Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי הרב בשנים האחרונות אנחנו עדים לשימוש חוזר ונשנה בכל מיני מוטיבים מתקופות חשוכות בהיסטוריה של עמנו - הן מהצד השמאלי (בילעין וכו') והן מהצד הימני של המפה (ההתנתקות, הפגנת החרדים אתמול בירושלים).

האם אנשים לא מבינים כמה זה פתטי? כן, גם באושוויץ היו גדרות, כן, גם בגרמניה הנאצית היו קריקטורות של יהודים, אבל יחי ההבדל הקטן.

אתם יכולים לאמר שהאנשים שמשתמשים במוטיבים האלה אידיוטים - ובכן, להלן מילותיו של רב בישראל בעל תואר ד"ר במדעי היהדות:

http://rotter.net/forum/scoops1/15408.shtml#2

אדם שהוא כביכול משכיל, ועדיין חושב שעוד יומיים יתחילו לערום כאן חרדים עם שופל של D9.

מה, התחלקו כאן כולם על הראש? איך הגענו למצב שבו השיח הציבורי מתנהל בצורה כזאת?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אם נתמקד בשאלה הזו, ולא בסויגה הפוליטית (וראו זו כהתראה מוקדמת שהדיון הזה לא יגיע למקומות של ריבים פוליטים, כי אז הוא יינעל, שלא להזכיר הטחת עלבונות, גזענות וכו'), הרי שההלהמות, ההגזמה, אובדן קנה המידה, הן רעות חולות של החברה המודרנית.

הכל מגעיל או מעורר צמרמורת, דוחה או מרגש עד דמעות. אין באמצע. כל השיח שלנו נשלט ע"י הגזמות חסרות פרופורציות ואובדן טוטאלי של סדרי עדיפויות.

כשגלעד שליט, סוגייה של חייל אחד בשבי, תופס יותר נפח מבועת הנדל"ן (משהו שיכול ליצור צונאמי כלכלי), כשהעיסוק בדפני ליף האושיה חשוב יותר מלדון בסוגיות הקשורות למחאה וסיבותיה, כשהדיון במחאה החרדית מתרכז בסימבול של הטלאי, במקום במהות - אז מאבדים לחלוטין את ענייניות הדיון.

אנחנו (והתקשורת) עוסקים כל הזמן בלחפש מה מושך תשומת לב ולהגזים אותו עד זרא. הכל זה פופ, הכל נועד לתפוס אותנו לאייטם דמגוגי (מבוסס רגש) של חמש דקות, ולעבור הלאה.

שעה. שעה בתוכנית הבוקר של גל"צ עוסקים בטלאי הצהוב ומשמעותו, במקום במחאה. במה זה אומר ליוסי פלד (ניצול שואה), בילד מהצילום המפורסם עם הידיים באוויר וכו'. כמעט שום מילה על המהות, והכל בהגזמה.

הפכנו את החדשות גם לבידור בשקל לחמש דקות, ובבידור, כמו בבידור, כמו בהוליווד, הכל צריך להיות מוגזם, קריטי, גדול מהחיים. אין יותר מחלוקות, רק משברים קיומיים...

זה מה שאני חושב על תרבות הדיון והחדשות.

[זהירות, אזהרת ציניות] עניינית, אני חושב ששני גברתנים עם מוטיבציה מחסלים הפגנה של עשרה שכנתוזים לבנבנים שצועקים "שיקסע" בשתי דקות ושלושה פנסים, ובא לציון גואל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
.....(וראו זו כהתראה מוקדמת שהדיון הזה לא יגיע למקומות של ריבים פוליטים, כי אז הוא יינעל, שלא להזכיר הטחת עלבונות, גזענות וכו').........

עניינית, אני חושב ששני גברתנים עם מוטיבציה מחסלים הפגנה של עשרה שכנתוזים לבנבנים שצועקים "שיקסע" בשתי דקות ושלושה פנסים, ובא לציון גואל.

האם יש חשיבות למוצא המפגינים?

האם צריך להזכיר את מוצאם בצורת ביטוי מעליבה?

והאם קריאה לדיכוי ההפגנה באלימות, היא הדרך הנכונה?

פורסם

אם לא ברור, הדברים האחרונים נכתבו בציניות...

אני אוסיף אזהרה במקור.

עניינית, אם יש עשרה מפגינים שעושים רעש, צריכה לבוא המשטרה ולסלק אותם משם, ובא לציון גואל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פלו, לדעת התקשורת זה מה שמוכר. כמו המקרר הריק שתמיד מראים בכתבה על עוני מבלי שמנתחים את הסיבות האמיתיות לעוני, כפי שנתפסים לשולי אבל פיקנטי ולא לעיקר בכל דיון שמגיע לתקשורת.

אין עניין בתקשורת לעודד דיון אמיתי מכמה סיבות, כשהעיקרית בהן היא לדעתי העובדה שאף צופה או מאזין לא מעוניין לשמוע את האמת על מה שהולך פה בארץ.

בקיצור, אין מה לבוא בטענות לתקשורת; היא עושה מה שטוב לה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זאת הסיבה העיקרית למה אני פשוט ניתקתי את האינפוזיה של הצהובונים ווינט ו-וואלה ובכלל של העיתונות.

כאחד שכבר לא ניזון מזה, ממש קל לי לראות מהצד איך אנשים יורדים מהפסים לגמרי. וחבל לי לראות איך העיתונות הזאת פשוט מאמללת את החיים שלנו.

פורסם

איך? כשיש לה תקשורת שכל - כולה מוטית פוליטית, ומלאת כוונות נסתרות, כל עכבר מיד מנופח לפיל (או מטוטא מתחת לשטיח - הכל לפי התועלת הפוליטית), אז כל אירוע מינורי, שיכל להיפטר בצורה שפויה, ללא צעקות וללא אלימות מיד הופך למלחמת אחים.

כל הסיפור התחיל בשטות שהייתה בבה"ד 1, ומשם התקשורת התחילה לנפח עניינים. אילו הייתה פה תקשורת נורמלית, אז היית רואה עוד קולות בשיח, או דיווח מאוזן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הפתרון הוא בחוק שיהפוך את איזכור השואה בהשוואה לחתול שנזרק על ידי בעליו וכל מה שאוזכר כאן כדוגמה בלבד לעבירה פלילית.

נכון לעכשיו מדובר בהזניה של הנושא .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם כבר נוגעים לעניינים עינייניים:

הקטע עם הטלאי הוא אמנם פרובוקציה מקומית בהיקף קטן,

אבל בהפגנות שמתקיימות מדי שבת ב-5 השנים האחרונות ברחובות הצמודים לשכונת גאולה

משתתפים בין עשרות למאות באופן קבוע, וגם זורקים אבנים ואשפה.

את זה התקשורת לא מסקרת כי זה לא מספיק מעניין.

אה, כן, גם את המוקדנית במשטרה זה לא ממש מעניין

כשמספרים לה שהרגע חטפת אבן, אבל זה כבר לשרשור אחר.

לאחרונה ניכר שיפור בנוכחות השוטרים בסביבה, אבל עדיין,

זה ממש לא משהו שאפשר לפתור עם שני גברתנים, או-הו, ממש לא.

בינתיים החרדים מביסים את הערבים בתוצאה של 5:0 במשחק הקרוי

"זריקת אבנים על שמעון" אבל עובדות זה משעמם ולא פיקנטי, אז למי אכפת.

בנוגע ל"שיח" - הניתוק מהטלוויזיה ומהרדיו הושלם, רק נותר לי להקטין את מינון ה-YNET לפעם בשבוע. לא יזיק לבריאות, זה בטוח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני אנסה לענות לך על השאלה הזו, בצורה מאד בוטה. סליחה מראש, והבהרה שאין מאחורי דבריי שום כוונה.

שתוק, או שאני אדקור אותך.

אתה רואה כמה קל לכתוב שטויות כאלה? תחשוב לרגע כמה קל לעשות את המעבר ממילים למעשים. זה סה"כ דקירה, זה כלום, זה לא שמישהו בא וירה בך. :roll:

ושוב, סליחה. אני לא יודע איך להעביר את המסר הזה בצורה אחרת, ומצטער על המילים שהוצאתי מהמקלדת לצורך כך.

כל הגבולות נעלמו. כל ההבנות, השכל, הכל, פשוט ירד לטימיון. נעלם לו ולא ישוב כנראה. הטימטום פשוט חוגג ברחובות, וההיגיון מוכרח לשבת רחוק מאחור באוטובוס של המדינה.

כשלשיח הציבורי יחזור שבריר של כבוד, ההבנה שמאחורי מה שנאמר יש אחריות אישית, אולי משהו ישתנה.

עד אז, קל להגיד שטויות כי זה ממילא רק שטויות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מראש, אני מבקש סליחה (גם מהמנהלים) אם אין קשר מלא לנושא השרשור לבין דברי חבר טוב שלי שכתב אותם מתוך כאב אמיתי לנוכח המצב בחברה הישראלית, ואבין אם ההודעה תיערך/ תימחק, פשוט קשה לי "לצטט" רק את מה שקשור לשרשור זה מפני שמדובר בקטע שלם שקשור להבנת העניין.

הבהרה- הדברים שבקטע- מנקודת המבט של חברי ונכתבו על ידיו, ואין אני אומר שאני מסכים במאת האחוזים, אך אני מאוד מסכים עימו בנוגע למספר דברים שבקטע.

הקטע נכתב גם כתגובה לכתבה הבאה.

"א. בואו נודה על האמת - החרדים באמת מזכירים את ריכוזי היהודים בורשה ערב מלחמת העולם הראשונה...

ב. ועוד אמת - היחס שרוחש חלק גדול מהאוכלוסיה היהודית כיום כלפי החברה החרדית נגוע ביותר מסממן אחד של אנטישמיות / שנאת חרדים טהורה. הם שונים, זרים ו"כיף" להאשים אותם בכל הרעות החולות של המדינה גם בלי להיזקק כלל לעובדות. למשל? מאשימים את החרדים שאינם תורמים למשק - שקר. בואו לאזור הבורסה ותראו כמה חרדים עובדים כאן. מאשימים את תקציבי הישיבות שרק הם גורמים לגירעון התקציבי של המדינה - מישהו אי פעם בדק כמה כסף באמת הולך לישיבות? 10 מליון ש"ח? 500 מליון ש"ח? למה צריך להביא עובדות? הרבה יותר קל לשנוא שנאה טהורה.

(הערת ביניים שלי- ya_pl- זהו כוחה העצום של התשקורת- שפשוט מנצלת את העניין שבאמת, אין כמע אדם שבודק את אמיתות המידע ואת העובדות הנכונות ומנצלת זאת להנפת הרייטניג מסיבה זו).

ובשורה תחתונה - ( ותסלחו לי על הטרחנות, באמת שלרוב אני לא מאריך ) גלעד שליט בבית, המחאה החברתית כבר לא מצטלמת טוב אז יאללה, בואו נשלוף את החרדים. ולא, אני לא מצדיק בחצי מילה את אותם הזויים שעושים תורה קרדום לחפור בה, אבל בין זה לבין העיסוק החולני והבלתי פרופורציונלי בתופעה אין כל קשר. יועילו נא כל מצקצקי הלשון לבוא ולדאוג לנשים שבאמת זקוקות לחמלתם - המנקות העובדות בשכר מינימום ופחות מכך, המסורסרות לכל דורש ( כן, עדיין לא נעים לעזוב את המשרד שלי באזור הבורסה בשעות הערב או לחילופין להגיע לחתונה בדימול או בשרתון... ), ועוד כהנה וכהנה. ובמילים אחרות הפעם ( בניגוד לפעמים קודמות ) הטלאי הצהוב הוא יותר מראה מאשר טלאי צהוב. וזה לא כל כך נעים לקום בבוקר, להסתכל במראה ולהודות שאני מכוער ."

אוסיף: קטע זה מופנה בעיקר לאנשים המשפיעים על דעת הקהל- קרי- התשקורת, אך גם לציבור כולו כביקורת ובקשה להתעוררות ושימת הלב למה שהתשקורת דוחפת להם ושישימו לב לעובדה שכמעט ולא היה יצוג הולם לצד המוסת (החרדים) בתשקורת. כך שלהגיד שיש פה הגינות מבחינת התשקורת- זהו שקר גס מאין כמותו.

ושוב סליחה אם מישהו נפגע, אך לא מצאתי דרך להביע את רוב הדעתי יותר טוב מדברי חברי.

עוד כתבה שדי מסכמת את העניין.

חבל, חבל שאנחנו, כחברה היהודית בכללותה- מגיעים למצב כזה.

"מהרסיך ומחריביך ממך יצאו."

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...