Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

kingikra, אם אתה רוצה, שאנשים יתיחסו ברצינות לשאלה ויתנו תשובה הגיונית ורלוונטית - תשקיע קצת בכתיבת השאלה.

ציין את דגם הרכב, שנת ייצור, כמה קילומטרים עבר, אך אתה מודד שמן, ומה הכוונה ב"שמן נגמר"?

מה הרקע לבעיה, מה ההסטוריה של הרכב, כמה זמן הוא ברשותך?

האם במוסך בדקו את הרכב (העלו על הליפט) או לא?

האם יש תופעות נוספות כלשהן?

נ.ב. - להבא, שאלה ללא ציון הפרטים הנ"ל תמחק.

פורסם

אוקיי

הרכב הוא פולקסוואגן פולו GTI. נחכר (ליסינג) ע"י באוקטובר 2011. הגיע אלי עם 20 ק"מ. שנת היצור היא 2011.

אני מודד שמן ע"י הוצאת המדיד, ניגובו באופן יסודי, החזרתו למקום והוצאתו שוב כדי לראות איפה נמצא הפס של השמן.

בפעם הראשונה שנגמר השמן, לא גיליתי את זה בבדיקה כמתואר למעלה אלא המנורה נדלקה. כשבדקתי זה כבר היה מאוחר והייתי צריך לחכות ליד הבית שלי לנציג של חברת הליסנג כדי שימלא שמן. השמן המומלץ ברכב זה הוא 5W אך לנציג חברת הליסינג היה רק 10W איתו. הוא עשה בירור קצר בטלפון שלאחריו הוא שם לי את ה 10W. מאז אני כמובן בודק אחת לשבוע-שבועיים. לפני כמה ימים בדקתי שוב והפס של השמן היה ממש על הקצה. אני מאמין שעוד כמה ימים הנורה היתה נדלקת. קצין הרכב של חברת הליסינג מילא לי קילו שמן (5W).

במוסך הייתי בעקבות בעיה אחרת לגמרי שהיתה באוטו. האוטו סטה ימינה במהירות שיוט וסטה שמאלה בהאצה (torque steer).

אחרי שנגמר השמן בפעם הראשונה ובזמן נסיעת מבחן על האוטו עם מנהל המוסך, הוא טען שאם השמן נגמר אחרי 2500 ק"מ זאת ממש לא בעיה והוא לא יטרח לבדוק את זה בכלל. לא בדקתי את זה בעצמי אבל לפי מה שהבנתי, ברכבים עם מנועי ה TSI, כתוב בספר הרכב שבתחילת דרכו הרכב מאבד שמן בקצב גבוה. אני יודע לפחות על עוד אדם אחד בארץ שיש לו רכב כמו שלי ושנגמר לו השמן פעמיים אחרי 2900 ק"מ ואחרי 5500 ק"מ.

אשמח לציין עוד פרטים אם חסר משהו.

תודה

פורסם

משרשורים קודמים שלך,נראה שאתה לא נוהג ברכב בעדינות,כמו שאר בעלי הליסינג ועוד ברכב "ספורטיבי" שכזה,

מכאן ברור מאליו שהרכב יצרוך שמן בקצב גבוהה,

כל שנדרש ממך כדי להמשיך להנות ממנו זה לקנות (כן כן בכספך) גלון של שמן (שכמובן מתאים לרכב,ולא מה שיש במלאי וזול)

ולמלא מעת לעת כישחסר.

או

להמשיך ליסוע להתקע שוב ושוב לבזבז ימים שהרכב במוסך ואתה תקבל רכב חליפי שלא תואם את רמת המחיר שאתה משלם.

בקיצור גם אם זה ליסינג זה לא אומר שהוא יתקן את עצמו,אם אתה נהנה מהרכב המינימום שתוכל לעשות זה לבדוק שמן ומים ולמלא כשיחסר.

פורסם

קצין הרכב של חברת הליסינג הציע לתת לי גלון של 5W שיהיה לי באוטו. זה כנראה מה שאני אעשה.

אני באמת לא חושב שאני נוהג באגרסיביות יותר מכאלה שקנו את האוטו.

פורסם

לא יודע מה המומחים כאן חושבים, אבל לטעמי אם כמה ליטר שמן נעלמים אחרי 2500 ק"מ, אז יש כאן בעיה. גם ליטר אחד ב-2000 ק"מ (שזה למיטב זכרוני מה שהם מחשיבים כגבול הנורמלי) זה קיצוני. מעבר לזה שזה לא טוב למנוע, זה יכול גם להזיק לחיישן הלמבדה ולממיר הקטליטי אם אני לא טועה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...