Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הצעניינתי ברשת האינטרנט ביתרונותיו וחסרונותיו של מנוע הדיזל לשוק הפרטי ורציתי לשמוע את שעתכם ולבקש שתתרמו לי מניסיונכם.

בגדול מעבר ל״דיזל אנרגטי יותר וחסכוני יותר ומנועי הדיזל אמינים יותר״ לא מצאתי שום תשובה לגבי עלויות האחזקה והחלפים למנועי דיזל והשוואה כוללת למנוע הבנזין. כיום כאשר מחיר הבנזין והדיזל בארץ זהים יוצא לי לשאול את עצמי האם בקניית רכב עם מנוע דיזל בעצם יהיה חסכון/כדאיות שהוא מעבר לתשלום מופחת עבור דלק.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בכל מקום יש תחנות שליטר סולר זול או טיפה יקר מליטר בנזין, צריכת הסולר הריאלית עדיפה ב 50% מרכב בנזין ידני עם כוח מקביל. מבחינת טיפולים ועלויות חלפים ההבדלים מאוד זניחים, עד שמגיעים לשני הדברים היקרים ברכבי הדיזל, טורבו ומערכת הזרקה, לשניהם לא צריך לדאוג לפני 250K. רכבי דיזל שמורים עם ק"מ נמוך קשים למציאה, אבל הרבה פחות קשה מבעבר. ירידת ערך וסחירות של דיזל גרועה מרכבי בנזין, אבל הסחירות היום איומה לכל רכב כמעט.

פורסם

האחזקה השוטפת מנוע דיזל - יקרה יותר, אך זה מתקזז (עם עודף) עם תצרוכת הדלק הנמוכה.

 

זמינות הכוח של מנועי הדיזל טובה יותר ממנועי בנזין מקבילים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבעיה היא שכרגע אין דגמים משפחתיים נורמליים עם גיר אוטומט טוב וישן (ולא עם 800 קלאצ'ים שבטוח יתקלקל מתישהו ויעלה הון תועפות לתקן).

מקווה שבקרוב יגיעו לארץ עוד דגמים חדשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אגרת רישוי כבר זהה ואין הבדל כמו פעם,כמו שאמרו שיפוץ של משאבת סולר מאוד יקר,וחדשה יכול להגיע ל5K,כמו כן דיזל טורבו שלא טופל כראוי יכול להוות בעיה בטורבו,גם כן לא זול.

 

מעבר לזה בתור אחד שהיה לו מסחרית דיזל (פיאט דובלו),אהבתי מאוד את פעולת המנוע,יש לך (טורבו) דחיפה של הרכב מסלד נמוך,הוא יותר סלחני בבנזין בקטע של נקודת הפרדה של המצמד,חיסכון בדלק זה ברור,טיפול רגיל עולה ממוצע.

אם אתה קונה דיזל כדאי לרכוש רכשים חדשים יחסית ולא ישנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר האוטומטי עדיין לא מדאיג, הבעיה היא שהיום כשמחיר הסולר והבנזין זהים ויש מכוניות סופר מיני שנושפות שעורפן של מכוניות הדיזל מבחינת צריכת דלק. האם עדיין יש, ומה בעצם, הכדאיות של רכב דיזל על פני בנזין (בואו לצורך העניין נדבר על רכב שהוא לאממונית לשעבר עם 250 אל״ק)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני באמת לא רואה יתרון משמעותי ברכב דיזל, למי שרכב מיני\סופר מיני יכול להתאים,

במיוחד לאלה שנוסעים קילומטראז' שנתי ממוצע .

ירידת ערך יותר גדולה של רכבי דיזל תורמת עוד יותר לשחיקה של היתרון בחיסכון על צריכת הדלק.

 

אבל מי שנוסע כ 30 אלף ק"מ בשנה או זקוק לרכב גדול (כמו בסמלון שלי), כן יש יתרון ברכב דיזל.

 

כיום, גם מי שמחפש רכב משפחתי נוח, בטיחותי ומרווח לנסיעות של 20-25 אלף ק"מ בשנה, פלואנס טורבו דיזל רובוטית החדשה כן מועמדת רצינית בשבילו, בזכות צריכת הסולר המעולה.

 

גם מי שנוסע כ 30 אלף ק"מ ולא זקוק לרכב משפחתי, לדעתי הרגשה יותר נוחה ומתאימה לנסיעות מחוץ לעיר (בעיקר) תהיה ברכב דיזל יותר גדול, ולא ברכב מיני (דוגמה I10).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ההשוואה שלך לא ממש נכונה,אתה צריך להשוות רכבים מאותו הסגמנט ולרוב הדיזלים יהיו משמעותית יותר חסכונית,למאט קורולה עם גיר רובוטית שהיא חסכונית,קח למשל את הפלואנס דיזל ובנזין,הבדלים גדולים.

 

היום אמנם יש לא מאט רכבים עם נפח קטן וטורבו שמתקרבים לצריכת די דומה,אך לא לכול יצרן יש כזה רכב,מה גם שמנועי דיזל עמידים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

×
×
  • תוכן חדש...