Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2008 1.6 - לקנות או לברוח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אך קראתי והשכלתי בפורום רבות בתקופה האחרונה.

אני מחפש כרגע אחרי רכב מהנה ואמין ובמסגרת תקציב די קטן (50K-55K) צמצמתי את זה לסיאט איביזה (הדגם הרגיל, לא הFR או הקופרה).

ישנו רכב ספציפי שבדקתי - והנה הפרטים:

מדובר על דגם 5 דלתות SPECIAL EDITION בנפח 1.6.

ידני.

70K ק"מ.

מודל 2008 - מועד עליה לכביש : דצמבר 2008.

יד רביעית - פרטיות כולן.

טופל עד 48 אלף ק"מ בצ'מפיון, לאחר מכן לדבריו עשה טיפול 60K (טיפול גדול) דרך חבר שלו והראה לי את השמן שהוא קנה והחליף (אך אני לא קונה או בונה על זה..).

מערכת דאבלדין של VST (זניח אמנם, אבל זה עוד 1000 שקלים בערך שתכננתי לשים ברכב)

לקחתי את הרכב לבדיקה במכון מטעמי, הוא יצא בסדר גמור בשביל רכב בן 3. טמבון צבוע ודרוש כיוון פרונט (כמו תמיד בבדיקה)

לא הסתפקתי בכך, ולקחתי אותו לצ'מפיון להערכה כללית. אמרו לי שהרכב במצב בסדר גמור אך צריך להחליף לו בלמים : דיסקיות ורפידות בכל הגלגלים, והמאוורר מנוע לא נכנס למצב "2" וזה די מסוכן ורצוי מאד להחליפו (70% הנחה מהיצרן על חלק חדש מקורי), גם המגב האחורי היה שבור והכפתור של המראות היה לא תקין.

סה"כ קיבלתי הצעת מחיר של 3450 ש"ח מצ'מפיון כולל עבודה על הרכב (כולל המאוורר מנוע,המגב והכפתור) וכמובן כולל טיפול גדול 60K שמבחינתי לא נעשה לאוטו (כל עוד אין תיעוד כלשהו).

הבחור דורש 55K שקלים אחרי מו"מ ארוך ומתיש.

היתרונות של הרכב: מועד עליה מאוחר לכביש, שנתון יחסית גבוה , מנוע של 105 כ"ס שהבנתי שמרגישים את ההבדל מהמנוע בנפח 1.4, מחיר טוב! לא נראה לי אמצא את הרכב הזה במחיר הזה.

החסרונות: יד רביעית, אני אהיה יד חמישית. זה מלחיץ לרכב בן 3, אך הוא החזיק את הרכב שנה ופשוט אמר שלכל אחד מהידיים היה סיפור שונה (רכב מהעבודה, עזיבת הארץ וכו'..), מעט שריטות בטמבון אך זה הגיוני לרכב בן 3 וזה סתם קצת מציק במועד הקניה..

אגב - מאד הפתיע אותי האיבזור של הרכב, קצת הזוי! מצד אחד יש מראות מתקפלות מחוממות, בקרת שיוט ובקרת אקלים, מצד שני אין מחשב דרך, אין נורית דלת פתוחה או חגורה..

אשמח לקבל מכם הצעות , תובענות וחיזוקים.

תודה

תומר

פורסם

הצעה שלי - תוסיף עוד קצת כסף ותקנה כבר חדש וזהו...

יש לך כיום סיאט איביזה 1.4 חדשה לגמרי ב-69 אלף ש"ח.

אתה כבר עכשיו הולך להיות יד 5 של רכב בן 3, שדורש סיפתח של 3500 ש"ח השקעה וזה עוד לפני שהתעצבנת על השפשופים בפגוש וצבעת אותם ברגע של קריזה.

נכון שהאיביזה ההיא לא מאובזרת כמו זו שאתה רוצה לקנות...אבל רבאק! אתה כ"כ קרוב לרכב חדש ועוד מאותו סוג שאתה רוצה לרכוש.

פורסם

לא חסר איביזות 1.6 "ספורט" (מאובזרת יותר - מושבים תומכים יותר / סאן רוף / חישוקי 16' / מחשב דרך וכדומה) בשוק, ואני בטוח שתמצא אחת במצב משכנע מזאת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה על התגובות חברים.

האם המנוע 1.4 שמציעים במבצע (85 כ"ס) לא חלש יותר משמעותית מהגרסת 1.6 (105 כ"ס) ?

פורסם

חלש משמעותית. מצד שני - אוטו חדש לגמרי.

למרות שאני אישית משוחד (הייתה לי איבי' מהשנתון שאתה מחפש, רק "ספורט") וחושב שהדור הקודם (לאחר מתיחת הפנים. 2007 ומעלה) נראה טוב משמעותית מכל איביזה אחרת שנמכרה / נמכרת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בעידן המצלמות, אין הרבה משמעות לעוצמה של המנוע...מקסימום תזדרז יותר לקבל את הקנס :lol:

אני הייתי הולך על הרכב החדש, אבל זה כבר ממש עניין של העדפה אישית.

כמו כן, רכב בן 3 שהוא יד 5, זה גובל בהפיכתו לרכב השכרה. אין לך באמת שום מושג למה כל פעם הרכב נמכר ומי היה הנהג, אי אפשר להאמין לסיפורי פוגי.

פורסם

המדחס ברכבים האלה מתקלקל די מהר, מציע לך לבדוק היטב את תקינות המזגן. גם החיישן חמצן נוטה יחסית מהר להתקלקל.

אם אתה מאזור המרכז, אני מציע לך לגשת למוסך רון שגם יבדוק את הרכב מא' עד ת' וגם ייתן לך הצעת מחיר לתיקון התקלות.

לדעתי אתה יכול למצוא אקזמפלרים יותר טובים מהאיביזה הזאת בטווח המחירים הזה או כמו שאמרו קודם להוסיף עוד קצת וקבל רכב מהניילונים (פולו, פאביה או איביזה).

בהצלחה

פורסם

לדעתי המחיר שהוא דורש עליו ממש יקר, לא עדיף לך לקחת תוכנית מימון מקסימום של 15 אלף ולפשוט את הניילונים ?

לדעתי הוא צריך למכור לך ב 45K, אולי זה היה גורם לי לחשוב . אגב מחשב דרך זה כלכך הכרחי, גם לי יש איביזה SC ואני כל היום בזה :-)

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...