Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש משאבה חזקה למים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב גם לחשבון הכלכלי. גם אם החסכון מגיע לקוב אחד בחודש (נעגל ל-10 ש"ח) ידרשו 50-100 חודשים להחזיר את עלות המשאבה, וזאת מבלי לשקלל את החשמל.

אם למחזר מים אפורים, כדאי להתחיל ממי מקלחות ואמבטיות - כמות גדולה ואיכות גבוהה יחסית.

:turn-l:
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על מנת למחזר מים של מקלחת צריך לבצע שינויים באינטסלציה, אני לא יודע איך הבחור רוצה לסדר את זה בכיור של המטבח אבל אין ספק שכיור מטבח זה הרבה יותר פשוט לביצוע.

קובי

פורסם

הסבון כלים/גוף טוב לצמחיה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לך לבלוטין. רוב הסיכויים שתהיה לו משאבה מתאימה.

10 מטר זה לא רציני למשאבה תעשייתית. לא מדובר כאן על משאבות אקווריום כי מאוד כדאי משאבה של 2" שיודעת להתמודד גם עם מוצקים כי אתה לא מדבר על מים נקיים.

וואלה ,איך שכחתי ממנו ,העבודה של אבא שלי והוא חולקים קיר משותף !

אגב, תספר רגע על התוכנית.

אתם בעלי בית פרטי?

איך אתה הולך למיין/לסנן את הליכלוך מהמים?

אני בטוח שבכיור שופכים לפעמים עוד דברים חוץ ממים של שטיפת ירקות.

וכמה ירקות אתם כבר אוכלים? :wink:

אני גם בעד רעיונות כאלו, זה ברור שאתה תחזיר את ההשקעה במוקדם או במאוחר, יש לי רעיון לבית שלי שהוא ביניין קומות שאפשר לחסוך בו הרבה מים האמת אבל רק בתקופת החורף על ידי ניצול מי הגשמים.

לא בית פרטי , אלא 2 הקומות האחרונות בבניין , בתקופת החורף יש לנו גיגית ענקית שמתמלאת תוך דקות ספורות של גשם שמספיקה ללא מעט זמן .

בתור התחלה חשבתי לחבר את הכיור לראות איך זה , כמה מצליחים לחסוך.

האמבטיה והכיור באמבטיה מאוד קרובים למטבח , ויותר מזה , הם גם קרובים לניאגרה של השירותים.

ככה שאפשר לדפוק את כול הלהקת יונים במכה אחת .

בכיור עצמו יש פילטר שמונע כניסה של חומרים קשים יותר , בתכנון זה לשים איזה מגוף או משהו בסגנון .שיברור בין הביוב לבין המשאבה .

אני יודע שיש גם משאבות שיכולות להתעסק גם עם קצת שומנים ( אבל לא עם חרצנים לדוגמא ) .

בגלל זה באתי להתייעץ.

laing D5 על אחת מנגזרותיה?

בכל אופן, חיסכון לא יהיה מהעניין כמות המים שצריך בשביל להשקות עציצים היא שולית, אלא אם אתה מגדל הידרו בכמות מסחרית או משהו בסגנון.

קרוב , ehiem .

לא מגדל הידרו בכמות מסחרית אבל יש הרבה עציצים (ועץ לימון צמא) מה גם שחשבתי שאם כבר מתחילים אז לשמור את האופציה של לחבר את הניאגרה ( אפילו ביחס של 50/50)

שים לב גם לחשבון הכלכלי. גם אם החסכון מגיע לקוב אחד בחודש (נעגל ל-10 ש"ח) ידרשו 50-100 חודשים להחזיר את עלות המשאבה, וזאת מבלי לשקלל את החשמל.

אם למחזר מים אפורים, כדאי להתחיל ממי מקלחות ואמבטיות - כמות גדולה ואיכות גבוהה יחסית.

מתחילים בקטן :wink:

עוד מישהו?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אתה מבין שזה לא חיסכון? אתה צריך 6 שנים רק ל-break even וזה עוד בלי שיקלול של החשמל ואינפלציה וגם זה בהנחה המשאבה תחזיק בכלל 6 שנים. כל סיטואציה אחרת אתה מפסיד כסף.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יש לי משאבות סיחרור משומשות של מערכת שמש סולארית.

הם מסחררות מים ל גובה של 2 קומות.

אני לא יודע אם זה יתאים לך אבל אני מוכן לתת לך לניסיון ואם היא תתאים תיפרד מ 200 ש"ח.

פורסם

רק לידיעה, מי כיור מטבח הם מים שחורים ואסורים במיחזור ביתי.

כבר המליצו ואני מחזק, תתחיל במיחזור מי מכונת כביסה ומקלחת.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
יש לי משאבות סיחרור משומשות של מערכת שמש סולארית.

הם מסחררות מים ל גובה של 2 קומות.

מכיון שיש לך 2 אני אתחצף ואתעניין... מה הספיקה של משאבה כזו (נאמר ל-2 מטר)? אפשר לינק למוצר (או דומה)?

פורסם
מכיון שיש לך 2 אני אתחצף ואתעניין... מה הספיקה של משאבה כזו (נאמר ל-2 מטר)? אפשר לינק למוצר (או דומה)?

אני אבדוק את המשאבה צריך להיות רשום.

(להבדיל ממשאבות אקווריום שהספיקה גבוהה למרחק קצר, משאבות אלו שומרות על הספיקה שלהם למרות מרחק וגובה.)

המשאבה דומה למשאבה שבתמונה.

17742_red2.jpg

פורסם

אני חושב שבכל משאבה שהיא, הספיקה יורדת עם הגובה.

משאבת סחרור של קולט שמש לא צריכה ספיקה גבוהה, ולכן אני סקרן.

פורסם
אני חושב שבכל משאבה שהיא, הספיקה יורדת עם הגובה.

משאבת סחרור של קולט שמש לא צריכה ספיקה גבוהה, ולכן אני סקרן.

זה ברור לחלוטין.

אבל הנפילה במשאבת אקווריום משמעותית.

רק מבט על הפרפר שדוחף מים במשאבה יתן מושג לגביי ההבדלים.

במשאבת סחרור אין צורך בספיקה גבוהה כי המים אמורים להתחמם בקולט ואם הם יעברו מהר אז הם לא יתחממו.

פורסם

נקודה חשובה בעניין הצמחיה:

עשיתי ניסוי לפני כמה שנים על מים אפורים ממי כיור/ מקלחת לצורכי השקייה. בניסוי נעשתה בדיקה של השפעת חומרי הניקוי שיש במי הכיור/ המקלחת על הצמחייה. הניסוי נוסה על דשא ועל עוד סוג של צמח. הניסוי נעשה לצורך אפשרות של מיחזור המים אצלנו בבית.

הניסוי נערך בתנאים זהים לחלוטין, אותו מקום, וכדו' (תנאי מעבדה, נעשה במעבדה עם ציוד מתאים של התיכון בו למדתי).

הצמחייה גודלה (כל סוג על מצע משלו) על מצעי קרקע בגודל 30*30 עשירה בדשן איכותי ושאר תנאים האופטימליים מבחינת הסביבה עבור הצמחייה.

כל הנ"ל- גודלו במקביל 5 סטים:

1. השקייה במים רגילים (מי ברז).

2. השקייה במים מטוהרים (אוסמוזה הפוכה).

3. מי ברז מעורבים עם סבון כלים (פיירי) בריכוז 0.1 אחוז.

4. מי ברז מעורבים עם סבון כלים (פיירי) בריכוז 0.5 אחוז.

5. מי ברז מעורבים עם סבון כלים (פיירי) בריכוז 1 אחוז.

התוצאות לאחר 3 חודשי מעקב:

מי הברז הרגילים נתנו את התוצאה הטובה ביותר. אחריו, בפער די ניכר למראית העין, המים המטוהרים.

מי ברז+ סבון שבריכוז 0.1% היו משמעותית במצב פחות טוב מהמים המטוהרים.

0.5% בקושי צמח. ואילו באחוז אחד כבר לא שרד.

בסיבוב שני נעשתה השוואה בין מי ברז למים שנפלטים ממערכת אוסמוזה הפוכה (לא המים המסוננים, אלא המים "המלוכלכים").

מי הפסולת של האוסמוזה ההפוכה נתנו תוצאה יותר טובה מפני שהיו יותר עשירים במלחים וכדו'. אך לא לכל סוגי הצמחים.

לשיקולך. ידוע שמרבית הסבונים הביתיים למיניהם מזיקים לצמחייה באשר היא.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מי כיור מטבח הם בהחלט בעייתיים למחזור בגלל ריכוז הסבון, אבל הריכוזים שהשתמשת בהם הם קיצוניים. קראתי פעם שהדחת כיור מלא כלים צורכת כ-100 ליטר מים בממוצע. ריכוז של 0.1% זה 100 סמ"ק או כשביעית עד עשירית בקבוק נוזל כלים. אני אישית, לפחות, משתמש בהרבה פחות.

פורסם

מי שמדיח כיור מלא עם 100 ל' נמצא בבעיה. אפשרי בהרבה פחות מכך וללא פגיעה באיכות השטיפה. אפשרי עם 20 ליטר אם לא פחות.

ובינינו, כמה פעמים יוצא לכם להדיח כיור מלא? בד"כ שוטפים כמה כלים בודדים, אבל שמים בכל אחת מהפעמים האלו סבון. כך שהריכוזים לא קיצוניים כ"כ. (אך גבוהים יחסית, עדיין).

אגב- יש צמחים רבים שנחשבים ליותר רגישים מהדשא (בניסוי ניסינו על דשא, שנחשב לעמיד יחסית), ויכולים להתייבש ולהיפגע גם בריכוזי סבון קטנים בהרבה מ0.1%.

כמו שפרוקסימה כתב- ניתן להשתמש בסבונים אקולוגיים. כתבתי את הודעתי הקודמת בכדי להבהיר את ההשפעה של הסבונים הכימיים על הצמחייה, והצורך בלקחת את העניין בחשבון. לגבי הקישור- הוא אמנם ממחיש את הניסוי (בכיוון), רק חבל שלא ראיתי איזכור לאחוזי החומר במים במהלך הניסוי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...