Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ely89, הרכב שלך נראה מדהים ושמור, תמשיך כך!

בנוגע לסבון כלים, קרוב משפחה שוטף את רכבו עם מים וקצת סבון כלים כבר יותר מעשור, והרכבים נראים מצוין.

גם אני משתמש בסבון כלים.

לאחרונה עשיתי פלסטלינה ווקס של מגווייאר לרכבי, אני יכול להגיד שהתוצאה מאוד מרשימה.

איתמר, קח את האוטו לנצנץ בשמש, ותראה את ההבדל... כשאני סיימתי את התהליך היה כבר לילה, והיה לי קשה לראות את ההבדל, אבל המגע החלק שהשאירה הפלסטלינה אומר הכל.

בבוקר הכל יראה שונה, וגם אחרי שבועיים ללא שטיפה, אתה רואה את הליכלוך עף כמו אבק מהאוטו ולא נדבק אליו...

אמנם הרכב נראה חדש, אבל אני בספק אם המחיר היה שווה את זה (לא העבודה, מזה נהנתי, ערכת הפלסטלינה והווקס עלו לי 180 שח...).

להלן התוצאה על רכבי (משתקף שם הדלי שאיתו שטפתי את הרכב כמה שעות לפני ומדרכה):

gxztmzzzncim.jpg

וכן, זה מוריד את הנקודות וכל שטות אחרת שנדבקת לצבע. החתול מגניב :)

Honda civic EJ6

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם שקלת להשתמש רק בחלק מהפלסטלינה (נגיד 50 גרם)? אולי ככה יהיה קל יותר ללוש אותה.

ה Sealer של טרטל וקס דליל כמו מים והתייבש בתוך שניות.

מה אם תשים אותו בבקבוק עם שפריצר ותנסה לרסס אותו על המשטח לאחר ווקס? אולי זה יתן כיסוי אחיד יותר.

אופציה נוספת - רולר ספוג קטן, מהסוג שצובעים איתו מסגרות של חלונות וכאלה.

39300.jpgresize?sq=400&uid=1020953495&mid=19573

פורסם

תודה על התגובות.

איתמר,

קשה להבין מהתמונות כי המצלמה התפקסה כל פעם על משהו שונה אבל נראה טוב... מקווה ששמת את את אוטם הצבע לפני הווקס..

כן, קשה לעשות צילום תקריב כשאין מספיק תאורה. בתמונה הראשונה רואים את הנקבוביות בצבע. בתמונה השלישית אם מסתכלים על חלקה השמאלי ניתן לראות את הברק ועד כמה שהפח חלק, וזה עוד צולם לפני הוקס.

האם אפשר בכלל להבדיל ברכב חדש,לאחר שעבר ווקס שיש יותר ברק? אני לא ממש שמתי לב.

איתמר איזה שנה הרכב שלך?

כשהיה לי רכב חדש מהסוכנות גם אני לא ראיתי שום הבדל לאחר וקס. כמו שאמרתי, הרבה פעמים מוצרי הטיפוח הם חרטה ברטה, כמו בכל תחום HI END אחר בחיים עם הוודוואיסטים שלו.

הרכב שלי עלה על הכביש ביוני 2005. הצבע מחזיק לא רע בהתחשב שהוא אדום, 100% חונה בשמש ונשטף בסבון כלים מפעם לפעם :wink:

האם שקלת להשתמש רק בחלק מהפלסטלינה (נגיד 50 גרם)? אולי ככה יהיה קל יותר ללוש אותה.

מה אם תשים אותו בבקבוק עם שפריצר ותנסה לרסס אותו על המשטח לאחר ווקס? אולי זה יתן כיסוי אחיד יותר.

אופציה נוספת - רולר ספוג קטן, מהסוג שצובעים איתו מסגרות של חלונות וכאלה.

בגלל שקשה לעבוד איתה צריך שתי ידיים ואם הייתי חוצה אותה לא היה לי מספיק חומר לאחיזה.

לגבי ה Sealer, ממילא צריך למרוח אותו כמו וקס, כך ששפריצר לא ישנה שום דבר. השלב הזה היה החלק הקל בכל העסק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הפורום הזה בלתי יאומן :x....

כנסו לכל פורום מקצועי בארה"ב ורק תגידו שאתם שוטפים רכב עם סבון כלים מדולל במים- ומייד תקבלו על הראש מכל מביני העניין!

אתם יכולים עד מחר לטעון כמו תינוקות שהרכב שלכם מבריק וללא נזק "בציניות או ללא ציניות", זה לא לעיניין!!! ישנם דרכי תחזוקה מקובלות

שאינן ניתנות לערעור והם עובדה מוכחת! וגם אם הרכב שלך ללא נזק כרגע... אז זה יבוא בהפוך ובהפתעה לזה שיקנה אותו ממך!!!

גלייז פירושו באנגלית ציפוי זיגוג, הוא אחד השלבים לפני הווקס ומטרתו לתת עומק ויזואלי ולהגביר את הברק, לספק הגנה נוספת מסויימת ועוד.... . אני באמת מצפה מאב הבית לעצור ולחשוב לפני כתיבת משפט בסיגנון " גלייז לאחר ווקס" - אין חיה כזו.

אב הבית אמור לדעת זאת! ואם אינו מקצוען בתחום - לשאול, לברר ולחקור!

"עבודה על פלסטלינה בשתי ידיים" ???

אני רק מקווה שאינך מפעיל לחץ על הפלסטלינה ! עם פלסטלינה עובדים ללא לחץ - תנועות שתי וערב (למעלה למטה ואח"כ מימין לשמאל)

אמורות בעזרת פלסטלינה איכותית לתת תוצאה מהירה וחלקה ללא מאמץ והפעלת כח!

יש בפורום הזה מיספר אנשים בודדים בעלי ידע שראו להציב לעצמם כמטרה לפתח את תרבות הדיטיילינג בישראל, וכאשר מפורסם מידע שאינו נכון ומטעה,זה צורם ומכעיס ! במיוחד שגם לאחר תיקון ע"י מקצוענים בתחום - הכותב העקשן עומד על דעתו ומסרב ללמוד .

כל שכן כאשר מדובר באב הבית - " אבל מודה ועוזב - ירוחם" (ומי שלא מבין שיפתח מילון):-P

לרגל יום הכיפורים אבקש להבהיר שכל האמור לעיל בא ממקום של ביקורת בונה ואמיתית בלבד! הכל בא מאהבה!

לסיום אשויץ קצת בסט הפלסטלינה שלי שניתן להשיגו בישראל :

PURPLE_BIGBOY_BAR.jpg

WAC_102-2T.jpg

פלסטלינה ענקית של CHEMICAL GUYS משקל : כ- 200 גרם!!!

נוזל מדהים ורב שימושי (לכן האריזה היא לא בקבוקון) CHEMICAL GUYS - SPEED WIPE

משמש כ: חומר מונע חיכוך לעבודה עם פלסטלינה

שטיפת רכב ללא מים

ניגוב לרכבים שעברו טיפול ובסופו ווקס - (מאריך את חיי הווקס על הרכב)

מגביר ברק מהיר!

גמר חתימה טובה לכולנו!

פורסם

אם לא היית מתנהג כמו בעל החיים ההוא שקופץ בראש היית מבין ש:

א. עוד בתחילת השרשור הבנתי ורשמתי שהתכשיר שלי הוא לא GLAZE וגם אופן ההשמה של גלייז שונה ממה שחשבתי (בא לפני וקס, לא אחריו).

ב. לא הפעלתי לחץ על הפלסטלינה אבל היא פשוט לא מחליקה, מה שמאלץ שתי ידיים כדי לאחוז בה בכדי להזיז אותה.

ג. סבון כלים - בפעם המיליון, אני לא משתמש בסבון כלים דרך קבע אלא רק לעיתים נדירות ולו רק בגלל החשש הפעוט, הקטנטן, הפצפון, המיקרוני והננומטרי שיש בסבון כלים חומרים כימיים שעלולים לפגוע בלכה. גם אחרי שאני חוטא בפשע נתעב זה אני מקפיד לבצע וקס לאחר מכן.

ובפעם האחרונה שאני רושם את זה בשרשור הזה - אני לא דיטיילר, לא מתעניין בתחום ולא קונה את השטויות שאנשים מבזבזים עליו ערמות של מרשרשים. צבע הרכב שלי ומצבו הם עדות נוסעת שגם חומרים זולים יכולים לשמור על צבע רכב קשה-לאחזקה במצב מצויין כל זמן שמחזיקים על רמת תחזוקה סבירה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ומעניין גם כמה עולה הקיט שלך, לעומת זה שדובר עליו פה... בכ"ז אב הבית הוא סטודנט שצריך לתקצב את צעדיו באופן חכם.

בלי קשר, מה שמכעיס אותי זה לא מידת הצדק בדבריכם, אלא הגישה. עד לאחרונה למשל אני הייתי מעיר הערות לגבי ציפוי "קרבון" של 3M כל פעם שהנושא היה עולה, וגם שם אף אחד לא היה מאמין לי. בסופו של דבר הבנתי שמדובר בחור גדול בהשכלה של החברים פה וכתבתי מאמר ארוך שמנסה להסביר קצת על התחום והחומרים. מי שמכיר את פועלו של איתמר בקארזפורום בתקופת 2007-8 יודע שגם הוא היה כותב מאמרים כאלה ששאפו לחלוק את הידע עם כולם, כמה מהם עדיין נמצאים ב-FAQ של פורום אודיו.

אתם בינתיים רק שורקים מהיציע, במקום לרדת למגרש ולהתחיל לשחק. אם אתם אכן בעלי ידע ונסיון, ויש לכם עניין ותשוקה לתחום, אני מצפה שתכתבו על זה ותסבירו ותחנכו את כולנו במקום סתם להגיד לנו מה אנו עושים לא נכון. עד שתעשו זאת, אשמח אם תפסיקו להוריד את השרשור מהפסים ותתנו לבחור ללמוד וללמד מטעויותיו. (או אולי דווקא להצליח, ובכך "להכות את המומחים".)

הערה אחרונה - אני מתרשם שיש כאן איזשהו בלבול בין שיטת העבודה המקובלת בארה"ב וזו הפופולרית באירופה. יוצא לי להסתובב לא מעט בחנויות אביזרים ברחבי היבשת הקלאסית, במיוחד באנגליה, והמונח "גלייז" כמעט ולא קיים שם. כל היצרנים הגדולים מוכרים paint sealer (אוטם צבע) וגם הקיטים מורכבים בד"כ כך שהתכשיר הזה בא אחרי הווקס, ולמעשה יוצר שכבת הגנה נוספת ע"מ שהברק ישאר לזמן רב יותר. כנראה שרוב האקספרטים פה ניזונים מפורומים אמריקאיים, ואולי שם באמת הגלייז בא לפני הווקס. נראה לי שמכאן מקור המחלוקת.

פורסם

אוקיי, הנה עוד כמה תמונות מאור יום.

הרכב עבר היום שטיפה זריזה (רק עם מים! רק עם מים! בלי סבון כלים! אפשר להניח את הגרזן!) לאחר שביומיים האחרונים הוא חנה לא רחוק מאתר בנייה ונראה בהתאם.

אני מצרף עוד כמה תמונות של "שמיים" מהגג וממכסה המנוע. כמו שאמרתי קודם, הרכב נצבע לאחרונה לפני 6 שנים במפעל טויוטה ביפן ובהתחשב בעובדה שהוא חונה תחת כיפת השמיים נראה לי שהצבע במצב לא רע על אף התכשירים הזולים והגרועים (יש אומרים)שאני משתמש בהם.

איתמר.

אגב, הפנסים עברו חידוש בשיטה שהוצגה בשרשורפלצת לפני כמה חודשים וכמו שאתם רואים מצבם מצויין. את החלונות אני מנקה באמצעות מטלית לחה ונייר מגבת, זה עושה את העבודה בצורה הטובה ביותר, נסו והווכחו.

IMG_0333.JPG

IMG_0334.JPG

IMG_0336.JPG

IMG_0337.JPG

IMG_0338.JPG

פורסם

יצא יפה, יותר מדי יפה...

אני לא גר בשכונת פשע או בשכונה רעה בכלל, אבל אין מצב שאשאיר כך את המכונית.

שורה תחתונה: זול או יקר, זבל או איכותי, הצבע ממש, אבל ממש יפה.

פורסם

חברים, באמת שיש פה הרבה טעויות ודיסאינפורמציה.

לגבי סבון כלים, לא מומלץ להשתמש בו כשיש ווקס על הרכב, אלא אם כן המטרה היא להוריד את הווקס.

כמו כל דבר, צריך לקחת בחשבון שסבון כלים הוא חומר הרבה יותר חזק משמפו לרכב ובנוי להוריד לכלוכים יותר קשים.

קשה לי להגיד איך זה ישפיע על הגימור החיצוני (פלסטיקה) של הרכב. לא חושב ששטיפה "פעם ב-" יסב כל כך הרבה נזק. יש הטוענים שישנם מלחים אשר שורטים את הצבע, אינני יודע אם זה מיתוס או לא. שוב, תלוי גם בכמות ומן הסתם, יש גם לכלוך ששורט את הצבע :)

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=205385

לגבי גלייז, התפקיד של חומר זה הוא FINISHING, כלומר, לאחר שעושים פוליש, משתמשים בו על מנת לתת גימור מבריק ורטוב - אם זה ע"י מילוי השריטות הכי קטנות שנשארו או ע"י פוליש סופר עדין. אכן עושים אותו לפני שמורחים ווקס/אוטם.

לגבי פלסטלינה (CLAY), אם כבר משתמשים בה, אז כמו שצריך. חייבים לדאוג לחומר סיכה מתאים (בד"כ קוויק דיטיילר) על מנת לא לשרוט את הצבע. אסור לגרור את זה על הצבע, אלא להחליק - הרי זאת כל המטרה של החומר - להשאיר גימור חלק על מנת להתחיל לעשות פוליש. ישנו סוג מסויים של פלסטלינה שאפשר להשתמש במים איתו. נדמה לי שזה של BILT HAMBER אבל אני לא בטוח ואין לי כוח לברר :) תחפשו בפורומים. אין צורך לעשות פסטלינה כל שבוע או כל חודש. מספיק כל חצי שנה לדעתי, אם בכלל. לא בטוחים? קחו שקית פלסטיק, שימו בפנים את היד והחליקו אותה על גוף הרכב הנקי שלכם. מרגישים גבשושיות? אז יאללה פלסטלינה.

בהצלחה

• תוכן חדש...