Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי-טק :lol: הבנתי שיש משכורות ממש טובות ותנאים טובים וזה הכיון של כול בן אדם הגיוני לא?

נ.ב אני חושב הכי הרבה על הנדסת מכונות.

אם אתה בא רק בגלל הכסף, אתה בסוף תסבול ותשנא את העבודה והתחום.

אני יכול להגיד לך שאני כבר 3 ימים עסוק בלחקור את הביצועים של חתיכת קוד אצלינו ולחפש מתחת לאדמה דרכים להפוך אותה ליותר יעילה ומהירה.

אז אם אתה לא אוהב את זה, תחפש מקצוע שתהנה ממנו ולא רק מהתלוש שלו בסוף החודש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראשית, אני מכיר מפתחים מעולים עם יכולת ביטוי בכתב של דיסלקט על אסיד, כך שזו לא בעיה.

בנוגע לשגיאות הכתיב, לרוב יכולת ביטוי מילולית מעידה על אינטיליגנציה, ועל כן אנו נוטים לשפוט אנשים מהר מאוד על פיה.

בנוגע לציונים שלך, הם מספיקים למכללה או אוניברסיטה מדרג שני לדעתי, אני לא בטוח שיכניסו אותך לחוג למדעי המחשב או הנדסת חשמל בטכניון, ת"א או העברית.

היי-טק אפשר לכתוב רק עם ה'.

הרשה לי לשאול אותך שאלה אחרת. למה היי-טק? יש סיבה לשאלה שלי, ואגלה לך אותה אחרי התשובה.

לא בהכרח נכון.

יכול להיות שיצליח להתקבל למדעי המחשב בבן גוריון או ת"א.

אגב, טיפ: בהרבה חברות אין הבדל בין מדעי המחשב (3 שנים)לבין הנדסת תוכנה (4). חבל על הזמן. בדוק את זה...

וכמובן - חשוב ללמוד משהו שאוהבים. הכי בעסה זה לקרוע את עצמך כדי לסיים שנה ראשונה, ובסוף הכל הולך לשווא.

פורסם

על פי מה שאתה רושם אני לא מציע לך בכלל ללכת ולהתעסק בזה.

עבודה לא בוחרים רק על פי משכורת ממוצעת או בונוסים. עבודה בוחרים על פי עניין. אתה לא רוצה להתקע בעבודה שאתה לא סובל עם שכר של 20 אלף שקל בחודש. תזכור שאתה הולך לקרוע את התחת בלימודים ואחרי זה במידה ותצליח להתקבל לעבודה בתחום אתה הולך לעסוק בזה יום יום עד הפנסיה.

וכמו שנאמר פה מלפניי - במידה ואתה לא אוהב את זה, תכנות יהיה סיוט. אתה גם כנראה לא תהיה טוב בזה במצב כזה.

פורסם
עבודה לא בוחרים רק על פי משכורת ממוצעת או בונוסים. עבודה בוחרים על פי עניין. אתה לא רוצה להתקע בעבודה שאתה לא סובל עם שכר של 20 אלף שקל בחודש. תזכור שאתה הולך לקרוע את התחת בלימודים ואחרי זה במידה ותצליח להתקבל לעבודה בתחום אתה הולך לעסוק בזה יום יום עד הפנסיה.

וכמו שנאמר פה מלפניי - במידה ואתה לא אוהב את זה, תכנות יהיה סיוט. אתה גם כנראה לא תהיה טוב בזה במצב כזה.

אמר החייל שאני מאמין שניסיון התעסוקה שלו נע בין מקדונלדס לארומה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מה זה קשור לנסיון התעסוקה שלי? על פי הגיון אפשר להבין שעבודה שאתה לא אוהב תגרום לך להרבה באסה בחיים. להתעורר יום יום וללכת לעסוק במשהו שאתה לא אוהב זה מבאס. במיוחד כשאתה יודע שזה החיים שלך ורוב הסיכויים שלא תוכל לשנות את זה.

ועוד יותר גרוע זה שלמדת וקרעת את התחת בשביל להתקבל לעבודה הזו שאתה כעת שונא.

יש לי ידע מסויים בתכנות, מכיר המון אנשים מהענף, הכיוון הכללי בחיים היה תכנות(יצא לי לחוות קצת את הנושא של עבודה בתחום הזה) ואני חד משמעית, ללא כל ספק יכול לומר שמי שלא אוהב את זה יסבול מאוד לעבוד בתחום.

מה גם שלהצליח בתחום (גם בלימודים) הזה כשאתה לא מתחבר אליו זה קשה מאוד.

פורסם
היי טק זה אולי המקום האחרון שבו "קשרים" (במובן הישראלי של המילה) יעזרו לך.

אם אתה לא מקצוען ואיש טוב, גם אם תכיר את המנכ"ל של חברה, עבודה לא תמצא שם.

אם אתה תותח, ומישהו שעבד איתך ממליץ עליך, אז יהיה לך יותר קל למצוא עבודה במקום ספציפי, אבל סביר להניח שבכל מקרה בכל מקום שתגיעו אליו ישימו לב לזה וירצו להעסיק אותך.

היי טק זה אחד התחומים שעדיין יחסית "נקיים" ויעילים הרבה יותר מכל תחום אחר בארץ.

אתה טוב, יעסיקו אותך מהר, אחרת, ייקח קצת זמן.

(אנדקוטה - ב"אלביט" בכלל אסור להעסיק קרובי משפחה של מישהו בחברה. אסור. גם, ובייחוד, אם אתה הבן של המנכ"ל)

האמנם? זו לא המציאות שאני מכיר בשטח -

היום אם אין לך ויטמין פי- פרוטקציה/קשרים, קשה מאוד להתקבל למשרות הנדסה/תכנות בחברות הטובות, כנ"ל בחברה בא אני עובד.

ועוד על אחת כמה וכמה אם אתה בוגר טרי ללא נסיון, אלא אם אתה במקרה מצטיין נשיא או עילוי אחר כשלהו.

אני יודע ממקור ראשון על משפחות שלמות שעובדות ברפאל ובתע"ש לדוגמה, הדוד מזמין את הנכד שמזמין את האח וכולה.

נכון שמדובר בתרבות פסולה ולא אתית, אבל אלה פני הדברים בשטח.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תוכן חדש...