Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית נוהג על ידני בלי שום HILL HOLDER כזה או אחר, קורה שאנשים נדבקים אלי ואז פשוט או שעושים זינוק בטוח (כלומר מעלים את הקלאץ' ממש גבוה בלי לכבות את הרכב ) או שעושים זינוק בעזרת אמברקס, משהו שלא לימדו אותי בשיעורי נהיגה אך למדתי מחברים. זה לא נראה לי הכי שומר על הרכב אבל פעם ב.. כשיש זינוק קשה במיוחד ומישהו ממש ממש נדבק מאחור.

מדובר במיומנות בסיסית בנהיגה ברכב ידני, ואם המורה שלך לא לימד אותך יש שתי אפשרויות:

1. שלמדת בהולנד ולא היה זינוק בעליה.

2. שהמורה שלך לא לימד אותך לנהוג.

בשימוש נכון זה שוחק את הרכב פחות מהחזקתו על חצי קלאץ'.

מכל מקום - השיטה כל כך טבועה בי עד שאני משתמש בה גם ברכב אוטומטי. אני מניח, אם כי לא יודע (ואולי המכונאים בינינו יאירו את עיני) שזה גם חוסך שחיקה של המצמדים בתיבה האוטומטית.

ודבר אחרון: מה זה "אמברקס" - הברקס של אמא שלך? זה הנד-ברייק - כלומר בלם יד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדובר במיומנות בסיסית בנהיגה ברכב ידני, ואם המורה שלך לא לימד אותך יש שתי אפשרויות:

1. שלמדת בהולנד ולא היה זינוק בעליה.

2. שהמורה שלך לא לימד אותך לנהוג.

בשימוש נכון זה שוחק את הרכב פחות מהחזקתו על חצי קלאץ'.

מכל מקום - השיטה כל כך טבועה בי עד שאני משתמש בה גם ברכב אוטומטי. אני מניח, אם כי לא יודע (ואולי המכונאים בינינו יאירו את עיני) שזה גם חוסך שחיקה של המצמדים בתיבה האוטומטית.

ודבר אחרון: מה זה "אמברקס" - הברקס של אמא שלך? זה הנד-ברייק - כלומר בלם יד.

1. למדתי בקריות

2. לא שמעתי על מורה לנהיגה שמלמד את שתי השיטות.

יש לי חבר אחד שהמורה שלו לימד אותו רק עם בלם היד (מרוצה :-) ), כשהוא עלה איתי בפעם הראשונה לרכב הוא לא הבין איך לא עפנו אחורה.

לעניין איזו שיטה שומרת על הרכב יותר טוב אני באמת לא מומחה, יש פה הרבה אנשים שיכולים לענות לנו על השאלה הזאת.

דווקא בארץ לא נדבקים כל כך יחסית לאירופה, ששם הרוב ידני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אולי למדת על רכב דיזל - עד כמה שהבנתי הוא יותר סלחני לזריקת קלאץ'. כיון שאני מורגל בזינוק עם בלם יד לא ניסיתי שיטה אחרת גם כשנהגתי בדיזל.

הרכב היחיד שבו לא נזקקתי לבלם יד לזינוקים בעליה היה פיג'ו 5008 שפשוט שחרר את הבלם באופן אוטומטי כאשר לחצתי מספיק על דוושת המאיץ, וגם לשיטה זו לקח לי זמן להתרגל (אף אחד לא תדרך אותי והייתי צריך להבין את המנגנון בעצמי, וגם ספר ההוראות לא היה לעזרה כיון שהיה כתוב גרמנית).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למדתי על דיזל, השיטה עובדת יפה מאוד גם על בנזין.

את כל הזינוקים של הכרמל אני עושה בלי עזרת בלם היד.

מנוע 1000 קטלני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נבחן אותך עם קופסת גפרורים:lol:

ברצינות - להחזיק את הרכב על חצי קלאץ' שוחק אותו מאוד. כאשר משתלטים על שיטת בלם היד מגלים שהיא יותר בטוחה - פחות הדרדרות ופחות שחיקה של המצמד, וסה"כ לא מסובכת.

פורסם
אני מניח, אם כי לא יודע (ואולי המכונאים בינינו יאירו את עיני) שזה גם חוסך שחיקה של המצמדים בתיבה האוטומטית.

בתיבות הילוכים אוטומטיות קלאסיות אין "מצמדים", יש ממיר מומנט.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
בתיבות הילוכים אוטומטיות קלאסיות אין "מצמדים", יש ממיר מומנט.

חבל שאתה מטעה. אין מצמד שנמצא בין המנוע לתיבת ההילוכים, אך יש מצמדים בתיבה הפלנטארית עצמה שמקלים על העברת ההילוכים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זינוק בעזרת הנד-ברייק?!

וואו לא ידעתי שעושים את זה...

חשבתי שבשיעורי נהיגה אמורים ללמוד לזנק בלי להתדרדר...

אם האוטו מאחורה צמוד בצורה קיצונית והעלייה תלולה במיוחד אז בסדר, אבל לעשות את זה תמיד!?

זינוק בעלייה זה שליטה בסיסית ברכב.

פורסם

אכן קוראים להם clutch pack, אבל אם הייתי מתאר את אופן הפעולה של תיבה אוטומטית למישהו לא הייתי קורא להם מצמדים, אופן הפעולה שלהם יותר מזכיר ברקסים (תכלס זה די אותו הדבר), מאחר והם נועלים הילוכים.

בקשר לנושא עצמו, אני לא מבין מה עשיתם מזה סיפור כזה גדול, אני פשוט מעביר הילוך ונוסע, מקסימום יתדרדר 10ס"מ. רק בשיפועים ממש חדים אני מרים בלם יד. דווקא כשלמדתי נהיגה זה לימדו אותי את השיטה של חצי קלאץ. היא יותר מידי בעיתית עם רכב בנזין בשל היעדר מומנט בסרק, שלא לדבר על שחיקה מיותרת לקלאץ.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אין מצמד שנמצא בין המנוע לתיבת ההילוכים, אך יש מצמדים בתיבה הפלנטארית עצמה שמקלים על העברת ההילוכים.

טענה נכונה, אך לא לגמרי רלוונטית לשרשור.

לנהג מן הישוב במכונית עם תיבת הילוכים אוטומטית קלאסית אין בד"כ שליטה ישירה על שחיקת מנגנוניה הפנימיים ("פרטי האימפלמנטציה") בנהיגה סבירה, כולל מצמדים למיניהם. פרט לנושא הטיפולים, כמובן.

יתרה מזה, לא כל תיבת הילוכים "אוטומטית" היא פלנטרית, ולא לכל תיבת הילוכים "אוטומטית" יש ממיר מומנט. ואני מנחש שברוב התיבות ניתן למצוא סדרת פעולות שתבלבל את יחידת הבקרה וכן תאפשר גרימת בלאי מואץ לתיבה. אבל אנחנו לא באורט למכונאות רכב, אנחנו בשרשור שדן בזינוקים בעליה... :-)

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

שתי הודעות שלך די סותרות האחת את השנייה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שאלונת לגבי הHILL HOLDER, איך מפעלים אותו בVAGיות?

שמעתי שאתה צריך ללחות על הבלם למטה וטיפה לשחרר? האם נכון הדבר?

פורסם

RK:

לא באמת. יש את הכלל ואת היוצא מן הכלל. בשיחת חולין בין אנשים מן הישוב יותר הולם לדון בכלל ולא ביוצאי מן הכלל ,שעלולים להוות יותר עניין בשיחות יעודיות או בשיחות בין מומחים. סוג של פארטו מעוות כזה. אחרת קשה מאוד לתמוך בשיחה: לכל טענה ביקום שמנוסחת עם פחות מאינסוף סייגים ניתן למצוא מקרה אחד מפריך לפחות, כולל לטענה הזאת.

לפחות זאת דעתי. טל"ח, בע"מ, מזל"ט.

פורסם
שאלונת לגבי הHILL HOLDER, איך מפעלים אותו בVAGיות?

שמעתי שאתה צריך ללחות על הבלם למטה וטיפה לשחרר?

לא יצא לי לחשוב על זה יותר מדי: כשאני עוצר בעליה, דוושת הבלם שלי לחוצה בד"כ (כן, אני מאלה שמתוך הרגל לוחצים על דוושת בלם עד הסוף בטרם מניעים את רכבם או מוציאים אותו מהילוך P). אז כל מה שנותר לי זה להוריד רגל ממנה, ואני מרגיש את HH מחזיק את הבלמים למספר שניות. כך עבד כל מנגנון מסוג זה שיצא לי לחוות, כולל ב-VAG-יות עם DSG-ים.

המנגנון מופעל ממצב עצירה. באיזה תרחיש ניתן "לזנק" בעליה מעצירה בלי שדוושת הבלמים לחוצה? (הנחת יסוד כאן שאם כבר יש מנגנון HH ברכב אז משתמשים בו לזינוקים, ולא משחררים דוושת בלם בעת שבלם יד מורם, מחכים, ורק אז מזנקים. ד"ש ל-RK. :-) )

פורסם
זינוק בעזרת הנד-ברייק?!

וואו לא ידעתי שעושים את זה...

חשבתי שבשיעורי נהיגה אמורים ללמוד לזנק בלי להתדרדר...

אם האוטו מאחורה צמוד בצורה קיצונית והעלייה תלולה במיוחד אז בסדר, אבל לעשות את זה תמיד!?

זינוק בעלייה זה שליטה בסיסית ברכב.

כנראה שהטכניקה נגזרת מכמה דברים, שביניהם סוג הרכב ואופי העליה. אני למדתי על פורד אסקורט דור ראשון והסטנדרד היה זינוק ברח' העוגן (נדמה לי זה שם הרחוב) בחיפה, או זינוק ברברס לצורך חניה. בתנאים אלה טכניקה של זינוק עם בלם יד הכרחית. עם רכב מודרני, דיזל, מנגנונים מונעי הדרדרות וכו' הסיפור שונה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...