Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוראל,

אני גם טס בסוף ספטמבר -תחילת אוקטובר. נוחת בפרנקפורט (לופט' - המוביל הלאמי :?) ומדרים ליער השחור,

אבל לעומתכם אני אהיה כנראה בתוך מיניוואן :cry:

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Monopusto - כמה הצעות שעולות לי כרגע בלי לחטט בתוכנית הטיול שלי:

1. טיפוס על שני מגדלי Stephansdom (האחד באמצעות מעלית, השני על הרגליים).

2. תצפית מה-Donauturm (אם אתה מגיע ברכבת התחתית תביא בחשבון קטע הליכה של 20-30 דקות בכל כיוון).

3. לא לוותר על קונצרט לתיירים בהופבורג - משעשע ביותר.

4. לא לוותר על הארמונות, למרות שכולם משמשים גם כמוזיאונים רובם לאמנות אבלגם מוצגים היסטוריים. למשל אוסף כלי השולחן הקיסרי. תביא בחשבון שחלקם תופסים שטחים עצומים כיאה לארמונות מלכות עם גנים מרהיבים - והקצב לעצמך את הזמן הדרוש לצעוד מרחקים אלה. למשל צעידה מארמון שינברון לגלוריאט בקצהו המרוחק של הגן היא טיפוס של מאות מטרים (מרחק, לא גובה) אם לא יותר

5. בדוק, למשל, באתר זה.

6. התחבורה הציבורית יעילה מאוד, אבל הכן היטב את רגליך כיון שיש הרבה מאוד מה לעשות בצעידה רגלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה הקטע שלך, אז בשיינברון יש בנוסף לארמון ולגנים גם גן חיות יפיפה.

אחת מההזדמנויות הבודדות לראות פנדה מחוץ לגבולות סין, על אחת כמה וכמה שבשנה שעברה נולד להם גור קטן, הראשון שנולד בגן חיות מחוץ לגבולות סין.

אם אתה בקטע של קניות, חצי שעה מזרחה מוינה, יש קניון עודפים עצום וזול בצורה מזעזעת, ששמו Outletcenter Parndorf קניתי שם כמויות של בגדים שלא קניתי כל חיי ויצאתי עם גרושים!

לסבר את האוזן?

2 חולצות כפתורים, 2 זוגות מכנסיים ונעלים, הכל בחנות מקורית של טימברלנד, יצאתי עם נזק של 62 אירו! :shock:

וינה 258.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אוראל,

אני גם טס בסוף ספטמבר -תחילת אוקטובר. נוחת בפרנקפורט (לופט' - המוביל הלאמי :?) ומדרים ליער השחור,

אבל לעומתכם אני אהיה כנראה בתוך מיניוואן :cry:

נו, בקצב הזה יהיה כאן מפגש פורום באמת :wink:

אני כנראה אחזור דרך היער השחור, יש לי שם גם סידורים (אוניברסיטה).

תעדכן אותי בפרטי לגבי תאריך הטיסה ומספר טיסה, אנסה לדאוג לכם למקומות ראויים 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אלה המחירים היום. אני מחפש דיל לחופשת קיץ וכל מה שמצאתי בסדרי הגודל האלה.

אתמול היה לי קטע הזוי עם סוכנות נסיעות - הציעו לי טיסה לפריז ב-380 אירו. ניסיתי לבדוק את הטיסות ולא מצאתי את הטיסה חזרה באתר החברה (אל-על\סאנדור). התקשרתי שוב לסוכנות וביקשתי את מספר הטיסה - התברר שהטיסה חזרה היא מאמסטרדם. הסוכנת לא שמה לב למידע השגוי שמסרה. אני חייב לומר שראיתי את המודעה לעסקה זו במודעות בעיתון ובאינטרנט של כמה סוכנויות נסיעות, ואני סקרן כמה נופשים נפלו בפח וקנו כרטיסים שלא מתאימים להם.

Renaultfreak - נסה אולי את איזיג'ט, יש טיסות מבאזל שקרוב לודאי שיהיו זולות אם אתה מזמין 5 חודשים מראש. ואם מינכן לא רחוקה לך הטיסות משם בד"כ הרבה יותר זולות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי, לא הייתה אפשרות לתכנן את הטיול הזה זמן רב מראש, מה שאומר שנתקלתי במחירי טיסות הזויים ביותר- כ-800 דולר לכרטיס בודד (מעדיפים טיסה סדירה וישירה). עד לפני כמה ימים מחיר הכרטיס היה בסביבות ה-710 דולר. עדיין הזוי.

אם למישהו (אהמ, אוראל?) יש אפשרות לסייע בנידון, אודה לו על כך מאוד.

אף פעם לא עשיתי זאת, אבל אני שוקל לקנות כרטיסים ברגע האחרון (תאריכים מדוייקים: 15.8-21.8; אני בספק אם זה יהיה משתלם יותר).

עדכון קצרצר-

לאחר כמה ימים של התלבטויות, בסופ"ש האחרון הוזמנו כרטיסי טיסה לתאריכים אחרים.

כרטיס טיסה לתחילת ספטמבר עלה כ-370 דולר (!) לאדם (טיסה ישירה וסדירה; אוסטריאן איירליינס).

המון תודה על הטיפים ועל ההמלצות.

באגירה, קלעת בול- ביקור בגן החיות ישקל בחיוב, כמו- כן שיטוט במרכז הקניות הנ"ל (נכון לעכשיו, לא מתכננים לשכור רכב).

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

יש הסעות בחינם מוינה למרכז המסחרי הנ"ל.

כנס לאתר שלו ותראה בדיוק זמנים ונקודות איסוף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כדי לעדכן ולהעלות תמונות-

כאמור, טיילתי בוינה עם חבר טוב בתחילת החודש הקודם.

כמו שכבר כתבתי בעבר, אני צלם גרוע מאוד- ראו הוזהרתם. התמונות צולמו במצלמה של חברי, באייפון שלו (3?) או במצלמה שלי.

כמו כל תיירים שמכבדים את עצמם, רכשנו כרטיס וינה-קארד ואצנו-רצנו לנו לארמון השונברון-

אחרי שהייתי בטיולים דומים בערים אירופאיות דומות אחרות (לונדון וארמון באקינגהם, לדוגמא), זאת הייתה הפעם הראשונה שביקרתי בתוככי המבנה עצמו ולא רק התרשמתי מחיצוניותו.

בסיור אסור לצלם את פנים הארמון, על חדריו ומוצגיו, אך האמינו לי כשאומר שהעושר של השושלת ההבסבורגית (שהתגוררה בארמון) הוא משהו שקשה לתפוס, גם בימינו; 40 חדרים (!), חלקם מצופים בזהב ובתוכם כלי כסף יוקרתיים, ריהוט עתיק ומפואר, תבליטים ענקיים וציורים מפוארים על הקירות, בגדים ומדים מפוארים וכולי.

הכל מרשים ומוצג היטב.

חברי ואני נשארנו נפעמים מהביקור שם-

מבט כללי על גני הארמון המהודרים, במרחק- מבנה הגלורייט המפואר-

DSCF0360.jpg

מבט על חזית הארמון, מכיוון הגנים-

DSCF0373.jpg

מבט מרחוק על הגלורייט-

DSCF0366.jpg

מבט על הגנים, מבנה הארמון ועל העיר וינה ממרומיי הגלורייט-

P9060651.jpg

תמונה של אחד הפסלים הגדולים, במרכז הגן-

DSCF0384.jpg

חברי, אוהד כדורגל שרוף, התעקש שנבקר גם באיצטדיון הכדורגל הלאומי, ה'ארנסט האפל סטדיון', שהיה לא רחוק מהמלון שלנו-

DSCF0541.jpg

תמונה יפה, לשם שינוי-

DSCF0547.jpg

הקדשנו זמן רב לטיול בראותיה הירוקות של העיר, שנמצאות בצפונה, על גדות נהר הדנובה רחב הידיים. בשל החשש מהצפות, הנהר- בעודו זורם בשטחי העיר- חולק לשלושה יובלים (ישן- ALTE DUNAU, חדש- NEUE DONAU וה'קאנל').

באמצעו ישנו איים מלאכותים. במרכזו של אחד מהם פארק (דנובה-פארק) ומרכז עסקי גדול (גורדי שחקים וכו').

מבט על העיר מאחד הגשרים הרבים שמחברים בין צפון העיר לדרומה-

P9070673.jpg

תמונה אומנותית במיוחד-

P9070671.jpg

DSCF0460.jpg

תמונה אומנותית מס' 2-

P9070678.jpg

בעודנו מטיילים במרכז העסקי, בצהרי יום ראשון שקט ונעים במיוחד, הבחנתי בשיירה של מכוניות זהות ולא מוכרות מתאספות ליד מרכז הכנסים המקומי.

התקרבתי עוד קצת והבחנתי שמדובר באופל מוקה החדשה.

לאחר בירור זריז אצל אחת הדיילות האדיבות ששהו במקום, התברר שמדובר בהשקה לדילרים האירופאיים של אופל-

IMG_1685.jpg

בבוקרו של אותו יום ראשון שמשי, נסענו לפרבר הצפון מערבי של העיר- קלוסטרנבורג ותצפתנו על העיר ועל נהר הדנובה מלמעלה; מחזה מרהיב-

DSCF0538.jpg

תמונות נוספות-

P9080786.jpg

כנסיית קארל הקדוש-

P9080809.jpg

IMG_1528.jpg

בניין הפרלמנט האוסטרי, אחד המבנים המרשימים ביותר בעיר, לדעתי.

(חבל מאוד שלא ביקרנו בפנים).

P9080787.jpg

ישן מול חדש- "שיפוץ הכנסייה... באדיבות רשת חנויות הנעליים המוקמית"-

(או משהו בסגנון...)

DSCF0485.jpg

בניין האופרה המפורסם (הסטאט-אופר) -

DSCF0470.jpg

בניין העירייה הישן (ה-RATHAUS) -

DSCF0481.jpg

במקביל לשהותנו בעיר התקיים שם פסטיבל האסיף המסורתי-

במשך כיומיים הוקמו במות וביתנים במתחם ארמון הופבורג, ממש במרכז העיר, נפרסו שולחנות, ספסלים וכסאות, להנאת המבקרים. הפסטיבל נמשך כשלושה ימים וננעל מוקדם ביום שבת בערב (ולא נמשך עד לשעות הלילה הקטנות, כנהוג במקומותינו; כדי להתאושש מההאנג-אובר ולהתכונן לשבוע חדש, אני מניח).

על הבמה המרכזית רקדו ריקודי עם, בתלבושות מסורתיות-

P9080803.jpg

במרחק פסיעה ממתחם הארמון, ממש מעבר לכביש, ברובע המוזיאונים, מרצדס- בנץ-אוסטריה ערכו השקה ציבורית ל-A-CLASS החדשה, כחלק ממסע פרסום בערים הגדולות במדינה-

(חילקו מרצ'נדייז ופיצ'פעקס קטנים לכל דורש)

P9080791.jpg

P9080790.jpg

בזמן שחברי חזר לארמון השונברון וביקר בגן החיות העירוני, שנמצא בסמוך (כניסה ותשלום בנפרד), אני העדפתי לצפות במפגש מכוניות אספנות\ קלאסיות, עליו ביררתי מבעוד מועד (פרטים ותמונות בשרשור נפרד בפורום אספנות)-

P9080780-1.jpg

P9080771.jpg

אגב, לפי דיווחו המהימן של חברי, לא היו פנדות בגן החיות.

לאחר תום האירוע, דקות ספורות לפני השקיעה, כיתתי רגליי והגעתי לארמון בלבדר-

P9080817.jpg

P9080810.jpg

בנוסף, הספקנו לבקר גם בפראטר (כיף!; היה ליד המלון) וגם ב'בית הימים' (אכזבה קטנה).

את יומו האחרון של הטיול הקדשנו לקניות בוינה.

בארץ אני מבקר בחנות בגדים פעם בעשור ולכן מה גדולה הייתה הפתעתי כשראינו את המגוון והמחירים ברשתות האופנה הבינלאומיות (H&M, C&A, ניו-יורקר) ברחוב הקניות המרכזי בעיר, מריה-הילפר- שטראסה.

יצאתי עם ידיים תפוסות בשקיות מלאות כל טוב.

עד היום אני לא מבין איך הכל נכנס לטרולי המתפרק שלי בדרך חזרה...

בערבו של יום, עשינו טיול פרידה אחרון ליד קתדרלת סטפנוס הקדוש, קארטנר שטראסה, רינג שטראסה ובניין האופרה-

IMG_1715.jpg

IMG_1716.jpg

הערות אחרונות-

1. התניידתי בתחבורה ציבורית בערים אחרות בעולם, כתייר, אך יעילות, פשטות ודיוק כמו בוינה טרם פגשתי. דוגמא ומופת; כל המוסיף- גורע וכהנא מחמאות...
  2. הבנות שם יפהפיות!
  3. כמו בכמעט כל טיול, גם הפעם הצלחתי להגריל מזג אוויר מצויין, ללא טיפת גשם בששת הימים שלנו שם; רק פעם אחת נאלצנו ללבוש סוויטשירט במשך כחצי יום. כל שאר הזמן ניתן היה להסתובב בחולצה קצרה. חבל רק שהמזן במלון היה מאכזב מאוד, כמו גם היעדרו של מיזוג אוויר בחלק מהקרונות הישנים ברכבת התחתית (ויש לא מעט כאלה, עדיין; פשוט מחניק בימים חמים).

שבוע טוב,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

שמח שנהניתם, אין כמו וינה.

מבחינת מזג אוויר, היה לכם מזל משוגע!

התחבורה הציבורית שם מתקתקת יותר טוב משעון שוויצרי, פשוט מושלמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שלום חברים, בדיוק נכנסתי הביתה - אחרי ללא ספק חופשה מדהימה.

תמונות וכדומה בשלב מאוחר יותר, אני עוד מתאושש בחזרה אל החום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...