Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש שופטים בירושלים !! אמר א'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין למה חברה גדולה מרמה בשביל 8000 שקל. באמת שלפעמים אתה לא מבין איך היהודים נחשבים עם חכם.

emotion of motion

פורסם
אני לא מבין למה חברה גדולה מרמה בשביל 8000 שקל. באמת שלפעמים אתה לא מבין איך היהודים נחשבים עם חכם.

הם עם חכם - תכפיל את הסכום במספר המקרים בהם הלקוח אינו תובע את שלמה סיקסט ותראה למה שווה להם.

זה נקרא "שיטת מצליח", שמקובלת מאד ומהווה את הנורמה בשוק צרכנות ההמונים הישראלי - ראה סלולר (פלאפון, שהכסף שאתם גונבים ממני יילך לתרופות), ביטוח, בנקים וכדומה.

כל עוד לא יושת קנס משמעותי מבחינת אותם גופים, אין להם תמריץ לשנות את דרכם הקלוקלת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הם עם חכם - תכפיל את הסכום במספר המקרים בהם הלקוח אינו תובע את שלמה סיקסט ותראה למה שווה להם.

זה נקרא "שיטת מצליח", שמקובלת מאד ומהווה את הנורמה בשוק צרכנות ההמונים הישראלי - ראה סלולר (פלאפון, שהכסף שאתם גונבים ממני יילך לתרופות), ביטוח, בנקים וכדומה.

כל עוד לא יושת קנס משמעותי מבחינת אותם גופים, אין להם תמריץ לשנות את דרכם הקלוקלת.

אתה צודק. גם במקרה הזה אין עונש מלבד 1600 שקלים הוצאות משפט. ביזיון.

emotion of motion

פורסם

זו התמצית. אמנם אני לא שואף שנהיה כמו ארה"ב בתחום הנזיקי, אך השפוטים בישראל (וגם החוק), לא מרתיעים חברות גדולות מלעשות עסקי נוכלות או בשם היפה "שיטת מצליח". השפוט היה צריך להבין שזה לא המקרה היחידי ולפסוק פיצויים של מאות אלפי או מיליוני שקלים. זאת כמובן מבלי שיהיה צורך בתביעה ייצוגית בה מי שמרוויח זה רק העורך דין.

פורסם

במדינה קפיטליסטית כמו ארה"ב מצאו לזה פתרון וקוראים לזה פיצוי עונשי

אתה מקבל על הנזק הממשי שנגרם לך + פיצוי שבא לבטא את שאט הנפש של השופט / חבר המושבעים ממעשה שביצע הנתבע בכוונת מכוון .

והפיצוי הזה יכול להיות גבוה ללא כל פרופורציה לנזק הנתבע

חבל ששופטי ישראל לא נוקטים בגישה דומה על אף שאפשרי מבחינה משפטית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
במדינה קפיטליסטית כמו ארה"ב מצאו לזה פתרון וקוראים לזה פיצוי עונשי...חבל ששופטי ישראל לא נוקטים בגישה דומה על אף שאפשרי מבחינה משפטית

אני חושב שזה לא חבל בכלל, כי לדעתי הנזק של השיטה הזו עולה בהרבה על התועלת. חברים סיפרו לי כיצד בארה"ב רופא אינו נותן חוות דעת חד משמעית, כי הוא חושש מתביעה. אלא הוא אומר, אפשר כך ואפשר כך; מה תעדיף. ובדטרויט יש יותר דפים במדריך הטלפון בערך "עו"ד" מאשר בערך "רכב". זה מצב לא בריא.

אני חושב שעדיף בהרבה למנוע את הבעיה מאשר לתקן את נזקיה. ולמניעה הזו קוראים - תחרות. מאז שנכנסו מתחרים לבזק בנושא החיוג הבינלאומי, חל שיפור עצום בנושא. ואם - נניח - היום בזק היו מספקים שירות גרוע ביוקר - אז מה. אין צורך לערב בתי משפט ודיונים מייגעים, ותקדימים שייושמו במקרים שאינם קשורים לנושא, וכן הלאה. פשוט פונים לאחת מהמתחרות וזהו.

וכך בכל דבר. הבעיה היא המונופול, שנוצר בגלל שהמדינה מתערבת ואוסרת על הקמת עסק מתחרה - בישראל אסור להקים בנק בלי אישור, שאינו ניתן כל כך מהר. אם כך, איזו סיבה יש לבנקים שלא לגבות עמלות גבוהות?

דני

פורסם

דני כנראה שאתה כותב ולא מבין מה אתה כותב

בוא ניקח את המקרה שבו דן השרשור

חברה שמשכירה את כלי הרכב שלה למשרד הבטחון שידועים בהשחתת רכבם , לכן קובע יצחק לוי ובצדק כי לרכב כזה יש ערך נמוך מאשר לרכב ליסינג אחר .

אותה חברה לא מגלה את העובדה הזו לקונה ואם הוא מגלה היא טוענת שזה לא כך ( עובדת עליו )

אם השופט היה פוסק כנגדה את הנזק + מליון ש"ח פיצוי עונשי האם לדעתך היא תמשיך במעשיה?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

דני כנראה שאתה כותב ולא מבין מה אתה כותב

למה לא מבין? כי לא קיבלתי את דעתך? ומה בכך?

אם השופט היה פוסק כנגדה את הנזק + מליון ש"ח פיצוי עונשי האם לדעתך היא תמשיך במעשיה?

לא אמרתי שאין תועלת בשיטת העונשים הזו, אלא שהנזק עולה על התועלת, ולכן לא כדאי להשתמש בה.

דני

פורסם

תחרות זה לא תמיד ערובה לביטול שיטת מצליח.

שוק הסלולר הוא דוגמא מעולה. 3 חברות סלולר זה תחרות טובה בהחלט, אבל לצערנו , ובצדק, היית יכול לספור על 2 ידיים את כמות האנשים שלא אמרו "כול החברות אותו חרא"

פורסם
למה לא מבין? כי לא קיבלתי את דעתך? ומה בכך?

לא אמרתי שאין תועלת בשיטת העונשים הזו, אלא שהנזק עולה על התועלת, ולכן לא כדאי להשתמש בה.

דני

אין קשר בין הדיון כאן לבין מה שאתה כותב.

יש קשר בוא תמצא לי את הקשר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
3 חברות סלולר זה תחרות טובה בהחלט

בהחלט לא, כי מספר החברות אינו העניין, אלא האפשרות לכל מי שרוצה להקים מתחרה חדשה - מה שלא היה אפשרי עד לאחרונה. וברגע שמספר המשתתפים מוגבל, אין להם שום סיבה להוריד מחירים - עדיף לשלושתן לגבות מחירים גבוהים בלב שקט - כי בוודאות לא יבוא מתחרה חדש ולא מוכר ויפריע.

אבל אם כל מי שרוצה יכול לפתוח חברה מתחרה מחר בבוקר, אז אי אפשר לגבות מחירים מוגזמים - כי עצם הגביה הזו תעודד מתחרים להכנס לשוק.

ואותו דבר בדיוק אנו רואים במערכת הבנקאות בישראל, שיש בה כמה וכמה בנקים אבל אסור להקים בנק נוסף.

דני

פורסם

מצטער לקטוע את החגיגה וההתלהמות הצפויה, אך אני לא מבין את פסק הדין.

הקונה ידע שמדובר ברכב ששימש את משרד הביטחון והוא יכול היה לבדוק בעצמו את מחיר המחירון.

• תוכן חדש...