Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהי המלצתכם למכונית משפחתית שקטה הן מבחינת מנוע והן מבחינת שיכוך רעשי הצמיגים בכביש ? מהי המשפחתית השקטה ביותר ?

נסענו במספר רכבים בנסיעות מבחן ואנו מבינים שההתרשמות בנסיעות המבחן יכולה להיות מקרית בשל הבדלים מקריים באיכות הכביש והצמיגים שלא ישקפו את הרכב שנרכוש.

לגבי רנו פלואנס דיזל. נסענו על הרכב ולמעט ממש בהתנעה ובהתחילת הנסיעה הוא היה די שקט. האם משהו מתמצא בדיזל ויכול לענות על:

1. האם במשך השנים כשכל רכב מתיישן ונעשה רועש יותר גם רעש הדיזל יהפוך למטריד ?

2. האם אכן לאחר שהרכב מתחמם מרגישים פחות את רעש הדיזל גם בעמידה בפקקים (הואיל ונסענו רוב הזמן בנסיעה בינעירונית החשש הוא שבמציאות בפקקים הרכב לא יפסיק להרעיש ולהטריד).

האם הטיפולים בדיזל יקרים יותר ?

ושאלה אחרת לגבי הרנו. במבחני הדרכים מציינם את נוחות הנסיעה אך מצד שני שהנהיגה ברכב אינה מהנה בגלל ההגה. באחד המבחנים אף נכתב שהפלואנס מבטלת כל ניסיון להנות מהנסיעה. איך בעצם רכב יכול להנות מנוחות צרפתית ומצד שני לא לאפשר להנות ממנו ?

פורסם

שלום,

אני מחזיק רכבי דיזל כבר הרבה שנים.

עניין הרעש השתפר פלאים בשנים האחרונות.

הרכב הקודם שלי היה רנו קנגו DCI, וקשה היה להאמין , בזכות בידוד הרעשים, שהרכב בעל מנוע דיזל, במיוחד אחרי פולו SDI שנשמע כמו טרקטור.

בידוד הרעשים ברנו מצויין, והרעש לא צפוי להחמיר עם השנים ( אלא אם הרכב יוזנח).

נוחות של רכב צרפתי זה בעיקר המושבים, שיכוך מהמורות בכביש והנדסת אנוש.

לא תוכל ליהנות מנהיגה בסגנון כניסה לסיבובים במהירות גבוהה בגלל הגה לא מתקשר.

הטיפולים ברכבי דיזל קצת יותר יקרים.

במיקרה של פלואנס, ברכב בנזין מרווח הטיפולים יותר גדול ופילטר סולר בדגם הדיזל יותר יקר .

מה שכן יכול להיות יקר, זה טורבו ומשאבת הזרקה בדגם הדיזל, אבל לא צפויות בעיות במערכות האלה עד סביבות 200 אלף ק"מ.

כמובן, אין מה להשוות צריכת דלק או סולר, ואפשר למצוא בכל מקום בארץ סולר מחיר של בנזין או יותר זול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנושא הרעש, אחרי שהמנוע מתחמם ומגיע לטמפרטורות עבודה הרעש פוחת ואישית בזמן עמידה לא שמעתי רעש חריג מהפלואנס דיזל, בתאוצה מהמקום יש קצת רעש לכמה שניות אבל זה ממש זניח, מזכיר לי קצת את מנועי ה-TSI של פולקסוואגן בזינוק.

הפלואנס ספיציפית היא אחת המשפחתיות היותר נוחות ושקטות שיש, אכן לצמיגים יש השפעה עצומה על הרעש, יצא לי לנסוע היום בפסאט החדשה (משטרתית במקרה) שהצמיגים המקוריים שלה הוחלפו והרעש שלהם היה כל כך בולט על רקע השקט משאר המכלולים, מבחינתי זו עוד נקודה לזכות צמיגי נוחות ממותגים ידועים וסיבה נוספת לוותר על צמיגי "שקר כלשהו" לטובת חיסכון של כמה שקלים אבל התפשרות על בטיחות (שזה דבר ראשון) אבל לא רק, גם על נוחות ושקט.

בהצלחה.

פורסם

אם ברנו קנגו שנתון 2010 ששהייתי בה משך כמה ימים באופן קבוע כמחצית היום לא היה רעש מטריד מיוחד (הנסיעות כולן בגוש דן בכל שעות העבודה, גם בפקקים וגם בתלאביב העמוסה) אני לא רואה סיבה שברנו פלואנס חדשה יהיה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...