Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי את המכשיר של כביש 6 (פסקל), הוא ממש גדול ומכוער על החלון ....אין מכשיר יותר קומפקטי

המנוי וידאו שלהם זה רק 20 אחוז הנחה .....לעומת הפסקל שזה 40 אחוז הנחה

אני שוקל לעבור למנוי וידאו מאשר שיצורים מוזרים כמו פסקל יגורו לי באוטו

פורסם

לא רציתי להקפיץ את השירשור הישן אבל רציתי לענות לכמה מהחכמים שם.

ראשית, לזה שטען שזוהי מערכת מטופשת ביחס לכל העולם, אז קודם כל למען ההגינות והסדר הטוב אני לא עובדשם, אין לי קשר לחברה ואין לי מניות שם. אבל יש לי חבר שעובד במשרדי כביש 6. לגבי הפסקל משלמים פיקדון עבורו. לזה שטען שהמטרה של החברה הוא לגייס הון זה פשוט לא נכון. ביום שאתה מחזיר לנקודת שבהם ישנה נציגות של כביש 6 מקבלים את הפיקדון פלוס ריבית על כך שהכסף היה אצלם. אז זה שטויות. זה בטח לא למטרת הון.

לזה שאמר שבכל מקום בעולם יש עמדה שאתה משלם בכניסה או ביציאה, אותו חבר שעובד בכביש 6 נסע להשתלמות של כמה שנים בארה"ב בכדי ללמוד את כל המערכת של גבייה אוטומטית. בארה"ב אגב ישנו גם פסקל וזה נקרא בחלק מהמדינות EZ PASS. ואם לא הבנת זה שיש לך פסקל זהו יתרון עצום על פני לעצור בכל עמדה ולשלם. ישנם כמה סוגי כבישים בארה"ב. אחד מהם זה הכביש שחוצה מדינה לאורכה והכביש השני שחוצה מדינה ומחבר אותה עם מדינות אחרות. בכביש השני יש אופציה שאתה לוקח כרטיס בכניסה ומשלם ביציאה לפי המרחק. זוהי הדרך העתיקה. למשאיות או אנשים שעוברים מדינה למדינה על בסיס קבוע יש פסקל וככה הם לא צריכים אפילו לעצור. ממשיכים בנסיעה ולא מבזבזים זמן.

בקיצור, מערכת הפסקל היא התקדמות קדימה כאשר הצבת עמדות תשלום זוהי הליכה אחורה של כמה צעדים טובים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה יכול לשים אותו בתא הכפפות. או בתא המטען. או בכלל להשאיר אותו בבית. מסתבר שזה אותו הדבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=393502&highlight=%D7%A4%D7%A1%D7%A7%D7%9C

אתה גאון ... תודה

אתה לא מבין כמה עזרת לי , הפסקל יושב לו בתא כפפות ומצפצפ שאני נוסע בכביש 6

פורסם

כשאתה מחזיר את הפסקל אתה מקבל ריבית, יופי, בינתיים ההון שימש להשקעות עסקיות שונות שמניבות רווח גדול יותר. בכל מקרה, זה זניח לעומת המחזור של דרך ארץ.

אגב, אני חושב שהשיטה של כביש 6 היא מצויינת בהשוואה לבותקות שיש בכביש אגרה רבים בעולם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה ממש הולך עם הראש בקיר אהה? נראה לך שלעצור בכל עמדה, לשלוף כסף, לקבל עודף ולהמשיך הלאה זוהי התקדמות וזוהי הצורה בעולם הנאור? אז אתה טועה ביותר. אמרתי לך, אתה מחזיר את הפסקל ומקבל ריבית. מה אתה עוד רוצה? חבילת מגבונים שיבואו לנגב לך את הטוסיק בשירותים? דרך אגב, בהחלט צדק מי שאמר שאתה יוכל להשאיר אותו בבית. כאשר אתה לא מנוי בכביש 6 המצלמה מצלמת אותך ובמערכת רואים שאתה לא מנוי. לכן צריך להגיש שאילתה למשרד התחבורה בכדי שזה יאתר את בעל הרכב לפי הפרטים. זה מסורבל, זה לוקח זמן וזה כמובן מייקר את התעריף. כאשר אתה כן מנוי, גם אם אין לך את הפסקל ברכב המערכת מזהה שאתה מנוי וככה שולפת את הנתונים על המקום. זאת בלי להגיש שאילתה למשרד הרישוי. זה מהיר, זה פשוט וזה מיידי. לכן הנהלת כביש 6 נותנת כ 40 אחוזים בתעריף למנויים. ואתה בוכה שהם עושים הון בכך שהם לוקחים את המאה ומשהו שקלים? הצחקת אותי ברמות. הכסף שהם עושים מהפיקדון הוא בטל בשישים לעומת ההנחות שהם מעניקים למינויים. הם מפסידים 40 אחוזים מהרווח המוצהר שלהם ואתה אומר שהם עושים הון מהפקדונות? אתה בהחלט איש עסקים ממולח.

אין לי שום קשר להנהלה אבל עד שסוף סוף מישהו במדינה הזו רוצה להיות הגון ולצאת בסדר עם הלקוחות שלו יש גם טענות שלפי דעתי הן בכלל לא במקום. לך תסע מנהקודה הראשונה של כביש 6 אחרי אלייקים ותעצור בכל נקודת ביקורת עד לחיבור עם כביש 1 בשביל לשלם. ווויי זמיר, איזה סירבול זה היה ואיזה מריטת עצבים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני אכבד אותך בתשובה בכל זאת.

תקרא שוב את מה שכתבתי. אם אתה עדיין לא מבין אני ממליץ שתחזור שוב לכיתה ג' לשיעורי הבנת הנקרא. לפי הסגנון שלך, השיטחיות והגישה כנראה שכיתה ג' לא הייתה מזמן ולא תהיה לך בעיה להשלים את החומר.

לעניין זיהוי הרכב, גם ללקוח מזדמן יש מספר לקוח שהולך איתו בכל חשבונית, ואין צורך לפנות לאף גורם חוץ וואנס נסעת פעם אחת לפחות בכביש ורכבך תועד. אני מניח שכן יש מנגנון כלשהו לבדיקת שינויים בבעלות הרכב.

הערה: מה שכתבתי קודם כל כך ברור שאולי כדאי שתחזור לכיתה א' וללימודי קריאה בסיסיים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אשרייך, יצאת צדיק. בהזמנות זו אני רוצה להודות לפותח השירשור. בזכותו למדתי שאפשר גם להשאיר את הפסקל בבית ועדיין לנסוע בכביש 6 רגיל. מעולה למי שרוכב על אופנוע ואין לו ממש מקום איפה לשים את הפסקל. אז בכל זאת, מעז יצא מתוק.

תודה לכולם ושוב, לזה שמעליי, יצאת צדיק. אין מה לעשות נגד ישראלים שאוהבים ללכת עם הראש בקיר וחושבים שהם חכמים למרות הכל.

פורסם
לכן צריך להגיש שאילתה למשרד התחבורה בכדי שזה יאתר את בעל הרכב לפי הפרטים. זה מסורבל, זה לוקח זמן וזה כמובן מייקר את התעריף.

איכשהו לא נראה לי שהם מפקססים טופס שאילתה חתום ב-4 עותקים על כל רכב.

אני די בטוח שזה ממוחשב ואוטומטי.

ולפיכך לא מסורבל ובספק מייקר.

זה שיש לגוף פרטי אפשרות גישה למידע הזה ...

the london underground is not a political movement

פורסם

זה לא בגלל הגישה למשרד התחבורה אלא בגלל הגבייה.

למי שאין מנוי צריך לשלוח לו חשבונית, ואז הוא יתקשר לשירות לקוחות ויבלבל להם את המח, או שבכלל הכתובת לא מעודכנת וצריך להתחיל לרוץ אחריו וכו'.

מי שמנוי יש כבר את כל הפרטים שלו ומחייבים את האשראי שלו וזהו.

זו הסיבה להפרש המחיר בין מנוי ללא-מנוי.

לגבי מנוי וידאו מול מנוי פסקל - לדעתי האישית זה נובע מכך שהזיהוי בוידאו הוא לא 100% ולכן המנוי יקר יותר כדי לפצות על אחוז הפספוס של המצלמות. (וכנראה זה פיצוי יתר...)

לגבי הריבית על הפסקל - הם לא מחזירים עם ריבית אלא הצמדה בלבד, ולכן זו בהחלט דרך נוחה לגייס כסף מהציבור ב0% ריבית, צמוד מדד.

רק שאם מפחיתים מהסכום את העלות האמיתית של המכשיר, ואז מכפילים בכמות מנויי פסקל הקיימים, כנראה לא מתקבל מספר מרשים במיוחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אוקי וייל, מהו הסכום על הפיקדון? באמת שאיני יודע. מה שאני יודע שאחרי כמה פעמים שקיבלת הנחה של 40 אחוזים מהתשלום הפסקל הוציא את עצמו כפי שנאמר. במילים אחרות עדיף לקחת את הפסקל לשלם משהו כמו למשל 150 ש"ח בתור פיקדון ןלקבל 40 אחוזים במשך 10 פעמים לדוגמה. הסכום שחסכת בכך הוא גדול יותר מהסכום שנאלצת להשאיר בתור פיקדון.

זוהי דעתי.

• תוכן חדש...