Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 180K לזוג + 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סלחנו, עוד בהודעה הראשונה שלי כאן כתבתי שהגולף ברמה אחרת מבחינת ביצועים.

אם אתה לא מחפש ביצועים מראש אל תלך לראות רכב כזה. אומנם לטעמי הוא דיי מאובזר, מפואר ואפילו מדיי.

מבחינתי תן לי רק דשבורד שחור וספרטני ובלי מערכות מולטימדיה חס וחלילה.

כמו שאמרת ביצועים אינם בראש מעיינך, תבחר בגולייטה/דלתא ותהנה ממנה.

אותי באופן אישי פחות מעניין הלוגו בחרטום ולכן הייתי בוחר בדלתא שנותנת יותר.

פורסם

אני מסכים. לך על הדלתא, קשה לי להאמין שתתאכזב. היא גם נדירה הרבה יותר - וזו מעלה כמובן. האיבזור והמנוע עדיפים בהרבה, וכן גם המרווח. בקיצור, פשוט חבל לקחת את הג׳ולייטה כשאפשר לקחת את הדלתא (בעיניי, היא גם יפה בהרבה).

פורסם
אני מכיר די טוב את הג'ולייטה (לא בגרסה הזו) ומכיר מעולה את הגולף (גם 5 וגם 6). לא מצאתי דבר אחד בג'ולייטה שעדיף על הגולף, לא אובייקטיבית ולא סובייקטיבית, ולכן התהייה שלי. הדבר היחידי שעולה בדעתי לטובת הג'ולייטה הוא מה שהיא משדרת, או ליתר דיוק מה שאלפא משדרת.

אני כנראה מכיר פחות טוב את המכוניות הללו, שכן נסיעה באחת משך מספר קטן של ימים ונסיעת מבחן בשניה על גירסאותיה הידנית והאוטומטית, הביאה אותי למסקנה שלגולף עדיפות בביצועים ופניות, אבל גם לאיטלקיה הזו יתרונות שאינם מתמצים רק בסמל ובצורה, כפי שקבעת באופן כה נחרץ. אבל לך תדע, אולי זה קשור לכך שאתה מכיר אותן גם אובייקטיבית ואני בעוונותי רק סובייקטיבית.

פורסם
אני כנראה מכיר פחות טוב את המכוניות הללו, שכן נסיעה באחת משך מספר קטן של ימים ונסיעת מבחן בשניה על גירסאותיה הידנית והאוטומטית, הביאה אותי למסקנה שלגולף עדיפות בביצועים ופניות, אבל גם לאיטלקיה הזו יתרונות שאינם מתמצים רק בסמל ובצורה, כפי שקבעת באופן כה נחרץ. אבל לך תדע, אולי זה קשור לכך שאתה מכיר אותן גם אובייקטיבית ואני בעוונותי רק סובייקטיבית.

אשמח לשמוע את דעתך הסובייקטיבית בנוגע ליתרונות הג'ולייטה. אני נותרתי מגרד בפדחתי. אני לא פוסל אותה מכל וכל, כלומר ב40K פחות מהגולף ועם העיצוב שלה יש לה זכות קיום, אבל מכאן ועד לדבר על יתרונות? וזה בכלל לא קשור למה שהGTI עושה טוב יותר, אם הייתי צריך לתאר את הג'ולייטה בשתי מילים זה היה "חסרת ליטוש". כאילו עשו את הבסיס בסדר אבל עצרו את הפיתוח באמצע ומכרו את האוטו ככה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הגולף זה כמו להכנס למשרד המנהל בבית הספר, באיטלקיות זה היה כמו פינת העישון.

ועוד אומרים שאנשי השיווק של צ'מפיון עושים עבודה טובה... :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אשמח לשמוע את דעתך הסובייקטיבית בנוגע ליתרונות הג'ולייטה. אני נותרתי מגרד בפדחתי. אני לא פוסל אותה מכל וכל, כלומר ב40K פחות מהגולף ועם העיצוב שלה יש לה זכות קיום, אבל מכאן ועד לדבר על יתרונות? וזה בכלל לא קשור למה שהGTI עושה טוב יותר, אם הייתי צריך לתאר את הג'ולייטה בשתי מילים זה היה "חסרת ליטוש". כאילו עשו את הבסיס בסדר אבל עצרו את הפיתוח באמצע ומכרו את האוטו ככה.

האיטלקיה שקטה ונוחה יותר בנסיעה מאשר הגולף. יש לה גם תנוחת ישיבה שאני מעדיף, יחד עם כסאות קדמיים נוחים יותר לטעמי. ככלל הג'ולייטה היא מכונית מהירה, שקטה, נוחה ומאוד נעימה, יחד עם מנה, מוגבלת אמנם, אבל מספקת של חדוות נהיגה. בקיצור כל מה שאתה מכיר באוטו שלך, רק באופן מרוכך ומעודן יותר, אני מעדיף את זה.

פורסם

ההתרשמות שלי, אמנם מגרסת JTDM, הייתה של תנוחת ישיבה מעצבנת (קרובה מדי לדוושות, רחוקה מדי מההגה) ורמת רעש נוראית בשיוט (וזה על צמיגי 16). דווקא הגולף 6 מצטיינת בנושא בידוד הרעשים (הרבה יותר מהחמש). זה ברמה כזו שאני חושב שהגולף חמש שלי על טויו R1R הייתה יותר נעימה לשיוט מהג'ולייטה על צמיגי 16 אינץ' ירוקים, אבל אולי אני כבר מדמיין בשלב הזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
האיטלקיה שקטה ונוחה יותר בנסיעה מאשר הגולף. יש לה גם תנוחת ישיבה שאני מעדיף, יחד עם כסאות קדמיים נוחים יותר לטעמי. ככלל הג'ולייטה היא מכונית מהירה, שקטה, נוחה ומאוד נעימה, יחד עם מנה, מוגבלת אמנם, אבל מספקת של חדוות נהיגה. בקיצור כל מה שאתה מכיר באוטו שלך, רק באופן מרוכך ומעודן יותר, אני מעדיף את זה.

המושבים בגולף טובים (פחות מהבאקטים בלאון קופרה:wink: ), המושבים בגולייטה לא מספיק ספורטיביים וחובקים(גם בתלתן).

הגולף מבודדת רעשים פשוט בצורה אבסולוטית. אולי למנוע יש מעט סאונד לעומת המנוע 1.4 בגולייטה שחסר כל סאונד(דבר שאלפא היו מתגאים בו פעם).

אני לא חושב שיש מה להשוות, ה-GTI ניתנת להשוואה מול התלתן לא מול גולייטה 170 כ"ס. לא חושב שיש מה להעדיף בגולייטה על GTI.

באותה מידה אני לא מבין איך פותח השרשור השווה לאון 1.8 שעולה 120K כנגד רכבים שעולים סכומים כאלה ובאים באריזות יוקרתיות יותר.

פורסם

לא כולם מחפשים מושבים ספורטיביים, גם לא נסיעה ספורטיבית, ישנם כאלו שמחפשים שיהיה להם נוח לשבת ונוח לנסוע עם מנה גדולה יותר או פחות של חדוות נהיגה. ולא השוויתי את הג'ולייטה לGTI, כל שטענתי הוא שמי שבכל זאת מעדיף אותה, אינו בהכרח סוג של תמהוני הזוי וחסר הבנה אלמנטרית במכוניות, שבחר במה שאינו יותר מאלנטרה מעוצבת עם סמל אטרקטיבי, כפי שעלה כאן מכתבי חלק מהחברים. ישנן בג'ולייטה תכונות שאני מעדיף על אלו שבגולף ופרטתי אותן, אף אחת מהן אינה קשורה למה שאנחנו תופשים כתכונות ספורטיביות וגם לכך התייחסתי. אין ספק שהגולף מהירה וספורטיבית יותר מאלפא הזו, לנסיוני היא פחות נוחה. אשר לדברי קודמך שהתלונן על הרעש, אני לא מכיר את דגם הדיזל של הג'ולייטה, אבל נהגתי במשך מספר שבועות על אלפא 159 סטיישן דיזל באיטליה ( אחת המכוניות היפות שאני מכיר ) ואם נסיעה כזו יכולה להוות אינדיקציה, המנוע רועש למדי, עשיר בויברציות ומאוד מכביד על הסרן הקדמי יחסית למנועי הבנזין, מה שגורם לנסיעה גם נוחה פחות וגם כבדה ופחות מתרצה בסיבובים.

פורסם

עדכון,

בחרנו בג'ולייטה TCT 170 כ"ס לבנה.

אני קורא את הויכוח שנוצר סביב המכוניות ויש לי הרגשה שמשהו מתפספס כאן. אף אחת מהמתמודדות או אלו שהשתתפו בויכוח היא לא מכונית ספורט. במקרה הטוב מכונית משפחתית ספורטיבית. המדדים הספורטיביים שאתם משתמשים בהם לבחינת המכונית בכלל לא עוברים במוחו של הרוכש הממוצע.

פורסם
עדכון,

בחרנו בג'ולייטה TCT 170 כ"ס לבנה.

אני קורא את הויכוח שנוצר סביב המכוניות ויש לי הרגשה שמשהו מתפספס כאן. אף אחת מהמתמודדות או אלו שהשתתפו בויכוח היא לא מכונית ספורט. במקרה הטוב מכונית משפחתית ספורטיבית. המדדים הספורטיביים שאתם משתמשים בהם לבחינת המכונית בכלל לא עוברים במוחו של הרוכש הממוצע.

תהנה מהרכב.

אל תדאג אף אחד כאן לא מתבלבל בין GTI ל-GTR. הסר חשש.

בכל מקרה אם אתה לא מעריך יכולות ספורטיביות של רכב מסויים ואתה לא הולך לנצל אותן אז אל תקנה רכב כזה.

זה גם מה שכתבתי לך בהודעה הראשונה שלי בשרשור לגבי ה-GTI.

אני באופן אישי לא מתיימר להיות הרוכש הממוצע. זה לא אומר שאמליץ לכל אחד לבחור את הבחירות שלי.

לדוג' המלצה על GTI ו-FR הייתה עם הסתייגות שזה לא נראה לי מה שאתה מחפש. לגיטימי שאת אנשים מסויימים מעניין אבזור מסויים וסמל בחרטום(מה שאותי לא).

פורסם

לא הבנתי מדוע משווים ג'ולייטה 170 ידני/TCT לגולף GTI. ברור שהגולף תהיה עדיפה.

הג'ולייטה הנ"ל מתמודדת במחיר, באבזור, בכח מול הגולף 160 כ"ס.

כאשר משווים גולף 160 כ"ס לג'ולייטה 170, בעיניי לפחות, אין סיבה להעדיף את הגולף המשמימה.

הג'ולייטה עושה את הדברים ה"הגיוניים" טוב, כלומר שיוט נינוח ושקט, מרווח, בטיחות וכו', בו זמנית היא יותר מהנה מרוב (אם לא כל) המתחרות שלה בסגמנט מבחינת נהיגה ובטח שנראית טוב מהן.

נ.ב. מבחינת צליל, נכון זה כבר לא כמו באלפות של פעם, אבל זה עדיין נשמע יותר טוב משואבי האבק של המתחרות (גולף, לאון וכו').

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לא הבנתי מדוע משווים ג'ולייטה 170 ידני/TCT לגולף GTI. ברור שהגולף תהיה עדיפה.

הג'ולייטה הנ"ל מתמודדת במחיר, באבזור, בכח מול הגולף 160 כ"ס.

כאשר משווים גולף 160 כ"ס לג'ולייטה 170, בעיניי לפחות, אין סיבה להעדיף את הגולף המשמימה.

הג'ולייטה עושה את הדברים ה"הגיוניים" טוב, כלומר שיוט נינוח ושקט, מרווח, בטיחות וכו', בו זמנית היא יותר מהנה מרוב (אם לא כל) המתחרות שלה בסגמנט מבחינת נהיגה ובטח שנראית טוב מהן.

נ.ב. מבחינת צליל, נכון זה כבר לא כמו באלפות של פעם, אבל זה עדיין נשמע יותר טוב משואבי האבק של המתחרות (גולף, לאון וכו').

לאון 1.8 לא נשמעת כמו שואב אבק. עם כל הכבוד המנוע 1.4 של פיאט חסר כל סאונד.

ברור שאת ה-GTI צריך להשוות לגולייטה תלתן. באותה מידה כמו שהוא ערך השוואה בין לאון 1.8 לבין הרכבים האלה שעולים 50-100K יותר, השוואה לא נכונה לחלוטין לפי ראות עיניי.

בכל מקרה זה לא מה שפותח השרשור מחפש. היה לו חלום ילדות כלשהו על מותג מסויים שנקרא GTI.

פורסם

תמיד נחמד לקרוא שכל אחד ממליץ על הרכב שהוא בעליו...

במקרה דנן - ההמלצות היו בהחלט במקום.

לגבי ההשוואות - לשם הדגשה אחזור על מה שנאמר:

גולייטה 170 מול גולף 160 (האלפא לוקחת)

גולייטה תלתן מול גולף gti (הואגית לוקחת)

גולף gti מול לאון fr (לטעמי, בשיקול מחיר הזנות, הסיאט לוקחת)

למול הלאון קופרה - את הבחירה שלי אתם רואים בסמלון.

להשוות גולייטה 170 ל-gti זה אפילו קצת מעליב :shock:

דבר אחרון,

הצליל מהלאון (קופרה) הוא פשוט יוצא מגדר הרגיל! מושלם!

לדעתי - אי אפשר להשוות לגולייטה תלתן או לגולף gti.

מלבד לצליל העברת ההילוכים של ה-dsg6 ב-gti שהוא מחרמן בטירוף...

בכל מקרה,

תתחדש, תהנה

וסע בדרכים טובות

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...