Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שרשמתם שלפעמים בקיץ עדיף לפתוח לפעמים את המזגן על חום עם מצב שהאוויר בא מבחוץ ? ובחורף לפתוח על קור כי אוויר נכנס ושלא יתייבש משו שם תוכלו לתקן אותי ולהסביר לי מעט על זה כי לא כל כך הבנתי .

שאלה השניה שלי , כשאני פותח מזגן על חום אני מעביר אותו על מצב חום וחייב ללחוץ על כפתור A/C ? ואם כן מזה נותן? כי שאני מעביר לחום ובלי ללחוץ עליו עדיין מחמם

פורסם
ראיתי שרשמתם שלפעמים בקיץ עדיף לפתוח לפעמים את המזגן על חום עם מצב שהאוויר בא מבחוץ ? ובחורף לפתוח על קור כי אוויר נכנס ושלא יתייבש משו שם תוכלו לתקן אותי ולהסביר לי מעט על זה כי לא כל כך הבנתי .

שאלה השניה שלי , כשאני פותח מזגן על חום אני מעביר אותו על מצב חום וחייב ללחוץ על כפתור A/C ? ואם כן מזה נותן? כי שאני מעביר לחום ובלי ללחוץ עליו עדיין מחמם

קודם כל חימום ברכב לא קשור למזגן

ומפעילים את המזגן בקייץ כדי לשמור על האטמים

פורסם

גם את המזגן וגם את החימום כדאי להפעיל מידי פעם. המזגן מלא אטמים שעשויים מגומי שעלול להתייבש ולהיסדק. שימוש במזגן שמזרים את גז המזגן דרך המערכת, מסכך את הגומיות ושומר אותן גמישות לאורך זמן. גם את החימום כדאי להפעיל מידי פעם (אם כי אני לא בטוח מדוע) וגם יש לו השפעה טובה על איכות האוויר בתא הנוסעים.

כשאתה לוחץ על A\C אתה מפעיל את מדחס המזגן (קירור), שניתן להפעילו במשולב עם החימום. כדאי לשלב ביניהם כדי להזרים אוויר יבש על השמשה (מצב הפשרת אדים) ולהעלים אדים מהשמשה בחורף ולשמור עליה כך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תדע עוד משהו, אם הרכב מתחמם לך (רכב ישן עם תרמוסטט לא מכוון), תפעיל את הAC ועל קור.

הAC מפעיל אוטומטית את הוונטה, אצלי זה על עוצמה נמוכה אבל מפעיל, והמנוע מתקרר יופי! (במקרה של ימים יבשים וחמים מאוד, פשוט המנוע עובר קצת את החצי אז אני מקרר אותו קצת), וגם לפעמים הונטה לא נכנסת לפעולה אבל זה קורה פעם ב...

פורסם
תדע עוד משהו, אם הרכב מתחמם לך (רכב ישן עם תרמוסטט לא מכוון), תפעיל את הAC ועל קור.

הAC מפעיל אוטומטית את הוונטה, אצלי זה על עוצמה נמוכה אבל מפעיל, והמנוע מתקרר יופי! (במקרה של ימים יבשים וחמים מאוד, פשוט המנוע עובר קצת את החצי אז אני מקרר אותו קצת), וגם לפעמים הונטה לא נכנסת לפעולה אבל זה קורה פעם ב...

אני יודע שכאשר המנוע מתחמם, מפעילים חימום. כפי שכבר נאמר כאן, החימום הוא מערכת נפרדת מן המזגן, כיון שהוא למעשה מפזר חום שמקורו בנוזל הקירור של ראש המנוע, ולכן הוא בהחלט יכול לעזור להפיג את החום ולסייע בקירור של רכב שמתחיל להתחמם. זו עצה מועילה כיון שלא בכל מקום ניתן לעצור בבטחה, גם אם הרכב מתחיל להתחמם – עצירה בשוליים פתוחים היא מסוכנת מאוד – ובהחלט עדיף לגרור עוד כמה מאות מטרים למקום שמופרד מן הכביש, והאטה ובנוסף הדלקת חימום יכולים מאוד לעזור בלעשות זאת בלי לגרום נזק מיותר לאטם הראש (אם כי בכל מקרה הוא שווה פחות מאיברי הגוף שלנו).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...