Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב 1992-כתבה שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה למה סקודה פנו דווקא לכזה יצרן. הפורשה יצאה במבצע תושבות 1+1?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בטמפה אני מבין נכון כבר 92 הייתה בקרת אקלים כמו אנחנו מכירים כיום?? אם כן זאת הייתה המשפחתית היחידה ניראה לי.

בגירסאות יקרות של פיאט רגאטה בסוף שנות ה 80 גם הייתה בקרת אקלים אוטומטית.

נדמה לי שבשנת 1992 הגיעה לארץ המכונית הראשונה מדרום קוריאה - KIA CERES

פורסם

הרכב הראשון שלנו בארץ היה לנסר מודל 91' עם מנוע 1.3. אבא שלי רכש אותה עם הנחת עולה חדש במחיר של 25 אלף ש"ח. איזה מבסוט הוא היה :)

פורסם

אהבתי:

4271

אגב, די צחקתי שראיתי את זה:

4267

מבחן הזמן הוכיח, כמה טמפרטות נשארו וכמה יפאניות נשארו,

בדיחה, מעניין עוד 20 שנה כמה סיוויק/סובארו ישארו מול פונטו, :-D

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

השאלה כמה טמפרות נמכרו לעומת הלנסרים שנימכרו מאוד טוב או האפלאוזים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
השאלה למה סקודה פנו דווקא לכזה יצרן. הפורשה יצאה במבצע תושבות 1+1?

למה ?

כי גם פורשה צריכה להתפרנס..

פורשה פיתחו את מנוע האיביזה MK1 וסייעו בפיתוח מנוע הלאדה סמארה.

האמת שיחסית ליצרנים מזרח אירופאיים, סקודה תמיד היתה מתקדמת יחסית, למרות שכל מכוניותיה היו בעלות מנוע אחורי.

דגם הראפיד 136 כונה "פורשה 911 לעניים" והיווה בסיס מצויין לשיפורים.

סקודה, בניגוד לכל היצרנים המזרח אירו פאיים לא ייצרו מכוניות מיושנות ברישיון, כמו לאדה או דאצ'יה, אלא החזיקה בקו דגמים עצמאי, וייצאה לא רע בכלל, בעיקר לשוק הבריטי.

רכישת סקודה היתה אחד הצעדים הנבונים ביותר שעשתה פולקסווגן בתולדותיה, והתוצאות ניכרות בימינו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש לי פרוספקטים מאותם השנים: קורולה, פרוויה, היילוקס, סיוויק, אפלאוז, פרוזה, פורמן, פייבוריט, שקודה פיקאפ והטח שכחתי עוד כמה. לקורולה היה פרוספקט מאוד מושקע, ספר צבעוני עם כמה עמודים - נתונים מאוד מרשימים לרכב יחסית לאותם השנים: 117 סוסים, רק לסיוויק היה קצת יותר 120. היום בסוכנויות רכב אין יותר פרוספקטים מרשימים, אלא דף גדול מודפס משני הצדדים בדרך כלל.

באותה תקופהצהיו כמה וכמה דגמים מענינים, לנציה עם טורבו, טויוטה סיליקה ועוד.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זכור לי את הקומפיין הראשוני של מאזדה בישראל: שלטים לבנים עם הרישום:

MAZDA

שברתי את ראש – למה הכוונה... אולי במדינת היהודים החליטו לפרסם את הדת הפרסית העתיקה אשר שלטה באיראן לפני האסלאם ושרידיה נשארו בהודו וממש קצת במולדתה. אגב, אחת הדתות האנטישמיות מכולן. מסתבר שלא הייתי ממש רחוק מהאמת. את שם המותג היפני נבחר עוד בתקופה המיליטריסטית לכבודו של האל הפרסי העתיק ההוא:

AHURA MAZDA

פורסם

מיזו זוכר את הטיזר של קיה עם הצעקות "קי.אה-קאיה-קאיה"?

חברה של אשתי נקראת מז "חיה-חיה-חיה"!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בגירסאות יקרות של פיאט רגאטה בסוף שנות ה 80 גם הייתה בקרת אקלים אוטומטית.

נדמה לי שבשנת 1992 הגיעה לארץ המכונית הראשונה מדרום קוריאה - KIA CERES

ה-CERES הגיעה שנה לפני כן

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

באותה תקופהצהיו כמה וכמה דגמים מענינים, לנציה עם טורבו, טויוטה סיליקה ועוד.

צודק,

ב-92 מפעל הפיס הגריל 20 מכוניות טויוטה סליקה למנויים.

בהשוואה למה שהיה אז בשוק טויוטה סליקה ניראתה כמו ווירון ביחס לשאר הרכבים

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

ו 4 שנים קודם, ב 88', מפעל הפייס הגריל 20 אלפא ספיידר, כולן אדומות אגב.

ההיצע של טויוטה ב 92' היה ממש לא אטרקטיבי, למעט הפריוויה המדהימה, וטוטיוה ניזקקו למקדמת תדמית ולכן ייבאו את הסליקה בגירסה בעלת הנעה קדמית בלבד.

ב 93' הצטרפה אליה המאזדה MX3 עם מנוע 1.8 V6.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אל תשכח שגם המשכורות היו שונות - המספרים התנפחו בשני צידי המשוואה. לכן זה נקרא אינפלציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מדברים על הגרלות , מישהו זוכר שמגזין אוטו הגריל אינטגרלה! בין הקוראים? אם אני זוכר נכון זה קרה ב88 או 9

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...