Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני ממשיך לעדכן...

אז ככה ממש בקצרה ניגשתי לאיבורי קניתי את הספק ובאתי איתו הביתה ( seasonic s12II 430w bronze )

אני בא להרכיב ומה אני מגלה? יש רק חיבור אחד לכרטיס מסך בעוד כשבאתר היצרן ובעוד כמה מקומות מצויין שניים.

הדגם הוא בדיוק אותו הדגם ואני לא מבין איך זה שהיה שם רק אחד. קיצר חזרתי לאייבורי החזרתי את הספק ולקחתי

enermax naxn enp450ast 450W עם שני חיבורים לכרטיס מסך.

אמנם הוא ספק פחות איכותי אבל פשוט רציתי לקחת משהו כבר ולחזור הביתה להרכיב.

הגעתי הביתה התחלתי במלאכה. הרכבתי והדלקתי את המחשב, הכל עובד מצויין. הדלקתי וכיבתי כמה פעמיים כדי לבדוק שבאתר הבעיה

היתה בספק ולא בלוח. ואכן כך היה...הייתי מבסוט ויצאתי לעבודה. הרגע חזרתי מהעבודה הדלקתי את המחשב והופ....המחשב נדלק והמסך לא...בדיוק אותו תקלה שקרה לי עם הספק הישן (HEC COUGER 550W) ואז שוב כיבתי מהכפתור והדלקתי...שוב המסך לא מגיב. כיביתי שוב והדלקתי..נדלק ועובד. אז עכשיו לפחות הוא נדלק. עם הספק הישן הייתי צריך להדליק אותם 10 פעמים בשביל שהוא יגיב. עם הספק החדש 2-3 פעמים והוא נדלק. אז עכשיו לפחות אני יכול להיות בטוח שהגורם לבעיה הוא הלוח? וכנראה שהספק הישן תקין?

פורסם

הבעיה עם חומרה זה שאם אין לך את כל חלקי החילוף כמו שיש במעבדה אז זה קצת בעייתי. נניח ועכשיו הלכת והחלפת לוח אם, אבל מה? התקלה עדיין משתחזרת, אולי הבעיה היא בכלל במסך? אולי בכלל בכבל בין המחשב למסך?

באמת רוב הסיכויים שהבעיה היא בלוח אם, אבל עד שלא מנסים אי אפשר להיות בטוח ב 100%.

דבר נוסף, אתה בטוח של 430W יש שני חיבורים לכרטיסי מסך? דבר ראשון, 430 נראה לי חלש מדי כדי להריץ 2 כרטיסי מסך, דבר שני, תבדוק שוב באתר של SEASONIC, אני חושב שרק ל PSU החזקים יותר מדגם s12II יש 2 יציאות לכרטיסי מסך.

פורסם

שני יציאות לכרטיס מסך לא הכוונה ליציאה אחת לכל כרטיס מסך, הכרטיס מסך לי מסוג HD5850 בעל שני כניסות חשמל מהספק ולכן הייתי צריך את זה. ל SEASONIC באתר היצרן מצויין שיש שני יציאות אבל כשרכשתי אותו לא היה לו, יש לו רק אחת.

והדגם שרכשתי הוא S12II שזה בדיוק הדגם אחד לאחד.

לספק שקניתי בסוף כן יש את שני היציאות לכרטיס המסך, אמנם הוא לא איכותי כמו הסיסוניק אבל הוא מתאים לדרישות המינימום של המערכת. אחרת שהתאכזבתי מסך שעלה לי לפני 3 שנים כמעט 600 שקל אין כל סיבה שארכוש משהו יקר.

מצדי שגם זה ילך עוד 3 שנים כל עוד הוא במסגרת האחריות שקיבלתי.

• תוכן חדש...