Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל בין שמאי לרמאי הוא באות אחת בלבד.

 

במקום אחר בפורום יש שרשור על ההמלצות של ועדת זליכה שבמרכזן העצמת היבוא האישי.

 

אז המליצו!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הערותיי בגוף ההודעה

 

אילן אתה אמיתי?

 

אם ירפו מחנק האספנות, מרבית הרכבים בארץ יהיו אספנות? אתה רציני ?

 

לגופו של עיניים, אין תועלת בחוקים שלא מיישרים קוו עם הנהוג, דהיינו באם זה מטוס אל על, ציור, או רכב אספנות מנגנון הגביה והמיסוי צריך להיות בעל אותו קו לוגי. לא קיים קו לוגי לכן עדיף שהחוק ישונה.

 

עד לאותו רגע שהחוק ישונה, חייבים לנהוג לפי אותם כללים. לא טוב אל תוציאו את הרכב לשיפוץ בחו״ל.

 

רחוקה הדרך מהמישפט הקודם והצדקה של מיסוי לא הולם ומידתי ע״ב הוצעות הביטחון, תעסוקה בישראל ומצב המים בכינרת.

 

 

אלעד

פורסם

מי שחושב שאין פה מגמה ברורה בעלת משמעותיות כלכליות וחברתיות נסתרות וארוכות טווח להשמיץ ולפגוע בכול אותם אנשים שיכולים להרשות לעצמם לייבא רכבי אספנות מחו"ל ורכבי פאר טועה ומטעה בגדול ולא מבין אסטרטגיה ארוכת טווח ,נשמיץ אותם קצת ,נראה ונוכיח שקונים רכבים במאות אלפי שקלים ומנסים לרמות ולגנוב אותנו כפועל יוצא בקרוב מאוד יסתכלו על כל בעל רכב אספנות כאחד שגנב רימה ועשק את הקופה הציבורית ואז ניקח את ההטבה או נעשה אותה בלתי משתלמת לחלוטין ואף אחד חוץ מאותם אספנים לא יצעק ויפריע לנו לפגוע בעושקי כספי הציבור התחמנים והרמאים האילו.. ומי מרוויח מזה בסופו של דבר זה די ברור לכולנו.

פתטים בעיני אותם אנשים שעוד חיים בקונספט שכל עוול ציבורי במדינה הזו מפילים על הוצאות הבטחון הגבוהות שלנו וזה שמחזיקים צבא,לזרוק מיליארדים בכול מיני קבוצות סקטוריאליות יש בלי סוף אבל לחנוק את המעמד שדואג לכסף זה מותר ותקין בשם אחזקת הצבא . אפשר להצדיק כל עוול שנעשה פה בגלל הוצאות הבטחון ,ואפשר לדאוג גם לרווחת התושבים ולא לקחת מס אוויר כי יש צבא מערכת חינוך ובריאות להחזיק.

 

 

 

פורסם

אין מערכת מושלמת, בטח לא כזו שבנויה מבני אנוש.

בגלל הגנבים שנתפסו בשנים האחרונות אותם בני אנוש שאמורים לבדוק את המייבאים חשדניים יותר ומחמירים יותר. זה מה יש!!.

הציבור הישר סובל מזה וזה לא הוגן ואני מניח ומקווה שזה יתאזן בד בבד עם ההכרה אצל הגנבים שהפירצה נסגרה.

בכל מקרה, להאשים את כל המערכת באיזה קנוניה נגדנו האספנים נשמע לי קצת פרנואידי.

לגבי ישור קו בנוגע לעבודות בחו"ל אין לי אלא להסכים עם אלעד.

פורסם

אני בכלל לא סובל מתסביך רדיפה ידידי אבל בהחלט יכול לזהות התחלה של ספין תקשורתי נגד יבוא אישי ,יש פה התחלה של ספין תקשורתי שמטפף לאט לאט ובמידתיות מדודה ,במידה ומועדון החמש לא יתערב בדחיפות ויתחיל להפעיל יחסי ציבור זה יגמר לא הכי טוב עבורנו,תזכור את דבריי.

עוד שתי פרסומים בעיתונות שנתפסו בעלי רכבי אספנות שניסו לייבא רכב ו"הפחיתו" את עלות המס שאמורים לשלם ,ואז תראה איזה מבטים נקבל ברחוב ,במקום רכבים יפים ותחביב מיוחד נראה תחמנים ורמאים והתדמית של כל התחום בקלות יכולה להשתנות בעיני המסתכל האוביקטיבי ,מבעלי תדמית נקייה של אספנים וחובבי רכב נקבל את התדמית שדבקה בסוחרי הרכב בארצנו.

כל יום תופסים מאות מעלימי מס במדינת ישראל תאמין לי שאין סקטור שלא תופסים יותר מפעמיים בחודש ,עשירים שמייבאים מכוניות ומעלימים מס טוב יותר מרבנים של משלמים מס עבור חתונות או מוהלים שלא משלמים מס או אינסטלטורים שכותבים בחשבונית 700 ושילמנו 7000

 

 

 

פורסם

אין לי ולא היה לי רכב אספנות. אז קטונתי בענין הזה.

אבל זאת פשוט בדיחה להפיל את כל המיסוי המטורף הנהוג פה בארץ על "הוצאות הבטחון".

שיפחיתו במנגנון המנופח הזה, שגם האוצר לא מקבל ממנו תשובות ראויות, ואז נראה בכמה יצטמצמו הוצאות הבטחון.

כל פעם מחדש מצדיקים איזה מס או היטל חדש בהפחדות או בתסריטי האימה ש"אם נקצץ במשרד הבטחון, במלחמה הבאה יזרקו את כולנו לים". חלאס. נמאס.

 

אה, ועוד דבר. זה שאני מרויח 48,000 ש"ח בחודש לא נותן לאף אחד להכנס לי לכיס. או להגיד שאני לא מסכן. אני עובד קשה מאד בשביל זה. ומותר לי להנות קצת כמו כל אזרח במדינה מערבית מפותחת (שלא תחיו באשליות, אנחנו לא מדינה מפותחת לפי פרמטרים מדידים), ולאמץ לי תחביב. זה לא אומר שצריך לקרוע לי את הצורה ולהוציא לי את החשק לחיות.

וכן, הייתי מאד רוצה לקנות לעצמי איזה טרנטה חמודה ולשפץ אותה קצת, אבל אני לא בנוי להכנס לסרטים האלה של מלחמות מול מכס, שמכס, ועוד כל מיני בירוקרטים שימררו לי את החיים. אז בבקשה עוד דוגמא לאזרח שמוותר על חלום בגלל הבירוקרטיה והערמת הקשיים השערוריתית שכאן.

 

ולא, אני לא באמת מרויח את הסכום הזה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אתה, כנראה לא קורא את שאני כותב, אז שוב, לנוחיותך, תשובותיי פעם נוספת:

אילן אתה אמיתי? וודאי ווודאי 140 ק"ג של עוצמה ושכל (לחוכמולוגים:140 -עצמה. שכל לא שוקל :?)

 

אם ירפו מחנק האספנות, מרבית הרכבים בארץ יהיו אספנות? אתה רציני ? שים לב: אם יבטלו מכסים על רכבי אספנות (דוגמה: פונטיאק טראנס אם 79, במצב טוב מאוד (כנראה) עולה (לפי קאטאלוג ידוע): 395,000 ש'ח, בארץ. באיביי המחיר בממוצע הוא 15000 דולר (כ-50000 ש"ח)... כך זה יהיה (בהתאמה, כמובן) עם כל הרכבים הישנים. לא נראה לך, שאנשים יקנו רכבי אספנות לנסיעה יומית עם הפרש אחזקה ענקי ? מה רע בלנסוע עם סובארו 80 לסופר ? אבל כפי שכתבתי זה רק עניין נקודתי שכדאי לתת עליו את הדעת כשדורשים הפחתת מיסים, ולו רק מהפן שהמחוקק לעולם לא ירשה סיטואציה כזו. זה הכול.

לגופו של עיניים, אין תועלת בחוקים שלא מיישרים קוו עם הנהוג, דהיינו באם זה מטוס אל על, ציור, או רכב אספנות מנגנון הגביה והמיסוי צריך להיות בעל אותו קו לוגי. לא קיים קו לוגי לכן עדיף שהחוק ישונה. אשמח אם תסביר את המושגים: קוו עם הנהוג, קו לוגי, שכן, אם אתה מתכוון להיגיון בריא, אז אתה לא באותו עמוד כמו המדינה: את אגרת טלוויזיה, לרשות השידור, למשל, אתה משלם גם אם אינך יכול לקלוט אותם.

רחוקה הדרך מהמישפט הקודם והצדקה של מיסוי לא הולם ומידתי ע״ב הוצעות הביטחון, תעסוקה בישראל ומצב המים בכינרת זה המחוקק קיבל מנדט לנהל מדיניות זו ואם אנו רוצים להשתייך לחברה שנטמעה פה יש צורך לחיות לפי נוהליו.

אלעד

 

מי שחושב...//... מערכת חינוך ובריאות להחזיק.

 

אני בכלל לא סובל מתסביך רדיפה...//... 700 ושילמנו 7000

 

אתה רץ לכנסת ?

1. אם ינסו להבריח שעונים וייתפסו, אני יכול להבטיח לך שלא כל עונד שעון, יסתכלו עליו כגנב. כך זה גם עם האספנים.

2. הכתבות שלך פופוליסטיות, הן מבחינת חלוקת המשאבים, שלא רק אינה רלוונטית לכאן, ואם אינך איש מקצוע בנושא, יכול להיות שאתה טועה, וכאן מדובר בקיומנו, והן מבחינת הפחתת מיסים (אם צריך) - כאן עליך להצדיק זאת בנוגע לנושא עצמו ולא ע"י האפסת סקטורים אחרים (למרות שבהערכה שלך עליהם, אני חושב שאתה צודק).

פורסם

אתה רץ לכנסת ?

1. אם ינסו להבריח שעונים וייתפסו, אני יכול להבטיח לך שלא כל עונד שעון, יסתכלו עליו כגנב. כך זה גם עם האספנים.

2. הכתבות שלך פופוליסטיות, הן מבחינת חלוקת המשאבים, שלא רק אינה רלוונטית לכאן, ואם אינך איש מקצוע בנושא, יכול להיות שאתה טועה, וכאן מדובר בקיומנו, והן מבחינת הפחתת מיסים (אם צריך) - כאן עליך להצדיק זאת בנוגע לנושא עצמו ולא ע"י האפסת סקטורים אחרים (למרות שבהערכה שלך עליהם, אני חושב שאתה צודק).

 

אני לא רץ לכנסת {אבל אם יאיר לפיד מתקשר אני לא מנתק לו } אני גם לא מוכן שישתינו אלי ואני יגיד שזה גשם .

התדמית של כל העוסקים בענף הרכב בארץ די ירודה אז מאוד קל להדביק תדמית ירודה לעוסקים ברכב מהצד של האספנות וזה מה שעושים לאחרונה לאט לאט בצורה עקבית וחכמה,שים לב זה רק יגבר .

אין דין אספן אומנות נתפס כאספן מכוניות שנתפס,ותזכיר לי מתי פורסם בעיתון שאספן שעונים מכר שעון מזוייף שטען שאמיתי? אולי זה לא קורה בישראל מי יודע.

הדרישות שלי לא פופוליסטיות? חצי מיליון איש יצאו לרחובות לפני חודשיים כדי לדרוש צדק חברתי,תתפלא זה גם צדק חברתי הזכות להתקיים בכבוד ותרבות פנאי זה גם תרבות .

 

 

 

פורסם

אתה לא קורא נכון את הכתוב, כנראה מרפרף על הכתוב, נעלב, ורץ להגיב, הערותיי, הפעם בפרוט, בגוף הודעתך:

אני לא רץ לכנסת {אבל אם יאיר לפיד מתקשר אני לא מנתק לו } אני גם לא מוכן שישתינו אלי ואני יגיד שזה גשם אז תדאג שלא ישתינו עליך והבעייה נפתרה.

התדמית של כל העוסקים בענף הרכב בארץ די ירודה זה כתבתי לך שאני מסכים עמך, אם כי יהיה לא הוגן לעשות הכללות אז מאוד קל להדביק תדמית ירודה לעוסקים ברכב מהצד של האספנות וזה מה שעושים לאחרונה לאט לאט בצורה עקבית וחכמה,שים לב זה רק יגבר המצב בשדה הרכב זו נורמה וכנראה שהיא מקובלת על הציבור, אחרת היא היתה משתנה, ואין שום השלכה על האספנות - אנחנו לא מספיק חשובים.

אין דין אספן אומנות נתפס כאספן מכוניות שנתפס,ותזכיר לי מתי פורסם בעיתון שאספן שעונים מכר שעון מזוייף שטען שאמיתי? אולי זה לא קורה בישראל מי יודע. השעון רק הייתה דוגמה, וכל הזמן יש פירסומים על הברחות ותסביר לי מה ההבדל בין אספן רכב לאספן (רציני) אחר ?

הדרישות שלי לא פופוליסטיות? לא כתבתי שהדרישות שלך פופוליסטיות - כתבתי שהמאמרים שכתבת הם פופוליסטים,. חצי מיליון איש יצאו לרחובות לפני חודשיים כדי לדרוש צדק חברתי,תתפלא זה גם צדק חברתי הזכות להתקיים בכבוד אין לאספנות קשר למצב החברתי ו/או שאר חוליי המשק, ואם אתה חושב שלהוריד מיסים על ענייני אספנות היה באג'נדה של דפני ליף, אתה מתמיה. ותרבות פנאי זה גם תרבות ולחם יבש הוא גם לחם, תעזוב את הקלישאות חסרות הערך.

הרבה דברים במדינתנו דורשים שיפור, אבל נראה לי שבשטח האספנות נעשו כמה צעדים בכיוון הנכון.

אז פרשה מכוערת עשתה קצת סמטוכה, אבל מזה ועד להאשמת תקציב הביטחון ושאר הפוליטיקות שנשמעו כאן, המרחק גדול.

פורסם

קראתי פה 3 עמודים של תסכול, 3 עמודים של עצימת עיניים, 3 עמודים של עידוד הגנבים. יש לי רק משפט אחד לומר לכם: "מי שיש לו חמאה על הראש שלא יסתובב בשמש" !!! יש חוק במדינת ישראל ולא מכבדים את חוקי המדינה באופן סלקטיבי. רוצה לייבא לעצמך רכב אז קודם כל תייבא אותו בעצמך (כי כך קובע החוק !), בלי קיצורי דרך, בלי מאכערים, בלי קומבינות, בלי עמילי מכס "שמכירים את התחום", בלי להדפיס חשבוניות בבית ... צריך לבוא ולומר ביושר שענף היבוא האישי נגוע ברמאויות: כלפי המדינה וגם כלפי המייבאים, רוב אלה שייבאו השנה S350 בטח לא יודעים שרוב המכוניות הללו באו מחברות השכרה בגרמניה למשל, זאת משום שלא הם רכשו אותן, הם שילמו לאיזה "יבואן אישי" (אין דבר כזה !) או מישהו שמכבס את עצמו ומתהדר בתואר "יועץ" או "מתווך", הם לא רוצים כאב ראש אלא רק לשלם, "להזמין" ולקבל מפתחות כאן בארץ. זה לא יבוא אישי !!! זה יבוא מסחרי של רכב משומש והחוק כיום אוסר זאת ! שכל אחד יסתכל לעצמו בראי ויחשוב טוב האם זכר להצהיר למכס על עלות ההובלה האמיתית ? האם פיצל את ההעברות הבנקאיות (כפי שכמובן ביקש ממנו המאכער ...) ? כולל מהחשבון של הסבתא שלו וחשב שבטח לא יגיעו לשם ..., האם הוא בטוח שלא יבואו אליו בשש בבוקר חוקרי מכס ויהפכו לו את הבית בחיפוש, חקירה כל היום וסיכוי סביר למעצר באבו-כביר בערב ?! כל היבוא האישי הזה מיטיב עם אוכלוסיה בעלת אמצעים, ראיתם מישהו מייבא טויוטה קורולה ביבוא אישי ?! כולם מייבאים מכוניות יקרות ששוויין בארץ לפחות 200,000 ש"ח, החל מקאמרי מסורנטו ועד מרצדס SLS ופרארי. זה לא מעמד הביניים זה אנשים שהמדינה חייבת לדרוש מהם מס אמת ולא לעזור להם לקמבן ! תנסו לעשות יבוא אישי באירופה: יקח לכם תהליך של חודשיים, 4000-5000 יורו תשלום למעבדה שתעשה לכם תקינת INDIVIDUAL ורק אז תוכלו להאזרח שם את הרכב. בארה"ב בכלל לא ניתן לייבא רכב ביבוא אישי שאינו עומד בדרישות התקינה הפדראלית (FMVSS) אז אל תתבכיינו פה על מדינה אוכלת יושביה ועל רפובליקת בננת. אין מדינה מושחתת יש עם מושחת ! מדינה שמעודדת את הגנבים במקום את שלטון החוק היא מדינה חולה. המס הוא גבוה ועל זה כולנו מסכימים אבל יש כלים לגיטימיים לפעול להורדת המס, זה עבד בקוטג' ואין סיבה שזה לא יעבוד בכלי רכב: 3 חודשים שאף אחד לא יקנה רכב חדש ולא ייבא רכב, ואז נראה איך ינהג האוצר ואיך ינהגו יבואני הרכב במדיניות המיסוי והתמחור. מי שירוויח זה רק הצרכן, אבל אנחנו יודעים רק לבכות ולהאשים את כל העולם אבל אין לנו את האומץ להסתכל בראי ולומר את האמת לעצמינו. חומר למחשבה ...

פורסם

אני מסכים איתך לגבי מעט מהדברים שנאמרו אבל לא מסכים עם הרוב.

נכון שאין מה לבוא בתלונות אם עוברים על החוק היבש אבל! וזה אבל גדול...

החוק הוא לא באמת יבש ואין פה שחור או לבן לא ביבוא חלקים ולא ביבוא רכבים, כל פעם שנותנים למדינה להתערב בעזרת אנשים כמו שמאי מכס שמעריך מחיר או את רמת הרכב אנחנו האנשים הפשוטים נדפקים.

 

דוגמא אחת מיני רבות היא שאדם קנה באמת ובתמים מציאה של רכב אספנות ב2000 דולר, הרכב מגיע לארץ ושמאי המכס אם קוראים לו זלטין או כל שם אחר מחליט שאין! מצב שקנית ב2000 אלא בכלל ב40 אלף אתה הרי רוצה לרמות את המדינה, לגנוב או לשקר אין באמת מצב שקנית את הרכב במחיר מציאה... עכשיו תגיד יש מחירון לכל רמת רכב, ברמת תצוגה של מוזיאון האוטו שווה 10 אלף אז איך הגעת ל40 אלף? ככה.

אז תשאל מה נשאר לאזרח התמים לעשות אל מול המדינה האטומה מולה הוא עומד? לשלם את מס השקר ודמי הכופר של המדינה וללכת לבית המשפט להוכיח שאין לו דודה. זה נשמע לך כמו התנהלות תקינה של מדינה?

 

שהמדינה מתערבת לך מה מותר או אסור לך לשים ברכב שלך למרות שבכל מקום בעולם חוץ מישראל זה לגיטימי אנשים יחפשו פתרונות אם זה לבלף את הרשויות או דברים גרועים יותר. אנחנו לא פושעים ולא רוצחים...

 

כל הרעות והחולות באות מאטימות שילטונית כלפי האזרחים, המדינה לא עובדת בשבילנו אנחנו עובדים בשבילה ולמרות שזה לא הגיוני לחלוטין אף אחד לא שומע אותנו ולאף אחד לא אכפת מאיתנו והלוואי זה היה רק בתחום הרכב.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

פעם היהודים בגולה היו חייבים לתחמן את הפריץ. זה היה הכרח ע"מ לשרוד.

 

קמה מדינה שכולה יהודים ואין פריץ. אז כולם כאן מתחמנים את כולם.

אני לא יודע אם האזרחים מרמים את המדינה כי היא דופקת אותם או שמה המדינה דופקת את האזרחים כי הם מרמים אותה... ממש ביצה ותרנגולת ( האחת רקובה והשניה שחוטה)

 

מה שבטוח שהכל כאן עקום. הכל.

עצוב.

*האותיות הקטנות - דברי משקפים הלך רוח אישי ואין ליחס להם איזושהי כוונה להכליל להעליל או להעליב, אם משהוא רוצה עצמו נפגע מדברי שישתה כוס מים וישב בצל....

פורסם

גילוי נאות לגבי רכב שיבאתי לפני ארבע שנים מחו"ל.. הרכב עלה בארץ אחרי הכל הכל ( כולל הובלות, מיסים, אגרות,

עלות הרכב, עמדה 1 , אוברסיז וכדומה ) 49000 ש"ח.

מכרתי אותו לפני מספר חודשים ב 40000 ש"ח ( לא מתחרט לרגע והייתי עושה הכל שוב ).

כפי שהמדינה מבצעת תיאום מס למשחקים בבורסה .. האם היא תחזיר לי חלק יחסי מהמס ששלמתי בגין ההפסד ?

מי שמבין בכלכלה ( לאו דווקא בתחום האספנות ) יודע שהמצב בארה"ב גרוע ביותר וכל דבר נמכר בעשרות אחוזים

פחות ממחירו הריאלי ו/או הקודם.. אני מתכתב עם מספר מוכרים פוטנצייאלים מארה"ב ותמורת מזומן הם,

סליחה על הביטוי "מורידים את התחתונים".

וואלה אפילו יש מגרשים של דונם לבניה בפלורידה ב 3500 דולר !! בדיחה !

פורסם
אני בכלל לא סובל מתסביך רדיפה ידידי אבל בהחלט יכול לזהות התחלה של ספין תקשורתי נגד יבוא אישי ,יש פה התחלה של ספין תקשורתי שמטפף לאט לאט ובמידתיות מדודה ,במידה ומועדון החמש לא יתערב בדחיפות ויתחיל להפעיל יחסי ציבור זה יגמר לא הכי טוב עבורנו,תזכור את דבריי.

יובל, אתה חבר במועדון החמש?

שלמה דן גדרון

פורסם
קראתי פה 3 עמודים של תסכול, 3 עמודים של עצימת עיניים, 3 עמודים של עידוד הגנבים. יש לי רק משפט אחד לומר לכם: "מי שיש לו חמאה על הראש שלא יסתובב בשמש" !!! יש חוק במדינת ישראל ולא מכבדים את חוקי המדינה באופן סלקטיבי. רוצה לייבא לעצמך רכב אז קודם כל תייבא אותו בעצמך (כי כך קובע החוק !), בלי קיצורי דרך, בלי מאכערים, בלי קומבינות, בלי עמילי מכס "שמכירים את התחום", בלי להדפיס חשבוניות בבית ... צריך לבוא ולומר ביושר שענף היבוא האישי נגוע ברמאויות: כלפי המדינה וגם כלפי המייבאים, רוב אלה שייבאו השנה S350 בטח לא יודעים שרוב המכוניות הללו באו מחברות השכרה בגרמניה למשל, זאת משום שלא הם רכשו אותן, הם שילמו לאיזה "יבואן אישי" (אין דבר כזה !) או מישהו שמכבס את עצמו ומתהדר בתואר "יועץ" או "מתווך", הם לא רוצים כאב ראש אלא רק לשלם, "להזמין" ולקבל מפתחות כאן בארץ. זה לא יבוא אישי !!! זה יבוא מסחרי של רכב משומש והחוק כיום אוסר זאת ! שכל אחד יסתכל לעצמו בראי ויחשוב טוב האם זכר להצהיר למכס על עלות ההובלה האמיתית ? האם פיצל את ההעברות הבנקאיות (כפי שכמובן ביקש ממנו המאכער ...) ? כולל מהחשבון של הסבתא שלו וחשב שבטח לא יגיעו לשם ..., האם הוא בטוח שלא יבואו אליו בשש בבוקר חוקרי מכס ויהפכו לו את הבית בחיפוש, חקירה כל היום וסיכוי סביר למעצר באבו-כביר בערב ?! כל היבוא האישי הזה מיטיב עם אוכלוסיה בעלת אמצעים, ראיתם מישהו מייבא טויוטה קורולה ביבוא אישי ?! כולם מייבאים מכוניות יקרות ששוויין בארץ לפחות 200,000 ש"ח, החל מקאמרי מסורנטו ועד מרצדס SLS ופרארי. זה לא מעמד הביניים זה אנשים שהמדינה חייבת לדרוש מהם מס אמת ולא לעזור להם לקמבן ! תנסו לעשות יבוא אישי באירופה: יקח לכם תהליך של חודשיים, 4000-5000 יורו תשלום למעבדה שתעשה לכם תקינת INDIVIDUAL ורק אז תוכלו להאזרח שם את הרכב. בארה"ב בכלל לא ניתן לייבא רכב ביבוא אישי שאינו עומד בדרישות התקינה הפדראלית (FMVSS) אז אל תתבכיינו פה על מדינה אוכלת יושביה ועל רפובליקת בננת. אין מדינה מושחתת יש עם מושחת ! מדינה שמעודדת את הגנבים במקום את שלטון החוק היא מדינה חולה. המס הוא גבוה ועל זה כולנו מסכימים אבל יש כלים לגיטימיים לפעול להורדת המס, זה עבד בקוטג' ואין סיבה שזה לא יעבוד בכלי רכב: 3 חודשים שאף אחד לא יקנה רכב חדש ולא ייבא רכב, ואז נראה איך ינהג האוצר ואיך ינהגו יבואני הרכב במדיניות המיסוי והתמחור. מי שירוויח זה רק הצרכן, אבל אנחנו יודעים רק לבכות ולהאשים את כל העולם אבל אין לנו את האומץ להסתכל בראי ולומר את האמת לעצמינו. חומר למחשבה ...

 

וואו, כל הכבוד, קצת מסורבל, אבל כל מילה בתמצית היא בסלע.


×
×
  • תוכן חדש...