Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אתמול נדלקה לי המנורה של המצבר וההגה שלי התקשח אבל המשכתי בנסיעה כ2 ק"מ

ואז חניתי את האוטו וראיתי שנגמרו לי כל המים ברדיאטור+רצועת הטיימינג חצי קרועה+רצועת אלטרנטור התעקמה וחצי קרועה

האוטו עדיין מתניע אבל נראה לי שנגרם נזק חבל על הזמן

אני גר בקריות ואני מחפש מוסך אמין וזול ולא אחד שיחרטט אותי בכל מצב

ואם אפשר מוסך שמומחה למאזדות

יש לי מזדדה לנטיס 323 שנת 97 מנוע 1800 GLX

ומה מידת הנזק למי שפעם חווה את זה ?

פורסם

אם אתה רוצה מוסך באמת אמין ושלא "יחרטת" אותך אני ממליץ על "אוטודן" ליד צומת קרית אתא, המוסך מורשה סובארו אבל הם מטפלים שם בכל הרכבים, בעל המוסך אדם מבוגר בעל רמת ידע גבוהה מאוד, ואמין.

בהצלחה.

פורסם
אם אתה רוצה מוסך באמת אמין ושלא "יחרטת" אותך אני ממליץ על "אוטודן" ליד צומת קרית אתא, המוסך מורשה סובארו אבל הם מטפלים שם בכל הרכבים, בעל המוסך אדם מבוגר בעל רמת ידע גבוהה מאוד, ואמין.

בהצלחה.

תודה אם במקרה יש לך את הכתובת או הפלא של המוסך? כדי שאני יגיד לגרר לאן לגרור את האוטו

פורסם

הסר דאגה מליבך לגבי נזק בקריעת רצועת תזמון ברכב הזה אין נזק, משום שאין מפגש שסתום-בוכנה, לאחר התקנת רצועת תזמון חדשה יש לבדוק קומפרסיה ואם תקין הכל בסדר.

לגבי קריעת רצועת הנעה זה קצת בעיה משום שהיא מסובבת את משאבת המים ואם המשכת ליסע כך לא הייתה סירקולצייה ויכול להיות שהמנוע רתח, וב 2 ק"מ אפשר להרתיח מנוע! היית צריך לדומם מנוע מיד ולהזמין גרר.

פורסם
הסר דאגה מליבך לגבי נזק בקריעת רצועת תזמון ברכב הזה אין נזק, משום שאין מפגש שסתום-בוכנה, לאחר התקנת רצועת תזמון חדשה יש לבדוק קומפרסיה ואם תקין הכל בסדר.

לגבי קריעת רצועת הנעה זה קצת בעיה משום שהיא מסובבת את משאבת המים ואם המשכת ליסע כך לא הייתה סירקולצייה ויכול להיות שהמנוע רתח, וב 2 ק"מ אפשר להרתיח מנוע! היית צריך לדומם מנוע מיד ולהזמין גרר.

מה, יש רכבים שאם הרצועת טיימינג נקרעת זה לא סופו של המנוע ? תמיד היתי בטוח שברגע שהיא נקרעת כל הקרביים של המנוע הולכים לפח.

יש לך מושג אם גם במנוע 1600 של פולקסווגן/סיאט/אאודי המנוע יוכל לשרוד במקרה של רצועת טיימינג שנקרעת בזמן נסיעה ?

פורסם
מה, יש רכבים שאם הרצועת טיימינג נקרעת זה לא סופו של המנוע ? תמיד היתי בטוח שברגע שהיא נקרעת כל הקרביים של המנוע הולכים לפח.

יש לך מושג אם גם במנוע 1600 של פולקסווגן/סיאט/אאודי המנוע יוכל לשרוד במקרה של רצועת טיימינג שנקרעת בזמן נסיעה ?

יש רכבים נוספים כמו חלק מגרסאות הפיאט ואם אני לא טועה בדגמי מזדה וברכבי יוקרה שיש בהם רצועות מברזל

ובקשר למוסך אוטו דן שמתי לב שזהו מוסך מורשה אני פוחד שהוא ישחט אותי במחירים,ואם כבר ללכת למחירים של מוסך מורשה לא עדיף ללכת למוסך מורשה של מזדה בצומת קרית אתא?

פורסם

לא ידוע לי לגבי אוודי פולקסווגן צריך לבדוק בספרות, אני יודע שבמאזדה בסדרת מנועי B (של פותח האשכול זה BP) וקריעת הרצועה לא גורמת לנזק בכלל, אך בכל זאת יש צורך לבדוק קומפרסיה כדי להיות בראש שקט.

במאזדה 6 למשל יש שרשרת תזמון שהסיכוי לקריעה בה אפסי אך עדיין קיים אם יהיה כשל כלשהו במנגנון מתיחה או עייפות החומר, ויש צורך מידי פעם לפרק את השרשרת ולמדוד את האורך שלה ולהשוות לנתוני היצרן כי עם הזמן שרשרת מתארכת ונמתחת ויש צורך להחליפה, אך זה קורה בק"מ גבוהה מאוד.

פורסם

הלכו לי 2550 ש"ח במוסך עדיף הייתי הולך למוסך פרטי מביא לו כסף במזומן וחוסך לעצמי 400 ש"ח על מעמ

1450 חלקים

750 עבודה

355 מע"מ

לא יודע אם לבכות או לצחוק

מחליפים פולי תחתתון+בורג+גל ארכובה לפולי

אטם מכסה שסתומים

סט טיימינג

1-3 מחזירי שמן

2 רצועות חיצוניות

מגן לתיבת הטיימינג 330 ש"ח!!!!! על גומי פשוט

בכל מקרה כשהתנענו את האוטו יצא פול עשן לבן בכמויות מהאגזוז אחרי זה קצת נרגע אבל עדיין מעשן קצת

ועוד רק אחרי שמחר הוא ירכיב את כל החלקים נראה אם יש עוד נזק,אבל כבר ידוע שהשסתומים אינם אוטמים עד הסוף למרות שזה לא קריטי

פורסם
לא ידוע לי לגבי אוודי פולקסווגן צריך לבדוק בספרות, אני יודע שבמאזדה בסדרת מנועי B (של פותח האשכול זה BP) וקריעת הרצועה לא גורמת לנזק בכלל, אך בכל זאת יש צורך לבדוק קומפרסיה כדי להיות בראש שקט.

במאזדה 6 למשל יש שרשרת תזמון שהסיכוי לקריעה בה אפסי אך עדיין קיים אם יהיה כשל כלשהו במנגנון מתיחה או עייפות החומר, ויש צורך מידי פעם לפרק את השרשרת ולמדוד את האורך שלה ולהשוות לנתוני היצרן כי עם הזמן שרשרת מתארכת ונמתחת ויש צורך להחליפה, אך זה קורה בק"מ גבוהה מאוד.

ב-99 אחוז או אפילו מ-100 אחוז מדגמי קונצרן VAG במידה ורצועת התיזמון נקרעת מתרחש מפגש שסתום בוכנה.

אכן מה שכתבת נכון אבל אין צורך בפעולה ייזומה של פירוק שרשרת תיזמון ולבצע בדיקה של השרשרת.

אם המנוע עובר אוברול כללי והמנוע גמע מעבר ל-200K אז כדאי כבר להחליף את השרשרת מאשר להתעסק עם מדידות. ייתרה מזאת מבדיקת ההתארכות של השרשרת לא ניתן להסיק בוודאות לגבי עייפות החומר או חוליות חלשות.

איזה כייף לי :)

פורסם
הלכו לי 2550 ש"ח במוסך עדיף הייתי הולך למוסך פרטי מביא לו כסף במזומן וחוסך לעצמי 400 ש"ח על מעמ

1450 חלקים

750 עבודה

355 מע"מ

לא יודע אם לבכות או לצחוק

מחליפים פולי תחתתון+בורג+גל ארכובה לפולי

אטם מכסה שסתומים

סט טיימינג

1-3 מחזירי שמן

2 רצועות חיצוניות

מגן לתיבת הטיימינג 330 ש"ח!!!!! על גומי פשוט

בכל מקרה כשהתנענו את האוטו יצא פול עשן לבן בכמויות מהאגזוז אחרי זה קצת נרגע אבל עדיין מעשן קצת

ועוד רק אחרי שמחר הוא ירכיב את כל החלקים נראה אם יש עוד נזק,אבל כבר ידוע שהשסתומים אינם אוטמים עד הסוף למרות שזה לא קריטי

אומנם היית חוסך 400 שקלים אבל לא היית מקבל קבלה עם פירוט העבודה שבוצעה.

נניח בעוד חודש ימים הרצועה נקרעת שוב פעם כתוצאה מעבודה רשלנית של המוסך והמוסך מתנער מאחריות איזה הוכחות יש ביידך ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...