Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא לקנות Audi A4 2004 - דיון פתוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

רציתי קצת לשמוע את הדעות שלכם בנושא מסויים.

היום ניתן לקנות רכב כגון Audi A4 שנת 05-04 בפחות מ-60k.

אז נכון, במחיר הזה ניתן לקנות קוריאנית שנתון 08, אבל האם באמת אפשר להשוות? (שאלה אמיתית שהייתי שמח אם תוכלו לענות)

מעולם לא הייתה לי מכונית כמו Audi, ולמען האמת מעולם לא נהגתי על אחת, נהגתי על פורד, רנו, אופל, הונדה, ושלל רכבים קוריאנים, אז אני פשוט לא יודע אם זה שווה את זה... והאם ניתן בכלל להשוות...

לכן , הייתי מעוניין לשמוע את הדעות שלכם, במיוחד מבעלי ה-Audiים.

אם למישהו יש נתוני תחזוקה על השנתונים הללו, זה יהיה עוד יותר מבורך, מדובר במנועי 1.8 או 2.0 B6 - אני לא מתכוון לנתונים מאתרים באינטרנט, אלא נתונים של חברי פורום שיש בבעלותם מכוניות שכאלו.

צריכת דלק, עלות טיפול 10K, טיפולים מיוחדים, בעייות אמינות וכו'

פורסם

הייתה לי משך מספר שנים A4 B6 מנוע 2.0 עם הגיר הרציף.

אז נתחיל מהנושאים שהעלת:

צריכת דלק - אני נסעתי 90% בין עירוני - 10% עירוני - צריכת הדלק הייתה באיזור 1:12 - תודות לגיר הרציף.

עלות טיפול 10K - כמעט אלפייה לטיפול קטן. כפול בערך לטיפול גדול. לא במוסך מורשה - שמה תוסיף עוד 500 שקל בערך לכל טיפול.

טיפולים מיוחדים - רצועת תזמון כל 100K, החלפת שמן גיר כל 60K נראה לי - שתיהן יקרות.

אמינות - תשמע... הרכב בסך הכל אמין. כמובן שמדובר ברכב קצת ישן כבר ויש לצפות להפתעות.

בסך הכל - מדובר ברכב מדהים, נהדר, אני מאוד נהנתי ממנו.

יש לי רק מילים טובות להגיד עליו. כמעט.

למה כמעט? אז ככה:

1. יש כמה תופעות מעצבנות שנפוצות בכל הואגיות כמו קילופים של כל הפסלטיקה הפנימית, צניחת ריפוד הגג וכו' - בקיצור קוסמטיקה - תחפש רכב שמור. שלי פנימית וחיצונית היה נראה חדש.

2. עלויות - המון חלקים מאוד יקרים. באופן מעצבן. חלק אפשר להביא מחו"ל, אבל עדיין מעצבן. יש תוספת פרמייה כי זה אודי - אין ספק וגם ככה החלקים שצ'מפיון מביאים מתומחרים גבוה. מאוד.

3. הגיר - הגיר הרציף 6 הילוכים הזה הוא פנינה אמיתית - חלק, זריז, חסכוני. אבל! אגדות אורבניות מספרות על אורך חיים של כ-100K לגיר/או למוח שלו. כמו כן נאמר לי שהשיפוץ אינו פשוט ואינו תמיד מצליח ב-100%. הגיר של הרכב שלי שופץ ב-70K ק"מ במסגרת האחריות - ואצלי הוא סחב עד 150 ותפקד יופי צופי.

בסך הכל מדובר ברכב נהדר.

אבל אתה חייב לקחת בחשבון ש:

1. חובה! חובה! חובה! לקנות רכב שמור עם היסטוריית טיפולים טיפ-טופ. כאן רכישת רכב זול ומוזנח תעלה ביוקר.

2. הרכב הזה יקר לאחזקה מקוראנית שנת 2008. משמעותית.

בהצלחה.

פורסם

נקמיצ'י - למה אחזקת הרכב הזה יקרה משמעותית מקוריאנית? לפי מה שפירטת לגבי עלות טיפולים שוטפים זה לא יוצא הרבה יותר יקר.

פורסם

עלויות החלפים במקרה שמשהו מתקלקל מחוץ לטיפולים גבוהות משמעותית.

זאת כמובן חוץ מהעובדה שרכב יותר ישן "צורך" יותר חלפים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה רציתי אחת כזו ידנית, כמה חיפשתי...

ראיתי רק רכב אחד שמור מאוד וחבל שלא קניתי אותו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

לא נשמע כל כך יקר, רק הקטע של הגיר מפחיד.

מה שכן אני משער שהביטוח לא ממש זול...

איזה עוד רכבים כגון ה-A4 הייתם ממליצים?

פורסם

לחיים יש בד"כ חומר למחשבה בנושא.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

היו בבעלותי כמה וכמה רכבי אודי, ואת כולם קניתי כיד שנייה.

מעבר לנתונים שכבר מסרו למעלה החברים הקודמים:

הרכב כשלעצמו הינו רכב מאוד מהנה. מי שמקפיד, קל מאוד לשמור עליו.

אבל וכאן מתחיל האבל......

כמו כל רכב מכאני ולא חשובה התוצרת מתחילות הבעיות.

)לא מוסך צ'מפיון( .לפני כן, רציתי להוסיף שאני טיפלתי ברכב במוסך מורשה

גם שם מחיר האחזקה היה גבוה לעומת היפאניות .

יש לקחת החשבון החלפת מנגנון טיימינג כל 3 שנים לפחות. שזה לעצמו הוצאה נכבדת

בקיצור , לאחר מספר רכבים מסוג זה החלטתי שאני מפסיק לפרנס את המוסכים ועברתי לרכב אחר, עם כל הצער שבדבר.

"פעם אמר לי בעל אודי: "הרכב הזה פשוט רכב מעולה, כל עוד הוא באחריות.

אז בהצלחה, והחלטות נבונות.

• תוכן חדש...