Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממליץ לכל מי שעוד לא עבד עם נייד עדכני עם כונן SSD

בסכום כולל של פחות מ-3,500 ש"ח

פשוט להתנסות בחווייה למשך מספר שעות או ימים.

אז נראה מה תהיה דעתכם.

המחשבים ה"נייחים" שיימכרו בעתיד הקרוב יכילו בפנים את אותם רכיבים שיש עכשיו

במחשבים ניידים, מהסיבה הפשוטה שלא ייצרו יותר רכיבים מגודלים ומיותרים שכאלה.

ברווז יקיר הפורום ימשיך להתרווח בכורסא מול המסך הענק, אבל המסך הענק יחובר לקופסה

שתהיה מורכבת ברובה מאוויר.

דבר אחרון בהחלט: חברי המחנה הנייח עדיין מתעלמים מנושא צריכת הזרם,

שהוא מאוד באופנה מחוץ לארץ ועדיין לא כל כך חדר לפה. ההבדלים בצריכה

הם ע-צ-ו-מ-י-ם - מחשב נייח צורך כמה עשרות או מאות וואטים בעבודה רגילה,

ואילו מחשב נייד צורך כמה עשיריות וואט, ומשנה את הצריכה בהתאם לדרישה

(תזוזת עכבר, פתיחת חלון וכיו"ב).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מקווה שאתה צודק, האנס, מהסיבה הפשוטה שכשהמארז הוא ברובו אוויר, המחשב מתחמם פחות.

ומצד שני...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה קולט שבקישור שהבאת מופיע משהו מסכן שכל סמארטפון ממוצע של דרדק זב חוטם

עולה עליו בכל פרמטר אפשרי בסדרי גודל, כן? :lol:

אה, כן, מחשבים שצורכים מעט זרם מתחממים פחות ולכן לא זקוקים למאוורר.

זה עוד משהו שיעבור מן העולם במהרה בימינו, יחד עם שאר החלקים המכאניים.

אה, כן (2), סליחה, כבר עבר (ע"ע מכירות של טאבלטים).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

צריכת הזרם קשורה בבחירת רכיבים, לא בגודל המחשב. ע"ע nettops שהם netbooks במארז שולחני.

אין שום בעיה להרכיב את הרכיבים החסכוניים באנרגיה על גבי לוחות המתאימים למחשב נייח, אבל מחיר של מחשב כזה יהיה נמוך משמעותית ממחיר מחשב נייח שכן יחסוך את עלויות תכנון וביצוע הרכבה צפופה, על כל קשיי התאמת המקום והקירור של מחשב נייד. כמוכן מחשב כזה לא יכלול את הרכיבים הפריפריים - מסך, עכבר ומקלדת ולא יהיה קושי להשתמש ברכיבים קיימים, וגם זה משמעותי מבחינה סביבתית (איני מכיר את התחשיב, אבל אני מניח שאפילו יותר מעוד כמה ואט בצריכת החשמל של המחשב). לכן מערכת כזו תהיה זולה משמעותית ממחיר מחשב נייד, עם יתרונות הטיפול הנוח ואי הניידות.

לגבי SSD - בינתיים אלה רכיבים יקרים שאינם מוצדקים למשמתמש המצוי, אני מניח שבעתיד הם יוזלו ויהיו יותר נפוצים, אבל כנראה שהמדיה המגנטית תשאר אתנו, לפחות בטווח הנראה לעין.

לגבי צריכת חשמל של מחשבים ניידים - אתה טועה לפחות בשני סדרי גודל. מעבדים ניידים סטנדרטיים (לא חסכוניים באופן חריג) מפיקים סביב 35W בעוד שהשולחניים מגיעם לסביבות 60W - אולם בתמורה מפיקים גם כושר חישוב יותר גדול. ואלה רק המעבדים, הוסף להם את צריכת הזרם של שאר הרכיבים. גם אלה וגם אלה מורידים את צריכת הזרם שלהם במצב מנוחה. צרכן הזרם הגדול במחשב נייח הוא כרטיס הוידיאו - במחשבי משחקים ידרשו כרטיסים מפצצתיים וזוללי אנרגיה גם בעתיד, בעוד שלשימושים בסיסיים יש כרטיסי on board חסכוניים מזה שנים רבות, גם במחשבים נייחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...