Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת?!- עצירה ברמזור ירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חוזר עכשיו מאוד יום עבודה, בדרכי לבית בכביש רמות (ירושלים) נהגת מפג*ת עוצרת עצירה מלאה באור ירוק בכביש של 70 קמ"ש

לא סתם עצירה, אלה עצירת חרום (לא הייתה סיבה כלל) אני עוצר במהירות רואה שאין כל כל סיכוי שאני מספיק ושתי מטר לפני האוטו של המפג*ת שובר את ההגה שמאלה לנתיב של הפניה שמאלה (כמובן שבדקתי במראה שהנתיב פנוי). היה עומד ברמזור ירוק אני בנתיב של פניה שמאלה (רמזור אדום). ואז המפג*ת מתחילה לנסוע שוב!

זו לדעתי תופעה מפני שזה קורה יותר מדי פעמים בכביש. נהגים שחושבים שהכביש שלהם ומותר להם לעצור בירוק כי הם נזכרו שהם צרכים לפנות שמאלה.

טוב אז אחרי שפרקתי עצבים. מי אשם במקרה כזה?

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

אם היית נכנס בה אתה היית אשם למרות שבית המשפט מצא אשמה תורמת ברכב שבלם ללא סיבה (עבירה בפני עצמה)

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

יכול להיות שהרמזורים קרובים אחד לשני והיא התבלבלה וחשבה שהאדום הוא לנתיב שלה (קרה לי לפחות פעמיים, רק שאצלי לא שמתי לב שהתחלף הרמזור לירוק ונשארתי לעמוד עד שצפרו לי, שזה הרבה פחות נורא מלבלום בחירום...).

בשורה התחתונה, האחריות שלך היא לשמור על מרחק מספיק מהרכב שלפניך שיאפשר לך לבצע בלימת חירום מוצלחת במקרה של בלימת חירום ברכב שלפניך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

בוא ואומר לך "מי אשם".. אין אשמה מאחר ולא נגרם כל נזק אז בגין מה להטיל אשמה?

ואחרי שסיימנו להתפלסף,

אוסיף ואומר כי לדעתי האישית ברור כשמש שהנהגת (המ#@!!$ת) עשתה מעשה מסוכן מאוד אשר סיכן אותך ואת שאר הסובבים אותה!

גם אני נתקל לא פעם בנהגים שונים ומשונים ברמות פסיכיות, ניתן אף לומר שכבר ראיתי הכל.. לכן דבר עוד איננו מפתיע אותי (גם רכב הפוך על צידו באמצע רחוב "הולנדי" בתל אביב בו מהירות הנסיעה המותרת - 30 קמ"ש).

עצה אחת לי אליך ידידי, אל תתרגש ופשוט תנהג עם אצבע על הדופק, צפה להזוי ולגרוע מכל העלול להתרחש בכל זמן נתון!

סביר להניח שיותר ניידות על הכביש ואכיפה סבירה בכל צומת סואן היתה פותרת ולו במעט את התופעות הללו.. אני כבר איבדתי כל שביב של תקווה במדינה העלובה הזו.

ליל מנוחה.

איש איש באמונתו יחיה

פורסם

קרתה לי תופעה דומה ביציאה מירושלים לפני כשבוע, ברמזור שמאפשר פניה שמאלה לגבעת שאול.

מונית נעצרה בלי שום סיבה כשאפילו לא היה ירוק מהבהב, אם הייתי נאלץ לבלום לא הייתי מספיק בחיים מבלי להכנס בה...למזלי הנתיב הימני היה פנוי, שברתי ימינה וחציתי. הייתי ממש על הקצה.

לא נסעתי מהר (95~), ומזל שהייתי מרוכז מספיק בשביל לשים לב..

שניה אחרי זה הייתי עם דופק 200 :lol:

פורסם

nirs_weet תפסיק לשחק את עצמיך ראש קטן זה ברור שהוא התכוון מי אשם במקרה של חס וחלילה שהוא היה נכנס בה,

אם אתה נכנס במישו מאחורה לא משנה מה הוא עשה אז אתה אשם, אתה צריך לשמור מרחק בלימה בטוח,

נכון שהנהגת מפ$#@ אבל אין מה לעשות וזה החוקים שיש לנו במדינה.

פורסם

זה שהנהגת לא היתה בסדר - מוסכם. אבל בכך שלא יכולת לעצור בזמן ללא פעולת התחמקות - אתה אשם. כאשר שומרים מספיק מרחק (שתי שניות) - תמיד אפשר לעצור בזמן ואפילו אמור להישאר לך קצת "ספייר." אגב, אני מעדיף נהג שמאט\עוצר בירוק מאשר הנהג הישראלי הממוצע (ונהגים אחרים) שרואה בירוק מעין הבטחה ש"הכביש שלו" ולכן אינו נזהר, אינו מאט (אם צריך) ואינו מביט לצדדים כדי לראות שאף אחד לא עובר לו באדום, ואני בכלל לא מדבר על אלו שעוברים בכתום כאילו היה ירוק ואף מאיצים לשם כך.

אם הייתי נאלץ לבלום לא הייתי מספיק בחיים מבלי להכנס בה...למזלי הנתיב הימני היה פנוי, שברתי ימינה וחציתי. הייתי ממש על הקצה.

למה לא גם לבלום וגם לסטות?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שבוע שעבר קרה לי מקרה יותר מעצבן.

עזוב, שאין סיבה בכלל ונהגים מרשים לעצמם סתם לעצור באמצע הכביש זה עוד מתקבל על הדעת - בכל זאת הכביש של אבא שלי ואני יעשה מה שאני רוצה.

במקרה שקרה לי הייתה סיבה שזה מעלה יותר את העצבים -

פניה ימינה בעלת שני נתיבי פניה - רמזור ירוק לנוסעים שמאלה, כמובן שאדום להולכי הרגל במעבר החציה.

גברת עם עגלת תינוק מחכה בסבלנות לעבור, פולו בנתיב השמאלי יותר החליטה שהיא לוחצת בכל הכוח על הברקס, ונותנת לאישה לעבור (לפולו יש ירוק, לאישה במעבר החציה אדום!).

אני אחרי הפולו מספיק לעצור - ובהלם מהמחזה שמולי, הפולו בירוק מלא נמצאת בעצירה כדי לתת למישהי לעבור במעבר חציה, הטיפשה במעבר חציה מתחילה לעבור (עם תינוק!! באדום מלא!) היונדאי מימני עוצרת בקושי מטר מהעגלת תינוק.

לבכות או לצחוק?

פורסם
קרתה לי תופעה דומה ביציאה מירושלים לפני כשבוע, ברמזור שמאפשר פניה שמאלה לגבעת שאול.

מונית נעצרה בלי שום סיבה כשאפילו לא היה ירוק מהבהב, אם הייתי נאלץ לבלום לא הייתי מספיק בחיים מבלי להכנס בה...למזלי הנתיב הימני היה פנוי, שברתי ימינה וחציתי. הייתי ממש על הקצה.

לא נסעתי מהר (95~), ומזל שהייתי מרוכז מספיק בשביל לשים לב..

שניה אחרי זה הייתי עם דופק 200 :lol:

תלמד לשמור מרחק באופן שיאפשר לך עצירה בטוחה גם אם המתאבד התורן שלידך יעשה את הבלתי צפוי.

בנוסף, מהירות של 95 לא מתאימה לקטע הכביש הזה שמתאפיין בצפיפות רבה, כביש צר ונהגים בלתי צפויים.

את זה כותב לך מישהו ששרף את האספלט של הכביש כל כך הרבה פעמים, עד כדי שהרכב שלו כבר מסוגל לנסוע בעצמו שם.

פורסם

אפשר לומר שהדופק עלה מהר, ירד קצת יותר לאט.

מסכנה לשמור יותר מרחק!. באמת שכבר הדמיון לא מצליח לחשוב על דברים שמסוגלים לקרות בגלל "נהגים" מוזרים.

XKnight הרמזורים לא באותו עמוד ולא באותו גובה.

nirs_weet מאמץ את עצותיך.

Niro Levy מקרה מאוד מסוכן. אני חייב לציין שזה גם קרה לי באחד משיעורי הנהיגה הראשונים שלי, לאחר שהמורה שיעור שלם אומר לי לעצור לאנשים במעבר חציה ולתת להם לעבור. בסוף עצרתי ברמזור ירוק. כנראה שרמת הנהיגה של נהג/ת הפולו שווה לרמת הנהיגה של תלמיד הלומד נהיגה ועוד בשיעורים הראשונים שלו!

BIGBENG5 אתה צודק זה החוק היבש. כנראה שזה מה שקובע במדינה הזאת, שלא עושה כלום כדי ללמד אנשים לנהוג טוב יותר, אלה רק לשים מצלמות מהירות בכבישים שאחוז התאונות בהם נמוך.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

אני עובד על מובילית והעמסתי היום שלושה ספארק על הגג למעלה , נתתי מרווחים יחסית גדולים כי אין בעיה של מקום בגלל שאלו רכבים קטנים לפתע באזור פ"ת מישהו החליט לעצור באמצע הרמזור מהברקס חרום שני רצועות נקרעו לי והרכבים נכנסו אחד בשני. לא קרה כמעט שום נזק ( רווח גדול בין רכב לרכב ) אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היו למעלה קרוזים ( אין כמעט רווח בכלל ) בגלל שאותו אחד החליט לבלום כי הוא לא יודע אם להמשיך ישר או לפנות שמאלה..

וזהוי תרבות הנהיגה בישראל.

פורסם

^

לא רצה חיה, לא התגלגל כדור, דוס לא קפץ לכביש (כבר אמרתי גר באזור ירושלים) היא לא קבלה התקף לב.

פשוט עצרה.

פורסם

נכון שכולם לא בסדר: הנהגות והנהגים, הכבישים, המשטרה, הרשויות. לא כולם עברו הכשרת נהיגה ולא כולם מודעים לסכנות והנאות שיש בכביש. יש עוד כמה בעיות בחינוך המקומי ובוא לא נכנס לנושא הזה.

ואז מה? אתה רוצה להגיע שלם ליעד שלך, אתה רוצה שהרכב שלך ישאר שלם? אתה מעדיף טיפולים רפואיים , "בילוי" במוסך והתנהלות מול חברת ביטוח?

אני יכול להביא כל יום 3-4 מקרים של כמעט תאונה, מקרים מעוררי חרדה. אולי הנהג/ת ראה משהו, חשש ממשהו, אבל חוץ מקללה חרישית כבר לא איכפת לי למה הם עושים שטויות. רק שאני אצליח להסתלק משם שלם.

קח את המסר שחוזר בין חלק מהתשובות: ס-ב-ל-נ-ו-ת ! צפיה קדימה והערכת מצב מהירה. תתאים את הנהיגה לתנאי הדרך והכביש, אל תנסה להיות הכי מהיר, למי איכפת אם אתה ראשון או שלישי, צפה שתמיד משהו יכול לקרות.

גם אם אנו בארץ הקודש - בוא נשאיר את הניסים לתולדות עם ישראל ונשתדל לנהוג נכון וטוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כשאני נוסע בפולו, בגלל שהאוטו מאיץ לאט מ-0, כשאני רואה רמזור אדום כחצי ק"מ מלפני, אני מנסה לא להגיע אליו אלא מוריד מהירות עוד מראש.

לפעמים קורה מצב שבו אני מגיע אל הרמזור בדיוק כשהוא מתחלף והמהירות שלי מתחת ל-20, אז מה לעשות - אני בכל זאת עוצר עצירה מוחלטת ורק אז יוצא.

כן אני יודע שזה מעכב את הנהג הממהר מאחורי, אבל גם אותי לא מעניין אם הוא שומר על האוטו שלו או לא.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...