Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 180K לזוג + 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקריאה של השרשור הבנתי שהגדרת את הרכב כרכב משפחתי, למרות שהתקציב שהגדרת הוא יותר לכיוון רכב מנהלים.

כלומר, משהו לכיוון הסדאן המשפחתיות.

ראשית, כדאי לך, לדעתי, לבחון את הדגמים המשפחתיים (ברמה של 135,000 ש"ח):

- פורד פוקוס טורר (סטשיין)

- טויטה קורולה

- אופל אסטרה (טורבו)

בתקציב שהגדרת ניתן לבחון גם:

- טויוטה אוונסיס

- פורד מונדיאו

- פיג'ו508

שנית, רצוי לבצע נסיעות מבחן על הרכבים הרלוונטים מבחינתך. יכול מאוד להיות "שעל הנייר" הרכב נהדר ואילו כאשר אתה נוהג עליו הוא פשוט לא נח או לא מספק "את הסחורה".

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-1 תהיה לכם צפופה, למרות שזה רכב נחמד, אבל מתאים יותר לשנים פלוס שניים בלי מושבי בטיחות. בגלל הבוסטר ומושב הבטיחות "שחונקים" את תא הנוסעים הייתי הולך על הסופרב, שהיא הכי מרווח בקטגוריה. רכב נהדר ומפואר ומאוד מאוד מרווח מבפנים. לגבי צריכת דלק, כלל ידוע שהוא שככל שהמחיר גבוה יותר, צריכת הדלק גם עולה. מכוניות חסכוניות עושים בדרך כלל במכוניות עירוניות או קטנות לאנשים שמחפשים את הזול על חשבון הנוח או הביצועים. זאת תפיסת העולם של היצרנים. בדיוק כמו שבוגאטי וירון עושה בערך 1:1 כשלוחצים כי מי שקונה אותה לא מחפש לחסוך את הדלק אבל זאת דוגמה קיצונית. באזור ה-180 שאתה מחפש אל תצפה למכוניות חסכוניות יותר מדי כי חלק מהמחיר זה גודל וביצועי מנוע וזה כידוע לך, צורך דלק.

פורסם

אנחנו מתמקדים בקומפקטיות כך שהמגאן והסופרב מחוץ לטווח.

נסעתי היום בג'ולייטה ידנית ואוטומטית ובדלתא.

אני מחכה שיחזרו אלי מפולקסווגן לגבי נסיעת מבחן בגולף GTI.

ההתרשמות מהלנצ'יה היא של רכב מאוד מרווח, הכי מרווח מכל אלו שבדקתי עד היום וגם הרבה יותר מרווח מהג'טה שהיתה לי. למען האמת היא מרגישה יותר מרווחת מהפסאט שקיבלתי בהלוואה מבן משפחה.

הרכב גם חזק בצורה יוצאת דופן. היא חזקה באופן משמעותי מהפסאט למשל.

התחושה ברכב מאוד נעימה ומשרה אוירה יוקרתית.

ממנה עברתי ישר לג'ולייטה האוטומטית שהיא מאוד שונה. העיצוב מינימליסטי, הרבה יותר מודרני, מעט כפתורים והרבה צבע מתכתי. בהחלט שונה מהשטאנץ הגרמני שאני רגיל אליו. בסה"כ מאוד התחברתי אליו.

גם כאן הרכב חזק, פחות מהלנצ'יה אבל יותר מהבמוו והלאון. על פניו ממבט במחשב הדרך וגם לדברי איש המכירות הוא גם החסכוני ביותר בחבורה.

מבחינת סביבת הנהג הרכב נוח ומרווח כמו כל האחרות, כך גם במושב הנוסע. מאחור הוא יותר קטן באופן משמעותי מהלנצ'יה, מרווח באופן משמעותי מהבמוו ודי דומה ללאון.

עשיתי נסיעת מבחן בידנית, היה קצת קשה בדקות הראשונות אחרי שכבר שנים לא נהגתי בידני אבל מהר מאוד התרגלתי. אני עוד לא סגור על זה אבל נהיגה ברכב ידני גורמת לתחושה של יותר שליטה. אני צריך לחשוב על הענין ולהחליט. מה שעוד יסייע להחלטה הוא דעתה של אישתי שגם צריכה להסכים כמובן.

בסיכום ביניים לפני שבדקנו את הגולף GTI, שהיא כאמור חלום ילדות שלי, ולפני שאשתי נהגה על הלנצ'יה והאלפא, הבמוו יורדת מהרשימה, הלאון בסדר, הלנצ'יה במקום שני והג'ולייטה במקום ראשון.

פורסם

הג'ולייטה באמת מצאה חן גם בעיני, על אף חוסר מסוים באבזור לעומת רכבי VAG. יכול להיות שהיום זה השתנה. בזמנו, עצם זה שלא היה להם חיבור USB ודיבורית BT מקורית אלא רק PARROT להדבקה על הדשבורד שיגע אותי. אז קניתי GTI ;-)

בכל מקרה, תנסה את הגיר הרובוטי שלהם א-לה DSG, נדמה לי שנקרא TCT, כדי לראות אם הוא מתאים לך, לפני שאתה בוחר ידני. הרכב נראה, ללא ספק, טוב יותר מכל גולף.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני בהחלט לא משווה, רק שאלתי אם ההגה בGTI שונה מההגה בלאון הבסיסית. מהמשך הקריאה שאני עושה כאן אני מבין שזה סגנון ההגה שאני צפוי לקבל בכמעט כל מכונית חדשה היום כך שבכל מקרה הענין הופך שולי כי הוא לא בשליטה.

רק שבוע בפורום ואני פתאום מתחיל לכתוב כמו petrol head:shock: אני מתחיל לאהוב את זה.

יש הבדלים משמעותיים בכיול בין מכוניות VAG, אפילו כאלו שעל הנייר צריכות להתנהג אותו דבר (לאון וגולף כדוגמא). הן ממש לא מתנהגות אותו דבר. אם אתה יכול לחרוג מהתקציב שלך, יש סיכוי לא רע שתראה שהGTI היא המכונית המושלמת לצרכים שלך. אם אתה מגיע ממכונית ליסינג, כל נסיעה תרגיש לך כמו שורת קוק. קח נסיעת מבחן ותראה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

נסעתי בגולף היום.

בשורה התחתונה התאכזבתי. אני לא בטוח שהרכב לא טוב כמו שציפיותי ממנו היו גבוהות מידי ואולי הרגשתי לא הוגנת. כמו שציינתי גולף GTI היא חלום ילדות וטבעם של חלומות להיות טובים מהמציאות.

בסופו של דבר, בשקלול מחיר לתמורה לעומת המכוניות האחרות שבדקנו היא לא עומדת בציפיות.

זה משאיר אותי עם הלנצ'יה או עם האלפא. את שתיהן מאוד אהבתי.

ניגש לביצוע נסיעות מבחן גם לאישתי ואז נחליט.

תודה על העזרה.

אם יש עוד טיפים אשמח לקבל.

פורסם
מעניין לשמוע. מה איכזב אותך בגולף?

טוב, היא לא זריזה כמו הג'ולייטה, לא יציבה כמוה, לא משחקת כמוה, לא מאובזרת כמוה, לא מעניקה צליל יפה כמוה בהעברת הילוכים. רגע, התבלבלתי. זה הפוך ;-)

אבל כן חייבים להודות בכמה דברים - היא בהחלט לא נראית טוב כמו האלפא, ויקרה ממנה. וגם דוגמת ריפוד המושבים לא משהו...

גם אני - ששקלתי ג'ולייטה לפני שרכשתי GTI, אשמח לשמוע במה היא לדעתך עדיפה.

פורסם

אני סבור שיש רק שתי אפשרויות, או שמדובר בסוכן מושתל של סמל"ת, או שמדובר במי שסבור באמת ובתמים שמבחינתו הג'ולייטה עדיפה, עד כמה שהאפשרות הזו מופרכת לטעמו של מי שסבור אחרת. קחו מעט מרחק, גם מהעובדה ש GTI הוא האוטו הפרטי שלכם ושיקלו האם באמת לג'ולייטה כזו, ולענין זה גם כל אוטו אחר בסביבת מחיר דומה, יש זכות קיום בעולם בו יש גולף GTI. אם מכוניות כאלו בכל זאת מיוצרות וגם נמכרות, כנראה שהתשובה היא, למרבה הפליאה, חיובית.

פורסם

רועי5, ברור שאתה צודק. הרי מדובר על הפרש של כ- 40K ש"ח. וכפי שכתבתי - רכב גם יפה יותר.

מבחינת כל שאר הדברים אני חושב שהוא שנחות (יחסית), בגלל זה אנו באמת ובתמים מתעניינים האם ה"אכזבה" היא ממה שהוא מציע, ממראהו, או מכל אלה ביחס למחיר (משום שממילא הוא רחוק מטווח המחיר המקורי של פותח השרשור).

גם אני ניסיתי את הג'ולייטה ומאוד אהבתי אותה, רק בסוף בחרתי ב- GTI (שאז לא היתה כ"כ יקרה) בגלל השוני בדברים שכתבתי. ובאמת, לשמוע אותה מחליפה הילוכים זה סוג של הנאה קטנה שחוזרת על עצמה כמה פעמים כל יום - ופשוט תענוג. זר לא יבין זאת :-) כמו שיש מיקרוטראומה, יש מיקרואורגזמה - רק המשקל המצטבר שונה ;-)

לגופו של עניין, GTI היתה גם חלום ילדות שלי, ולקח לי 20 שנה להגשים אותו בכוחות עצמי, רק שההתרשמות שלי היתה שהוא כן ממלא אחר ציפיותיי, ולכן מעניין לשמוע מה היו הציפיות של הבחור. אולי הבעיה היא שאין גיר ידני במהדורת ה- 5ד?

פורסם
אני סבור שיש רק שתי אפשרויות, או שמדובר בסוכן מושתל של סמל"ת, או שמדובר במי שסבור באמת ובתמים שמבחינתו הג'ולייטה עדיפה, עד כמה שהאפשרות הזו מופרכת לטעמו של מי שסבור אחרת. קחו מעט מרחק, גם מהעובדה ש GTI הוא האוטו הפרטי שלכם ושיקלו האם באמת לג'ולייטה כזו, ולענין זה גם כל אוטו אחר בסביבת מחיר דומה, יש זכות קיום בעולם בו יש גולף GTI. אם מכוניות כאלו בכל זאת מיוצרות וגם נמכרות, כנראה שהתשובה היא, למרבה הפליאה, חיובית.

מופרכת גם מופרכת. הג'ולייטה נחותה מהגולף בכל היבט, ואם לא הייתה משווקת במארז כלכך אטרקטיבי אז היא לא הייתה טובה יותר מהקוריאניות. בלי שום קשר, לא עניין אותי למה הוא בחר בג'ולייטה - זה ברור, סיבות של מיתוג ועיצוב, אין שום סיבה אחרת לבחור במכונית הזו - אלא מה איכזב אותו בGTI. כמובן שאתה קורא את מה שאתה מעוניין לקרוא, אבל זה לא חדש.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

עזוב משקעים מהעבר, אתה באמת סבור שאתה יכול לערוך באופן כה מדויק את רשימת הסיבות בשלהן בוחר מן דהוא, אוטו שונה מזה שלך ?

פורסם
נסעתי בגולף היום.

בשורה התחתונה התאכזבתי. אני לא בטוח שהרכב לא טוב כמו שציפיותי ממנו היו גבוהות מידי ואולי הרגשתי לא הוגנת. כמו שציינתי גולף GTI היא חלום ילדות וטבעם של חלומות להיות טובים מהמציאות.

בסופו של דבר, בשקלול מחיר לתמורה לעומת המכוניות האחרות שבדקנו היא לא עומדת בציפיות.

זה משאיר אותי עם הלנצ'יה או עם האלפא. את שתיהן מאוד אהבתי.

ניגש לביצוע נסיעות מבחן גם לאישתי ואז נחליט.

תודה על העזרה.

אם יש עוד טיפים אשמח לקבל.

זה מאד תלוי הנהג.

הגולף היא ספורטיבית לעומת האחרות שהן לא. צריך להתקרב למגבלות כדי להרגיש את היתרון של הרכב.

הגולייטה בכלל לא אמורה להתחרות ב-GTI בגרסא הזאת.

שקלתי לקנות GTI ועל גולייטה בכלל לא הסתכלתי. התלתן שהיא שאמורה להתחרות ב-GTI כבר יקרה משמעותית.

הגולייטה תמורה פחות טובה לכסף מאשר הלאנצ'יה, שנשמעת לי תפורה בשבילך.

פורסם
עזוב משקעים מהעבר, אתה באמת סבור שאתה יכול לערוך באופן כה מדויק את רשימת הסיבות בשלהן בוחר מן דהוא, אוטו שונה מזה שלך ?

אני מכיר די טוב את הג'ולייטה (לא בגרסה הזו) ומכיר מעולה את הגולף (גם 5 וגם 6). לא מצאתי דבר אחד בג'ולייטה שעדיף על הגולף, לא אובייקטיבית ולא סובייקטיבית, ולכן התהייה שלי. הדבר היחידי שעולה בדעתי לטובת הג'ולייטה הוא מה שהיא משדרת, או ליתר דיוק מה שאלפא משדרת.

פורסם

אני לא כל כך מבין למה אבל אני רואה שפגעתי פה בכמה אנשים אז אתכם הסליחה.

כמו שכתבתי, זה לא שהGTI לא טובה, אין לי שום יכולות לקבוע את זה. היא פשוט לא מתאימה לי.

מראש הלכנו לראות אותה כשברור שהיא חורגת בלפחות 30000 ש"ח מהתקציב שהקצבנו כך שהיא היתה אמורה להיות סופר אטרקטיבית כדי לגרום לנו לחרוג עד כדי כך.

את הצורה החיצונית שלה תארה זוגתי באופן הטוב ביותר לטעמי, "מרשימה באיפוקה".

אני מודה שנכנסתי אליה עם התרגשות בלב. הרושם הראשוני שקיבלתי בפנים היה - ג'טה, מכונית הליסינג שניסיתי לברוח ממנה. נכון שהיא שונה בשוליים, אבל עדיין דומה מידי.

אני רואה שהרבה משווים פה את התכונות הספורטיביות של הרכבים, אלי זה ממש לא נוגע. אני מודה שאני מתחיל קצת להתעניין אבל זה ממש לא בראש מעייני.

אז זו הסיבה שהגולף ירדה מהפרק.

לגבי השוואה לאחרות שנותרו גם כאן היטיבה זוגתי לתאר - הגולף זה כמו להכנס למשרד המנהל בבית הספר, באיטלקיות זה היה כמו פינת העישון. גם הג'ולייטה וגם הדלתא משרות אוירה אוורירית ונעימה יותר אם כי הלנצ'יה מעט מבוגרת יותר בעיצובה.

אנחנו עדיין מתלבטים אבל ככל שזה נראה כרגע הג'ולייטה תהיה הבחירה.

שוב תודה לכל העוזרים וסליחה מכל אלו שנפגעו.

• תוכן חדש...