Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת הלימודים שלי בבית הספר המגמה שלי היא מכונאות (9 יח"ל).

היום היינו בסיור בכפר הירוק וב"Bosh" ראשון לציון, שם נאמר שהם עובדים בשיתוף פעולה עם הכפר.

המסלול בעיקרון הוא - 7 חודשי לימוד = תעודת טכנאי, ואם ממשיכים לעוד עשרה חודשים מקבלים את תואר ההנדסאי.

לאחר מיכן אפשר להמשיך לעוד שנתיים וחצי של לימודים ולקבל תואר מהנדס.

רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה?

בתור אחד שתעודת הבגרות שלו לא בדיוק מהמוצלחות שיש, וסה"כ קב"א של 52 ודפ"ר 70 אם אני לא טועה.

מעבר לכך, איך הפנימייה ובית הספר וכו' אני כבר ראיתי והבנתי שגם המורים וגם היחס טוב ככה שיש לי פחות שאלות בנוגע לעניין הזה.

חשובה לי מאוד דעתכם.

Clarion CZ500 | Infinity CS6500 | Kicker KX650.4 | JBL GTO 1202D

פורסם

לא אמרת אם ציינו בפניך או לא אבל להמשיך לתואר ראשון זה בתנאים מאוד מגבילים

לרוב זה מי שיש לו ממוצע ציונים חיצוניים+פרוייקט מעל 95!

אז קח את זה בחשבון.

אם כל המקצוע יעניין אותך גם בעתיד הרחוק או לא הכי קרוב אפשר להמשיך ללמוד עוד שנתיים אבל אם תחליט פתאום שכל זה לא מעניין אותך אז "סתם" זרקת שנתיים.

אני אומר מניסיון למדתי הנדסאי אלקט' ואני עכשיו אחרי צבא משלים למהנדס במבט לאחור עדיף היה להתגייס לסיים את הצבא כמה שיותר מהר ולהתחיל ללמוד ישר,

בחישוב כזה הייתי יכול להיות כבר שנה רבעית במקום שניה.

עריכה:

אני לא יודע איך זה תואר ראשון במכונות אבל בחשמל/אלק' אתה לומד 4 שנים כמו כולם רק מקבל פטורים על כמה קורסים קלים שדווקא יכולים לעלות את הממוצע.

404

פורסם

אני כרגע מסיים י"ד חשמל.

המשך לימודים לתואר ראשון מוצעים לתלמידים בעלי קב"א תואמת קצונה כלומר 51+ וממוצע ציונים מעל 85-80.

המשך התואר מתבצע באורט בראודה, כך שגם אם תתאים לתואר הוא לא כל כך אטרקטיבי.

אני מאמין שקיים הבדל בין המקצועות מכונות, חשמל ואלק'.

מאחר שבחשמל קיימת היררכיה של הרישיונות בעוד במכונות ואלק' לא קיימים דרגות רישיון, זה מוריד את כדאיות הלימודים להנדסאי אלק/מכונות.

אל תשלה את עצמך, אתה תהייה חייב ללמוד לתואר! ההנדסאי יכול לפתוח דלתות ולעזור, אבל אין מנוס מלימודי תואר ראשון (לא בהכרח במקצועות ההנדסה).

עכשיו ההחלטה היא לא פשוטה, תעשה קצת חושבים, האם המקצוע מעניין אותך, תסתכל עכשיו ל 10 שנים הבאות, אתה רואה את עצמך במקצוע?

תחשוב האם הנדסאי זה המקסימום שאתה תוכל להוציא בחיים?

אם שתי התשובות הם כן, אז תמשיך לימודים.

מקווה שעזרתי בהחלטה.

ד"א זה פרוייקט חיל אוויר או חימוש?

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

• תוכן חדש...