Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח להתייעץ אתכם בנוגע למקום עבודה מרוחק

הסיפור הוא כזה:

אני בן 24 מחפש עבודה ללא תעודות למינהם או מקצוע

יש לי אפשרות להתקבל לעבודה בחברה גדולה במשק שאני רואה בה אפשרויות לקידום

הבעיה היא שאני גר בחדרה והעבודה בת״א

השכר ההתחלתי 25 ש״ח לשעה

בכדי להגיע לעבודה צריך רכבת+אוטובוס שעה נסיעה לכיוון

האם באמת שווה לי להקריב כל יום שעתיים בנסיעות ולעשות את כל הדרך בכדי לעבוד בחברה גדולה עם תנאים (אוכל,משכורת 13 קןפות וכו׳) או לחפש עבודה באזור שלי שזה תפקידים שאין לאן להתקדם בהם

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת

פורסם

חייב לציין שאנחנו הישראלים מפונקים מאוד.

יש לי קרובי משפחה, אחד בניו יורק והשני בפרבר ליד מונריאול בקנדה, ושניהם נוסעים כול יום שעה לכול כיוון לעבודה, וזה מקובל, זה בסדר, ואף אחד לא מתלונן על זה.

אם אלה 2 הבחירות שלך, הייתי ממליץ לך על לנסוע שעתיים כול יום.

פורסם

שעה לכל כיוון, זה עדיין בגדר הסביר.

אני נוהג למקום עבודתי שעה לכל כיוון ואני גר ועובד בגוש דן, אם הייתי צריך להסתמך על תחבורה ציבורית זמן הנסיעה שלי היה מגיע לשעה ו 3/4 לפחות.

בשעה הנסיעה שלך אתה הרי לא הנהג תוכל לנצל את הזמן לקריאה לגלישה באינטרנט ועוד.

לכן לא הייתי לנתון הזה להוות שיקול מכריע בבחירת מקום העבודה.

פורסם

רק כדאי שתוודא שאתה מקבל החזר הוצאות נסיעה מלא.

יוממות (conmmuting) של שעה ואף שעתיים היא ערך מקובל בעולם. רכק אנחנו, הישראלים, מתפנקים וחושבים שנסיעה של 10 ק"מ היא ארוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מפונקים, פשוט התחבורה הציבורית פה זוועה.

הציעו לי עבודה במקום טוב שנמצא 20 דקות נסיעה ממני ברכב. הבעיה היא שיש לשם אוטובוס אחד בלבד, ובגלל שיש רק אחד, אז הוא עובר בכמה ערים בדרך מה שגורם לנסיעה באוטובוס להגיע לשעה ויותר, רכבת אין לשם. אז ברכב כלכלית לא משתלם לי להגיע, ובאוטובוס... הבנתם כבר את הרעיון. וזה לא רק השעה נסיעה, תוסיפו על זה זמן שאתם מחכים לאוטובוס בתחנה זה מסתכם בעוד איזה חצי שעה ליום. הבעיה היא אחת וקוראים לה תחבורה ציבורית. כשתהיה פה תחבורה מסודרת, אנשים לא יגידו כלום גם על שעה וחצי לכל כיוון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני מציע לנסות ואז להחליט.

אם המקום ימצא חן בעיניך ובאמת תראה בו עתיד אז אין בעייה גם לעבור דירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי אתה אופטימי בחישוב זמני הנסיעה.

מחדרה לת"א והפוך, בשעות העומס, קשה לי להאמין שמדובר על פחות משעה וחצי לכל כיוון.

גם אם זה יוצא נטו שעה, צריך לקחת בחשבון הגעה לתחנת הרכבת, המתנה, איחורים, הליכה מתחנת האוטובוס וכו'.

אלא אם התמזל מזלך ואתה גר ממש ליד הרכבת, והעובדה היא בקצה הצפוני של ת"א.

רק להמחשה, מי שמגיע ברכבת לתחנת האוניברסיטה בת"א ועובד ברמת החייל צריך לקחת בחשבון 20 דקות נוספות עד שיגיע למשרד. כאשר מדובר בנסיעה של 5 דקות ברכב פרטי כשהכביש פנוי.

מבחינת כדאיות העבודה, אם זה תחום שאתה רואה את עצמך מתפתח בו, שווה להשקיע. רבים נוסעים שעה - שעה וחצי לעבודה על בסיס קבוע.

אם אתה לא בטוח, אף אחד לא ימנע ממך לעזוב אם תחליט שהנסיעות מיגעות מידי עבורך ושהתפקיד הוא לא מה שחשבת.

פורסם

אני הייתי נוסע בלי שום בעיה. שעה דלת לדלת זה לא הרבה, במיוחד כשאתה לא נוהג ויכול לקרוא עיתונים, לאכול את ארוחת הבוקר שלך וכדומה.

אני מאלה שמאמינים שכדאי להשקיע מגיל צעיר בקריירה על חשבון פתרונות נוחים וקצרי טווח.

בהצלחה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...