Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה השבוע בכלכליסט עשו כתבות נרחבות על הדמי ניהול של הקרן פנסיה ושאנשים בורים בתחום, ועברתי על זה והתפלאתי לראות שכל החברות לוקחות דמי ניהול בגובה שליש מהפנסיה שחסכנו!

עכשיו אני רק בן 20 אבל יש לי קרן פנסיה מעבודה לפני הצבא ומעבודה נוכחית, והאמת לא כזה עניין אותי עד עכשיו.

מישהו יכול להסביר בגדול איפה כדאי לחסוך את הפנסיה שלנו, איך להוריד את דמי הניהול וכו'?

תודה רבה לעוזרים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היו על זה כמה שרשורים בפורום, אבל בגדול דמי הניהול נגזרים לרוב מההסכם של מקום העבודה שלך מול חברת הביטוח. ככל שיש לך (או למקום העבודה) יותר כוח מול חברת הביטוח, כך דמי הניהול נמוכים יותר. אסור להזניח, אגב, את בדיקת הביצועים של הקרן בשנים האחרונות. יש קרנות טובות יותר ופחות, ולפעמים ההפרשים גדולים מספיק כדי לשים בצל את דמי הניהול.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתקן רק את רוני, זה בעיקר תלוי בכושר המיקוח שלך.

אני עשיתי עצמאית, ישירות מול הקרן, וקיבלתי דמי ניהול מצוינים. כך גם מספר מחבריי בקרן אחרת.

משכנתא זה קל

פורסם

דמי הניהול נקבעים לפי משא ומתן. שים לב שיש אחוז מההפקדה ועוד אחוז מהקרן. ככל שאתה צעיר יותר החשיבות של האחוז מהקרן יותר גדולה כי מכל שקל לוקחים לך יותר פעמים דמי ניהול.

לגבי ביצועים זה גם עניין של סיכון. אני מאמין שלאורך תקופה של כ 10 שנים ההבדלים בביצועים יהיו זניחים (לא בדקתי. זו תחושה שלי שששווה לבדוק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באמת שהכל תלוי בכושר המיקוח שלך. זה שוק וכל מיקוח יחסך הרבה כסף.

גגל על הנושא, תראה מה יש בחברות וארגוני עובדים גדולים, ותדע עד כמה אפשר להתווכח.

טלפון לחברה, הזמנת נציג הביתה או לעבודה - ומיקוח קל - ימנעו תשלום דמי ניהול גבוהים שנקבעו "פעם".

כרגע, במקרה שלך, הסכומים אינם גדולים. חכה עוד כמה שנים ותראה שכל כמה עשיריות פחות במי ניהול יהיו שווים הרבה שקלים.

שימו לב כי יש דמי ניהול על היתרה, ועל קרנות השתלמות ופנסיה יש גם דמי ניהול וגם "מעשר" שהחברות גובות על כל הפקדה חודשית.

לאורך שנים יש פערים משמעותיים בין הקרנות. המשמעות היא הרבה אלפי שקלים.

מי שאיכפת לו - ומסתבר שרוב האנשים לא בודקים מה קורה עם הכסף העיקרי שהם חסכו לאורך שנים - יכל לעבור מסלולים ובין חברות, כמעט ואין הגבלה על מעבר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אפשר לעשות כאן שירות לאנשי הפורום ושכל אחד יכתוב כמה דמי ניהול הוא משלם וכך נוכל לקבל מידע רלוונטי בבואנו למו"מ עם חברת הפנסיה שלנו.

אני אתחיל:

דמי ניהול מהתמלוגים: 2%

מהצבירה: 0.25%

חברת הביטוח: כלל

עובדי שב"כ :lol: (שירותי בריאות כללית (לשעבר))

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...