Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כללית- האם מעבר משמן 10W40 לדוג' לשמן סינטטי מלא 5W40.

עלול לגרום לבעיה של לחץ שמן עקב שהשמן דליל יותר?

אם רוצים ממש להיכנס לפרטים, זה רכב שעבר 400K, היה שימוש בעבר ב15W40, אני החלטתי לעבור ל10W40(לפני שנתיים כשקניתי את הרכב) וכעת אני רוצה לשים 5W40.

קובי

פורסם

אני חושב שהמעבר לא יכול לגרום לבעיות לחץ שמן, אבל הוא אולי יכול לגרום לנזילות בגלל שהשמן יותר דליל.

אני אישית לא הייתי עובר לשמן יותר דליל ברכב עם 400 אלף ק"מ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שאלה כללית- האם מעבר משמן 10W40 לדוג' לשמן סינטטי מלא 5W40.

עלול לגרום לבעיה של לחץ שמן עקב שהשמן דליל יותר?

אם רוצים ממש להיכנס לפרטים, זה רכב שעבר 400K, היה שימוש בעבר ב15W40, אני החלטתי לעבור ל10W40(לפני שנתיים כשקניתי את הרכב) וכעת אני רוצה לשים 5W40.

ההבדל בצמיגות הוא קטן אך עליך לעיין בספר רכב ולראות אם המעבר הוא אפשרי מבחינת יצרן הרכב.

פורסם

הבלבול שקיים נובע מאי ההבנה איך מתנהג השמן ומשמעות המספרים.

בטמפ' העבודה של המנוע, הנקודה בה השמן הכי דליל הצמיגות של 10W-40 ו 5W-40 זהה (בסביבות ה 10 cst).

בטמפ' נמוכות יותר ובעיקר בעת התנעה קרה שמן 5W-40 יהיה דליל יותר משמעותית משמן 10W-40 אבל עדיין הוא צמיגי פי כמה מהצמיגות שלו בטמפ' העבודה.

מכאן נובע שלמספר הראשון בטווח הצמיגות (כלומר 0, 5, 10 או 15) אין השפעה על הנזילות מהמנוע, ובכלל אם יש נזילה אז מתקנים אותה ולא מחליפים לשמן 20W-50 או מוסיפים תוסף דבש שרק מגביר את הבלאי, מפחית מהביצועים וצריכת הדלק ומשמש ככוסות רוח למת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני חושב שהמעבר לא יכול לגרום לבעיות לחץ שמן, אבל הוא אולי יכול לגרום לנזילות בגלל שהשמן יותר דליל.

אני אישית לא הייתי עובר לשמן יותר דליל ברכב עם 400 אלף ק"מ.

גם אני לא, בעיות של נפילת לחץ שמן עם מנוע חם ביום קיצי היא בגדר אפשרות סבירה.

פורסם

אבל מה קורה ביום חורפי? האם השחיקה תהיה גדולה במעבר לשמן 5W40 בתקופה קרה?

זו הסיבה שאני אישית עדיין לא עברתי ל 5W40, והחלפתי לסינטטי מלא 10W40, התלבטתי הרבה זמן (שמן של RP) ולבסוף לקחתי את ה 10.

ה 5 לא יגרום לשחיקה גדולה יותר?

Opel Adam S 2017

פורסם

להפך. שמן 5 נותן שימון עדיף משמן 10 בטמפ' נמוכות וכאמור בטמפ' העבודה הצמיגויות זהות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפותח השרשור, בחירת צמיגות שמן עושים בתיאום מלא מול ספר הרכב. כל יצרן מגדיר איזו צמיגות או טווח צמיגות מתאים למנוע ובאיזה תנאים. שימוש בצמיגות לא מתאימה תעשה נזק בלתי הפיך למנוע. לפני שאתה מחליט דרמטית על צמיגות חדשה למנוע בדוק היטב מול ספר הרכב כי אינך עושה טעות חמורה.

פורסם

אין לי ספר רכב, לכן אני שואל פה.

האמת קשה לי להאמין אם יש למישהו ספר רכב לטרנספורטר T4 שנת 2000, דגם מנוע AJT 2500 סמ"ק TDI.

אם יש למישהו אני אשמח.

כששאלתי במוסך של צ'מפיון התשובה שלהם הייתה שבטרנספורטר T5 הם משתמשים בסינטטי מלא 5W40.

קובי

פורסם

לפי איזה ספר רכב צריך לפעול??

מסתבר שהיבואן מוציא ספר רכב שלא קשור בכלל לספר הרכב המקורי של היצרן.

כך לדוגמא בקאמרי 2009 מנוע 2.4L לפי המלצת היצרן יש להשתמש בשמן 0W20 ולפי ספר הרכב של היבואן יש להשתמש ב- 10W40..

אגב, לפי המוסכניק שלי יש להשתמש ב- 5W30 :?

אני בסוף הלכתי על המלצת המוסכניק.

פורסם

המלצות היצרן משתנות בהתאם למיקום. אם תשאל את טיוטה העולמית באיזו צמיגות לבחור, היא תפנה אותך ביתר כבוד ליבואן המקומי. אך בכל זאת, לא חייבים וגם לא בריא להיות אטומים לדרישות השמן בשוק המקומי. אני למשל: קודם כל, שואל את היבואן בארץ ואז אץ רץ לבדוק מהן הדרישות בחו"ל. כך, בהתאם לנתונים שאספתי + היסטוריית המנוע אני מחליט איזו צמיגות שמן תהיה הכי מתאימה למנוע שלי.

• תוכן חדש...