Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדבר היחיד שעוצר מבעדי ללכת על הפורד פיאסטה הוא שנתוני היצרן לגבי צריכת דלק של הסוויפט טובים משל הפיאסטה.

ניסיתי לבצע קצת תחקיר בעניין הממצאים הם כאלה.

1.הסוויפט לפי נתוני יצרן עושה 12 אחוז יותר. האם היחס הזה ,מאחר והוא נמדד בתנאים זהים, אומר משהו לגבי היחס במציאות.

2. ציטוטים מנסיעות מבחן של אוטו:

פיאסטה : צריכת הדלק תחת עומס עמדה על 11.3 ק"מ לליטר (בגלל הצורך לאמץ את המנוע) ואולם בשיוט הגענו ל-19 ק"מ לליטר. בסופו של דבר ממוצע של 14.5 ק"מ לליטר הוא בהחלט נאה.

סוויפט: בשיוט מחוץ לעיר במהירות ממוצעת פלוס נרשמה צריכת דלק של 19.2 ק"מ/ל' ובכל ימי המבחן שכללו לא מעט קטעים מאומצים לצד קטעי שיוט עמדה צריכת הדלק על 14.7 ק"מ/ל'. נתון מרשים מאוד.

דעתכם המושכלת תתקבל בברכה , אלא אם קוראים לך מונילמל

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאף אחד עוד אין סוויפט כזאת כדי לראות בחיי היום יום מה צריכת הדלק שלה,לדעתי צריך לקרוא עוד מבחנים כדי להבין מה יותר חסכוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההבדל יהיה זניח. בשני המקרים מדובר במנועים חדשניים וצנומי נפח בעלי צריכת דלק כמעט זהה. הבדל של 0.01 ק"מ\ל' לכאן או לכאן הוא זניח. יותר חשוב שתבחר ברכב שיותר נראה לך ושמרגיש לך יותר נכון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממבחנים שנעשו בבריטניה על הסוויפט הידנית הם השיגן 56.6 MPG אל מול 50.4 MPG לפיאסטה בתרגום לק"מ לליטר 24.6 אל מול 21.4

הנתון הנ"ל חזר לפחות ב-4 אתרים שבהם אני בדקתי נכון שהוא קצת מופרח אבל עדיין הוא מראה את ההבדל בין שני המכוניות שלפי דעתי יעמוד על 2-3 ק"מ לליטר לטובת הסוויפט

אתמול אופל אסטרה GL1400 ידנית

היום פולסווגן בורה 1600 ידנית

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם
2 ק"מ לליטר לאורך שנים זה מאוד משמעותי.

נכון, זה מה שהתכוונתי לומר, מה גם שמקבלים מנוע יותר חזק.

אני גם מתלבט בין הרכבים, לדעתי, שתיהן הטובות בקטגוריה, יש יתרונות לסויפט ויש יתרונות לפיאסטה, השאלה מה חשוב לך יותר, בנוסף, עניין צריכת הדלק צריך להיות יותר משמעותי אם הקילומטרז' השנתי שלך גבוה, אחרת-פחות משמעותי.

פורסם

היום בבוקר פורסם מבחן דרכים לסוויפט החדשה הידנית באתר אוטו

לכל המתלבטים ( שאני בינהם) בין הפיאסטה לסוויפט קריאה מהנה

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם

אז אם נשפוט לפי הכתבות של מגזין אוטו שנערכו לשתי המכוניות

סוויפט בשיוט - 19.4 ק"מ לליטר

ובממוצע תחת עומס - 14.7 ק"מ לליטר

פיאסטה בשיוט - 19 ק"מ לליטר

ובממוצע תחת עומס - 14.5 ק"מ לליטר

היות שהפער בין השתיים עומד על 2500 שקל מחיר על הכביש נראה לי מבחינת צריכת דלק שעדיף פיאסטה

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם

אוי נמאס לי, אני רוצה לעשות נסיעת מבחן על הפיאסטה אבל הם לא יודעים בסוכנות מתי יהיה להם רכב זמין, יש מישהו שיודע היכן ניתן לנהוג או אפילו לנסוע ברכב?

פורסם

כמה יתרונות לסוויפט שאין בפיאסטה:

1. מנוע זריז וחסכוני יותר

2. כיוון גובה מושב נהג (שאני לא יודע איך אפשר להסתדר בלי זה)

3. מחשב דרך (שמראה כמובן את צריכת הדלק, שזה כייף ברכב חסכוני :wink:)

4. ידיות ומראות חיצוניות בצבע הרכב שתבחרו (בפיאסטה זה בצבע שחור, לא משנה איזה צבע רכב תבחרו)

5. סוזוקי, אמינות + שמירת ערך + סחירות גבוהה משמעותית מפורד.

וזה לא שהפיאסטה גרועה, אבל אני הייתי מעדיף את הסוויפט כי היא יותר מאובזרת, זריזה, חדישה, ונאה (לדעתי).

פורסם

מסכים עם על מה שכתבת

אבל אתה שוכח נתון אחד שבסופו של יום הוא דיי משמעותי

הפיאסטה כאוטו הרבה יותר כיפי לנהיגה (גם מבחינת תחושה וגם מבחינת כיול מתלים)

ונהגתי על שתי המכוניות

כמו כן בסוויפט אין בגאז' אפשר בקושי לדחוף שם שישית עין גדי

מי יודע מה יהיה מחר

• תוכן חדש...