Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין ביבוא אישי של לקסוס CT200H, שהוא היברידי בדרגה 2 של זיהום אוויר. לפי הטבלה שמצאתי ברשות המיסים המס צריך להיות בין 51%-62% אבל נאמר לי על ידי כמה אנשים שכל זה השתנה ואין כבר מס נמוך יותר על רכב היברידי, ושהמס על כל הרכבים הינו 117% עכשיו.

עם מי האמת, נכון לעכשיו? ואם המס באמת בסביבות 117%, איך יכול היבואן למכור רכב חדש בכ-180,000 ש"ח בלבד? המספרים פשוט לא מסתדרים.

אשמח לשמוע ממי שמבין בזה.

אשמח גם לשמוע אם ישנם סוכנים שאחרים עבדו איתם בהצלחה. האם זה נכון שסוכנים כאלה, שהיו בעבר אסורים בחוק, מותרים?

בתודה מראש,

מיכאל

פורסם

נדמה לי שכדי שזה יהיה אפשרי אתה צריך להוכיח שתוכל לתקן את הרכב במוסכים בארץ (משהו כמו שעידן עופר הוכיח בקסמיו שהוא יכול להחזיק פה את הטסלה שלו).

בנוגע ל51%- על הלקסוס תשלם 62%, כיוון שיפן (תקן אותי אם אני טועה, אבל הלקסוס מיוצרת ביפן, נכון?) לא נמצאת ברשימת המדינות שיש לנו איתן הסכמי סחר.

פורסם
נדמה לי שכדי שזה יהיה אפשרי אתה צריך להוכיח שתוכל לתקן את הרכב במוסכים בארץ (משהו כמו שעידן עופר הוכיח בקסמיו שהוא יכול להחזיק פה את הטסלה שלו).

בנוגע ל51%- על הלקסוס תשלם 62%, כיוון שיפן (תקן אותי אם אני טועה, אבל הלקסוס מיוצרת ביפן, נכון?) לא נמצאת ברשימת המדינות שיש לנו איתן הסכמי סחר.

תודה על התגובה!

א) הרכב נמכר כבר בארץ, כך שאין בעייה בטיפולים.

ב) הבנתי שכעת כל רכב במפרט אמריקאי המיובא מארה"ב נחשב כאמריקאי אפילו אם מיוצר במדינה אחרת, כגון יפן.

ג) לגבי המיסים, האם אתה בטוח שהרמות הנמוכות לרכב היברידי (51% או 62%) עדיין קיימות? שמעתי שביטלו אותם בזמן האחרון ועל כולם משלמים 117% שבל לא הצלחתי לקבל תשובה מוחלטת.

פורסם

אני בודאי לא מקור רשמי, אבל נשמע שהבנת כל מיני דברים וששמעת כל מיני דברים.

אני ממליץ לך לוודא שוב מול המקורות שלך, ולחילופין אתה מוזמן לפנות בצורה רשמית למשרדי התחבורה והתמ"ת (כמדומני שהם אחראים על המכס)

פורסם

על היברידיות המס הוא 30% - נמוך משמעותית משאר המכוניות.

מה שמסביר מדוע פריוס, למשל, עולה בארץ 160 ולא 200 אלף, כמו קאמרי, יחסית למכוניות אחרות הארה"ב.

• תוכן חדש...