Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני פשוט בהלם מוחלט ממה שקרה לי היום, אתמול לקחתי לבדיקה מאזדה 6 2003 מנוע 2000, הבדיקה יצאה תקינה.

אין ליקויים רציניים ע"פ הבדיקה, בסיום הבדיקה הבוחן אמר לי שדרך הפקק שמן הוא ראה מעט בוצה ויש לנקות אותה.

הרכב עבר 131 אלף ק"מ יד ראשונה.

היום בצהריים הרכב הגיע לבית, נוסע טוב שקט אין לי מילה רעה להגיד עליו עד כאן.

החלטתי לטפל בבעיה של הבוצה לפני שיגרם נזק, פירקתי מכסה שסתומים, ועניי לא חשכו אלא נשרפו כליל ממה שראיתי שאם.

בוצה ברמה מטורפת שאין לי מילה לתאר, הרים של בוצה לא רואים את הקאמשפטים מרוב בוצה! ועוד בערימות מטורפות, אני לא חושב שאפילו תוכלו לתאר עד כמה, פיצוץ של בוצה כמו אספלט.

אני עכשיו עוד עובד על הניקיון, רכשתי פלאש מנוע, תחילה אני מנקה ומגרד הכל ועם שואב אבק שואב את מה שאני מגרד, ועם שפכטל אוסף את הערימות.

אני מתכוון לנקות הכל ידנית, לפרק גם אגן שמן.

עכשיו החשש הענק שיש לי הוא שלאחר הסרת כל הבוצה הזו עם הפלאש המנוע ישרוף שמן ברמה גבוהה.

מה שהכי מוזר שהמנוע עבד מצויין לא עישן לא הרעיש עובד יפה בסרק שאין מילים לתאר.

החיישן קאמשפט שבמכסה השסתומים היה קבור בבוצה וכניראה כתוצאה מכך נורת תקלת מנוע דלקה.

מה אתה יכולים לייעץ לי להמשיך הלאה עם הטיפול בבעיה זו, את המנוע לרמת נקיון מצויינת אני אגיע לזה, אך מה לגבי צריכת השמן לאחר הסרת הבוצה עם פלאש לבסוף תהיה בעיה עם זה?

חשבתי לפרק ראש מנוע כבר, הכל מלא בוצה מכל כיוון אני לא יודע מהיכן להתחיל ואיפה לסיים עם זה, הרכב רק היום הגיע וכבר אני צריך לעשות עליו פרוייקט שבחלום השחור לא חלמתי עליו. :bigcry:

בבדיקה הכל היה תקין למעט כסת"ח נורמלי, הרכב לא עבר תיקוני פח ואפילו לא תיקוני צביעה כולו מקורי נראה כאילו עכשיו יצא מהחברה, מנוע חיצנית נראה נקי, בקיצור כמו חדש, דבר כזה לא חלמתי שיהיה ברכב הזה.

מה עושים?

מנהלים בבקשה תתחשבו במצב אליו ניקלעתי ואל תנעלו את האשכול אם יש משהו קצת לא בסדר בצורת הכתיבה תבינו שהמצב שלי עכשיו גרוע מאוד!

*** עריכת הנהלה - פנייתך המרגשת נגעה לליבנו ***

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם בדקת הסטורית טיפולים? האם הוחלפו שמן ופילטר בזמן?

האם אתה יודע באיזה מוסך הוא טופל? אני מכיר סיפור דומה להפליא אבל עם מזדה 3.

:turn-l:
פורסם

לא ביררתי על היסטוריית טיפולים, בעל הרכב אמר שהרכב עבר טיפול לפני 1Kק"מ, כדי לאמת את דבריו פתחתי את מסנן האוויר והוא היה מקורי וחדש.

דרך המדיד שמן השמן חדש לחלוטין, הרכב ניראה הכי שמור שרק יכול להיות, הרכב היה בבעלות סבו שנפטר והוריש לו את הרכב, הבנאדם שמכר לי את הרכב הוא הכי אמין שרק קיים הלוואי שכולם היו כמוהו, לא הסתיר ממני אף פרט ופרט ברכב, ובדיוק מה שאמר במכון אמרו לי.

כתוצאה מפטירת סבו הרכב עבר בעלות על המוכר ללא הוספת יד ברישיון זה מעין צירוף בעלים לרכב זה משהו מיוחד עבור אנשים לא עלינו שנפטרו כך שהיורשים לא מוסיפים יד לרכב.

כניראה שהשתמשו או לא כניראה אלא בטוח השתמשו בשמנים של שקל עשרה.

הנוזל קירור בסדר גמור חדש בצבע כחול הרכב הוציא הספק שכמעט זהה לנתוני היצרן.

מבחינה כללית הרכב מיוחד מאוד במצבו, בעל הרכב לא ידע על הבוצה שקיימת במנוע כי סך הכל הוא ירש את הרכב מסבו וכל מה שידע על הרכב סיפר לי והוריד לי במחיר של הרכב ובא לקראתי כתוצאה ממצבו הכלכלי.

מחר אני יברר במורשה הסטוריית טיפולים אך עכשיו זה כבר לא משנה הרכב בבעלות אימי ואין כבר מה לעשות.

למכון בדיקה אין טעם אפילו להרים טלפון כי כל הבדיקה זה חארטה ברטה הכל כסת"ח, כתוב מזגן לא עובד ועוד כל מיני קישקושים כאלה שבפועל המזגן מקפיא את העצמות.

מבחינת שילדה הרכב נקי לחלוטין, יש לי ניסיון רב בקניית רכבים למשפחתי הגדולה, כך שאני יודע בדיוק מה זה הטופס בדיקה שאפשר לנגב איתו ... חוץ מהשילדה שפה אין משחקים.

מה עושים עכשיו איך אני מתקדם הלאה עם הבעיה הזו, כרגע אני עוד עובד על הרכב על הגירודים של הבוצה, הראשמנוע ומכסה השסתומים נקיים אפשר לומר כ 95%, היום אני יסיים איתם, מחר אני אפתח אגן שמן ויתחיל לגרד, מה שאני יעשה עכשיו לבינתיים אני יוציא את הפלאגים וישפוך מעט מהפלאש ניקוי ישירות לתוך הצילינדרים כדי שהבוצה תתמוסס מטבעות הבוכנה שבטח ובטח תפוסים מבוצה קשה.

אחרי כל הניקוי הקשה הזה שאני מבצע, מה יהיו התוצאות, הרכב יתחיל לעשן ולצרוך שמן? כי המנוע לא היה מעשן בכלל גם בסל"ד גבוה ובכלל.

פורסם

אפשר לטפל בבעיה -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=243714&highlight=%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=246821&highlight=%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94

כדי שבוצה תתחיל -

מספיק החלפת שמן אחת שבוצעה שלא בזמן ושימוש בשמן לא איכותי ויש תחילת בוצה , וכאשר מתחילה בוצה ,

היא פשוט מונעת מעבר שמן רציף ובלחץ נכון , וכך נוצרת עוד בוצה .

מניסיוני , אחרי גירוד הבוצה הקשה , לשטוף עם נפט , ורצוי בלחץ עם מכונת קיטור ( אפשר גם בלי )

לתת סטרטר קטן ( נגיעה ) או לסובב מבורג גל הזיזים את המנוע קצת - פשוט ממש קצת , כדי להגיע לכל חלקי גל הזיזים .

לפרק את אגן השמן , לנקות טוב את האגן ואת משאבת השמן , כולל המדיד .

להזרים חומר ניקוי או קיטור , במעברים מראש המנוע לאגן .

כעת להזרים על גל הזיזים ובמעברים קצת שמן , לראות שיורד למטה לאזור מיקום אגן השמן .(אפשר עם משמנת)

לפרק בזהירות את צינור הנשם המגיע לצנרת יניקת האויר ולנקות את הצינור ואת אזור הנשם .

ולהרכיב חזרה .

להרכיב חזרה את אגן השמן ,

לשמן שוב את אזור גל הזיזים , להרכיב את מכסה גל הזיזים .

לנקות יפה את אזורי ההרכבה ..

( שם לב - אפשר להשאר עם פילטר השמן הישן בעת ביצוע הפלאשינג )

למלא שמן מינראלי רגיל 15W-40 , או חצי סינטטי 10W-40 לפי הכמות הנדרשת ,

( מאחר ואת השמן הישן שהיה כבר במנוע רוקנתה )

להניע את הרכב ל 1 דקה ולכבות .

להוסיף תוסף פלאשינג לניקוי מנוע של חברה מוכרת לשמן המנוע .

להניע את המנוע ל 10 דקות , ולעלות אחרי 3 דקות ל 2000 סל"ד ל מספר שניות , ושוב כעבור דקה שתיים לחזור על כך .

לכבות מנוע - להמתין כ 20 דקות לקרור קל ( אפשר קפה בנתיים או ניקוי סביבת העבודה )

לרוקן שמן מנוע - להחליף פילטר שמן - ולבדוק נזילות באופן כללי מאזור מכסה גל הזיזים ואגן השמן .

אחרי כ 10 דקות , לסגור את בורג ריקון שמן המנוע .

למלא שמן מנוע איכותי 5W-30 תואם לדרישת היצרן , אפשר סינטטי מלא או חצי סינטטי .

להניע , ולבדוק כי נורת לחץ השמן נכבת בזמן , ואין רעש לא תקין מכיוון גל הזיזים כעבור כ 30 שניות .

וכעבור כ 1000 ק"מ הייתי מבצע החלפה נוספת ליישור קו סופי ( זה אני )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם הרכב ביצע טיפולים בזמן, יש לך אולי עילה כנגד המוסך או החברה.

גם במקרה שאני מכיר, לא היו סימנים חיצוניים, עד שהופיעה תקלה בחיישן קראנק (שהיה חפור בבוצה).

:turn-l:
פורסם

זהו שהחיישן קאמשפט היה קבור בבוצה.

תודה על התשובה ליין מן, זה בדיוק מה שאני עוד עושה, יש לי קומפרסור שאיתו לבסוף אני יפתח את כל החורים בראש.

נפט לא יזיק לגומיות שסתומים?

הבעיה היא לנקות את הבוצה מהקפיצי שסתומים כי רואים שהם עמוסים בבוצה, חתיכת סרט אימה כל הבלאגן הזה.

הקטע ה"מחיק" הוא שאיך שהרכב הגיע לידיים שלי, נסעתי לרכוש שמן סינטטי מלא איכותי ויקר+מסנן שמן מקורי לכל מקרה שלא יקרה, ובנוסף רכשתי שמן פשוט 15W40+פלאשינג שאיתו אני יעשה ניקוי קל אחרי פתיחת מכסה השסתומים, כך חשבתי, אך שפתחתי את המכסה שסתומים איזה ניקוי קל צריך פה שעות אם לא ימים של עבודה.

פורסם

2 שאלות שהכי חשובות לי כרגע:

האם ניקוי הראש מנוע עם ריסוס בלחץ נפט יכול להזיק לגומיות שסטומים?

האם הנפט יכול לפגוע בצבע הרכב?

בינתיים, מכסה השסתומים מצוחצח כמו חדש, מחר נישאר לי לסיים את הראש מנוע ואת אגן השמן, בינתיים הוצאתי פלאגים ומילאתי קצת בצילינדרים מהחומר פלאשינג, כדי שהוא יחדור לטבעות הבוכנה וינקה אותם, כדי לא לגרוום לנזק לממיר אני ייבש את הצילינדרים עם לחץ אוויר ויטפטף כמה טיפות שמן לפני ההתנעה.

השמן מנוע שאיתו אני יבצע פלאשינג 15W40 חצי סנטטי של פז בחרתי להשתמש בו כי הפלאשינג מדלל את השמן אז ככה שבחרתי שמן שהוא עבה יותר כשהוא קר.

על הפלאשינג רשום להשתמש על מנוע קר, מנוע מונע ל5 דקות עם החומר ולאחר מכן להחליף שמן.

האם לא כדאי על מנוע חם כדי שהפיח יתרכך?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

מניסיוני הנפט לא פגע בגומיות השסתומים , ולא בצבע הרכב .

כמובן שכדאי מיד אחרי הניקיון בנפט לשטוף היטב במים או קיטור , או מכונת קיטור ונפט ולא בלחץ גבוהה .

ולשמור שלא לשטוף או להגיע למערכת ההצתה . אם אפשר עטוף בניילון .

נסה שלא להעיף נוזל ולכלוך שחור לאזור תא המנוע , זה מכער .

פרק את צנרת פילטר האויר בכללותה לגישה נוחה , ומניעת לכלוך .

אני יודע שיש לך נסיון מכני וגישה לעבודה ברכב , פשוט עבוד לפי ההנחיות ונסה לסיים בזמן סביר .

לא רצוי להשאיר מנוע פתוח , אם אין ברירה , והעבודה נמשכת לאורך זמן סגור בניילון פתחים וכסה את אזור גל הזיזים למשך הלילה בניילון ,

למניעת כניסת לכלוך ואבק .

( הדגשה - לפני הנעת הרכב , בצע שימון גס בשמן המנוע לאזור גל הזיזים ) אפשר ישירות מגלון השמן , או בעזרת משמנת .

לדעתי אפשר לבצע את הוספת הפלאשינג במנוע קצת חם אחרי כ 3-5 דקות עבודה , ולהפעיל את המנוע לפחות עוד 10 דקות עם הפלאשינג .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נפט מזיק ?

יש לנו בחצר רנו 5 ששימש את הבת שלי כאוטו סטודנטים לפני הרבה שנים,שלא שווה כלום ומשמש מדי פעם לנסיעות שטח עם הכלבים ביער.

לפני איזה 5-6 שנים עשיתי לו פעם ראשונה החלפת שמן עם שטיפה בנפט עם סולר מעורבים כנוזל שטיפה. איזה 10-15 דקות בסל"ד נמוך.כניסוי, לראות מה ייקרה,האוטו כבר אז לא היה שווה לקנות לו שמן שטיפה. מאז עשיתי עוד כמה פעמים אותו דבר.נפט עם סולר.המנוע מניע ועובד יופי עד היום , פלגים נקיים, לא מתחמם בקריעות שג'יפאים מתפלאים וצוחקים,כל פעם אחרי שבועות/חודשים שלא הונע. יש לי מטען ABSAAR קטן וזה כל מה שהוא מבקש.(לא הייתי מנסה עם אוטו אחר.)

פורסם

לא מצאתי בתחנת דלק נפט, כבר קשה למצוא אותו בתחנות דלק, אז קניתי כמה ליטרים של סורק כדי לרסס עם הקומפרסור, האם סולר לא יפגע בגומיות שסתומים?

03102011271.jpg

תמונה של המכסה שסתומים וזה עוד לאחר גירוד גס ההרים שהצטברו שם, שימו לב בצד ימין למטה במכסה בתמונה שם נמצא חיישן גל הזיזים ולא רואים אותו כי הוא קבור עם בוצה.

פורסם
לא ביררתי על היסטוריית טיפולים

טעות מספר 1 בקניית רכב ישן.

הצטברות בוצה מאסיבית כזאת יכולה להתרחש אך ורק בגלל איחור בביצוע טיפולים או בגלל מוסך שקרן ורמאי בצורה חריגה.

מאוד מעניין יהיה לשמוע את היסטוריית הטיפולים.

לעניין העברת הבעלות, אתה בטוח שהמוכר הוא הנכד ולא סוחר?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב סוחב כמו חדש, אין רעשים אין שום דבר!

זה לא סוחר, ראיתי את הרישיון רכב, ואת הצו של בית משפט של פטירת סבו, ושם המשפחה של סבו ושלו זהים, מבחינת אמינות הבנאדם אמין, וכמו שאמרתי הלוואי שכל המוכרים רכבים יהיו כמו זה שרכשתי ממנו אמר לי כל פרט ופרט שידע. הוא פשוט לא היה מודע לבעיה הזו, כי אין /שום הרגשה של משהו חריג, מה שגם הרכב במצב מצויין ממש כמו חדש מהחברה.

תחשבו על בעלי רכבים שלא מבינים במכונאות כמעט כמו כולם, הם מכניסים את הרכב למוסך מבקשים לעשות טיפול, וחושבים שהכל בסדר בראש שקט, אני לעומת זאת מבין במכונאות ובבדיקה הבוחן ציין בפניי ואמר לי שדרך פקק מילוי השמן רואים מעט בוצה, וביצוע פלאשינג עם החלפת שמן זה יתקנה, אבל הבוחן אפילו לא תיאר לעצמו עד כמה המצב חמור.

בלילה מילאתי את הצילינדרים בחומר פלאשינג שהוא דלילי מאוד, ועד הבוקר הוא נשאר משמע אין שחיקה מוגברת ברינגים, מדדתי את מידת כיוון השסתומים והיא תקינה.

פורסם

כן, אתמול סיימתי לנקות הכל.

ריססתי עם מרסס נפט שמתחבר לקומפרסור סולר, שטפתי איתו טוב טוב את הראש מנוע תוך כדי שפקק הריקון שמן פתוח עם כלי קיבול מתחת, לאחר מכן סגרתי את המכסה שסתומים, מילאתי שמן חדש+תוסף פלאש, הנעתי את המנוע לכ6דקות וכיבתי, השארתי את החומר במנוע איזה שעתיים, לאחר מכן ריקנתי את השמן.

לאחר מכן השארתי את פקק ריקון השמן פתוח ומזגתי איזה ליטר וחצי שמן חדש, ופה התחילו לצאת גושים קטנים של פיח מפקק הריקון, עד שהפסיק לצאת, פירקתי אגן שמן שהיה שם די נקי בלי יותר מידי בוצה, סגרתי בחזרה את האגן ואת הפקק ומילאתי שמן חדש+ מסנן שמן שאיתו אני אסע כמה ימים ולבסוף אני יחליף לשמן איכותי סינטטי מלא.

• תוכן חדש...