Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

המחשב שלי קורס כל פעם שאני מדליק אותו, זה קרה רק לאחרונה, כנראה שהספק שבק חיים (או הלוח אם...)

אחרי כמה בדיקות שעשיתי אני מעריך יותר שהספק הוא הבעיה ולכן אני זקוק לספק חדש

מפרט המערכת שלי הוא:

מעבד C2D E8500

הרדיסק אחד

צורב

כרטיס מסך HD5850 ATI (בעלי 2 חיבורי חשמל מספק הכוח)

לא מבצע שום OC

לוח ASUS P5Q

הספק הקודם שלי היה 550W HEC COUGAR

אני לא מעוניין להשקיע יותר מידי בספק אבל פשוט רוצה שמערכת תעבוד כמו שצריך ולא תקרוס

מצאתי את הספק הזה ב 265 שקל באייבורי.

תאמרו לי בבקשה מי שמבין אם הספק אכן יחזית את המערכת במיוחד עם הכרטיס מסך שיש לי שנאמר שהוא צרכן חשמל לא קטן

ספק כח Seasonic סדרת S12II-430 הספק 430W כולל Active PFC

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5919

תודה לכולם ושבת שלום

עוז.

פורסם

דרישות המינימום המומלצות לכרטיס מהסוג שלך הוא ספק כח בעל שני חיבורי 6 פין 75W כל אחד לחיבור ישיר לכרטיס המסך, 500W מינימום בכללי.

הספק שבחרת הוא מצויין וכנראה שגם יחזיק את כרטיס המסך, אך שווה לך להשקיע מעט יותר ולרכוש ספק שיחזיק את המערכת לאורך זמן, גם אם תחליף לכרטיס חזק יותר בעתיד.

עליך לוודא כי אכן ישנו תקלה בספק הקיים, חבל להשקיע כסף על דבר שאולי לא יפתור לך את התקלה.

בקלות יחסית ניתן לפרק את ספק הכח הקיים מהמחשב ולפתוח את המעטפת שלו ולהסתכל על מצב הקבלים שבתוכו, על צבע הלוח האלקטרוני או סימני התפחמויות מוזרות על גוף הספק.

לספק כח של HEC שלוש שנות אחריות, אם הוא עדיין באחריות, אל תפתח אותו כי תאבד את האחריות.

בדוק ויזואלית גם מצב הקבלים על לוח האם ואפילו פרק את גוף הקירור מהמעבד ובדוק את מצב הקבלים המוסתרים ע"י גוף הקירור.

לפני כן הכן משחה תרמית חדשה להחליף למעבד לפני החזרת גוף הקירור למקומו.

אם אתה מאזור חיפה אתה מוזמן לקפוץ אלי לבדיקה מקיפה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

תודה לך על העזרה אתה בן אדם טוב:) אך אני מרעננה

ביצעתי כבר את שני הדברים שהצעת

על הלוח אם אין שום התנפחות של כבלים. הכל נראה תקין, אין ריח מיוחד.

פירקתי גם את הספק ולא מצאתי שום דבר שיכול להצביע על ספק תקול (למעט איזה עכביש שמצא לו מקום קבורה בין הכבלים)

הספק נראה בסדר גמור וכך גם הלוח.

למה אני חושב שהספק הוא גורם הבעיה? בגלל שכל הדלקה של המחשב המחשב נדלק...מתכבה ונדלק שוב, ואין שום אות מהמסך, המסך נשאר כבוי וההרדיסק לא נטען.

כשאני מכבה את המחשב, מכבה את הספק (מהכפתור הדלקה שלו מאחורי המארז) מנתק את כל כבלי ה USB שצורכים חשמל כמובן, מדליק את הספק. מפעיל את המחשב...המחשב נדלק ופועל כרגיל כאלו לא קרה שום דבר. ועד שאני לא מכבה אותו הוא יכול להשאר דולק כמה שעות עד שיפול שוב.

להערכתי זה הספק (וגם אם טעיתי וזה הלוח לפחות החלפת ספק זה הרבה יותר קל מהחלפת לוח), אם זה לא הספק אאלץ להחליף את הלוח בעוד 250 שקל מצאתי אחלה לוחות במחירים הללו.

את ההרכבות והפירוקים אני עושה לבד (אני מבין בזה פחות או יותר ועשיתי זאת בעבר).

קראתי שלספק הזה של הסיסוניק 430W יש את ה 2 יציאות הללו לכרטיס המסך ולכן הוא מתאים.

אבל האם 430W יספיקו לו? קראתי קצת בפורומים בחו"ל ואנשים כותבים שזה מספיק אבל לפני שאני רוכש אני רוצה להיות בטוח במאה אחוז שהוא יחזיק אותו.

אחריות על המחשב כבר אין לי לצערי.

פורסם

נסה לבדוק את המתח של סוללת לוח האם במחשב שלך ע"י רב מודד, רשום כמה היא מראה בבדיקה.

האם פרקת את גוף הקירור מהמעבד לראות מה קורה שם?

האם עדכנת לגרסאת הביוס האחרונה של לוח האם?

הספק יחזיק את המערכת אך כפי שרשמתי, נסה למצוא משהו חזק יותר שיחזיק לך גם לכרטיסים חזקים יותר בעתיד, סיסוניק מצויינים אך ניתן למצוא גם ספקים של חברות טובות אחרות שמציעות אפילו זמן אחריות ארוך יותר (ENERMAX לדוגמא גם בדגמים הבסיסיים שלהם מוצעים עם 5 שנות אחריות ע"י היבואן בארץ) או זהה, וואט גבוה יותר ובמחיר דומה או קצת יותר גבוה.

פורסם

יש לי בבית רב מודד אך איך אני מודד את המתח על הסוללה? פשוט להוציא את הסוללה ולבדוק את הסוללה עצמה?

לא פירקתי את גוף הקירור מהמעבד, אני בטוח ששם לא הבעיה כי בדקתי את הטמפ' והיא 45 מעלות, הקירור הוא מעולה מסוג זלמן U9900, וגם אין מצב שהבעיה היא בהתחממות מאחר ואיך שאני מדליק את המחשב קוראת התקלה ככה שהוא לא מספיק בכלל להתחמם.

עידכנתי גם את הביוס, לא עוזר.

בדקתי גם את ה ENERMAX הוא טיפה יותר יקר אבל אין לו את החיבורים לכרטיסי המסך (בטווח מחירים שאני מחפש)

אני לא מעוניין לשדרג כרטיס מסך בעתיד. השאלה היא לגבי הכרטיס הספציפי הזה האם הוא יחזיק אותו?

ושוב יש לי רק הרדיסק אחד במחשב.

פורסם
יש לי בבית רב מודד אך איך אני מודד את המתח על הסוללה? פשוט להוציא את הסוללה ולבדוק את הסוללה עצמה?

כן

לא פירקתי את גוף הקירור מהמעבד, אני בטוח ששם לא הבעיה כי בדקתי את הטמפ' והיא 45 מעלות, הקירור הוא מעולה מסוג זלמן U9900, וגם אין מצב שהבעיה היא בהתחממות מאחר ואיך שאני מדליק את המחשב קוראת התקלה ככה שהוא לא מספיק בכלל להתחמם.

לא קשור, שווה בדיקה.

עידכנתי גם את הביוס, לא עוזר.

בדקתי גם את ה ENERMAX הוא טיפה יותר יקר אבל אין לו את החיבורים לכרטיסי המסך (בטווח מחירים שאני מחפש)

אני לא מעוניין לשדרג כרטיס מסך בעתיד. השאלה היא לגבי הכרטיס הספציפי הזה האם הוא יחזיק אותו?

ישנם ספקי NAXN של אנרמקס במחירים דומים עם 2 חיבורי 6 פין.

עניתי לך פעמיים שהספק שרשמת יחזיק.

ושוב יש לי רק הרדיסק אחד במחשב.

תשובות באדום

פורסם

עוז , ספק כוח במחשב יותר חשוב מהמעבד שיושב לך על הלוח אם .

תנסה להשקיע קצת יותר מ 250 ש"ח על ספק .

היא יחזיר לך כפול מזה .

ספקים ?אצלי נכנסים רק אנרמקס או אנטק .

אנרמקס אחד שלי נפטר אחרי 7 שנים ... תעשה את החישוב לבד .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

היה לי HEC CUOGAR 550W שעלה לי קרוב ל 500 שקל כשרכשתי את המחשב לפני שלוש שנים

בדיוק התקלקל חודש אחרי סיום האחריות. אין טעם להשקיע אני חושב במיוחד שזה לא מחשב חדש.

אם הסיסוניק 430 יסחוב אז זה מספיק לי.

פורסם

תאמינו לי האנשי צוות של אייבורי או שהם שקרנים או שהם לא מבינים שום דבר

הרגע חזרתי מסניף רעננה ביקשתי מהנציג בדלפק את הספק הזה הוא בודק במחשב אומר שלספק הזה אין שני חיבורי כרטיס מסך

אמרתי לו שבדקתי באתר היצרן וכן יש לו שני חיבורים. הוא אומר לי אני אומר לך שאין ויש לו רק אחד.

אמרתי לו דגם S12II כן יש!. הוא אומר אבל זה לא S12II יש טעות באתר. אמרתי לו באיזה אתר באתר היצרן או האתר שלכם?!

הוא אומר באתר שלנו...אמרתי לו איך זה שיש טעות? הוא אומר כנראה מי שהקליד את זה טעה. פשוט בושה חנות מחשבים הכי גדולה בארץ והוא אומר לי שיש טעות באתר. קיצר באתי הביתה התקשרתי לאייבורי לטלפון של הרשת וסיפרתי לה את המיקרה. היא אומרת שהיא בדקה וזה אכן הדגם הזה ויש אותו במלא בסניף רעננה ושאני אבצע הזמנה דרך האתר ומה שאני מזמין זה מה שאני אקבל.

פשוט בושה לחברה הזאת יש להם מזל שהם קרובים לבית שלי אחרת בחיים לא הייתי קונה משם את הספק הזה.

פורסם

בחנויות מחשבים אל תסמוך על אף אחד, תדע לפני איזה דגם אתה רוצה ותגיע עם המידע הזה.

היה לי גם מקרה דומה בסניף של אייבורי ברמת גן, נשרף לי לוח האם אז ביררתי באינטרנט לגבי לוח אם שיתאים למעבד ולזכרון שלי, זיכרון מסוג DDR2. הלכתי לסניף של אייבורי ברמת גן וביקשתי דגם ספציפי של לוח אם, הבחור שם (שהוא אגב מנהל הסניף) אמר שאין לו את הדגם הזה במלאי אבל יש לו דגם אחר. שאלתי אותו האם הוא בטוח ב 100% שהדגם הזה מתאים לזיכרון מסוג DDR2, הוא אמר שברור ואין לי מה לדאוג.

חזרתי הביתה, פירקתי את לוח האם ואת כל מה שמחובר אליו, התחלתי להרכיב את המעבד והזיכרון על הלוח החדש, ונחש מה? הלוח החדש תומך רק בזיכרון מסוג DDR3, כרטיסי הזיכרון שלי לא מתאימים.

פורסם

הם לא מבינים שום דבר תאמינו לי. הבעיה שזה סתם טירטר אותי וביזבז לי זמן כי רציתי להרכיב את הכל בבוקר.

פורסם

+1 לספק איכותי

יש לי אחד של ANTEC שעובד כבר שנים ושורד (ואפילו עדין בשקט) הרבה אחרי שאחרים סינים בבית מתו ועכשיו קניתי אחד של thermaltake שעושה רושם שהוא גם סוס טוב.

נכון כל אחד מהם עלה כמחיר 3 ספקים סינים שהיו עושים בשבוע הראשון את אותה עבודה, אבל לאורך זמן בהתחשב באורך החיים, השקט שנשאר זהה והשרידות הכוללת של כל המערכת זה כנראה היה שווה את זה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אגב, ספק טוב זה לא רק אומר שהוא יחזיק מעמד הרבה זמן, ספק טוב, בניגוד לספק גנרי, גם נותן מתחים אחידים ללוח האם, שבעקבות כך שומר על הרכיבים האלקטרוניים בלוח האם, וגם יש לו הגנות נגד קפיצות מתח.

• תוכן חדש...