Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10K באופן עצמי - רנו 19 92 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחר שעברו 10K מאז הטיפול האחרון במוסך אני רוצה לבצע את הטיפול לבד מיכון שהוא נראה לי ממש קל לביצוע ואני מעדיף להשקיע בחומרים טובים ולחסוך את עלות הטיפול במוסך.

הרכב הוא רנו 19 שנת 1992 מנוע 1400 רגת גימור TSE והוא עבר כ-101,000 ק"מ.

אז לפי מה שחבר אמר לי טיפול 10K כולל:

-החלפת שמן

-מסנן שמן

-מסנן אוויר

-פלאגים

האם יש עוד דברים שצריך להוסיף?

אשמח לקבל הדרכה בכתב לגבי שלבי החלפת שמן, מה קודם למה.

מסנן אוויר זה שטויות.

לגבי פלאגים הבנתי שאני רק צריך בוקסה בגודל המתאים ומומלץ שהיא תהיה מצופה גומי או שיהיה לה מגנט בקצה בשביל שהפלאג לא יחליק חזרה פנימה כאשר מוציאים אותו, האם יש שלבים מיוחדים בהחלפת הפלאג חוץ מהברגת הישן החוצה והברגת החדש פנימה?

-אשמח לקבל עצה לגבי סוג השמן שהמנוע שלי צריך, בספר רכב רשום שמומלץ שמן של חברת ELF ושחכתי את הצמיגות שלו... אם צריך אני ארד לבדוק.

ושאלה אחרונה: איפה אפשר להשיג את החלקים לא מקוריים אך באיכות טובה אני גר באיזור אשדוד - רחובות,

ואם אפשר הערכת מחיר לכל החלקים

האם בכלל יהיה יותר זול לנסוע למחסן החלפים של קרסו בצומת ראם ולקנות את החלקים מקוריים?

תודה, עדי!.

פורסם

קודם מרוקים את השמן מהמנוע, ע"י פתיחת בורג ניקוז שנמצא בתחתית האגן ,

מפרקים את המסנן שמן, שם לב שיש בו עדיין שמן , אז תיזהר שלא ישפך עלייך

סוגרים את הבורג ניקוז, אם אני לא טועה צריך להחליף איזה שייבה שאוטמת כי היא חד פעמית, צריך לקנות אותה גם כן,

מרכיבים פילטר שמן, שמים קצת מהשמן הישן על ההברגות של הפילטר החדש ומבריגים למקום, לשים לב לא לחזק יותר מידי, ושהברגת נכון כדי שלא תישחק ההברגה,

ממלאים שמן ובוקדים לפי המדיד כמה יש , ומוסיפים.

אתה יכול להרוס הברגות, אז זה די בעייתי וצריך להיזהר, עדיף שתעשה את זה במנוע קר, כדי שלא תקבל כוויה מהשמן.

כמובן שאתה צריך גישה מיתחת לרכב , אל תיכנס מתחת לרכב כשהוא עומד על ג'ק או על שטות אחרת.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תחנה עם שני גלגלים על המדרכה וכנס מתחת לאוטו, קח איתך איזה דלי של 5 ליטר לפחות, או שתחתוך מיכל שמן כלשהו ושים מתחת. תצייד בסמרטוטים וגם כפפות. את ההחלפה תבצע בטמפ' מנוע לא חמה מדי ולא קרה.

החלפת פלאגים זה עבודה רגישה, סגירה חזקה של הפלאג תגרום לנזק( את ההחלפה תבצע על מנוע קר).

יש באזור תעשייה של אשדוד לפחות 3 חנויות של חלקי חילוף.

תריץ חיפוש בפורום וביוטיוב, יש מדריכים טובים של טיפולים כאלה, שאני בעצמי נעזרתי בהם לטיפול כזה.

פורסם

מרכיבים פילטר שמן, שמים קצת מהשמן הישן על ההברגות של הפילטר החדש ומבריגים למקום, לשים לב לא לחזק יותר מידי, ושהברגת נכון כדי שלא תישחק ההברגה,

לא הבנתי למה צריך לשים מהשמן הישן על ההברגות של הפילטר החדש?

האם אפשרי לפתוח ולסגור את הפילטר ידני ללא כלים? אצלי נראה שכן כי הפילטר הוא עגול ומאוד נגיש.

פורסם

לא על ההברגה, אלא על גומיית האטימה של הפילטר מורחים שכבה של שמן. זה על מנת למנוע עיוות של הגומיה בסגירה ולאפשר אטימה טובה.

את הפילטר לא בטוח שתוכל לפתוח ביד. תלוי איך סגרו אותו בפעם הקודמת.

פורסם

אוקיי, מצאתי את הסרטון הזה:

הוא ממצא את כל הפעולות שצריכות להעשות?

ולגבי הפלאגים, סגירה רגילה בכוח היד אך לא חזקה זה בסדר?

האם יש עוד דברים שאני צריך לדעת לגבי הפלאגים?

פורסם

חברים, לצערי אני נתקל ביותר ויותר אנשים שזורקים את השמן לביוב ברחוב , אני אומר להם לא לעשות זאת והם אומרים לי גם ככה במוסכים אצל הבני דודים שופכים לאדמה אז מה זה ישנה אם אני ישפוך או לא ?כולה כמה ליטרים....

אין לי מה להגיד להם באותו רגע ,הם צודקים וטועים ..

מה אתם הייתם עושים במצבים כאלו?

(אני תמיד אוגר את השמן לגלונים ריקים שנשארו מפעמים קודמות ונותן את זה למוסך כלשהו במשל הזמן..)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

עוד שאלה, האם יהיה לי קשה למצוא פילטר אוויר, פילטר שמן או פלאגים לרכב שלי מיכוון שהוא מאוד ישן?

אשמח אם מישהוא מכיר מקום מומלץ באיזור אשדוד רחובות קריית מלאכי

או לפחות לתת לי שמות מותגים מוכרים של שמן, פלאגים, מסנן שמן ופליטר אוויר בכדי שלא ירמו אותי

פורסם

זה לא רכב מאוד ישן, והחלפים שאתה צריך תמצא בכל חנות חלפים.

פילטר שמן תשתדל לקמות מקורי של רנו, אפילו אם הוא עולה קצת יותר יקר.

פורסם

האם מחסן החלפים של קרסו בצומת ראם מוכר ללקוחות פרטיים? ואם לא, אז איפה אפשר לקנות פילטר שמן מקורי?

נ.ב לאחר כל המחקר הקצר באיטרנט רשמתי לעצמי דף הוראות טיפול 10K לרכב, אשמח לשתף אותו עמכם בכדי שבעתיד מישהוא יחפש ויוכל להעזר בהוראות אלו: (אם יש טעויות אשמח לדעת עליהן)

טיפול 10,000 לרכב

הוראות החלפת שמן מנוע:

ציוד נדרש:

-שמן מנוע

-פילטר שמן

-שייבת אטימה של בורג ניקוז השמן

אופן העבודה:

פתיחת מכסה השמן בראש המנוע

פתיחת בורג ניקוז השמן בתחתית הרכב וניקוז למיכל(עדיף כשהרכב לא קר ולא חם מידי)

הוצאת פילטר השמן הישן וניקוז השמן שנוזל ממנו

סגירת בורג ניקוז השמן בתחתית הרכב(יש להחליף שייבת אטימה של הבורג)

ממלאים את פילטר השמן החדש בקצת שמן ומורחים מהשמן מסביב לגומיה ומבריגים אותו למקום

ממלאים מהשמן החדש ובודקים את הכמות לפי מדיד השמן.

*כדאי לא למלא ישר עד הסוף כי תמיד אפשר להוסיף אך אי אפשר להוציא

הוראות החלפת פלאגים:

ציוד נדרש:

-בוקסה מידה 16mm מצופה גומי בפנים

-מפתח ראצ'ט

-מאריך ראצ'ט

אופן העבודה:

למשוך את חוטי ההצתה מהתושבת שלהם בעדינות

הברגת הפלא הישן החוצה

הברגת הפלאג החדש פנימה בעזרת מאריך הראצ'ט בלבד

הידוק הפלאג החדש בעזרת מפתח הראצ'ט לפי ההוראות שרשומות על הפלאג

*בדר"כ חצי סיבוב + 16\1 סיבוב כאשר לפלאג יש טבעת אטימה.

*יש להיזהר מאוד בהידוק הפלאג החדש כי ההברגה יכולה להיהרס בקלות.

הוראות החלפת מסנן אוויר:

ציוד נדרש:

-מברג פיליפס

אופן העבודה:

יש לפרק את הברגים של כיסוי פילטר האוויר

להוציא את הפילטר הישן

להכניס את הפילטר החדש

לסגור בחזרה את כיסוי הפילטר

פורסם

שמן מנוע 10W40 חצי סינטטי.

בנוסף, ואני מקפיד כל שנתיים להחליף את נוזל הקירור(אני משתמש בפרסטון) ונוזל הבלמים(DOT 4).

זה נכון

פורסם

אתה צריך מפתח לבורג ריקון שמן - אם זה כמו בדגמי רנו החדשים יותר - זה מרובע 8 מ"מ. לא בדיוק משהו שיש בסט כלים סטנדרטי.

אבל אולי יש שם בורג רגיל, תבדוק לפני שאתה מתחיל.

בנוסף מפתח פילטר שמן ומפתח פלגים.

פילטר שמן מקורי לפעמים אפשר לרכוש בחנויות חלפים רגילות.

פורסם
שמן מנוע 10W40 חצי סינטטי.

בנוסף, ואני מקפיד כל שנתיים להחליף את נוזל הקירור(אני משתמש בפרסטון) ונוזל הבלמים(DOT 4).

אתה בטוח? בספר תחזוקה ומתחת למכסה המנוע ממליצים על 20W50

• תוכן חדש...