפאביה איכותית בהרבה מהספלאש שבכלל לא באותה הקטגוריה.

על אף המנוע החלש, הייתי בודק את הפיאסטה.

פורסם

נהגתי על שתיהן והספלאש הרגישה יותר נמרצת מהפאביה. בנוסף לזה היא גם יותר חסכונית, כך שדי ברור לי שאפשר להגדיר את המנוע שלה כיותר מודרני.

לא הרגשתי שום הבדל ב"איכות" בין השתיים, לפחות לא בתא הנוסעים. אשמח מאוד לשמוע משהו ממוקד יותר, כי הכל הרגיש ותפקד מצויין בשתי המכוניות. ואין ספק שבכל מה שקשור במה שמתחת למכסה המנוע, היתרון באיכות ובאמינות בצד של סוזוקי. זה לא מקרי שסקודה נותנים אחריות רק לשנתיים, ושהם מפגרים אחרי סוזוקי בכל סקרי האמינות.

בקיצור, הכל מתחיל ונגמר בגודל של תא המטען. אם זה של הספלאש מספיק, היתרון שלה על הפאביה די מוחלט. ואם הוא לא מספיק, אז כדאי לבדוק אופציות נוספות - פיאסטה, איביזה ואם יש אפשרות לקנות דרך ארגון חבר - אז גם קיה ריו.

וכמה מילים לגבי הקטגוריה. המחיר, המרחב בתא הנוסעים והאבזור של הספלאש והפאביה כמעט זהים. מה בדיוק ההבדל שהופך את הספלאש ללא רלוונטית למי שחושב לקנות פאביה? כי אני בדקתי את שתיהן ולא ברור לי מה כל כך שגוי בזה. גם מכוניות קטנות יותר (כגון הפיקנטו) או גדולת יותר (כגון הפיאסטה והריו) היו עומדות ב-90% מהצרכים שלי. ביצעתי בכל זאת חקר שוק ונסיעות מבחן כדי למצוא רכב שנותן את ההתאמה ואת התמורה הטובים ביותר. הדבר הכי טיפשי שאפשר היה לעשות הוא להגדיר שאני משווה רק מכוניות באורך של בין 3.80 ל-3.90 מ' ולפסול את כל השאר, כי הן "לא באותה קטגוריה". במקרה כזה הספלאש הייתה חסרה 2.5 ס"מ הרי גורל, והסוויפט לעומת זאת הייתה עוברת את המבחן הזה בצורה משכנעת ביותר - עם 3.85 מ'. אין ספק, שווה תוספת של 7000 ש"ח ופשרה בשדה הראיה.

פורסם

בכנות, לא נהגתי על הספלאש, אבל כשהתלבטתי לפני חודשיים-שלוש, ההתלבטות שלי הייתה סוויפט/פיאסטה וגם איביזה בצורה כלשהי, הספלאש ממוקמת בין האלטו לסוויפט וזה מורגש כבר בכניסה לרכב (שאת זה כן ניסיתי), היא פשוט לא הלהיבה אותי מבחינת מראה פנים/חוץ ומבחינת הבטיחות, באופן כללי, זאת אופציה טובה אבל היא לא עומדת באותה רמה כמו הסופרמיני המובילות

פורסם

גם אני בדקתי את הסוויפט והספלאש ונהגתי על שתיהן. לא ראיתי שום הבדל בחומרים או באיכות בין השתיים, וגם לא במרחב בתא הנוסעים. כן ראיתי, תרתי משמע, ששדה הראיה בסוויפט נחות מזה של הספלאש, דבר שבולט גם במה שרואים (או שלא רואים) דרך החלונות וגם במראות. על מה בדיוק משלמים עוד 7000 ש"ח בסוויפט? על עיצוב שונה, כניסות AUX/USB, כוכב נוסף בבטיחות, ותא מטען שגדול לפי הנתונים ב-30 ליטר אבל כשמשווים בפועל מסתבר שיש בספלאש אפשרות להרים את משטח הבסיס על ציר ולקבל תא מטען שלדעתי גדול יותר מזה של הסוויפט (בטוח עמוק יותר). העיצוב סביר בעיני בשני המקרים. שתיהן לא מלכות יופי, אבל לטעמי נראות טוב יותר מהפאביה. את כניסות האודיו אפשר להוסיף עם קופסת מתאם (וכך עשיתי). היתרון היחידי שראוי להתייחס אליו הוא בבטיחות, אבל ההבדל לא מאוד גדול.

פורסם

Yirg, יופי של טרול סוזוקי אתה - עבודה נאמנה.

אין כל מקום השוואה בין הפאביה לבין הספלאש - הספלאש מתחרה בשקודה סיטיגו (שעוד לא נמכרת בארץ) ונחותה ממנה בכל אספקט.

אני בכלל לא אכנס להשוואה העילגת בין מיני (ספלאש) לסופר מיני (פאביה). הפאביה עדיפה ברב מוחלט גם על הסוויפט, לה יתרון בטיחות ועיצוב (וגם זה עניין של טעם).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...