Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שחשבתי עליה לפני כמה זמן... :

הבנתי שאין אפשרות להתקין פורק טורבו חיצוני למנועי טורבו-דיזל עקב העדרותה של המצערת.

ממה שאני מבין - לכל טורבו יש פורק ע"מ לפרוק עודפי גדישה כשהמנוע מגיע בבת-אחת לסל"ד נמוך (העברת הילוך לדוגמא).

פורק חיצוני מחליף את הפורק inbox, לא? אז מה הבעיה להחליף?

אני לא מעוניין להתקין פורק חיצוני, השאלה באה סתם בשביל לסגור עוד נקודה שאני לא יודע את התשובה עליה.

עוד קושיה קטנה על הדרך - האם טורבו גודש גם בסרק?

תמיד חשבתי שכן (הרי גזים נפלטים גם בסרק) אבל אחרי התאונה האחרונה (פרטים בהזדמנות...) החליפו לי בין היתר את הintercooler שקיבל מכה קטנה וכנראה לא סגרו משהו כמו שצריך (אני אהיה במוסך בחזרה ביום ראשון) אז יש רעש חזק מאוד של בריחת לחץ אוויר כשהאוטו מאיץ (הרעש חזק ככל שהאוטו מאיץ יותר בחוזקה).

הרעש לא קורה בסרק - וזה הביא אותי למסקנה שאולי הטורבו לא גודש בסרק. אם זה נכון אזי הרעש שאני שומע הוא אכן בריחה של חלק מהגדישה החוצה.

פורסם

טורבו בד"כ נכנס לעבודה בסל"ד מסויים, מגדש על לעומתו (super charger) שעובד על רצועה/שרשרת מהמנוע נכנס לפעולה מיידית מסל"ד אפס, ולכן יש מכוניות כגון Lancia integrala S4 לדוגמא ששילבו את שניהם על מנת למנוע את "השהיית הטורבו" הידועה לשמצה שבה מתחת לסל"ד האוטו מת ואיך שעוברים אותה הוא פורץ בשעטה.

כמובן שהיום כבר יש מגדשים שמצליחים למזער את התופעה של ההשהייה למינימום.

פורסם
טורבו בד"כ נכנס לעבודה בסל"ד מסויים, מגדש על לעומתו (super charger) שעובד על רצועה/שרשרת מהמנוע נכנס לפעולה מיידית מסל"ד אפס, ולכן יש מכוניות כגון Lancia integrala S4 לדוגמא ששילבו את שניהם על מנת למנוע את "השהיית הטורבו" הידועה לשמצה שבה מתחת לסל"ד האוטו מת ואיך שעוברים אותה הוא פורץ בשעטה.

כמובן שהיום כבר יש מגדשים שמצליחים למזער את התופעה של ההשהייה למינימום.

טעות בניסוח שלי - התכוונתי הילוך סרק - לא מנוע בסרק.

יש לי רעש של בריחת אוויר כאשר אני מאיץ, עושה רושם שמשהו לא נסגר טוב לאחר החלפת האינטרקולר. הרעש לא מופיע כאשר אני מאמץ את המנוע בהילוך סרק ולכן שאלתי - האם יש מנגנון כלשהו שמונע מהטורבו לגדוש כאשר אין הילוך משולב?

תודה על ההסבר - אבל ידעתי כבר את מה שרשמת וזאת לא הייתה שאלתי... ;)

כמו כן - אשמח אם מישהו יתייחס לסוגיית הפורק - אם אין פורק בטורבו דיזל - איך הטורבו פורק עודפי גדישה?

תודה.

פורסם
תקין בהאצה אין מה לדאוג

לא לא... אני יודע איך נשמע הטורבו שלי... :) אני עושה על האוטו יותר מ4000 ק"מ בחודש, תאמין לי שאני מכיר כל "פיפס" באוטו.

אחרי החלפת האינטרקולר נוסף רעש חדש, זאת לא שריקת טורבו (שעדיין קיימת) - זה רעש של אוויר שבורח כאילו לא סגרו איזשהו צינור כמו שצריך,

כמו כן - המנוע מרגיש חלש יותר (הגינוי - טורבו גודש, חלק מהאוויר הולך לאיבוד, סנסור האוויר דוגם פחות אוויר, מחשב הדלק מורה על הזרקה של פחות דלק...)

פורסם

הגדישה אצלך מבוקרת מחשב (באמצעות שליטה על ה-WG של הטורבו או על גאומטרייה משתנה של להבים) ולכן תאורטית יש אפשרות שמחשב הרכב 'יודע' שאתה בסרק ומתוכנת לא לייצר גדישה ע"י עקיפת הצד ה'חם' של הטורבו.

בכל מקרה כשאתה נותן גז בסרק, אפילו ב-4500 סל"ד (המנתק שלך?) המנוע לא מגיע אפילו לחלק קטן מייצור האנרגיה שהוא מסוגל לו בנסיעה (אם הוא כן היה מגיע לזה, הוא היה נהרס כי אין לאנרגיה לאן ללכת), ולכן הוא לא מייצר את אותה כמות גזי פליטה שהוא היה מייצר תחת מאמץ. מכאן שבכל מקרה אין הרבה סיבה לטורבו לעבוד קשה.

נ.ב. לא מכיר את ה-2.0 TDI, אבל במנועים שאני מכיר סנסור כמות אוויר נמצא הרבה לפני האינטרקולר (יותר קרוב לפילטר) ולכן לא אמור להיות מושפע מבריחת אוויר ממהאינטר'. מה שיש לך זה פשוט פחות גדישה, מה שבמקרה הטוב יתגלה ע"י חיישן MAP, אם יש כזה, ואם לא אז אתה פשוט נוסע על תערובת עשירה (רע מאוד בדיזל).

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
גם לי יש TDI

מה אני לא יכול להתקין פורק טורבו?

לא הבנתי?

בעיקרון - לפי מה שאני יודע, לכל טורבו צריך להיות פורק ע"מ לפרוק גדישה עודפת, בנוסף הבנתי שאי אפשר להתקין פורק "חיצוני" לTDI... לא יודע למה - בגלל זה שאלתי.

הגדישה אצלך מבוקרת מחשב (באמצעות שליטה על ה-WG של הטורבו או על גאומטרייה משתנה של להבים) ולכן תאורטית יש אפשרות שמחשב הרכב 'יודע' שאתה בסרק ומתוכנת לא לייצר גדישה ע"י עקיפת הצד ה'חם' של הטורבו.

בכל מקרה כשאתה נותן גז בסרק, אפילו ב-4500 סל"ד (המנתק שלך?) המנוע לא מגיע אפילו לחלק קטן מייצור האנרגיה שהוא מסוגל לו בנסיעה (אם הוא כן היה מגיע לזה, הוא היה נהרס כי אין לאנרגיה לאן ללכת), ולכן הוא לא מייצר את אותה כמות גזי פליטה שהוא היה מייצר תחת מאמץ. מכאן שבכל מקרה אין הרבה סיבה לטורבו לעבוד קשה.

נ.ב. לא מכיר את ה-2.0 TDI, אבל במנועים שאני מכיר סנסור כמות אוויר נמצא הרבה לפני האינטרקולר (יותר קרוב לפילטר) ולכן לא אמור להיות מושפע מבריחת אוויר ממהאינטר'. מה שיש לך זה פשוט פחות גדישה, מה שבמקרה הטוב יתגלה ע"י חיישן MAP, אם יש כזה, ואם לא אז אתה פשוט נוסע על תערובת עשירה (רע מאוד בדיזל).

תודה על התשובה - הסנסור אכן זיהה פחות אוויר, אתמול האוטו הפסיק לגדוש בכלל באמצע נסיעה (לא יאומן - האוטו נהיה ממש עגלה)

חיברו אותו היום לדיאגנוזה ומסתבר שהוא הפסיק לגדוש ע"מ שהטורבו לא יתחמם (המון אוויר יצא החוצה ולא היתה התנגדות)

יהיה בסדר...

פורסם

האוטו הפסיק לגדוש = נהיה עגלה = Limp Mode. אתה מוזמן לחפש בגוגל מה זה. זה מין מצב שכל מנועי הטורבו של הקונצרן נכנסים אליו כשמשהו לא בסדר לדעתם. אמור להסיע אותך (לאט) למוסך הקרוב.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אפשר להתעלק על הנושא?

לא מזמן העלתי בעיה שלאוטו שלי יש מצבי רוח

פעם הוא מאיץ נורמאלי ופעם הוא מאיץ בצורה איטית מאוד...

ועכשיו אחרי שאני חושב על זה אני חושב שהטורבו לא עבד במקרים אלו

איך אני יכול לבדוק אם הטורבו באמת לא פועל לפעמים?

ואם זאת הבעיה איך אפשר לסדר חוץ ממלכת למוסך?

בתודה מראש

פורסם
האוטו הפסיק לגדוש = נהיה עגלה = Limp Mode. אתה מוזמן לחפש בגוגל מה זה. זה מין מצב שכל מנועי הטורבו של הקונצרן נכנסים אליו כשמשהו לא בסדר לדעתם. אמור להסיע אותך (לאט) למוסך הקרוב.

וואלה... מצחיק השם של המונח - בדיוק אתמול אמרתי לחברה שלי שלאודי יש דלקת בדרכי הטורבו ;)

פורסם
אפשר להתעלק על הנושא?

לא מזמן העלתי בעיה שלאוטו שלי יש מצבי רוח

פעם הוא מאיץ נורמאלי ופעם הוא מאיץ בצורה איטית מאוד...

ועכשיו אחרי שאני חושב על זה אני חושב שהטורבו לא עבד במקרים אלו

איך אני יכול לבדוק אם הטורבו באמת לא פועל לפעמים?

ואם זאת הבעיה איך אפשר לסדר חוץ ממלכת למוסך?

בתודה מראש

מה שאני מדבר עליו זה על זה שהאוטו לא מאיץ כמעט בכלל, לצורך העניין - שייטתי לי ב100 קמ"ש, באתי לעקוף והאוטו פשוט לא האיץ, זה לא שהוא האיץ לאט - הוא פשוט לא האיץ...

הכי טוב ללכת למוסך מורשה (לפי מה שאני יודע רק להם יש אפשרות להתחבר לשקע דיאגנוזה) ולראות מה המחשב אומר.

אתה מטפל באוטו באופן שוטף לפי הספר?

פורסם
כן האוטו עובר כול טיפול בזמן

נ.ב האוטו שלי עבר 400000 ק"מ ולא הוחלף הטורבו

400,000 ק"מ זה ממש הרבה בשביל טורבו אחד לעבור, למעשה - זה פחות או יותר אמור להיות סוף החיים שלו בהנחה ושמרו עליו (בעיקר - אסור לכבות את הרכב מיד בסיום הנסיעה ויש לתת לטורבו דקה-שתים להתקרר בסרק)

לפי מיטב ידיעתי (מישהו מוכן לתקן?) - כשטורבו הולך - הוא פשוט הולך... ולא פעם עובד פעם לא.

הכי טוב לבדוק בשקע דיאגנוזה, נניח והאוטו מגיע לLimp mode (ותודה ל20VT ;))

שם הם כנראה יוכלו לדעת למה.

החבר'ה במוסך סיידון (מורשה VAG) בהוד השרון מאוד נחמדים ולא גובים כסף על כל שטות, אם זה קרוב אליך - תנסה שם.

• תוכן חדש...