Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע בוודאות שיש רכבים שמורים בליסינג ואף בתקופה שהייתי באלדן ב 2006 עוד טיפלו לי במוסכי החברה!

אך כל מה שניסיתי להגיד כאן הוא שההסתברות ליפול על רכב שחוט בליסינג היא כל כך הרבה יותר גבוהה מאשר בפרטי וגם לאנשים שמבינים קצת (כמוני למשל) יהיה קשה מאוד לזהות את זה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תתפלא אנשים קונים וקונים וקונים ובלי סוף! על ממה אתה בכלל מדבר זה שהמגרשים מלאים ולא יכולים להפטר מהם זה משהו אחר אבל להגיד שלא קונים?! הליסינג זה אחת מנושאים לסדר היום הוא הרס את כל השוק אבל מצד שני הוא חלק מהמאפיינים של ישראל ישלי הרבה מה להגיד בנושא, אבל נחסוך את זה.

פורסם
אני יודע בוודאות שיש רכבים שמורים בליסינג ואף בתקופה שהייתי באלדן ב 2006 עוד טיפלו לי במוסכי החברה!

אך כל מה שניסיתי להגיד כאן הוא שההסתברות ליפול על רכב שחוט בליסינג היא כל כך הרבה יותר גבוהה מאשר בפרטי וגם לאנשים שמבינים קצת (כמוני למשל) יהיה קשה מאוד לזהות את זה

אלדן ואוויס עדיין מטפלים במורשה של היצרן.

הרכב שלי נרכש מהשכרה,

ולא,

הוא לא שחוט,

בבדיקה נמצאו דברים די מינוריים והם טופלו,

הטיפול שהגיע לא הראה דברים מיוחדים מדי,

ורוב הדברים היו באחריות כמו תושבות מנוע שזה לא ממש אכפת לי כל עוד זה לא יצא מהכיס שלי (יונדאי החליפו),

אז היה טיפול גדול,

אבל יישור קו כל רכב משומש שהייתי קונה היה צריך אז זה לא ממש משנה.

אני לא חווה תקלות עם האוטו,

סתם חארטה,

אנשים קונים את הרכבים השחוטים מהליסינג והשכרה ואחר כך מתפלאים למה הגג מתפרק או למה הגיר דופק אחריי חודש שרכשו את הרכב,

ככה זה, מנסים לחסוך כל שקל, חושבים שדפקו את המערכת ובסוף המערכת דפקה אותם...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היי

אצלי ואצל חבר אוקטביה 2010 שעלו יחד לכביש.שנינו עברנו 60 אלף ק"מ. אני שומר על הרכב ומשתדל שכל הטיפולים יבוצעו בזמן ואף מוודא שיותקנו חלפים סבירים במידת האפשר. הרכב עם 65 אלף ק"מ כנראה ויוחלף בעוד כמה חודשים. טיפולי 15,30 ו45 בוצעו במוסך מדרכה מאה מטר מהמשרד שלי. כל החלפים מסוג ז וב 45 אלף ,ברקסים-החלפתי 3 סטים של דיסקיות וחריטת צלחות עד שהרכיבו משהו נורמאלי. בטיפול 60 "השקיעו" וטיפלו במוסך כללי (שמן ופילטר גיר). בנובמבר הרכב נפרץ,שברו חלון וסוויץ' הרכב תוקן במוסך פח אשפה והשבתי אותו לתיקון חוזר 3 פעמים ברצף. אני נוהג ברכב בצורה סבירה (כמו בפרטי שלי), ללא המלטות ,ללא שטח וכו'

על אף כל זאת הרכב מטופל כמו ילד בבית יתומים במומבאי.

הסקודה אצל החבר שחוטה לחלוטין, נקרעת בטיולי שטח, מעמיס בה כל פעם מאות ק"ג ציוד אופניים ויורד איתה כרכב האיסוף לשטח, נהיגה מקיק לקיק רק מעל 4000 סל"ד, גיר 1 הלך ב 40 אלף , השני כל חודש במוסך, סובל מתקלות במנוע - הרכב מקרטע בבוקר, הלך מדחס למזגן, כ 7 אנשים נוהגים ברכב כל הזמן (כל המשפחה + חברים קרובים), גולדן רטריוור ברכב, מעשנים ברכב, עבר 2דפיקות בחניה, עולה ירושלים צפת באר שבע ללא רחמים. סטריאו בפול ווליום וטיפולים הוא בכלל לא בודק אם עשו. שני הרכבים ללא תאונות ואין סיבה שיגיעו לסוחרים.

אני בטוח לחלוטין שבעוד כמה חודשים שתי האוקטביות יחנו אחת ליד השניה במגרש מכירות הליסינג מלוקקות כמו שתי כלות לאחר טיפול אצל שוקי זיקרי. מי שלא מכיר את הרכבים יצטרך להתלבט בינהם רק בגלל הצבע.

ואם מישהו כאן הבין בטעות שאני מחזיק מהאוקטביה שלי "רכב שמור" אז הוא טועה לחלוטין!

זה שעשית מהאוטו של זו...., לא אומר בכלל שכל הרכבים מליסינג שחוטים. מצטער למוטט לך את התאוריה.

קח את ה308 של אשתי. היא קורעת הילוכים? שוחטת את האוטו? האוטו הזה נוסע בקושי ת"א גבעתיים כמה פעמים בשבוע, ואחת לשבועיים נסיעה "ארוכה" לחדרה. הרכב חוזר עוד חודש( אחרי 3 שנים נחמדות מאד) לפריים ליס, ויוחלף ברכב חדש (עוד לא בחרה מה היא רוצה), עם 48 אק"מ בשלוש שנים. הרכב תמיד שטוף ,תמיד נקי מטופל בזמן בלובינסקי עצמם, יש פה ושם שריטות שיתקנו, אבל רכב שחוט? יכול לתת לך דוגמאות מפה עד לפלנד אם תרצה.

ואגב, לכל דבר יש מחיר. גם במגרש אותו רכב, אותו שנתון, שני מחירים שונים לחלוטין. על אחד יעשו פליקפלאק במחיר כדי שתקנה, על השני יורידו לך שקל עשרים, וגם זה רק כדי לעשות לך הרגשה טובה.

די כבר עם החרטה ברטא הזאת. מי שישמע שאתם קונים רכב "יד ראשונה מרופא" זה ממש בטחון שלא קרעו, הזניחו או פירקו לרכב את הצורה נכון? אתם ממש יודעים מי נהג ברכב, אם איזה בן תשחורת זב חוטם שהיה עושה "רייסים" וצלחות על האוטו של אבא כל סופ"ש?

יש נתונים, יש היסטוריה, ויש בדיקה. ועל סמך זה מחליטים אם המחיר מתאים. זה הכל.

ותתפלא, אבל חברות הליס הגדולות ממש לא מרחמות עלייך במקרה שגרמת נזק לרכב. הן יודעות בדיוק כמה שווה רכב שמור וכמה רכב שחוט כשירצו למכור.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
זה שעשית מהאוטו של זו...., לא אומר בכלל שכל הרכבים מליסינג שחוטים. מצטער למוטט לך את התאוריה.

קח את ה308 של אשתי. היא קורעת הילוכים? שוחטת את האוטו? האוטו הזה נוסע בקושי ת"א גבעתיים כמה פעמים בשבוע, ואחת לשבועיים נסיעה "ארוכה" לחדרה. הרכב חוזר עוד חודש( אחרי 3 שנים נחמדות מאד) לפריים ליס, ויוחלף ברכב חדש (עוד לא בחרה מה היא רוצה), עם 48 אק"מ בשלוש שנים. הרכב תמיד שטוף ,תמיד נקי מטופל בזמן בלובינסקי עצמם, יש פה ושם שריטות שיתקנו, אבל רכב שחוט? יכול לתת לך דוגמאות מפה עד לפלנד אם תרצה.

ואגב, לכל דבר יש מחיר. גם במגרש אותו רכב, אותו שנתון, שני מחירים שונים לחלוטין. על אחד יעשו פליקפלאק במחיר כדי שתקנה, על השני יורידו לך שקל עשרים, וגם זה רק כדי לעשות לך הרגשה טובה.

די כבר עם החרטה ברטא הזאת. מי שישמע שאתם קונים רכב "יד ראשונה מרופא" זה ממש בטחון שלא קרעו, הזניחו או פירקו לרכב את הצורה נכון? אתם ממש יודעים מי נהג ברכב, אם איזה בן תשחורת זב חוטם שהיה עושה "רייסים" וצלחות על האוטו של אבא כל סופ"ש?

יש נתונים, יש היסטוריה, ויש בדיקה. ועל סמך זה מחליטים אם המחיר מתאים. זה הכל.

ותתפלא, אבל חברות הליס הגדולות ממש לא מרחמות עלייך במקרה שגרמת נזק לרכב. הן יודעות בדיוק כמה שווה רכב שמור וכמה רכב שחוט כשירצו למכור.

ממליץ לה ולך ללכת על הפוקוס החדשה ליגה מעל הפיגו ותקשיב יש נשים ויש נשים כשאני נזכר בנסיעות שלי עם אמא שלי בפוקוס 2008 שהוחלפה לא מזמן בפוקוס מפנקת וחדשה אני מקבל בחילה היא שחטה הילוכים קרעה את המנוע, דוושה עד הסוף כל הזמן לא משנה איפה ועברה לא מעט תאונות אז נכון יש 3 אנשים כמו אשתך אבל יש אנשים כמו אמא שלי שפחות מ95 K לא בא בחשבון!

ואל תחיו בסרט האוטו של אשתך השמור והמלוקק כביכול והעגלה של אמא שלי יעמדו ביחד אחד ליד שהשני במגרש מלוקקות וצבועות מכל כיוון עם 0 תאונות וק"מ נמוך ,והבחירה תהיה בין האבזור והרכבים אז באמת תחסכו כאב ראש ואל תקנו ליסניג פשוט לא! אין לכם מושג למה אתם מכניסים את עצמכם!

פורסם

תלוי גם באיזה ליסינג היה האוטו. אני קניתי ממישהו קורולה שעברה 57000 ק"מ בשלוש שנים והיתה בליסינג מימוני - רשומה על בעל הרכב, ולא על חברת מימון. הרכב אצלי שנתיים, עבר יותר מ-50000 ק"מ בלי תקלות, נוסע כמו חדש.

מה שכן בעייתי - רגע שרוצים למכור כזה רכב. גם הורדה של 20% מהמחירון יד 2 לא כ"כ עוזרת. אנשים רואים "החכר" ברישיון רכב ובורחים מייד.

פורסם
תלוי גם באיזה ליסינג היה האוטו. אני קניתי ממישהו קורולה שעברה 57000 ק"מ בשלוש שנים והיתה בליסינג מימוני - רשומה על בעל הרכב, ולא על חברת מימון. הרכב אצלי שנתיים, עבר יותר מ-50000 ק"מ בלי תקלות, נוסע כמו חדש.

מה שכן בעייתי - רגע שרוצים למכור כזה רכב. גם הורדה של 20% מהמחירון יד 2 לא כ"כ עוזרת. אנשים רואים "החכר" ברישיון רכב ובורחים מייד.

מאותה סיבה שדברנו עליה :lol:

פורסם

כן? ומה בדיוק אתה חושב שהם קונים?

הרי חברות הליסינג מחזיקות 80% משוק המכוניות המשפחתיות. הן מוכרות מדי שנה מעל 100 אלף רכבים לשוק הרחב.

מהצד השני - יש מעל 700 אלף עסקאות רכב משומש בשנה...אז אני מניח שהרכבים האלה נמכרים הלאה. בסוף אותו אחד שנבהל מ"החכר", מבין שאין כמעט רכבים פרטיים לרכוש. כמו כן, יש לא מעט אנשים שמעוניינים לקנות רכב בשנתון מתקדם ולא ענתיקה.

חבר קנה לא מזמן רכב שהיה השכרה לשעבר, עם ק"מ ממוצע אפילו לרכב פרטי (הבעלים הקודם כמעט לא נסע). בזכות העובדה שהוריד 35% ממחיר המחירון של רכב פרטי, הצליח לרכוש גרנדה פונטו 2007 ולא פונטו ספייס 2005 פרטית. יחי ההבדל הקטן.

• תוכן חדש...