Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיג'ו 307 אוטו' 2005.

נסעתי לפני כמה שעות בעליה ברחוב ליד הבית שלי, יש בעליה הזו עבודות תשתית כרגע וחוץ מהנסיעה הקופצנית לכל אורכו, יש בקצה העליה מעין פס בכביש שחוצה את שני הנתיבים (דו סטרי) וזה סוג של בור, יש ממש ירידה ועליה, וכבר התרגלתי מאז שהתחילו לשפץ להגיע לבורון הזה במהירות נמוכה כי מי שלא יודע סתם חוטף שם מכות מיותרות.

חשבתי שעשיתי את זה בצורה נכונה, אבל אחרי שעברתי את הבור התחלתי לשמוע רעש מוזר. בהתחלה חשבתי שזה בא מהגלגלים כי זה היה נשמע כמו רעש של פנצ'ר או מעין מסמר שנתקע בגלגל וכל פעם שהגלגל מסתובב והקטע בו נעוץ המסמר מגיע לכביש שומעים את זה, המשכתי ככה עד החניה, וכשהגעתי ראיתי שאין פנצ'ר ושום דבר בכלל לא נראה לא תקין באיזור הגלגלים.

כשהתכופפתי מתחת לרכב ראיתי את זה, באיזור הגלגלים האחוריים, יש מעין רצועת כיסוי שחורה מפלסטיק שמגיעה משני צדי הרכב (מדובר בעצם ב-2 רצועות שמתחברות באמצע), כאשר הצד השמאלי השתחרר מהחיבור באמצע ומחובר רק בצד השני שלו למסגרת שנמצאת מתחת לרכב ולכן זה היה נשמע כמו רעש של גרירה.

לא הצלחתי להגיע עם היד עד החיבור, אבל הצלחתי להביא את הקצה של האחד שנפל לחיבור עם השני, ואין אפשרות ככה, משהו שם תפס אותם ביחד לפני והשתחרר וזה מה שגרם לו ליפול. מכיוון שאין לי ג'ק תקין כרגע אני לא יכול לראות אם זה סתם אזיקון שהשתחרר או שהיה שם בורג או שמדובר בכלל בדבק כלשהו. ניסיתי לעלות על מדרכה גבוהה אבל גם לא קיבלתי גישה ופחדתי להכניס את הראש יותר מדי כל עוד אין לי ג'ק ובוקים.

הרכב כרגע לא אצלי אז לא יכולתי לצלם תמונות, ומשום מה גוגל לא מוצאת לי תמונות של תחתית הרכב (של רק של פיג'ו 307, בכלל...) אז לקחתי כמה אחרות ושרטטתי קצת איך זה נראה ואיפה זה ממוקם, אולי מישהו שמכיר יידע על מה אני מדבר ויוכל להסביר לי מה זה הכיסוי הזה, האם הוא קריטי ואיך מחברים חזרה.

לבינתים תקעתי את הקצה של הצד שנפל מעל החלק שאליו צריך להתחבר (יש שם מין פינה לדחוף את זה שזה יישב) אבל אני לא יודע עד כמה זה טוב כי זה יכול להשתחרר שוב בכל רגע.

אני לא כל כך מכיר מבנה של רכבים, אבל מעל הכיסוי הזה (בצד שנפל לפחות) יש סוג מיכל או קונטיינר קטן כזה ממתכת\ברזל כסופה שנראית כאילו היא בנויה מחלקים של מגרדת (הקירות שלה מחוספסים כאלה כמו המגרדות):

0644416030(4).jpg

בכל אופן הנה התמונות:

זה פחות או יותר המיקום מלמטה (לפני הגלגלים האחורים, לכיוון אמצע הרכב. החיצים בתמונה לא קשורים אליי, זה היה ככה, העיגול השחור הוא שלי):

j4zm5qwotyq2.jpg

עוד אחת:

jlwntlzzdoze.gif

צד ולמעלה:

nzgngzlmzbml.gif

ציור של הרצועה איך נראית מלמעלה ומהצד (מהצד זה העליון). כמו שרואים בשרטוט של "מלמעלה" (התחתון), יש לשתי הרצועות עיגולים בקצה, לימנית העיגול הוא "נקבה" ולשמאלית הוא "זכר", ז"א העיגול של השמאלי נכנס ל"תושבת" באותה צורה בימנית:

hzmy0me0uv2j.jpg

אחרונה:

ozlhiinzgy51.jpg

תודה

פורסם

לפי התיאור שלך, והתמונות הלא ברורות אני משער שמדובר בגומיות של האגזוז שמחזיקים אותו.

והחלק שראית זה כניראה הממיר קטליתי (כמו דוד שמחובר לאגזוז) והחורים כמו מגרדת הם של המגן חום של הממיר.

או יכול להיות שמדובר בגומיה שמחזיקה את המיכל דלק, הכי בטוח זה שתפנה למוסך בהקדם כדי לבדוק את העיניין מקרוב.

פורסם
לפי התיאור שלך, והתמונות הלא ברורות אני משער שמדובר בגומיות של האגזוז שמחזיקים אותו.

והחלק שראית זה כניראה הממיר קטליתי (כמו דוד שמחובר לאגזוז) והחורים כמו מגרדת הם של המגן חום של הממיר.

או יכול להיות שמדובר בגומיה שמחזיקה את המיכל דלק, הכי בטוח זה שתפנה למוסך בהקדם כדי לבדוק את העיניין מקרוב.

פניתי, ותוקן (פשוט שמו מין בורג\דיבל כזה שמתרחב לצדדים אחרי שהוא נכנס), הבחור שעשה את זה אמר לי שזה לא משהו קריטי אבל לא ידע להגדיר בדיוק מה זה. הסתכלתי תוך כדי שהוא תיקן וראיתי שהמיכל דלק נמצא יותר מאחורה ממש באיזור הגלגלים, אבל האגזוז באמת היה נראה מחובר לאיזור הזה אז כנראה שזה הממיר הזה שאמרת.

לידיעה - הוא הסביר לי איך זה קרה - אני הייתי בטוח שמזה שנסעתי מהר לתוך הבורון-מהמורון הזה אז המכה שהוא קיבל מלמטה שחררה את הבורג או הדבק שהחזיקו אותו (בדיעבד כמובן התברר שזה בורג), אבל הבחור אומר שמה שקרה זה שכנראה נכנסתי עם צד שמאל (הצד שנפל) בדיוק לקטע הכי נמוך בתוך הבורון והצד הימני היה יותר גבוה ואז או שכשיצאתי אז הרצועה נתפסה ב"גדה" השניה של הבור או שאבן שם בלטה ותפסה את הרצועה ואני המשכתי ליסוע אז זה פשוט קרע החוצה את הבורג ושחרר אותה.

אני רק יודע שזה לא היה יומיים של כיף, נסעתי כל הזמן עם חלון פתוח בלי מוזיקה כי חיכיתי לשמוע מתי הרצועה תשתחרר מאיפה שתקעתי אותה ואני אשמע את הרעש של הגרירה. כל באמפ קטן, כל מכסה ביוב, כל קפיצה וכל תזוזה הייתי בטוח שהנה היא נופלת והדבר הזה שיש מתחתיה זה בטח המיכל דלק או המנוע או הצינור ששולט על הבלמים או המחשב דרך ששולט על מערך הנ"מ העיראקי וכן הלאה. הכנסתי את עצמי לסרטים, ככה שכשיצאתי היום אחרי שזה תוקן הרגשתי כאילו עד עכשיו נסעתי על אופניים ורק עכשיו אני חוזר לנהוג :)

אגב לידע כללי לעצמי לעתיד - מה בדיוק התפקיד של הממיר שהזכרת? חיפשתי את זה במילון של קארספורום אבל לא מצאתי...

תודה ושבת שלום!

• תוכן חדש...