Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי שראינו את זלצבורג (פעמיים), אינסברוק וצל-אמ-זה, הגיע הזמן להתקדם לכיוון עיר הבירה והסביבה :-)

המטרה היא לנחות במינכן, לקחת רכב, לבקר יומיים בזלצבורג ולהמשיך הלאה. אופציה נוספת היא לנחות בפרנקפורט ולסוע ישירות אל וינה - ולסיים בזלצבורג. פחות עקרוני כרגע הסדר למען האמת, אדע סופית רק לקראת מועד הטיסה (בהתחשב במצב הטיסות מכאן לגרמניה).

אשמח לכל המלצה שהיא על וינה (ידוע לי על שלל ההארמונות והגנים שרצוי וראוי לבקר) / גראץ וקלגנפורט. אם יש לכם המלצות על בתי מלון במיקום יעיל ומחיר נורמלי - כמובן שיהיה נחמד לשמוע ולדעת :wink:

אם זה רלוונטי, הנסיעה תצא לפועל באיזור סוף ספטמבר / תחילת אוקטובר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

40 דקות מגרץ יש לך את גמליץ, עיירה חמודה מאוד (יש לנו שם בית), שגובלת אם סלובניה, יש שם כבישים מומלצים לנהיגה, בעיקרון יש שילוט טוב ואין בעיה להגיע לשם (פעמיים בשנה עובר שם תחרויות ראלי), היינות שלהם ממש טובים במיוחד כל אזור של Südsteiermark

בגרץ לא חסר מה לעשות שם, אם אתה אוהב כלי נשק, אז יש שם את המוזיאון לכלי נשק שממש מעניין, יש מסעדה יחסית טובה בעיר העתיקה שמתצפתת על כל גרץ, וחובה לראות את הגגות של גרץ מלמעלה.

קלגנפורט אין כל כך מה לראות, שתדע שבין גראץ לוינה ברכב זה מספר שעות, וינה נחמדה מאוד בלילה ואסור להפסיד את הפארק שעשועים http://www.wien.info/en/sightseeing/prater/giant-ferris-wheel

אם אתה צריך עוד עזרה אשמח לעזור :lol:

פורסם

הרעיון לטוס לפרנקפורט ומשם לנסוע לוינה הוא די מטורף - מדובר במרחק עצום, לדעתי יצריך מנוחת לילה בדרך.

בדוק טיסה ישירה לוינה, יתכן מאוד שזה יהיה הפתרון הזול והנוח ביותר.

וינה תפק לך תעסוקה לשבוע - על שלל הארמונות, המוזיאונים, הכנסיות ושאר האתרים שמאפיינים בירה אירופית בעלת מסורת ארוכה.

לגבי מלון - אני לנתי בחנורה במלון Mercure Wien Westbahnhof - מרכזי מאוד (ליד תחנת הרכבת המרכזית) - מצויין מבחינת תחבורה וכן מרכז הקניות בתחנת הרכבת יעיל מאוד, למשל יש סופרמרקט שיאפשר לך לחסוך הרבה בהוצאות המזון), החדר וארוחת הבוקר מלויינים והמחיר ששילמתי היה סביר מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, זה בסדר - פרנקפורט > וינה זה עוד בגדר הבסדר. מטורף היה לעשות פרנקפורט > מילאנו - תענוג היה לראות את הנופים מסביב - למרות שזה היה ארוך מאוד, עמוס פקקים וברגעים מסויימים גם מייאש - ובכל זאת היה נחמד לעשות זאת בדרך המוטורית 8)

תודה על ההמלצה על המלון, אבדוק זאת (יש לי ניסיון טוב עם מרקיור בגרמניה, הם בדר"כ נותנים גם הנחה נאה לעובדי Lufthansa).

המלצות נוספות? אם יש - אשמח מאוד לשמוע :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם אתה עובד לופטהנזה נסה לעשות מה שעשה זוג שנסע איתנו (עם הרבה מאוד מיילים בלופטהנזה) - טסו דרך ציריך עם קונקשן מצויין. או ישיר באוסטריאן (אני טסתי באל על). לזכות השדה בוינה יאמר שזה השדה הזריז ביותר שבו נתקלתי מעולם, פחות מ-20 דקות מדלת המטוס לדלת האוטובוס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה התקציב ומה הציפיות מהמלון?

יש בוינה IBIS די מרכזי, צמוד לפראטר ( שעבורו יש להקדיש לפחות חצי יום) וצמוד לתחנת רכבת מרכזית (פרטר שטרן אם אני זוכר נכון) ואתה סוגר את העניין ב 60 אירו כולל ארוחת בוקר!

זול, נקי, מסודר, רק אל תחפש פינוקים.

אם יש לך נסיון טוב עם מרקור אז מדובר באותה רשת רק שאיביס ממוצבת שלב אחד מתחת למרקור.

אם חו"ח אתה מתגעגע לישראל (או שמחפש ממה להמנע), בשוק המזון יש 2-3 מסעדות ישראליות לגמרי לא רעות ועל גדות הנהר יש קטע שמילאו אותו בחול, הביאו כסאות נח, אבטיחים, ערסים וקוראים למקום חוף תל אביב, לטעמי האישי, שומר נפשו ירחק! :roll:

הערה חשובה ביותר, שנה שעברה החלו לחגוג בוינה את ה"אוקטובר פסט" (מקימים אוהלי ענק בפראטר) וכל המלונות בתפוסה מלאה ובמחירי עתק ולכן מומלץ לבדוק מראש שהתאריכים לא מתנגשים או שלחילופין, זה מתאים לכם ואז יש לוודא שהתאריכים חופפים :-D

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם אתה עובד לופטהנזה נסה לעשות מה שעשה זוג שנסע איתנו (עם הרבה מאוד מיילים בלופטהנזה) - טסו דרך ציריך עם קונקשן מצויין. או ישיר באוסטריאן (אני טסתי באל על). לזכות השדה בוינה יאמר שזה השדה הזריז ביותר שבו נתקלתי מעולם, פחות מ-20 דקות מדלת המטוס לדלת האוטובוס.

אין לי בעיה לטוס עם לופט' - קונקשן במינכן / פרנקפורט - לוינה. אין ספק שזה חוסך המון זמן, אבל זה משעמם וחסר אקשן :-)

אני מאוד אוהב את הנהיגות הארוכות האלה, על שלל הנופים היפים שמסביב, הכבישים המעניינים והאווירה השונה.

יניב, עד 80 יורו ללילה (כולל ארוחת בוקר) ועדיפות למיקום מרכזי ככל הניתן - כך שיהיה אפשרי לצאת לטייל רגלית (עמוס בציוד הצילום) :wink:

נ.ב,

אחרי שדובר על כך שהרינג פשט רגל סופית, מה שאומר שיתכן (למרות שאני בספק) שלא אזכה לעלות עליו הפעם - קלטתי שה"גרוסגלוקנר" פתוח עד נובמבר (במקום ספטמבר). נו, אטרקציה מוטורית כמו שאני אוהב. בהחלט אחד הכבישים היותר מהנים לנהיגה - בהם יצא לי לבקר.

גורם ל"סטלביו" לרדת מטה ברשימת ה"כבישים המהנים" ולהרגיש מקופח משהו :lol:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

טוב , זה הבדל עקרוני בינינו אני מחפש את היעדים, לא את הנהיגה. לכן בטיול שמיועד לעיר אני מתרכז באותה עיר (או כמה מוקדים בטיולים ארוכים).

אני מניח שאתה למדת כבר מניסיונך שאין הרבה טעם להחזיק רכב בעת שהיתך בעיר כוינה - שמצד אחד תהיה קשה לנהיגה ומאידך יש בה תחבורה ציבורית משובחת, יש הטוענים שבין הטובות בעולם. לכן, אם אתה מעוניין בקטעי נהיגה, הייתי מציב את וינה בסוף המסלול, מוסר את הרכב עם ההגעה אליה וחוזר בטיסה ממנה. הבעיה היא עלות החזרת רכב במדינה שונה ממדינת איסוף הרחב, אלא אם יש לך מזל ואתה מישיג רכב שמצריך החזרה למדינת המקור (כלומר רכב אוסטרי שהוחזר בגרמניה, ואז גם "לסבול" מהיצע רכבים מצומצם, אם בכלל תמצא רכב העומד בתנאי זה.

לגבי המלון שציינתי - שילמתי בדצמבר 534 אירו לזוג ל-6 לילות B&B.

ועוד דבר קטן - יש בוינה אוכל טוב. אבל אל תנסה את המפורסם ביותר (Sacher Torte) - אתה צפוי לאכזבה.

פורסם

שלא תבין אותי לא נכון - אני מחפש את היעדים. מצד שני, גם הנהיגה אל היעד (ולא בטיסה) היא אקסטרה בסעיף החוויה :-)

אכן, בערי אירופה הגדולות - אין צורך ממשי ברכב, הוא בדר"כ נשאר בחנייה ויוצאים רגלית לטייל.

כפי שציינת, היצע הרכבים בחברות השכרה - אוסטריה / איטליה / וכדומה - מצומצם ביחס להיצע הגרמני, גם המחיר בדר"כ גבוה משמעותית, מה שגורם לי להעדיף להשאיר את האוטו בחנייה "סתם" ולטייל רגלית - במקום לשלם יותר על השכרה "מקומית" ולהסתפק ברכב נחות (ברב המקרים).

האמת היא שהשכרת הרכב היא לא הבעיה, יש לי הנחות ב-SIXT וגם אלדן. זה באמת פרט שולי 8)

איזור Salzkammergut, מכירים? קיבלתי עליו המלצה חמה מאחד הנוסעים שלי ב-Austrian.

ירדתי לבינתיים מ-Klagenfurt. אחרי חיטוטים מעמיקים בנט - נדמה כי בהחלט חביב ונאה שם, אם כי אפשרי לוותר לטובת עוד יום / יומיים בזלצבורג / וינה / הסביבה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יש בוינה אוכל טוב. אבל אל תנסה את המפורסם ביותר (Sacher Torte) - אתה צפוי לאכזבה.

המפורסם ביותר הוא לא וינר שניצל?

זכר טורט הוא מאוד אישי, חלק אוהבים (אני), חלק שונאים (אישתי) אבל המבחר של העוגות בכל בית קפה הוא מדהים וכולן בסטנדרטים מעולים.

אפילו ברשת הפושטית שלהם, אאידה, יש עוגות לא פחות ממעולות.

דרך אגב, הוינאיות די מכוערות, כנראה שזה עניין הריחוק מגרמניה והקירבה להונים :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המפורסם ביותר הוא לא וינר שניצל?

אחח, אין כמו וינרשניצל (עגל - כמובן) :twisted:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אחח, אין כמו וינרשניצל (עגל - כמובן) :twisted:

אין כמו הרבה דברים טעימים בוינה. אבל דבר ששומעים וקוראים עליו משך הרבה שנים ובסוף קונים פרוסה תמורת הרבה כסף ולא מסיימים אותה (בזוג, אשתי ואני ביחד) זו אכזבה קשה.

בכלל - כנראה שאני מפונק, אין כמו העוגות הביתיות של אשתי.

ולמרות האכזבה הנקודתית - בהחלט הייתי חוזר לשם לעוד איזו חופשה. או לברלין. או ליער השחור. או לעוד אי אילו מקומות. משום מה אשתי ואני אוהבים לטייל בארצות דוברות הגרמנית.

פורסם

וינרשניצל טעמתי בזלצבורג - והיה ללא ספק מצויין. גם בפרנקפורט אכלתי וינרשניצל מעולה :-)

אולי נעזוב את העניין הקולינרי? אתם עושים לי תאבון....

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...