Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וובוקר טוב

אני כרגע מעוניין בקניית רכב

חשבתי על מזדה 3 שנת 04-05

בדקתי באתרים יד שנייה מצאתי במחיר של כ 35-45 אלף בקיצור יש מאיפה לבחור

עכשיו השאלה היא לגבי ליסינג

מה הקטע שלו? יותר משתלם לי לקנות מליסינג או ככה?

מה הם התנאים הכללים של ליסינג? כרגע יש לי רכב רנו סניק 03

יש אפשריות לטרייד אין על רכבים לא חדשים?

יוצא לי משתלם יותר לקחת ליסינג?

פורסם

ברוב חברות הליסינג אכן יש אפשרות לטרייד אין.

בדרך כלל הם נותנים לך תמורת הרכב מחיר נמוך משמעותית מהמחירון (וזה אחד החסרונות של טרייד אין).

גש לחברות ליסינג ובדוק מי עושה טרייד אין, ולמי יש את הרכב שאתה מחפש, בחלק מהחברות

תקבל גם אחריות של חצי שנה- שנה על מכלולי הרכב והתחייבות לטיפולים וכו',

חפש מי נותן את התנאים הכי טובים (כדי שלא תיפול על חאפרים) ולך על העסקה.

הכי חשוב לחפש בדיקות של הרכב, ולא להאמין ל "זה בסדר קח את האוטו אני אתקן לך את זה שבוע הבא".

אם אין בדיקה של הרכב ומתגלה תקלה, אפילו שאתה נורא אוהב והאוטו ממש זול, לא להתפות לקנות

ולהאמין לבולשיט שבדרך כלל (ואני אומר בדרך כלל ולא תמיד) יוצא מהפה שלהם. לא קונה עד שהאוטו לא פיקס,

או לכלול התחייבות בכתב עם חתימה וחותמת של העסק!!! (בשביל לתקן לדוגמא פנס שבור, פלסטיקה שבורה וכו').

בדרך כלל אם מבצעים עסקה כזו בצורה תקינה ונכונה, אתה תוך יום יכול להיות שקט, למכור את הרכב שלך,

לקנות רכב חדש כאוות נפשך ולא לחכות עד שתמכור, ושאנשים יבואו לראות, יתווכחו איתך על המחיר וכו'.

פורסם
ברוב חברות הליסינג אכן יש אפשרות לטרייד אין.

בדרך כלל הם נותנים לך תמורת הרכב מחיר נמוך משמעותית מהמחירון (וזה אחד החסרונות של טרייד אין).

גש לחברות ליסינג ובדוק מי עושה טרייד אין, ולמי יש את הרכב שאתה מחפש, בחלק מהחברות

תקבל גם אחריות של חצי שנה- שנה על מכלולי הרכב והתחייבות לטיפולים וכו',

חפש מי נותן את התנאים הכי טובים (כדי שלא תיפול על חאפרים) ולך על העסקה.

הכי חשוב לחפש בדיקות של הרכב, ולא להאמין ל "זה בסדר קח את האוטו אני אתקן לך את זה שבוע הבא".

אם אין בדיקה של הרכב ומתגלה תקלה, אפילו שאתה נורא אוהב והאוטו ממש זול, לא להתפות לקנות

ולהאמין לבולשיט שבדרך כלל (ואני אומר בדרך כלל ולא תמיד) יוצא מהפה שלהם. לא קונה עד שהאוטו לא פיקס,

או לכלול התחייבות בכתב עם חתימה וחותמת של העסק!!! (בשביל לתקן לדוגמא פנס שבור, פלסטיקה שבורה וכו').

בדרך כלל אם מבצעים עסקה כזו בצורה תקינה ונכונה, אתה תוך יום יכול להיות שקט, למכור את הרכב שלך,

לקנות רכב חדש כאוות נפשך ולא לחכות עד שתמכור, ושאנשים יבואו לראות, יתווכחו איתך על המחיר וכו'.

רק תגיד ללקוח פרטי כמוני

שווה לי ללכת לליסנג ולחפש רכב? מה יצא לי מזה? זול? אמין?

או שעדיף ללכת ליד פרטית?

פורסם

אני יכול לספר לך מניסיוננו. קנינו שני רכבים שלא היו יד ראשונה. אחד מליסינג ואחד מיד פרטית. את הרכב מיד פרטית העברנו בדיקה שעברה די בהצלחה וקנינו את הרכב שלאורך השנים נמצא כמאוד אמין. הוא לא היה הרכב הפרטי היחיד שעבר בדיקה אבל היה הרכב הפרטי שעבר בדיקה מוצלחת.

את הרכב השני קנינו מחברת השכרה/ליסינג. ערכנו הסכם שהם יתקנו את כל הליקויים. לקחנו את הרכב לבדיקה ונמצאו בו ליקויים . תיקון הליקויים חייב כנראה בהוצאה לא קטנה והם ניסו לשכנע אותנו שהליקויים חסרי חשיבות והמכון סתם רשם אותם. אחרי שלא השכנענו הם ניסו לבטל את העסקה. הבהרנו להם שאנו עומדים על ההתחייבות והגענו עד למנכל החברה. בדרך עברנו שבעה מדורי גהינום וטלטול ממזכירה למנהל כולל הגעה למשרדים שלהם מספר פעמים.

תשמע, הבעיה היא שלכל ליקוי יש אחראי ששואף להעלים אותו. כשמדובר ברכב פרטי בעל הרכב משתדל לשמור עליו. כשמדובר ברכב ליסינג המשתמש בו משתדל לנצל את התמורה עליו. טיפולים תקופתיים במילא כולם עושים. לא כל שחיקה (להבדיל מליקוי) מתגלית בבדיקה. לכן ברור שקיימת עדיפות מבחינת איכות לרכב בעל אותם התנאים מיד פרטית.

יחד עם זאת ברכבי הלסינג יש כיום הזדמנויות בשל היצע של רכבים שהפכו לפחות סחירים כמו המאזדה 3 שלפני 3 שנים הייתה מלכת הכביש והיום מדובר ברכב לא מהמבוקשים. דווקא המצב הזה יוצר הזדמנות כלכלית שיכולה לכפר ואף יותר על הדברים שנכתבו קודם.

פורסם
רק תגיד ללקוח פרטי כמוני

או שעדיף ללכת ליד פרטית?

אין פה תשובה חד משמעית. אם אתה אדם סופר עסוק ואין לך זמן להתעסק במכירה של רכבך ועל חיפוש רכב במקום, בדיקות, ריצות, טלפונים, ויכוחים וכדומה ורוצה נוחות, מזגן, איש עם עניבה, מימון ואחריות של חצי שנה / שנה - ואתה מוכן לשלם על זה בערך 10 אלף שקל (זה מה שתפסיד פלוס מינוס בעסקת טרייד אין לעומת מכירה באופן עצמאי) :shock: אז שווה.

עוד סיבה טובה ללכת לטרייד אין זה כאשר רכבך לא סחיר באופן מוחלט, ואז שווה לקבל עליו משהו במקום לא לקבל כלום.

פורסם
רק תגיד ללקוח פרטי כמוני

או שעדיף ללכת ליד פרטית?

יש כמה יתרונות לרכישה של רכב מחברת ליסינג או טרייד אין גדולה -

1. יש לך למי לחזור, אתה לא קונה את הרכב מאדם פרטי שיום אחרי המכירה הוא סוגר את הטלפון ונעלם לך.

2. יש לך אופציה לטרייד אין, כלומר אתה לא חייב למכור את הרכב שלך ולהיתקע כמה ימים בלי רכב עד שאתה רוכש את הרכב הבא.

3. יש לך אפשרויות מימון רחבות יותר, כי רוב חברות הטרייד אין עובדות עם חברות מימון ואפשר לסדר לך הסדרי תשלומים נוחים.

4. מגוון רכבים גדול במקום אחד, כלומר אתה לא צריך להתרוצץ בכל רחבי הארץ כדי לראות כל מיני רכבים. הכל מגיע לסניף הקרוב לביתך.

5. יש לך אחריות והשבחה, כלומר כשמוציאים רכב לבדיקה ומתגלים תקלות ברוב המקרים יתקנו אותם עבורך כך שתקבל רכב תקין. בחלק מהמקרים תקבל גם אחריות של כמה חודשים עד שלוש שנים לרכב שאתה קונה, כך שתהיה רגוע גם מקלקולים עתידיים.

ברור שלנוחות הזו יש מחיר והרכבים לפעמים יהיו יקרים יותר ממה שאפשר למצוא אצל אנשים פרטיים או סוחרי רכב לא מוסדרים. צריך לבדוק כל מקרה לגופו, לבצע סקר שוק בין סוכנויות הטרייד אין והליסינג השונות, במיוחד כשיש לך טרייד אין לרכב כמו רנו סניק שלא כל הסוכנויות יודעות לתמחר נכון.

פורסם

רכבי ליסינג מטופלים ושמורים לא פחות מכלי רכב פרטיים.

אלה עוברים טיפולים שוטפים בזמן, תיקונים במוסכי יבואן מורשים, חונים בחניונים מסודרים בעבודה, ובדרך כלל נוהגים בהם נהג אחד (או אולי גם בת הזוג..). בשל כך, ובצדק, אלה כלי הרכב הראשונים להיחטף מהמגרשים.

שורה תחתונה, עשה סקר שוק בין חברות הליסינג הגדולות והמוכרות, התרשם מצי כלי הרכב, וממצב כלי הרכב.

בדוק כמה מציעים לך בעד הסניק ואיזו אחריות נותנים לך (על אילו מכלולים ולכמה זמן). אחרי שתגיע להחלטה, קח את הרכב שבחרת לבדיקה עצמאית במכון שאתה מכיר וסומך עליו, ושלול בעיות במנוע, גיר ופגיעות שלדה מהותיות.

מוזמן לחזור לפורום עם תוצאות הבדיקה, יש פה מומחים שידעו לאבחן אותה ולייעץ לך.

ענת

אוויס

פורסם

יש לי רק דבר אחד להעיר, בנוגע לשאלה המקורית:

רכב משנתונים 04-05 כבר לא יהיה במגרשי הליסינג, אלא אולי יד שניה/שלישית כשהראשונה היתה ליסינג. רכבי ליסינג נפלטים לשוק אחרי 2.5-3 שנים, כך שמדובר במינימום שנתון 2008.

אם אתה מכוון למזדה 3 04-05 עם עבר בליסינג, קח בחשבון שמדובר בגרסה הכי פשוטה שיש (נדמה לי שנקראת ACTIVE), לעומת רכבים מעבר פרטי שמגיעים לרוב ברמות גימור גבוהות יותר (קומפורט/ספורט). נדמה לי שבמצב השוק של היום אפשר וכדאי לשאוף לגרסאות מפנקות קצת יותר עם עבר פרטי.

לעומת זאת, האלטרנטיבה היא להתקדם בשנתון, לרכב מליסינג, ולהיעזר במימון ו/או טרייד-אין, עם היתרונות של קניה כזו כמו שפירטו לפניי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מציע לקרוא בעיון את דבריו של שמיר.

הדברים מדברים בעד עצמם.

כמובן, נציגי חב' הליסינג שהגיבו כאן מנסים לשמור על מקום עבודתם ועל פרנסתם. הכל בסדר.

מציע ללקוחות פוטנציאלים לקרוא גם מקרים שונים שהתרחשו בחב' ליסינג והגיעו לבתימ"ש, מהם ניתן ללמוד שכדאי לקנות רכב מבעלות פרטית, שטופל כמו שצריך, מאשר לקבל "סיפורי פוגי" והבטחות שלאחר מכן, קשה מאד לממש.

בהצלחה

פורסם

אם סיפור אחד היה מעיד על הכלל, הרי שמספיק עיון חטוף בפורום בשביל להגיע למסקנה שכל מוכרי הרכב הפרטיים הם נוכלים או סוחרים במסווה. אז מה הכי כדאי? אולי לקנות רכב חדש וזהו.

רגע... גם כאן הרי יש כמה סיפורי ניסים ונפלאות...

בקיצור, אין נכון מוחלט ואין לא-נכון מוחלט. אצלי במשפחה יש היסטוריה מוצלחת מאוד של קניית רכבים גם מאנשים פרטיים וגם מליסינג. בשני המקרים היה מדובר בתהליך שלקח זמן, חיפושים ובדיקות עד למציאת המבוקש. אין קיצורי דרך.

וסתם כהערת אגב- אם היית אתה קורא את דבריו של שמיר בעיון, כפי שאתה מציע לעשות, היית בודאי שם לב שהוא חותם את סיפורו במילים: "דווקא המצב הזה יוצר הזדמנות כלכלית שיכולה לכפר ואף יותר על הדברים שנכתבו קודם."

אין אמת מוחלטת, כבר אמרתי?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...