Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם בנושא שבכותרת...

קרוב משפחה מעוניין לרכוש את אחת משתי המכוניות, הולכים לעשות נסיעת מבחן על שתיהן בסוף השבוע...

הבחירה היא בין גירסאת הבסיס של המזאדה לעומת הגירסה המפוארת יותר של הקיה.

האם יש משהו מיוחד שאנחנו צריכים לשים לב בנסיעת מבחן? האם יש לכם המלצה על אחד הרכבים?

תודה רבה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כפי הזכור לי, אין שום יתרון על הנייר למאזדה בגירסת הבסיס על פני הספורטאז׳ המאובזרת. זאת, להוציא יתרון של שנייה בערך בתאוצה 0-100. לא יודע אם זה רלוונטי כ״כ לרכב כזה. ייתכן אבל שזה מתבטא גם בשקט גדול יותר מהמנוע, שקצת רועש בספורטאז׳.

בקיה תקבל מושבי עור, חיישני חנייה, וגג שמש פנורמי (יפהפה לטעמי). בעצם נזכרתי שבמאזדה מצהירים על צריכת דלק נמוכה יחסית למתחרות. כמובן שלא מדובר על פערי שנות-אור. אני הייתי הולך על הקיה. עכשיו נזכרתי שבקיה מציעים 7 שנות אחריות.

לשיקולך

פורסם

אני לא יודע עד כמה הם רציניים אבל זה מה שמצאתי (מבחינת איבזור):

מאזדה:

* מסך מגע עם דיבורית BT

* כפתור התנעה ללא מפתח

* מערכת בקרת שיוט

קיה:

* גג פנורמי

* חיישני חניה

פורסם
כפי הזכור לי, אין שום יתרון על הנייר למאזדה בגירסת הבסיס על פני הספורטאז׳ המאובזרת. זאת, להוציא יתרון של שנייה בערך בתאוצה 0-100. לא יודע אם זה רלוונטי כ״כ לרכב כזה. ייתכן אבל שזה מתבטא גם בשקט גדול יותר מהמנוע, שקצת רועש בספורטאז׳.

בקיה תקבל מושבי עור, חיישני חנייה, וגג שמש פנורמי (יפהפה לטעמי). בעצם נזכרתי שבמאזדה מצהירים על צריכת דלק נמוכה יחסית למתחרות. כמובן שלא מדובר על פערי שנות-אור. אני הייתי הולך על הקיה. עכשיו נזכרתי שבקיה מציעים 7 שנות אחריות.

לשיקולך

תודה רבה על התגובה, בקיה אני מדבר על הגירסאת בנזין EX ולא על הפרימיום ככה שאין ריפודי עור (באסה).

השיקולים שרשמת באמת חשובים עבורו - בעיקר הגג הפנורמי והעיצוב עצמו...

מה כוללות בעצם 7 שנות האחריות של הקיה?

פורסם

יכול להיות שאני טועה,

אבל שמעתי שעל הספורטאז' לא מקבלים 7 שנות אחריות.

שוב, אני לא בטוח אז כדאי לברר בסוכנות.

פורסם

אוקיי, אז למאזדה יש יתרון של בקרת שיוט על פני הגירסה הזאת של הקיה, וגם בלוטוס. יכולהיות שזה כולל גם מסך מגע.

לקיה יש גג שמש וחיישני חנייה (אני מאמין שתוכל להוציא גם ממאזדה, אבל בהתקנה מקומית). כמו״כ יש להוסיף שהבגאז׳ של הקיה גדול הרבה יותר. 7 השנים כוללות אחריות על כל מכלולי ההנעה למיטב זכרוני.

דעתי האישית היא שאם כבר הולכים על רכב פוזה - אז עד הסוף. הרי בכל מקרה רכב כזה לא מסב ׳חוויית נהיגה׳ או משהו כזה, ובפוזה, אני סבור שכולם יסכימו שהקיה לוקחת בענק. מבחינת מראה, זה הרכב שהכי שובה את ליבי. מולטימדיה תמיד אפשר להתקין אח״כ.

קצת חבל שכנראה עוד הרבה ישראלים חשבו כמוני ורכשו את הקיה - מה שקצת פוגע באפקט ההגעה.

פורסם

לשני הרכבים יתרונות, כל אחד בהתאם למפרט שלו.

הכי חשוב שתעשה נסיעה ותראה איזה רכב יותר מתאים לך, לאיזה רכב איכויות חומרים והרכבה יותר טובות, איזה רכב מבודד רעשים יותר טוב, איזה רכב יותר נוח לך וכיו"ב.

כשלעצמי היה לי יותר נוח ה- CX5 - יש לו ריפוד ממש מוצלח למושבים עם מין תוספת נוחות כזאת. כמו כן אהבתי את מערכת המולטימדיה. מעבר לכך עושה רושם שהמנוע שלו יעיל יותר, חסכוני יותר.

לסיום נראה שבשוק המשומשות ה-CX5 יהיה להיט וישמור על ערכו. מבחינת עיצוב זה באמת עניין של טעם. שניהם יפים.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לפי דעתי, חכה לסופ"ש , תנהגו בשני הרכבים ואז תתחיל את שלב ההתלבטויות (אם יהיה לך בכלל),

יכול להיות שתדלק על אחד מהם, ואז לא תהיה התלבטות.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות!

נעשה נסיעת מבחן על שתיהן ונראה באמת מה 'יעשה' לו את זה יותר...

המון תודה!

פורסם
בקיה אני מדבר על הגירסאת בנזין EX ולא על הפרימיום ככה שאין ריפודי עור (באסה).

למה באסה? לא ברור לי מדוע מתלהבים פה מריפודי עור שלגמרי לא מתאימים לאקלים שלנו.

פורסם

מתאימים או לא, ריפודי עור משדרגים את המכונית מאוד - גם בלוק הראשוני שלה, וגם בתחושת הנסיעה בה. טרם שמעתי על מישהו שקנה מכונית עם ריפודי עור וביקש להחליפם לבד. ההיפך - אין צורך לפרט.

• תוכן חדש...