Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פיאט בראבו שעברה עד היום 183 אלף ק''מ, ב 179 אלף ק''מ עברה טיפול 10K עם שמנים איכותיים, תמיד עם מים ירוקים, עברה ראש מנוע בערך ב 165-170 אלף ק''מ.

לא מזמן התחילה לי בעיה מוזרה בפיאט שלי, הדבר הראשון בהנעה כשהרכב עומד זמן מסויים (יום שלם) יוצא מסך עשן לבן ברגע ההנעה ואז הכל רגיל והכל מסתדר, בנסיעה אין עשן לבן כלל או ריח מוזר, רק בהנעה. אם אני מכבה את האוטו ומניע שוב אז אין את התופעה הזאת.

דבר שני, בנסיעה בינעירונית באמצע הדרך אם אני עוצר ברמזור פתאום המנורה של השמן מתחילה להבהב מעט אך באופן חלש, מפלס השמן בבדיקה לפני הנסיעה תקין לגמרי וכך גם אחרי הנסיעה לאחר התקררות הרכב. הבעיה פעם מופיעה ופעם לא. המנוע עובד על 800 סל''ד בערך על ניוטרל.

מה יכולות להיות הבעיות ואיזה בדיקות ניתן לעשות?

הנסיעה של הרכב חלקה לגמרי! אין שמן במים או מים בשמן.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אריאל שלום רב !

לא ציינת את צריכת השמן הממוצעת לרכב.

לאור היסטוריית הרכב, כפי שציינת, רכב לאחר טיפול, ראש מנוע לפני כ 13 אלף קילומטר, וטיפול עשרת אלפים עם שמנים איכותיים, לפני כ4000 קילומטר, אם לא אתייחס לאיכות וצמיגות השמן הלא יגדועה שבה אתה משתמש, אני מניח שיש לחכך השלכה על לחץ השמן, במנוע חם בסרק, ועל העשן הלבן בעת ההתנעה.

אני גם חושד במשאבת שמן בעלת רשת סינון סתומה מבוצה.

מומלץ לפרק אגן שמן , לנקות רשת סינון במשאבה, או להחליפה, ולשנות את צמיגות השמן.

מה הצמיגות שקיימת כעת ברכבך, ומאיזה יצרן?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התשובה העניינית כהרגלך, צמיגות השמן אני לא זוכר, אקפוץ בהזדמנות (היום) לבדוק.

בכל מקרה העניין דורש מוסך כפי שאני מבין, כמובן טוב לשער לפני מה זה יכול להיות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הרכב הוכנס למוסך הקבוע שלו (אוטואיטליה בסגולה), לא הספקתי להציץ בשמן לצערי.

אמרתי להם את מה שנכתב פה ונאמר לי שזה יכול להיות יונית שאחראי על הלחץ שמן וזה במקרים הטובים והזולים.

אני מקווה קזה לא יהיה אחד המקרים היקרים (כגון מנוע).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

חברים בידיכם הבלבול, עשן לא לבן בבוקר אלה ענן עשן לבן שיוצא בכל הנעה אחרי שהרכב עומד למשל 12 שעות. העשן הוא ענן לבן שיוצא אך ורק ברגע ההנעה, אחרי יציאתו הכל חוזר להיות כרגיל ללא טיפה של עשן לבן או ריח מוזר מהאגזוז גם בלחיצה על גז.

גומיות שסתומים זה כנראה לא יכול להיות כי ככל הנראה הוחלפו בראש מנוע שנעשה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אומנם באיחור אבל בכל זאת עדכון.

בזמנו קניתי שמן 10/40 של ליקווי מולי מאוטו דיפו בצומת ירקון, השמן שימש אותי למקרים של חוסר שמן (כל כמה זמן דואג לבדוק את המפלס), הרכב כמובן לא חדש וצורך מעט שמן. אחרי הטיפול 10K יצא לי פעם אחת להוסיף כמות של שמן (השמן שהוכנס בטיפול הוא AGIP 10/40) והשמן שהוספתי אח''כ הוא ליקווי מולי.

לאחר שהאוטו הוכנס למוסך, הרשת של המשאבת שמן נוקתה ונבדקה, כמו כן התברר שהבעיה היא ביוניט שמן והוא הוחלף.

השמן מנוע הוחלף בטיפול לשמן איכותי יותר 10/60 של AGIP ואני חייב לציין שמאז אין טיפת עשן בהנעה או בכל שלב אחר של נסיעה!

ככל הנראה או שהשמן של ליקווי מולי היה מזוייף מה שנפוץ היום כפי שהבנתי מהפורום כאן, או שהערבוב בין שני השמנים לא עשה טוב, או שבאמת הרינגים מראים סימני חולשה והשמן החדש פשוט סידר את עניין העשן.

בכל מקרה הרכב נוסע, מניע ללא עשן, נורת שמן לא נדלקת בשום מצב של הרכב אז כנראה שהמצב הסתדר.

תודה רבה לעוזרים!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
הרכב הוכנס למוסך הקבוע שלו (אוטואיטליה בסגולה), לא הספקתי להציץ בשמן לצערי.

אמרתי להם את מה שנכתב פה ונאמר לי שזה יכול להיות יונית שאחראי על הלחץ שמן וזה במקרים הטובים והזולים.

אני מקווה קזה לא יהיה אחד המקרים היקרים (כגון מנוע).

אישית הייתי ממליץ לך בחום לעבור למוסך "שמשון" ביהוד . מוסך מורשה פיאט ששמו הולך לפניו.

ידוע מאד בקרב חובבי הפיאט כאחד המוסכים האמינים, מקצועיים והוגנים שקיימים היום בענף בכלל בפיאט בפרט.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני עוד מתקופת התמה שהייתה ברשותי מטפל במוסך של ברוך שהיום זה מוסך אוטואיטליה. אני בהחלט לא חוסך מהרכב וכנראה שזאת הייתה פדיחה שלי עם הליקווי מולי או שזה כבר בלאי טבעי!

ממליץ בחום על המוסך!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...