Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא ממש קורא הכל, אה?

כתבתי שצ'ילה בכלליות היא סוג של פח זבל שלא הייתי רוצה לגדל בו את הילדים שלי.

הטענה שלי היא לא השוואה בין המדינות, אלא זה שכרגע יותר מתאים לי להיות שם כי בשביל רווק עם תואר, החיים שם מעולים.

ואתה רוצה להסביר לי למה אני על תקן תייר שם?

וכמו שאמרתי כבר, זה ששלחנו לוויין לחלל לא ממש עוזר לי ביומיום ולשפר את החיים שלי.

אני לא מרגיש ששלחנו לוויין לחלל, אלא רק ששילמתי עליו מהמיסים שלי.

אז למה לכל הרוחות והשדים אתה בכלל עושה השוואה בין מחירי מכוניות בצי'לה לבין מחירי מכוניות בישראל? אדוני הנכבד, אתה עוד מעט מסיים תואר שני, אתה צריך להבין יותר טוב ממני שאין ארוחות חינם בחיים. דבר אחד בא על חשבון דבר אחר. על מנת שישראל תוכל להעניק לך ולכל סטודנט החפץ בלימודים אפשרות ללמוד במחיר בהחלט שווה לכל נפש, כמו שאמרתי אפילו, פרוטות ביחס למדינות מתקדמות אחרות היא נאלצת לגבות ככה וככה מיסים על מוצרים שונים. בין הייתר על המכוניות. אם מישהו צריך להתלונן כאן עם כל הכבוד זה אני וכל אדם אחר שכן משלמים מיסים אבל לא נהנים מהסובסידיה של לימודים מוזלים. אז אם אני לא מתלונן, למה אתה כן? תגיד לי, כמה היה עולה, אם בכלל, ללמוד את התואר שאתה לומד עכשיו אילו היית רוצה ללמוד שם מתחילת התואר ועד הסוף? גם כמו בארץ? כמה זמן בתור אדם שנולד שם היית צריך לעבוד בכדי לממן את הלימודים הללו? עזוב יוסי, אנחנו טוחנים כאן מים. אין טעם. אין מה להשוות בכלל בין צי'לה לישראל, נקודה סוף פסוק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ישראל, כנראה גם לא צ'ילה אינן סוג של גן עדן, האמת היא שאף מדינה אינה כזו. ולכל אחד זכות מלאה לעשות מה שהוא רוצה ובאיזה מקום שבא לו והוא גם יכול. וכל זה בלי צורך להסביר, לתרץ, ודאי לא להתנצל ואפילו לא להיות חשוף לכל מיני הטפות מוסר והרצאות קטנות בנושאי ציונות והגשמה עצמית של יהודי גאה החולק עם אחיו ואחיותיו את החזון הנפלא של תקומת העם היהודי בארצו. זה יפה, טוב אפילו נחמד, אבל אין צורך להפוך שירשור כזה שהתייחס בסך הכל להבדלים בין מחירים של רכב משומש כאן ושם, למין מסכת כזו.

פורסם

יוסי, תהיה בריא. איך כל שרשור שלך מצליח להגיע תיק תק ל5 עמודים מלאים בויכוחים והתנצחויות.

האמת שכבר נמאס לשמוע אותך מתלונן. אני לא רוצה להישמע פלצן, גם לי ולהרבה נשבר הז' מהמדינה הזו, שלפעמים נראה שהיא הולכת אחורה, במקום להתקדם ולעודד חבר'ה צעירים להקים כאן בית ומשפחה, אבל חלאס, כל יום אתה מוצא משהו אחר לקטר עליו... לא נמאס לך? זה לא מרגיש לך קצת מוגזם? או שאתה נהנה מתשומת הלב ועושה את זה בכוונה. אחרת אין הסבר הגיוני איך אתה עושה מכל זבוב פיל, ורץ לפתוח שרשור באופטופיק על כל מישהו שזרק לך איזו הערה שחבל בכלל להתייחס אליה.

מאחל לך חיים רגועים וארוכים, שלא תתפגר יום אחד מהתקף לב

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אתה מתלהב ממכוניות מעאפנות שאפשר לקנות אותן בזול? אני די בטוח שאם תחפש גם פה מכוניות מעאפנות, תמצא אותן במחיר זול.

אבל לא, העיקר ששם אתה צריך לשלם פרוטקשן (כן, ככה קוראים למישהו שדורש כסף כדי "לשמור" לך על האוטו) עבור כל מקום חניה :roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יוסי, תגיד, למה לא סיפרת לנו שהייתה בצי'לה הפגנה גדולה של סטודנטים בצ'ילה שמחו נגד שכר הלימוד הגבוה? למה אנחנו צריכים לשמוע את זה מאחרים. איזה ליצן אתה יוסי. מטיף לנו על צי'לה בזמן שחבריו הסטודנטים מפגינים ברחובות ונאבקים במשטרה.

איזה קטע.

הנה מתוך אתר מעריב.

צ'ילה: 20 סטודנטים נעצרו לאחר שמחו על מצב החינוך הציבורי

סוכנויות הידיעות, 06:52, 25/11/11 article_toolbar_print.gif article_toolbar_send.gif

סטודנטים בצ'ילה התעמתו עם המשטרה במהלך הפגנה הדורשת מימון רב יותר לחינוך ציבורי, כאשר במקביל סטודנטים בקולומביה ובארגנטינה יצאו גם הם לרחובות במחאה. משטרת צ'ילה השתמשה בגז מדמיע נגד קבוצת המפגינים וכ-20 בני אדם נעצרו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אז בקיצור - גרוטאה בצ'ילה עולה פחות מרכב סביר בארץ.

מפתיע.:-o

לא שלדעתי המחירים כאן שפויים אבל בכל מקרה רוב המכוניות שהצגת לאא היו גורמות לי לחשוב על לקנות אותן (חוץ מהאינטגרה. יאם).

פורסם

אתה לא יכול לדרוש ממנו להפוך לסוכנות הידיעות שלנו .

אם ירצה לכבד אותנו שישלח לנו מידי פעם מבזקים מצ'ילה בכל תחום שיעורר אצלנו עניין .

זה לא רע שיהיה נציג מארץ רחוקה שמידי פעם יאוורר לנו את האוירה כאן .

פורסם

לא שלדעתי המחירים כאן שפויים אבל בכל מקרה רוב המכוניות שהצגת לאא היו גורמות לי לחשוב על לקנות אותן (חוץ מהאינטגרה. יאם).

ממש אין לי בעייה להתנהל בישראל עם אחד הרכבים שיוסי הביא לכאן בתמונות ,אם זה בא בקל ובמחיר ריצפה .

פורסם

קליפת מוח Cerebral Cortex, אני לא מבין מה בדיוק הבעיה פה.

לא אמרתי שצ'ילה יותר טובה מישראל. להיפך, בממוצע ובכלליות יותר טוב לגור בישראל.

אמרתי שלי (לאנוכי, ליוסי, לעבדך הנאמן) יותר נוח לחיות שם כרגע בגלל המצב שלי.

מה אכפת לי ממהומות סטודנטים? אם כבר, זו תופעה סוציולוגית שראוי שאני אחקור אותה (במיוחד כי זה לא חדש. כל שנה זה אותו סיפור).

אני אוהב את הארץ אבל אני רוצה קצת לצאת מפה לתקופה מסוימת.

פורסם

לא רק גרוטאות יש שם.

המחיר ההתחלתי של הרכבים שם הוא הרבה יותר נמוך מאשר פה כי יש להם רק 6% מס.

רק שיהיה ברור שכל הקבוצה של הפלואנס, המאזדה 3, פוקוס וכל אלו, עולות שם בין 70000-75000 ש"ח.

הגרסאות הבסיסיות שלהן גם לא ממש מצליחות להימכר שם, אז בעצם מקבלים את הגרסאות המאובזרות, ולא את הליסינג הזבל שמגיע לארץ.

מרצדס ML350 חדשה מהמפעל עולה 250000 ש"ח.

פורסם

וכמה משכורות ממוצעות ברוטו דרושות כדי להרוויח שם את הסכום הדרוש למרצדס כזו?

פורסם

יוסלה, למה שלא תעשה שם איזה טיול מעניין ותעלה כאן תמונות נוף? לגור במדינה פרימטיבית יחסית למדינות אחרות יכול להיות יתרון עצום מבחינת שימור הטבע. אחרי הכל, אורכה של צ'ילה הוא קרוב ל 4700 ק"מ (יותר ארוכה מארה"ב שהמרחק מחוף לחוף הוא רק 4,000 ק"מ) ורוחבה משהו כמו 450 ק"מ. נשמע כמו אחלה מקום לעשות טיול אופנועים. אז איך שאומרים באנגלית CUT THE CRAP ותתחיל להראות לנו משהו מעניין מצ'ילה. אולי איזה טיול גי'פים ככה, איזה סוזוקי ג'ימני שמפלח את השלוליות. מה דעתך? יש מצב?

פורסם
וכמה משכורות ממוצעות ברוטו דרושות כדי להרוויח שם את הסכום הדרוש למרצדס כזו?

מה זה משנה?

לי אין את המשכורת הממוצעת ברוטו, ולכל בן אדם שגולש פה בפורום גם לא תהיה אם הוא יגיע לשם (אלא אם באמת הוא לא מסוגל לעשות כלום).

מבחינת העניים צ'ילה זה ממש לא משהו, את זה כבר אמרתי.

תמונות נוף?

נו טוב, אם אתה מתעקש.

נתחיל ממשהו קרוב לבית:

בארץ אתה צריך משכורת מטורפת לחלוטין בשביל לגור באזור כזה.

גם שם, אבל יותר קל להגיע לכזו משכורת אם יש לך כישורים.

http://www.youtube.com/watch?v=H5Dg7TL96Uk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הנה מה שרואים בסופ"שים בערך שעה-שעה ורבע מהבית.

http://www.youtube.com/watch?v=2--xMqyt8pE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הנה קצת פעילות מוטורית.

http://www.youtube.com/watch?v=bNyb5SlVRxA דרך יוטיוב

והנה מקום ששווה מאוד לנהוג בו, במיוחד כשיש שלג!

ממליץ להעביר בערך ל4 דקות אחרי ההתחלה כדי לראות את הקטעים המגניבים באמת.

http://www.youtube.com/watch?v=3MmurW7afLE&feature=channel_video_title דרך יוטיוב

והנה סרטון של מישהו עושה את אותה דרך עם מאזדה 3 מנוע 2000.

http://www.youtube.com/watch?v=q7qXz6FqepY דרך יוטיוב

ככה נראה מרכז סנטיאגו:

http://www.youtube.com/watch?v=ZEyqzc7LGYA דרך יוטיוב

הנה קצת יותר על סנטיאגו, לא רק המרכז.

החל מ1:50 רואים את מערכת המטרו, שהיא אחת היותר טובות בעולם.

http://www.youtube.com/watch?v=3gbbFKYZBug&feature=related דרך יוטיוב

עוד קצת מאותו דבר אבל באיכות יותר טובה.

http://www.youtube.com/watch?v=eMRYIDn4BME&feature=related דרך יוטיוב
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שימו לב לכמה השוק שלנו מעוות.

אם תרצו עוד דגמים, אני אשים. כרגע אין לי זמן.

אותה מגמה של התהפכות מחירים אחרי 8 שנים מתרחשת בכמעט כל הרכבים.

בינתיים, השוואה של דגמי הבסיס של S קלאס ושל מיצובישי לנסר.

(פשוט קשה למצוא רכב שמוכרים אותו ברצף כל כך הרבה שנים, כדי שתראו את המגמה הזאת.

Lancer.jpg

S-Class prices Israel VS Chile.jpg

פורסם
מה זה משנה?

שוב אני אשאל אותך כמה משכורות ממוצעות דרושות לקנות שם רכב שעולה רבע מיליון ש"ח, וכדי שלא תשאל אותי שוב "מה זה משנה", אסביר:

בוא נניח שכאן בארץ המרצדס הזאת עולה מיליון ש"ח, והמשכורת ברוטו הממוצעת היא 10,000 ש"ח, ז"א שלוקח 100 משכורות ברוטו ממוצעות כדי לקנות אחת כזאת.

בוא נניח שבצי'לה מחיר אותו הרכב הוא רבע, אך המשכורת הממוצעת ברוטו היא 2,000 ש"ח, אז ייקח יותר מ100 משכורות (125) כדי לקנות את אותו הרכב, וזהו המדד. אם המשכורת ברוטו הממוצעת הייתה 4,000, היית אומר שזה שווה יותר, או "קל" יותר.

כשבודקים מחירים של מוצרים במדינות שונות, מודדים גם כמה זמן לוקח להעמיד את הסכום הרצוי.

קומפרנדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...