Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכישת רכב עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר שלי מחפש לרכוש רכב עד 20K לא כזה חשוב אם זה רכב קטן (כגון ספייס וכאלה) או משפחתי.

לא משנה אם הרכב הוא גיר רגיל או אוטומטי (למרות שאם אני מסתכל על צריכת דלק אז כנראה שזה יהיה גיר רגיל).

מה שכן חשוב, צריכת דלק נמוכה יחסית (לא חייב להיות 1 ל-20 אבל לפחות צריכה של 1 ל-12 לערך),

טיפולים זולים ואמינות.

לי אישית הייתה פג'ו 206 וזה (לדוגמא) רכב זוועתי ברמות מבחילות (והרכב היה שמור מאוד ומטופל באופן קבוע מידי!) תקלות אין סופיות וגיר בעייתי מאוד, כך שכל הצרפתיות למינהן לא באות בחשבון (רנו\סיטרואן\פג'ו ושות').

אשמח לעזרתכם!

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

כדאי שתסיר מהרשימה גם איטלקיות,

רכב יפאני ממוצע מסוף שנות ה90 תחילת ה2000 יתאים לך,

יש לך גם את הכיוון הקוראני שהוא מאוד אמין,

וגם את הפיאסטה החביבה, שהיא באמת חפה מתקלות,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לא חושב שצריך להוריד איטלקיות מהרשימה. לאור העובדה ש20k קונים פונטו ספייס 05-06 שזה רכב אמין מספיק וחסכוני יותר מכל הסופר מיני המקבילות.

V5

פורסם

קנה פולו 2001-2002

רכב יפה,פשוט מבפנים,ומאוד אמין. קח בחשבון שעל תקלות אתה תשלם פי 2 מהפג׳ו ולכן מאוד מומלץ לקחת את האוטו לבדיקה אפילו במוסך מורשה לפני קניה שיגידו לך בדיוק מה צריך לעשות באוטו לפני הקניה וכך תוכל להורידמ את מחיר המכה הראשונה שבדרך כלל מקבלים אחרי קניה של רכב.

פורסם

תודה רבה לכולכם על העזרה,

אני חושב שאיטלקיות גם יורדות מהפרק כיוון שלחבר אחר יש פונטו ספייס שנת 2001 לדעתי גיר רגיל והוא והמוסך היו חברים ממש טובים ולכן אני די מסתייג גם מהאיטלקיות.

אני חושב שפיאסטה היא אופציה די טובה, ובקשר לקוראיניות - היחידי שאני יכול לחשוב עליו זו יונדאי כל השאר (שברולט, דייהו וכו') פשוט לא שווים את הכסף כי יש להן המון בעיות.

ואם ביונדאי עסקינן - המון אנשים אמרו לי שהרכב טוב מאוד - עד 100K ק"מ אח"כ מתחילות המון בעיות וכמובן שיש את נושא הצבע הבעייתי (שלדעתי קיים גם בפיאסטה).

מה דעתכם?

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

מי שאמר שאחרי 100K מתחילות בעיות טועה,אם הרכב טופל כמו שצריך זה לא אמור להיות ק"מ בעייתי.

שברולט זה לא קוריאני.

נסה לבדוק יונדאי גטס אם ידנית יתכן שתגיע ל1\12.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רנו מגאן 2001 ידנית . הרבה יותר מרווחת ואין לה את התיבת הילוכים האוטומטית הבעייתית .

חסכוני 1-15 בממוצע . אחזקה + ביטוח זולים . הרכב עמיד גם בקילומטרים גבוהים כל עוד מטפלים בו טוב.

יש לי חבר שהעביר לאחותו את הרנו שלו עם 350 אלף קילומטרים . הבעיה עם הרכב הנ"ל הוא שוק נוראי אבל אתה קונה בזול ומוכר בזול אז אני מניח שזה מתקזז .

חוץ מזה אתה תקנה אחת בין 10 ל 20 אלף (גג) ויהיה לך מלא כסף ליישור קו + תוספות .

לא לשכוח לנהוג בסבלנות

פורסם

בשבוע שעבר מכרתי מזדה לנטיס שנת 2001 אוטו' עם 165000 ק"מ החזקתי אותה 4 שנים, הייתה לי תקלה אחת החלפת כוהיל זה יכול לקרות בכל רכב ישן. צרך דלק בממוצע בין 11.5 ל-12.5 נסעתי 20000 ק"מ בשנה, רכב אמין וניתן להשיג גם מודל 2004 ב21000 ש"ח וליהנות ממנו. בהצלחה עמי

פורסם

מה זה השירשור סטיגמות הזה??

תוריד את רנו כי יצא להם שם רע

תוריד את פיג'ו כי הם מיושנים (וואט דה פ***ק??!!)

תוריד את סיטרואן כי יש להם בעיות חשמל

תוריד את פורשה כי הם יקרות

תוריד את האיטלקיות כי לחבר שלך יש כזאת והרכב לא משו

תוריד את פולקסווגן כי החלקים יקרים

תוריד את האמריקאיות כי הם זוללי דלק

תוריד את יונדאי כי הם מעפנות ויש להם מלא בעיות

תוריד בכלל את כל הדיזל כי הביטוח יקר

תוריד את כל הרכבים של הצעירים (בדר"כ הכי מהנים לנהיגה) כי הביטוח יקר

מצטער אם שכחתי חלק מהסטיגמות

גבר תקנה קלנועית סליחה על הציניות, אבל ככה לא כל כך תתקדם,

קח בחשבון- כל מה שנאמר נכון! אבל זה משתנה:

דגמים של הרכב

תת דגמים

שנים מסויימות של הרכבים

אוטומט/ידני

סולר/בנזין

דוגמא אם לא הבנת - נכון הגירים של הצרפתיות לא משהו-בפיג'ו יותר נכון-הגירים האוטומטיים לרוב-ברכבים הישנים לרוב.

אבל פיג'ו 206 xsi מנוע 1600 ידני. זה דגם מאוד מומלץ.

מקווה שתקח כל דבר שאומרים לך בערבון מוגבל ותבדוק כל דגם ותת דגם לגופו.

בהצלחה.

hu - clarion cz302a. amp - jbl px300.4

comp - jbl gti 608. sub - jbl p1220br

פורסם

לאחי יש פיאסטה שנת 2002 ידנית עם הכסף שהוציא על תקלות היה קונה אוטו יקר יותר .לשיקולך .

כל רכב אמין ביחס לאך שטיפלו בו ואך שאתה תטפל בו . תחפש את הרכב הכי שמור אם זה צרפתי או אמריקאי זה לא משנה .

ראיתי טויוטה קורולה של חבר בת 5 מחליפה גיר .

אני עם רנו שנת 2001 ידנית 3 שנים ותודה לאל לא היו דברים יוצאי דופן או יקרים מידי. עשיתי השוואות עם חברים שמחזיקים סוזוקי סוויפט 2002 ו- דיאטסו שרייד 2000 ואנחנו החלפנו את אותם חלקים עד היום חוץ משלשרייד הלך הגיר (ידני) והסוויפט מגששת לקראת מנוע חדש . אז שוב רכב עם הרבה נסיעות על הכביש צריך להחליף חלקים אבל תקלות ומנוע מת תלוי רק במה שעבר עליו ב100- 150 אלף הקילומטרים הקודמים .

לא לשכוח לנהוג בסבלנות

פורסם

יונדאי אלנטרה דור קודם למשל מציגה אמינות מטורפת, האוטו אמנם עצל וקצת צמא אבל הוא עשה אצלי במשפחה 200 אלף קילומטר בלי בעיה.

הפונטו שברשותי לא מציגה בעיות מיוחדות.

פג׳ו לא מיושנים וברנו אם תיפול על אקזמפלר שמור בדגם ידני לא תהיה בעיה.

תפסיק לחפש סטיגמות ותתחיל לחפש רכב, אולי אז תמצא משהו ראוי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...